Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, הנהגת יצאה בלי נזק, אך המנוע וחלקים אחרים מהרכב במזל לא הרגו כמה אנשים מסביב. כך שכנראה תכנון הרכב באמת לקוי.

אנשים פה הפכו למהנדסים פתאום? מאיפה אתם מביאים את השטויות האלה?

ואגב - שימו לב באחת התמונות שהדש בורד זז משמעותית לתוך תא הנוסעים בצד של הנוסע. אם היה יושב שם מישהו בכלל לא בטוח שהיה יוצא בחיים. למזלה, הפגיעה הייתה יותר בצד הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזל שכולם יצאו ללא נזקים.

את האמת אני כבר חיכיתי ליום בו אני אפתח HNN ויקרא שאירע שם תאונה. אפילו באחת הנסיעות עם אבי (כבר לפני תקופה מסוימת) אמרתי לו שהמקום הזה הוא סכנת נפשות.

מקווה שיסיימו שם את הבניות לפני שמישהו יהרג.

פורסם

Yikes! ראיתי הרבה רכבים מעוכים, אבל דבר כזה, ועוד בלי הרוגים? נס.

מקום בעייתי מאוד מבחינת תשתית, אבל עדיין, זאת דוגמה טובה

לאחת הסיבות העיקריות לתאונות - לא מהירות, אלא סטייה מהנתיב.

לגבי מהנדסי הפורום - עוד מעט מסתיימים החגים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

you are missing the point

מה בדבר עבודות הכביש הקלוקלות שם?

האם אין למי שהקים את כל החלם הזה על הכביש יד ורגל בתאונה?

החלמה לפצועים

8)

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

Sronis: אני לא מהנדס רכב, אבל עוד לא יצא לי לראות תאונה בה התפזרו חלקים בצורה כזאת ואני ראיתי הרבה תאונות(לא רק בארץ),מכיוון שזה קשור לעבודה שלי(מצלמות).

למי שאמר שתושבות מנוע מתוכננות ככה שהן ייתלשו, תושבות מנוע לא נתלשות , בדרך כלל שלדת הרכב מתוכננת בצורה כזאת שהמנוע אמור להיכנס מתחת לרכב בזמן תאונה חזיתית מהסוג הזה ולא להתעופף לו.

כלומר , או שרכב הזה עבר תיקון שלדה חאפרי או שתכנון הרכב לקוי, אני חושב שהראשון יותר הגיוני.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
Yikes! ראיתי הרבה רכבים מעוכים, אבל דבר כזה, ועוד בלי הרוגים? נס.

מקום בעייתי מאוד מבחינת תשתית, אבל עדיין, זאת דוגמה טובה

לאחת הסיבות העיקריות לתאונות - לא מהירות, אלא סטייה מהנתיב.

לגבי מהנדסי הפורום - עוד מעט מסתיימים החגים...

לא סטייה מהנתיב, אלא דיבור בטלפון נייד

אם היא לא היתה מדברת בטלפון נייד, סביר להניח שהיא לא היתה סוטה מהנתיב.

ול"מהנדסים" כמו BioHazard -זה שראית הרבה תאונות לא הופך אותך למומחה בטיחות שיודע יותר טוב ממתכנני הרכב.

וגם מהנדסי הרכב הטובים ביותר לא יכולים לתכנן רכב שיתנהג בדיוק כמו שהם רוצים בכל מצב של תאונה אפשרית.

אין שתי תאונות זהות (חוץ מהתאונות המבויימות של ארגונים כמו ENCAP), ואין לך או לאף אחד אחר שום דרך לדעת מה היה קורה אילו כל מכונית אחרת היתה עוברת בדיוק את אותה התאונה כמו ה 206 הזאת.

אני מציע לך ולשכמותך להמנע מלהשמיע דעות בנושאים שאתם לא מבינים בהם כלום.

מעורבים כאן כל כך הרבה פרמטרים שלא אתה ולא אני (ואני כן מהנדס, וגם יצא לי לראות תאונות בתפקיד) יכולים לשער מה היה אם... ומה היה צריך להיות... וכו' וכו'.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי, אתה צודק ב 100%, אני לא יכול לדעת על בטוח מה תהיה התוצאה של תאונה זו או אחרת, אבל עדיין התאונה הזו היא דומה מאוד לבדיקה של ENCAP, אך התוצאה הפוכה(מכל זווית) מתכנון היצרן. אפילו בבדיקה של רכבים סיניים של ENCAP המנוע לא אף לו.

כלומר, משהו כאן לא בסדר.

הנה:

והנה תאונה דומה מאוד של אותו רכב:

פורסם
אנשים פה הפכו למהנדסים פתאום? מאיפה אתם מביאים את השטויות האלה?

גנבת לי את המילים...

לבחור מעליי,

כשאתה אומר שתוצאות התאונה שבפתיחת השרשור הפוכות לתכנון היצרן,אתה מתכוון חוץ מהחלק השולי של "השארת נוסעי הרכב בחיים",כן ?

במה דומה התאונה בכביש מספר 1 לתאונה היזומה ב-ENCAP ?

ב-ENCAP התנאים הם תנאי מעבדה,אין רוח,המשטח אחיד,זוית הפגיעה של הרכב במכשול זהה,המהירות זהה,הטמפ' זהה,המכשול זהה,הרכב חדש ותקין ב-100%,הכל ידוע מראש.

התאונה בשרשור:

אתה יודע את מהירות הפגיעה המדוייקת ? (לא בערך,מהירות מדוייקת).

אתה יודע מה היתה זוית הפגיעה במעקה הבטיחות?

אתה יודע איזה תנאים השפיעו על התאונה? (אולי נבהלה מרכב שסטה לנתיבה וגרם לה לסטות ישר לתוך המעקה?)

אתה מכיר את יכולות הספיגה של מעקה הבטיחות?

בדקת אם מעקה הבטיחות ספג וקרס בדיוק כמו שתוכנן לעשות?

וידאת שמעקה הבטיחות עם תו תקן?

וידאת שהוא הותקן כהלכה? (אני מדבר על המעקה הספציפי מהתאונה).

אתה יודע אם הרכב מהתאונה היה תקין לחלוטין או שסבל מאיזשהו ליקוי שהיה עלול לגרום למנועו לצאת לטיול?

אולי תשלח לנו את הלינק של סרט התאונה מכביש 1,ככה כולנו נוכל להיות בטוחים כמוך שפז'ו 206 זה חרא רכב שלא תוכנן כהלכה (למרות ששוב,אמנם פרט שולי,הציל את חיי הנהגת בתאונה לא קלה בכלל),הרי מהביטחון בו אתה כותב בטוח כבר ראית ב-YOUTUBE את הסרט של התאונה הזאת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה נגמר ככה, אבל בדיוק באותו אופן המנוע והגיר היו יכולים לגרום לתאונה קטלנית הרבה יותר. "מזל" שהם פגעו ברכבים גדולים. אם זה קורה לפג'ו הרבה אז זה אכן לא תקין.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

מסכים איתך שזה היה עלול להסתיים רע אם המנוע היה פוגע ברוכב אופנוע למשל,אבל שוב,אנחנו לא מכירים את פרטי התאונה לעומק בשביל לבוא ולקבוע שמדובר בכשל תכנוני או ליקוי כזה או אחר,הרי באותה מידה כל הרכב היה עלול לעוף מעוצמת הפגיעה.

הנה,דוגמא ל"אותו רכב" שפשוט החליט לצאת להתעופפות:

http://www.youtube.com/watch?v=aLuP4wJkjHk

אז מה,גם פה פז'ו אשמה בכך שהרכב החליט לצאת לריחוף (ופה זה לא רק מנוע וגיר,זה רכב שלם).

אז נכון,זה מסוכן מאוד שהמנוע והגיר התעופפו ככה לאמצע הכביש ופיזרו שמן לכל עבר,אבל כנראה שהתאונה היתה מספיק עוצמתית כדי לגרום להם לעוף ככה,לאו דווקא כשל כלשהו.

לראות מנוע שמתנתק מהרכב בשעת תאונה ברכב מודרני זה כבר לא דבר כזה נדיר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בתור אחד שנוסע כל יום על כביש 1 אני רואה כמה העבודות בכביש בזיוניות.

כבר יצא לי לראות כמה תאונות אחת אחרי השניה בגלל העבודות שם ומקרה בו ראיתי רכב פשוט מתעופף על רמפה שמתחילה הפרדת בטון. במקרה הזה בנס לא היתה תאונת שרשרת ענקית כי פשוט זה הבחור עף לו קצת אחרי שהשתחרר פקק אחרי תאונה אחרת. השינויים בכביש לא מסומנים טוב וכמות התאונות גדולה בצורה שניראת לעין.

סעו בזהירות.

פורסם

edan82: הויכוח הזה מיותר, אתה חושב כך ואני חושב אחרת וטוב שכך.

alomm: אתה צודק, אבל באופן חלקי. קצת יותר ערנות מצד הנהגים והרבה תאונות היו נמנעות. לצערי, ערנות היא לא בישביל הנהג הישראלי, עדיף לדבר בטלפון או לחפש סנדוויץ שנעלם מתחת למושב.

פורסם
כן, הנהגת יצאה בלי נזק, אך המנוע וחלקים אחרים מהרכב במזל לא הרגו כמה אנשים מסביב. כך שכנראה תכנון הרכב באמת לקוי.

קצת צניעות וכבוד לעבודה שאחרים עושים, לא תזיק לך.

אתה הכי חכם, גאון שמלהסתכל בתמונות של תאונה כבר יודע שהמהנדסים הצרפתים לא יודעים מהחיים שלהם.

emotion of motion

פורסם
לא סטייה מהנתיב' date=' אלא [b']דיבור בטלפון נייד[/b]

אם היא לא היתה מדברת בטלפון נייד, סביר להניח שהיא לא היתה סוטה מהנתיב.

ג'רמי, כנראה שהמגורים בניכר השכיחו ממך את הרעות החולות של הכבישים בישראל.

ברור שזה שהיא דיברה בנייד בזמן הנהיגה הגדיל את הסיכויים לכך שהיא היתה מעורבת בתאונה, אבל התשתית בכביש מספר 1 עם כל העבודות שם פשוט "מובילה" אותך לתאונה. סימוני כביש שלא נמחקו, סימונים שחורים שבלילה נראים כמו פסים לבנים, התחלה וסוף של גדרות בטיחות במיקום ותכנון רשלני וכו'.

התאונה לא היתה נמנעת, אבל התוצאה שלה היתה מסתכמת בשפשוף צד מכוער וזהו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
Sronis: אני לא מהנדס רכב, אבל עוד לא יצא לי לראות תאונה בה התפזרו חלקים בצורה כזאת ואני ראיתי הרבה תאונות(לא רק בארץ),מכיוון שזה קשור לעבודה שלי(מצלמות).

למי שאמר שתושבות מנוע מתוכננות ככה שהן ייתלשו, תושבות מנוע לא נתלשות , בדרך כלל שלדת הרכב מתוכננת בצורה כזאת שהמנוע אמור להיכנס מתחת לרכב בזמן תאונה חזיתית מהסוג הזה ולא להתעופף לו.

כלומר , או שרכב הזה עבר תיקון שלדה חאפרי או שתכנון הרכב לקוי, אני חושב שהראשון יותר הגיוני.

alexk: לקרוא אתה יודע?

• תוכן חדש...