Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל בעלי הקופרות שהגיבו ומוכרים את האוטו שלהם, מתבקשים לכתוב את חלק מהדברים שהם כתבו (ומחקתי) במודעות למכירה ולא בשרשור הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
ישנו חבר פורום שעבר מ306 S16 לקופרה ואני לא מאמין שפשוט נמאס לו לפנות והוא התחיל לסוע רק ישר.

לא בדיוק נמאס, הוא פשוט גילה שמהעבודה לבית זה קו ישר ואין פניות :wink:

ראית איך נראה האוטו שהוא קנה ? אנחנו עדיין מנסים להבין מה עובר עליו...

אם הוא יפסיק להתחמק (ויפסיק לעשות אינדיקציות כמו ילד) אז נוכל לבדוק את העניין ביום מסלול קרוב.

נהיה פה באמת שרשור מכירות. אני גם חושב שידיים רבות תוך שנה-שנתיים זה מאוד מוזר אפילו לרכב פופולרי ועם קהל יעד הפכפך (ילדים שמחליפים כמו גרביים או לא סגורים על עצמם יותר מדי או לא מחושבים כלכלית וכו'). שאר הסיבות כלליות ומתאימות לכל רכב.

לגבי הקליאו, זה כבר רכב ישן שעובר חילופי דור אחת לכמה זמן ולכן יש גלים של מכירות המוניות (זה קורה עם כל רכב אבל בחביבות פורומים יש תזמון מתואם יותר).

אבל זה לא באמת משנה, צריך לבדוק מצב של אקזמפלר ספציפי, אם הוא טוב, קונים.

לפותח השרשור: איזה מגדש על יש לקופר ?

ניר

פורסם

בנוגע לשאלה המקורית - מגדש על מול טורבו - פעם מגדשי טורבו עבדו בסל"ד גבוה והייתה הרבה LAG (השהיה) בפעולה שלהם. היום זה כבר לא כך, ולכן הם במקרים רבים עדיפים על מגדשי על. למידע נוסף אפשר לבצע חיפוש בפורום.

ניר - לקופר החדשה יש טורבו, לקודמת על.

ובאשר לקופרה - היא לא רעה על הכביש, אבל בפירוש נחותה מהקליאו וכמובן ה-306, מבחינת התנהגות כביש. במסלול החסרונות שלה יותר באים לידי ביטוי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חבר'ה אתם לא עונים על השאלה של פותח השירשור. הוא שאל שאלה פשוטה : " יתרונות מול חסרונות בין מגדש על לטורבו"

או, תודה על התזכורת.

באמת אין צורך להפוך את השרשור לקמפיין, קיבלתי בה"פ הודעות מכירה והגבתי בהתאם, תודה.

כמו כן, קראתי פחות או יותר את כל השרשורים על מלחמת "מתלי הקליאו" מול "מגדש האיביזה" אז בואו נשאיר את הנושא הזה לאופציית "חיפוש" למי שמעוניין. בנוסף יש לי קצת מושג במכוניות "התנהגות-בלי-כוח" : בתשע שנות רשיון נהגתי בעיקר על 306, פוקוס ומאזדה 3. עכשיו צריך קצת כוח :-D

כמו שכבר ציינתי- תבוא קליאו דור שני במצב טוב, אני אשקול אותה ברצינות.

עכשיו בואו נעשה קצת סדר:

ניר- לקופר S יש מגדש על מסוג Eaton M45 (אם זו התשובה שציפית לה)

NTL- למה יש כל כך הרבה איביזות מוגדשות מ-2008? כי המחיר כחדשות היה זול יחסית, ויש מי שמאפשר לכל אותם ילדים-אחרי-צבא לקנות גם ללא מזומן. 

אם יש צורך, יש מי שימלא אותו, וכאן נכנסים תנאי המימון הנדיבים מאוד וחסרי האחריות במידה מסויימת של הבנקים (שגם את נהנית מהם כשהחלפת את הפיז'ו בסקודה, לא?)

מה הבעיה לקחת 120K מימון מהבנק בריבית פריים+0.3%, לעשות טרייד אין על הרכב הקיים, להוסיף עוד 10K מחיסכון ולצאת עם מיטו חדשה? קלי קלות, נכון?

רוכש שמתפתה לעסקה כזו לא מסתכל על ההוצאה הכוללת של 150K, הוא מסתכל רק על ההחזר החודשי לאורך 3-4 שנים. או אז מגיעות עלויות אחזקה ופתאום המשכורת החודשית לא בדיוק מספיקה להחזיק רכב ספורטיבי, ומשם הדרך ליד2 קצרה.

ככה שההיצע האדיר של האיביזות לא ממש מרתיע ולא גורם לי לחשוד שיש איזו תקלה המונית שמבריחה את כולם, אלא מראה עד כמה (הערכה שלי, כן?) אנחנו אוהבים לחיות מעל היכולת האמיתית שלנו, כל עוד הבנק מאפשר את זה, ועד כמה זה שגוי.

עסקת מימון צריכה להיות שקולה, אבל מה לעשות שחלק מהאנשים לא מצליחים לעמוד בפיתוי ומצטערים על כך לאחר מכן. סתם דוגמא, אחד הבנקים הגדולים מציע הלוואה לרכב חדש עד 300K!!! סוג של אונס, רק חוקי :x

ובנוגע להיצע גדול של דגם מסוים- ברגעים אלה ממש יש "הפצצה" של קליאו MK1 בלוחות, הרבה זמן לא ראיתי כזו כמות (וחלקן מתחת למחירון באופן מחשיד)- מה את אומרת, יש איזו קונספירציה של פורום מסוים? :wink:

צויינה כאן בעיית גירים בקופרות 2007- אפשר פרטים?

TS

פורסם

במאמר מוסגר, האמירה שלך נכונה בהחלט - בקשר ללחיות מעל היכולת האמיתית שלנו. אני עשיתי לי מזמן כלל - אם זה דורש הלוואה מכל סוג, זה מעל ליכולת שלי. כמובן שקניית בית או דירה זה עניין אחר, אבל בכל הוצאה מתחת לזה (ואוטו הוא ההוצאה השנייה בגודלה) אני עומד ואעמוד בכלל הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ניר- לקופר S יש מגדש על מסוג Eaton M45 (אם זו התשובה שציפית לה)

האמת שרוני ענה לי על זה כי אני ידעתי שיש למיני טורבו רגיל (ואפילו מכיר מיני אחת שהבעלים הוסיף סופרצ'רג'ר לאחרונה). אגב, מאיזו שנה החליפו ?

ניר - לקופר החדשה יש טורבו, לקודמת על.

לגבי ההתלבטות שלך, עם כל המשיכה שלי להתנהגות הרבה לפני ביצועים, אני מהר מאוד הורדתי את המיני מהרשימה שלי (לפני שנה עברתי תהליך שדרוג מקליאו, בסוף הלכתי על מגאן 225 (ואגב, לא חושב שאותו אחד שהחליף מהמיני נמצא בפורום)) הרבה בגלל התמחור השערורייתי. פשוט מקבלים הרבה פחות תמורה על האגרה ואתה עוד מדבר על רכב בן 6 מול רכב כמעט חדש. יחד עם תקלות שמתחילות בגיל הזה והפלצנות הקמורית גם בעלויות חלפים, אני הייתי מוותר על התענוג.

פורסם

מה שיותר מדאיג הוא המצב הלא להיט של רוב הרכבים - מבחינת שלדה אם כבר... :)

לגבי הגירים - סדרה מסוימת של רכבים ב2007 הגיעו עם שמן גיר לא מתאים.

חלק מהגירים עשו צרות.

מי שעשה בעיה - הוחלף באחריות והיה RECALL של החלפת שמן גיר.

זה קרה להרבה רכבים שנת 2007 בעיקר (ולפי הבנתי בעיקר קופרות), ועדיין - רוב הרכבים בסדר גמור , ואלו שלא היו בסדר - הבעיה צצה מהר מאוד ותוקנה באחריות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
האמת שרוני ענה לי על זה כי אני ידעתי שיש למיני טורבו רגיל (ואפילו מכיר מיני אחת שהבעלים הוסיף סופרצ'רג'ר לאחרונה). אגב, מאיזו שנה החליפו ?

לגבי ההתלבטות שלך, עם כל המשיכה שלי להתנהגות הרבה לפני ביצועים, אני מהר מאוד הורדתי את המיני מהרשימה שלי (לפני שנה עברתי תהליך שדרוג מקליאו, בסוף הלכתי על מגאן 225 (ואגב, לא חושב שאותו אחד שהחליף מהמיני נמצא בפורום)) הרבה בגלל התמחור השערורייתי. פשוט מקבלים הרבה פחות תמורה על האגרה ואתה עוד מדבר על רכב בן 6 מול רכב כמעט חדש. יחד עם תקלות שמתחילות בגיל הזה והפלצנות הקמורית גם בעלויות חלפים, אני הייתי מוותר על התענוג.

תודה ליביו.

ב-2006 החליפו למנוע מוגדש טורבו שפותח עם פיג'ו, ומשמש ב207 GTI.

דרך אגב נטלי הציעה לאון- גדולה מדי, אני לא מעוניין ברכב שעובר את ה4 מטר אורך.

עצוב שהקופר S בגרמניה עולה פלוס מינוס כמו קליאו ספורט ובישראל הפער פשוט עובר כל גבול. מצד שני, לקמור יש מספיק "נשק" להורדות מחירים- סדרה 1, סדרה 3 ערומה לחלוטין וכדומה, על מנת להשאיר את המיני ממוצבת גבוה מעל המתחרות האמיתיות שלה. אם היינו מנהלים בקמור אולי היינו מקבלים את אותה החלטה עסקית לגבי המיני.

כשיסתיים תהליך הרכישה אני אעדכן ואעלה תמונות, תודה לכולם.

TS

פורסם

הייתה לי קופר S חדשה של 2005 עד השנה ואני רק יכול לדבר טוב עליה

איזה היגוי , איזה הרגשה

עד היום האחרון אנשים אמרו לפחות פעם ביום , תתחדש!

אני אישית קניתי עם המון תוספות , אבל האוטו נראה טוב (אולי לא בירוק בקבוק)

טיפולים: 2K כל שנה , צמיגים : 4 חתיכות 5K שקל

המיני בכלל לא קטנה מקדימה, שני אנשים יכולים לשבת בנוח והכוונה לאנשים גדולים

לרכב לא היו תקלות

אני נוהג היום על אוטו עם 400 כ"ס אבל מתגעגע למיני

הסיאט : נהגתי על הלאון החדשה , היא מרגישה הרבה יותר זולה

יכול להיות שיש לה יותר כח , אבל המיני שמה את זה יותר טוב על האספלט

פורסם

אין שום סיבה לתת יד לתמחור של המיני ובייחוד שיש אלטרנטיבות כ"כ טובות במחירים שלה. לגבי הקליאו - הייתי הולך עליה אך ורק אם אתה מתכוון לשרוץ במסלול\נס הרים. בעודף אתה יכול לעשות יישור קו יסודי.

בשקלול המחיר האיביזה היא מציאה. ברגע שימאס לך ממנה יש שוק אפטרמרקט שמציע כל שיפור מקוילים או עוד 50 כ"ס בגלגלים. כמקורית אני לא מת על הניהוג שלה והיא לא הכי משרה בטחון אבל כרכב מהיר, יחסית פרקטי וספורטיבי היא עושה עבודה מצויינת. היא עולה על הקליאו בגדול בקו ישר ולא נופלת ממנה הרבה ברוב הפיתולים. בנוסף - יש המון מהן - מה שאומר שחלקים וביקוש בשוק משומשות אף פעם לא יהוו בעיה.

לגבי ההחלפת ידיים, לפחות לדעתי זה קשור לעבודה שרוב האנשים שקונים אותן רוצים בסתר BMW 530 או משהו בסגנון ולא מבינים שרכב ספורטיבי, והקופרה בפרט, מרוחק עולמות מזה. יש לה גימור פשטני, היא קשה ולא נוחה בטירוף. מי שאומר אחרת פשוט התרגל. להחזיק אחת כזאת ש- 98% מהנהיגה שלך זה עבודה\אוניברסיטה בחזרה זה לא רק בזבוז אלא גם מעצבן רצח. לכן רוב האנשים מוכרים אותן.

בהצלחה בחיפושים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

גם אני רציתי לקנות מיני,

לצערי התמחור שלה בארץ הפך אותה ללא רלוונטית.

התמורה שהיא נותנת לא מספיק טובה.

תראה כמה שנתונים אתה יורד בשביל מכונית משנתון 03 שעולה כמו קופרה 07 שחזקה ממנה.

אם לא נשבת בקסם של העיצוב יהיה לך יותר קל לבחור.

באופן אישי אני לא מתלהב מהאיביזה לדגמיה, אמנם מעריך את יחידות הכוח מאוד אבל מתרגש הרבה פחות.

לגבי הקליאו כמו שנכתב, היא זולה בהרבה ומספקת תמורה מצויינת למחיר,

אבל שוב, בדור הראשון והשני יש אותה עד מודל 03.

אני חושב שבמחיר קרוב ניתן להשיג כבר את הדור השלישי החדש, אבל לך תמצא...

img0328c.jpg

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אני אוהב מאוד את האיביזות, היו לי שלושה מהדור האחרון, ספורט אף אר וקופרה.

השתחררתי מהצבא מצאתי עבודה טובה וניפתחה בפניי אופציה לעבור לפולקסוואגן שירוקו חדשה, זו הסיבה היחידה!!! שבגללה אני מוכר.

הרכב על הכיפאק מכל הבחינות אני מאוד מאוד מרוצה ממנו אבל מרגיש שקצת מיציתי אחרי 3 איביזות 2007 ו2008.

פורסם

ולגברת NTL, איפה ההיגיון במה שאת אומרת?

הריי יכולים להיות גם רכבים יד ראשונה ושמשפחה בעלת 6 אנשים נוהגים על הרכב, אני יכול להראות לך הרבה מאוד רכבים יד ראשונה לא שמורים כלל וננהגים באגרסיביות רבה ונהגים שפשוט הורסים את הרכב, ורכבים יד חמישית כמו הSTI שהיתה לי, שהיתה שמורה ומלוקקת ובקומפיוטסט שאלו אותי אם המנוע חדש, ובאמת אנשים שהיו רציניים ובאו לראות את האוטו נידהמו כמה רכב בן 5 ידיים שכבר 6 שנים על הכביש יכול להיות שמור בצורה כזו, וזו עוד STI מה שאומר שזה אוטו שלא הולכים איתו לעשות קניות בסופר.

הריי כשאת באה לראות אוטו ואת נוהגת ברכב, לא באמת מעניין אותך מה רשום ברישיון הרכב, החשוב הוא מצב הרכב האמיתי, וזה מה שהקונה הישראלי לא מבין.

אי אפשר להשוות רכב 2006 לרכב 2008 שהוא חדש לגמרי, ולא משנה אם עוד שני נהגים נהגו עליה לפני, הרכב 2006 יד ראשונה יכול להנהג על ידי ילד בן 17 שקרע את הרכב ברייסים ופתיחות ופוזה על חברים שלו.

לסיכום, אם זה היה תלוי בי ואף פעם לא בחרתי רכב לפי יד אלא אך ורק על פי מצבו, והקופרה היא כבר הרכב החמישי שלי ויש לי הרבה ניסיון ברכבים ובמכוניות ספורט בפרט.

ולא אני לא בא לקדם את המכירה שלי, אני רק בא להראות לך כמה את טועה במה שאת אומרת ובתפיסה שלך, ושוב כמו שאמרתי, הכל עיניין של מחיר, אני מודע לזה שהרכב יד שלישית אבל לכן לא מבקש מחירון, אך במצב הכללי של הרכב, ואני מכיר הרבה מאוד קופרות, לא הרבה רכבים שמורים כמו הרכב שלי.

פורסם
הריי כשאת באה לראות אוטו ואת נוהגת ברכב, לא באמת מעניין אותך מה רשום ברישיון הרכב, החשוב הוא מצב הרכב האמיתי, וזה מה שהקונה הישראלי לא מבין.

לסיכום, אם זה היה תלוי בי ואף פעם לא בחרתי רכב לפי יד אלא אך ורק על פי מצבו, והקופרה היא כבר הרכב החמישי שלי ויש לי הרבה ניסיון ברכבים ובמכוניות ספורט בפרט.

שמע, מה שאתה מתאר זה באמת המצב המתבקש. הלוואי ואנשים היו מבינים שמצב הרכב חשוב הרבה יותר ממספר הבעלים שהיו לו. הבעיה היא שהערכת מצב הרכב היא לא שחור ולבן והרבה פעמים אתה לא יודע דברים על מצב הרכב כשאתה קונה אותו. בגלל זה כולנו מנסים לדלות מידע על מצב הרכב מכל מקום שרק אפשר ורצוי שזה יתבסס על נתון מהימן שלא ניתן לזייף. כאן נכנס לתמונה נושא מספר הבעלים שעובד על העקרון של יותר בעלים=אוטו בלי בעיות \ הרבה בעלים=אוטו בעייתי שרצו להפטר ממנו.

ברור שאם הרכב הוא בן 3 והיו לו כבר שני בעלים זה פחות קריטי מרכב באותו גיל שכבר עבר 4 בעלים. לכל אחד זה היה מדליק נורה אדומה וגם אם מבחינתך זה לא היה מפוצץ עסקה, זה לבטח היה משפיע על הסחירות של הרכב עבור אחרים (חלק בכלל לא היו מתקשרים).

אלו כוחות השוק. אפשר להגיד עד מחר שכל בעלים חדשים משקיע באוטו ולכן הרכב שמור ומטופח יותר, אבל השוק לא מכיר באקסיומה הזאת.

גם אני שהיתה לי 205GTI יד שמינית אבל שמורה מאוד לא הייתי רוכש רכב שנת 2008 שעבר כבר 3 בעלים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...