Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתקדם לרכב ספורטיבי וכרגע אני מוצא את עצמי מתלבט בין איביזה קופרה 07' למיני קופר S '03(אותו מחיר- סביב 95K).

לפני שנתחיל בדיון, אני אציין שאני מכניס גם את הקליאו דור שני למשוואה (וחוסך בשמחה את ההפרש) אבל בשבועות האחרונים לא ראיתי אפילו אחת למכירה ככה שנתמקד בינתיים בגרמניה והספרדייה.

הפכתי את הפורום והבנתי שהמיני (והקליאו) היא המתנהגת והקופרה היא הדוחפת קדימה בעזרת הטורבו המצוין. לאחר מכן הלכתי לראות נציגה מכל אחד מהמחנות ואני חייב לציין שהתאכזבתי מאוד מאיכות חומרי הפנים והאבזור במיני- מדובר כאמור בדגם 2003 וכמו שזה נראה זו ה-S ברמת הגימור הנמוכה ביותר- מושבים מבד (אלא אם כן העור הגיעו רק מ-2005, אם מישהו יכול לאמת אני אודה), אין חלון בגג ובכלל התחושה הכללית זולה משהו. במקרה הייתה איתי מישהי שלא מבינה הרבה במכוניות ולאחר התרשמות מישיבה במיני ולנוכח המחיר לרכב בן 6 היא פשוט פלטה ביובש- "חתול בשק"...

אני רוצה למקד את חברי הפורום שיעזרו לי בשתי נקודות:

1. מגדש על במיני שמפיק 163 כ"ס מול הטורבו המוכר של הקופרה- מי שיודע ו\או מנוסה, בבקשה למנות יתרונות וחסרונות. נהגתי על הקופרות של סיאט (גם הליאון) וכמו שכולם יודעים הזמינות פה היא שם המשחק, בנוסף לאמינות המוכחת של ה1.8. על המיני לעומת זאת לא יצא לי לנהוג, אז אם מישהו יכול לשתף ולהשוות (כולל עלויות ותקלות אופייניות אם מוכרות במגדש על ובטורבו) אני אשמח.

2.פער הגילים- הסיאט בת שנתיים, המיני בת 6. עברתי על כל הטיפולים שתועדו בקמור וראיתי החלפת גריל (כנראה נכנס במישהו מאחורה. הקופר S הזו הוחלפה במגאן 225, אולי של מישהו מפה? אם אתה קורא את ההודעה, שפוך בבקשה אור על האירוע, אני מעוניין באוטו שלך!), החלפת מתגי חלונות, ונתון מדאיג נוסף הוא מילוי גז למזגן פעמיים בהפרש של שנה. למה צריך למלא גז?

כל כך מסובך ויקר לתקן את הדליפה או שפשוט אי אפשר?

מלבד זה אני מצפה להפרשים בעלויות ביטוח וטיפולים לטובת הסיאט אבל חסרים לי קצת מספרים. אם מישהו יכול לתת דוגמא לעלות של טיפול תקופתי במיני (כולל בלמים, נניח) + דוגמא לטיפול לא שגרתי (תקלה במגדש או בכל רכיב מכני אחר לעומת טיפולים דומים בסיאט), זה יעזור לי מאוד.

תודה לכל המשיבים

TS

פורסם

כחלק מחיפושי ראיתי גם תמונות של המיני הזאת (ירוקה), אני מוכרח לציין שאין לה את הלוק המדליק שיש בד"כ לקופר S וזה בעיקר בגלל הצבע המשעמם והג'נט הפשוט של הקופר הרגילות. המיני היא ספורטיבית מדליקה עם נוכחות ועיצוב של רכב שונה שכנראה לא יתיישן לעולם. האוטו הזה תמיד יראה טוב ותמיד יחשב מגניב. קח בחשבון שהאחזקה של קופר S תהיה יקרה יותר מאחזקת איביזה.

האיביזה קופרה יכולה להתאים במידה ואתה מחפש כח ופחות התנהגות. דעתי שאינה תמיד מקובלת על חברי היא שסט קויילאוברים יכולים לעשות לאיביזה קופרה הרבה טוב ולהפוך אותה לבת לוויה מניחה את הדעת עבור הנהג הספורטיבי שמחפש כח, איכות בניה, אמינות, מודל מתקדם ופחות חשובה לו עפיצות ההגה.

הקליאו היא סיפור אחר לגמרי, מדובר במכונית בתקציב שונה (כ-60% מהתקציב של האחרות) ולמרות שמנסיוני היא אמינה למדי ועלויות האחזקה שלה זולות (ביטוח, דלק, תיקונים), עדיין מדובר במכונית עם פז"מ של 4 שנים יותר מהקופרות עליהן אתה מדבר. הקליאו חזקה, מתנהגת ומפנקת (עור, בקרת יציבות, קסנון וכו'). אם אתה מעוניין בקליאו דור שני במצב מצויין שלח ה"פ, יכול להיות שיש לי משהו בשבילך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפי דעתי קופרה רכב מדהים שנותן תמורה מצויינת לכסף.

אתה מקבל רכב חדש, בעל מנוע מצויין עם הרבה כח וזמינות.

רכב שלדעתי אין הרבה רכבים יפים כמוהו פשוט רכב יפיפה אני בעלים של קופרה 2008 שלמכירה כרגע(שלחתי לך הודעה פרטית)

והיתה לי גם איביזה FR לפני, ואיביזה 1.6 2008 , פשוט מת על הרכב הזה.

פורסם

מהתיאור שלך נראה שהמיני הזאת לא מרשימה במיוחד (דומה ללא מעט מיני משומשות שראיתי). בהפרש השנתונים זה בהחלט no brainer - הקופרה תהיה עדיפה לצרכים שלך (אלא רק אם חשוב לך יותר התנהגות כביש).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה הרבה מעבר לתמחור מוגזם, זה תמחור שערורייתי.

מסיבות די ברורות,רוב הרכבים שאני ראיתי אותם כיד ראשונה, היו בבעלות בנות עשירים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

התמחור באמת שערורייתי, אבל כמו שאני רואה את זה, ובהמשך לנקודה שכספר ציין, יש למיני לפי דעתי ערך מוסף שאין לרכבים אחרים בסגמנט. זו אחת הסיבות בגללן אני שוקל אותה, למרות המחיר, למרות הגיל.

מלבד זה יש את המנוע המוגדש וההתנהגות שמוסיפים לחוויה (ומאוד קל לחנות איתה, יתרון נוסף).

בתור אחראי פורום שיפורים, אתה יכול למנות בבקשה יתרונות וחסרונות של מגדש על מול טורבו? זה אמנם לא מה שיכריע את הכף אבל יעזור לי בקבלת תמונה ברורה יותר וגיבוש החלטה.

תודה

TS

פורסם

אני כרגע בערך בעמדה שלך, מחפשת משהו כיפי עד ה80,000 (ניצחת אותי :) )

גם אני שקלתי את המיני S וגם את הקופרות \ FR .

המיני נפסלה מהסיבות הבאות:

מחיר פסיכי לחלוטין בשביל רכב זקן, שנראה בערך טוב (אני ממש לא אוהבת את המראה) רק מבחוץ.

מבפנים המצב שלהן לא טוב, מיושנות, כפתורים רגישים. (גם מאוד צפופה, אבל זה לא קשור לגיל).

והדבר הכי נורא זה, המחירים שלה במוסך.

לשלם על BMW מבלי לסוע על אחת.

והאיביזות הגודשות למיניהן.. :|

בוא נעזוב לרגע את החוסר יכולת שלהן לפנות.

מה נסגר עם כל הקופרות 2008 יד 2+ למכירה ביד 2 ?!

יש שם גם אחת יד 5! :shock:

משהו פה לא מריח כל כך טוב, למה הן עוברות כל כך הרבה ידים? למה המון אנשים לא מרוצים מהם?

בכל אופן נראה לי שהקליאו ספורט האופציה הכי שפויה.

דווקא יש 4 כאלה למכירה בלוח.

(אחת נראה לי כבר נמכרה)

תנסה לחפש גם לאון FR או קופרה. (נראה לי ששנתון 06 יכנס בתקציב)

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

והאיביזות הגודשות למיניהן.. :|

בוא נעזוב לרגע את החוסר יכולת שלהן לפנות.

מה נסגר עם כל הקופרות 2008 יד 2+ למכירה ביד 2 ?!

יש שם גם אחת יד 5! :shock:

משהו פה לא מריח כל כך טוב, למה הן עוברות כל כך הרבה ידים? למה המון אנשים לא מרוצים מהם?

בכל אופן נראה לי שהקליאו ספורט האופציה הכי שפויה.

דווקא יש 4 כאלה למכירה בלוח.

(אחת נראה לי כבר נמכרה)

תנסה לחפש גם לאון FR או קופרה. (נראה לי ששנתון 06 יכנס בתקציב)

קשקוש במיץ גזר.

כפי שאמרת יש כרגע 4 קליאו ספורט למכירה- מה זה אומר על הרכב??

הקופרה היא הספורטיבית הנימכרת ביותר ולכן מצוייה במספרים הגדולים ביותר וסטטיסטית תמצא גם למכירה במספרים גדולים יותר.

לגבי ידיים- הספורטיביות מחליפות הרבה ידים מסיבות שונות:

1. ילדים קונים אותם ואז מגלים שאין להם כסף להחזיק ומוכרים לילד הבא שימכור לילד הבא.

2. אנשים רכשו את הרכב והתרגלו לכח ורוצים עוד כח או לחילופין מעוניינים ברכב מתנהג יותר וכו'.

3. הדרישות מהרכב השתנו- יש לזכור שמדובר ברכב קטן עם שלוש דלתות וידני- התרחבות המשפחה או שיתוף בן זוג ברכב יכולה לשנות את יעודו ותצריך את החלפתו.

הרכב אמין מאוד וחזק ואת סיפור "הלא יודע לפנות" אפשר לפתור בנקל בעזרת 5000 ש"ח. האם נהגת על הקופרה שאת חורצת את דינה באופן מוחלט כ"כ.

ישנו חבר פורום שעבר מ306 S16 לקופרה ואני לא מאמין שפשוט נמאס לו לפנות והוא התחיל לסוע רק ישר.

לי היתה FR במשך 4 שנים ללא שום תקלות מיוחדות והיא נמכרה יד 00 ברשיון - אז תתרחקו מיד חמישית ותרכשו יד 01 ברשיון. הקופרה לדעתי היא תמורה מצויינת לכסף- גם יפה, גם חזקה וגם מאובזרת. פוטנציאל עצום לשיפורים ורכב אמין מאוד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כן - נמאס לי לפנות :)

(תגיד גם S16 משופרת בהתנהגות שכבר היתה משמעותית יותר טובה מאחת סטנדרטית גם על הדרך).

או בנימה רצינית - לקופרה אין בעיה לפנות - יש לה המון אחיזה.

קצת יותר בעייתי להרגיש שהיא פונה , כלומר ההגה חד , מהיר ומדויק למדי - אבל קל וקצת חסר רגש.

לגבי הסיבות לידיים הרבות - בדיוק מה שנכתב.

צריך לחפש ברוגע ועם סבלנות אחת טובה.

גם אני נדהמתי שכל מה שראיתי היה יד שניה ומעלה בהתחלה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

NTL כמה שטויות לרשום?

אני בעלים של קופרה 2008, יד שלישית שלמכירה כרגע.

הרכב שלי הוא אחת האיביזות השמורות ביותר בארץ, ואני מוכן להשוות אותו לכל קופרה יד ראשונה מבחינת מצב מכני, חיצוני ופנימי.

את הרכב שלי לקח לי 53 ימים למצוא בזמנו שחיפשתי(מינואר עד מרץ), ואחרי שהלכתי וראיתי המון קופרות מכל הצבעים והמינים מצאתי את הרכב שלי שפשוט לא היה איכפת לי שאהיה יד שלישית לשנתון 2008, כי יד זה סה"כ מספר שרשום לי ברישיון הרכב, לא יותר מזה.

אז נכון יכול להיות שיש בעלי קופרות שהם קצת לא ריאליים ורושמים מחירים מופקעים לרכבים יד שניה ושלישית.

אז בסופו של דבר הכל שאלה של מחיר, אם המחיר טוב שווה לקחת חוץ מזה שיש מכוני בדיקה מעולים בארץ, הקופרות הבעייתיות הן דווקא משנתון 2007, הקופרות של 2008 לא ידוע בהן שום בעיה מיוחדת והבעיה שהיתה ב2007 עם הגירים ניפתרה כבר ב2008.

פורסם

למה שטויות?

נתתי תמונת מצב.

אני בעבור רכב שמאוד יקרוץ לי אוסיף אפילו עוד 10.

עם כל הכבוד, אולי אתה מקרה שונה, אבל אני לא ששה לקנות רכב 08 שהוא כבר יד שלישית.

לי זה מריח לא טוב.

ואחרי זה כשארצה להחליף רכב זה יפגע לי גם במחיר מכירה.

אעדיף רכב שנת 06 יד ראשונה, מאשר 08 יד שלישית, אפילו באותו מחיר.

אם הרכב כל כך מדהים והרי שיש לו אופציות שיפורים מפה ועד להודעה חדשה, למה מחליפים אותו כל כך מהר?

אני שואלת ברצינות, מאוד רוצה לקבל תשובה עניינית, אולי אשנה את דעתי לגבי האיביזה.

כל מי שקונה קופרה מתחתן ומביא ילדים?

כי אם כן, שווה לפרסם את זה, תהיה קניה מאסיבית שלהן ע"י מלא רווקות בנות 30+

(הייתי עם FR סטנדרטית במסלול בערד, חזקה אבל לא פונה.)

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

מה מוזר ב4 קליאו ספורט למכירה?

לפני כמה חודשים היו 4 קליאו MK2 למכירה, היום לדעתי נשארה אחת וגם היא לא מופיעה בלוח.

הכל עניין של תזמון.

לדעתי אם הבחור התחבר יותר למיני מאשר לקופרה כדי לו ללכת לכיוון הקליאו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מבחינת התנהגות - ההבדל בשבילי בין הקופרה לבין הFR היה די גדול.

וגם בקופרה (כמו ברכב שלי ספציפית) אפשר ליהיות יותר קיצוניים.

אבל זה אני

ואני רגיל לקרש מוקשח :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...