Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע: הנדסאי מכטרוניקה, קורס הנעה ותובה סימן 4 כרגע שלב 9. משרת שנה במחנה נתן במנועית רק"ם צוות מרכבה אבל יודע לעבוד בכל מה שכולל דרג ב' וקצת מימה שכולל דרג ג' על כל מנועי הAVDS.

כשסיימנו ללמוד את ההנדסאי (כולנו עשינו את אותו הקורס) 4 מהכיתה נלקחו לנס"א והם היום משמשים כבוחנים 1 בצריח 2 בתובה ו1 במנועיה. זה שבמנועיה למד איתי בפנימיה מכיתה י' עד סוף י"ד. לפני כשבועיים הבחור מהמנועים אחרי שדיברנו הבטיח לעזור לי לעבור מהבסיס שלי למש"א בתל השומר שזה איפה שהוא משרת. ניסחנו קורות חיים שמסתמך על ההשכלה שלי ועל הנסיון מנועים בצבא ובסיבת בקשה רשמתי שאני לא מנצל את מלוא הידע והיכולת שלי בתפקיד הנוכחי ושאני רוצה לתרום ברמה יותר גבוה מימה שמתאפשר לי בתפקיד הנוכחי.

החבר העביר את הבקשה לאזרח עובד צה"ל שאחראי אצלו והוא בתגובה שלח לו במייל ואני מצטט :הנושא מטופל.

זה היה ביום רביעי האחרון.

בדרך לא דרך בטעות פלטתי שאת הנושא למפקד מחלקה/מנהל עבודה שלי שהוא רס"ב בדרגתו שקיבל צבע של עוקה והתחיל לרוץ במעגלים תוך כדי שהוא צועק "לא מאשר!"

אני דיי בטוח שהנושא הגיעה גם למפקד הישיר שלי שנמנע מלדבר איתי מאז (למרות שהייתה לנו רק הזדמנות אחת לדבר ובה הוא ראה אותי ממרחק של כמה מטרים הסתובב והלך לכיוון השני).

השאלה שלי היא עד כמה אני יכול לבנות על זה שאני יעבור? אני חושב שצריך להוסיף שהמדיניות של הבסיס שלי היא לא לאשר טפסי 55 בכלל.

אני יודע שזה מוזם אבל אני מאוד רוצה את זה ורק בגלל זה אני מעז לבקש שאם יש מישהו בפורום שיכול לעזור לי אני מאוד אשמח ואודה על כל סיוע או עצה.

כי נראה לי מבחינת יחס ביחידה גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך.

פורסם

אני מניח שהתכוונת לומר שהם לא יוכלו לעשות שום דבר, וזה מה שהרבה אנשים אמרו לי.

הבעיה בעניין, מעבר לנתוני צבא (קבא ודפר) נמוכים מאוד (לא רציתי להתגייס בזמנו ועשיתי עבודה מאוד טובה אני חייב לציין) אני גר מאוד בדרום ואילו הבסיס שאני רוצה זה יומיות בלי אפשרות לינה. אני מבין מה זה אומר ואני מוכן לקבל את זה עליי וכל מה שמשתמע מכך אבל זה משמש כנקודה נגדי.

פורסם

כמובן שיש ויש אנשים שגרים בחדרה ומשרתים במחנה נתן. העניין הוא שיש הבדל בין הצבה ראשונית או הצבה אחרי כלא או קורס מסויים לבין בקשה שימשכו חייל ממרחק כזה, מבחינת הגיון בריא יחידות מעדיפות להמנע מזה.

פורסם

אחרי יום בבסיס אני גיליתי שהחששות שלי מתאמתים. המפקד מחלקה שלי משחק במשחקי פיפי-קקי והוא כנראה ברוגז ולא רוצה לדבר איתי אז הוא מעביר לי הודעות דרך המפקד הישיר שלי ומשתדל שלא להיישיר אליי מבט שאני חס וחלילה לא אפנה אליו.

המפקד הישיר שלי בפני עצמו מתנהג מוזר ושונה מהרגיל.

וגולת הכותרת. גיליתי שהבן אדם שהעבירו את הפרטים שלי אליו כנראה דיבר עם המפקדים שלי ושהם מצידם אמרו לו שאני כבר התחלתי את הקבע שלי (WTF?!?!?) למרות שאני התגייסתי סכ"ה לפני שנה, כנראה שזה היה צעד נואש לגרום להם לרדת ממני.

אני אחזור ואבקש אם מישהו יכול לנדב עצה או לחוות דעה אישית אני מאוד אשמח ואודה לו על כך.

פורסם

אני באמת לא מצליח להבין למה אף אחד לא מוצא לנכון לרשום שום דבר, אני מאמין שלהרבה מאוד אנשים יש מה לומר בנושא לטוב ולרע.

זה באמת תמוה בעיני שכשנפתחים נושאים של אנשים שמנסים לדפוק את המערכת צצים אנשים שבקיאים ברזי הצבא כמו פטריות אחרי הגשם ואילו כשאני מבקש סה"כ מידע או ייעוץ לגבי לא לדפוק את המערכת אלא לעלות דרג ולעהוד יותר ולתרום יותר אני נתקל ב150 צפיות וכלום עזרה.

אני מודע לזה שאף אחד פה לא חייב לי שום דבר אבל הנושא הזה מאוד מקומם ומתמיה אותי ומעלה תהיות לגבי הדעה החיובית שגיבשתי לגבי הגרעין השולט בפורום.

תודה לFITCH.

מנהלים אפשר לנעול/למחוק כראות עיניכם.

פורסם

איש יקר, כדאי שתנשום עמוק ותרגע קצת.

חשבת לרגע שאולי אין הרבה חברי פורום שמכירים את היחידה שלך ואת הפוליטיקה הפנימית שלה?

אני יכול לחשוב על כמה שרשורים מהעבר שיראו שאתה טועה בגישה שלך, אם רק היה לי את הזמן לנבור בארכיון.

בגדול, כי אני לא מכיר את היחידה שלך ספציפית - אם החברה' במשא 7000 באמת רוצים אותך הם כנראה יוכלו למשוך אותך. השאלה היא כמה משתלם להם להפעיל שרירים מול יחידה אחרת שכנראה קשורה אליהם בצורה כזאת או אחרת. אתה צריך גם להבין את המפקדים שלך שכנראה לא רוצים לאבד חייל איכותי עם ראש על הכתפיים ועושים כל מה שהם יכולים כדי לשמור על חלקת האלוהים הקטנה שלהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

טוב, מאיפה נתחיל?

אני התגייסתי לצבא אחרי לימודי הנדסאי מכטרוניקה והגעתי ישירות לרפ"ט (אתה בטח מכיר).

את כל 3 שנות שירותי העברתי במנועיה של מנועי סימן 4 ובתאי ההרצה שלהם במש"א 7000.

גם אני מוסמך הנעה ותובה של סימן 4, רק שאצלי התמזל המזל וזכיתי להיות ביחידת הפיתוח והאחזקה הטכנית של מנועי הסימן 4.

אני חייב להבין משהו לפני שנכנס לעובי הקורה- מה בדיוק עושה במנועיה חבר שלך? הוא מאלה שמאשרים הרצה של מנוע?

האם הוא בוחן בעצמו לבדו או שהוא בוחן עם אדם נוסף?

כי אני אישית זוכר שחיילים בסדיר היו לעזר לבוחנים המוסמכים והם לא היו מאשרים בעצמם מנוע אחרי ריצה.

(אני פשוט לא רואה איך מקורס הסמכה פשוט וכללי מדי לטעמי של תובה והנעה אפשר להפוך לבוחן).

אתה מוזמן לפנות בה"פ.

פורסם

לפי מה שידוע לי כל עוד המפקדים שלך לא משחררים אותך אתה לא יכול לעבור לשום מקום.

לפי דעתי המשחקי כבוד האלה שהם עושים לך מלמדים שאתה לא תצא כ"כ מהר מהמקום שבו אתה נמצא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז ככה, שתבין קצת במה אתה מתעסק פחות או יותר

אם היחידה שלך שייכת למ"י ואתה רוצה לעבור לאט"ל זה בעייתי וזה נושא בפני עצמו או בעיה בפני עצמה (ואני לא יודע למי אתה שייך במחנה נתן, אבל אני מניח שהמש"א שייכת לאט"ל)

מה שאתה רוצה מבחינת הצבא זה לגרוע חייל מהבסיס שלך, כלומר כוח עבודה, כלומר שומר עמדה, תורנויות וכו' ואנשים לא אוהבים לעשות את זה במיוחד לא כאלו שהיו בבה"ד אחד

חוץ מזה אתה בעצם אומר בפנייה שלך, תשמעו לא יודעים להפעיל חייל כמוני בבסיס שאני בא ממנו.

לרס"ב שלך זה מפריע וגם לקצין מעליו זה מפריע, ולמה זה?

כי בפעם הבאה שיקצו להם כ"א ליחידה יפנו למקרה שלך ויגידו למה בכלל אתם צריכים חייל מקורס XXXXX אם אתם לא יודעים מה לעשות איתו. הנה תראו את המקרה של XXXXXX

וכי יקראו להם לתת דין וחשבון על לאן החייל הלך ולמה ולמה הוא אומר שלא מפעילים אותו.

ועל הקצין ירימו גבה בפיקוד דרום ובאוגדה ולא בא לו שיפתחו עליו עיניים

והנגד צריך להראות תרומה ממשית לעמדת הקצין כדי לקבל מינוי רנ"ג (כי הוא כבר בטח פרח מוגן בדרגה שלו)

אתה צריך להבין שבשביל 99.99999999% מהצבא אתה מספר אישי עם מקצוע מסויים, בשביל כאלו מהיחידה שלך אתה יותר מזה (אולי)

עכשיו לנייד חייל ממקום למקום זה בלאגן זה ניירות, זה מאבקי כוח בין קצינים שמתגאים בסד"כ, זה משהו שנתפס לא טוב ליחידה מקצועית שחייל עוזב אותה.

במיוחד שחיל חימוש שואל שאלות ובמיוחד שבה"ד 20 מתחיל לברר במבחני שלב למה למשל מכונאי ג'יפים הוא בעצם עובד רס"ר ולא מועסק במקצוע

כי כדי שתבין, כל רבעון יושב סגן אלוף (לפחות) עם כל הפקודים הקצינים שלו מכל היחידות שכל אחד מוטרד יותר מהשני בנוגע למינוי הבא שלו ויושבים חייל חייל כדי לבדוק מי מועסק איפה. עכשיו פתאום אתה בא וצריך להסביר

אז מה הקצין הזוטר אומר לסגן אלוף שאחראי על החוות דעת שהוא יקבל והשיבוץ הבא שלו?

אתה חושב שהוא אומר וואלה טעות שלי, אין לו מה לעשות ביחידה? הוא צודק ולא מגיעים לנו תקנים לחיילים מבה"ד 20? בוא נוותר על העתודאי ונסגור את המחלקת מרכבה?

לא, הוא מעדיף להגיד או שאתה אשם או שהנגד אשם (תלוי בוותק והכוח של הנגד ובמיוחד עם הקצין הבכיר אוהב את הנגד או לא)

ובכלל אין בטענה שלך שום דבר נכון ושאתה בכלל חייל בעייתי שלא רצה להתגייס ויש לך נתונים נמוכים

אומנם נראה לך שזה טופס שכולה חותמים עליו 2 3 אנשים אבל יש מאחוריו חתיכת עומק של טיפשות ולפעמים דברים נכונים

עכשיו כדי שתבין באמת למה אני מתכוון, מבחינת הקצינים והפיקוד מעל המפקד שרואה אותך ביום יום, אתה כולה שלושה תאים של אקסל (מספר אישי, שם, מקצוע) מתוך מאות או אלפים שמשולבים במצגת עם רקע של חיל חימוש וסמל בפינה שמציגים לפיקוד הבכיר, לא יותר

ולכן כדי להזיז משהו אתה צריך שיכירו את הפנים שלך שידעו שאתה יותר מזה, תהייה יצירתי (הרוב הולכים על כלא שזה לא משהו אבל גם דרך)

חוץ מזה

על הטעויות שעשית במבחנים בצבא בכוונה כי לא רצית להתגייס צריך לדעת לשלם, זה לא קל, זה לא נעים, אבל זה המחיר, להיתקע במקום שלא מתאים לך מבחינת יכולת.

אין פתרונות קסם, אם אתה רוצה ללמוד קצת על הצבא אתה יכול לקרוא מלכוד 22 ולהתחיל לעבוד על דרך לצאת מהיחידה שלך :-) בסוף תצליח, או אחרי שלוש שנים או לפני, תלוי בך.

אבל אל תבנה על טופס 55, בחייאת זו הדרך הכי פחות ראלית, אתה יכול להתחיל לעבוד בפיסול יוצר בכדרות חימר ויהיה לזה יותר תועלת (במיוחד אם תעשה את זה באמצע הסדנא בביקור של איזה פלאפל)

אומנם זה הסבר שלא נעים לשמוע אבל ככה זה, מניסיון, וואחד ניסיון

פורסם

אהלן,

אני ואתה בדיווק באותו מצב,עברתי את אותה מלחמה בצאלים.

רק שאני נלחמתי למלחמת אגו עם קצין,שהבטיח שעל גופתו המתה אני יעבור....

אבל היי! אני פה במחנה נתן ואני קצת מתחרט :)

עד שהסכימו להעביר אותי למש"א,שצריך לעבור דרך אט"ל קודם אז לא קיבלו אותי לראיון באט"ל אפילו בגלל בעיות משמעת.

ואצלי הסיפור הוא שאבא שלי הוא במש"א במקרה בתור מנהל עבודה.

בסוף אחרי כל הבלאגן הגעתי למחנה נתן המחורבן,ועכשיו אני מחפש איך לעבור משם רק בדרכים יותר הגיוניות :wink:

פורסם

בלי שום קשר באיזו יחידה אתה,ולאיזו יחידה אתה אמור לעבור אליה ,יש כלל אחד בצבא.

אינטרסים ,אם מישהו ביחידה שאתה אמור לעבור אליה,ממש יבוא לו בטוב והוא צריך אדם כמוך במקצוע שלך ביחידה שלו,אז הוא יהפוך את העולם ואתה תיהיה שם,אם לא ירצו אותך,כל מה שתעשה שווה לתחת.

אל תחפש הגיון בשום דבר.

בתור אחד שיצא לקורס חובשים קרביים וחזרתי ליחידה ובסיום אימון מתקדם הוציאו אותי לג'וב במז"י וניסתי לחזור ליחידה(גבעתי) ונתנו לי כזה ז'.

הכול קומבינות ואינטרסים.

כנראה ממש היו צריכים אותי בג'וב ששמו לי,רק חבל שאני בבית והם עוד מחכים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אין יחידה או מקום עבודה אשר מוכן לוותר על עובד , יהיה חסר כוח אדם , ולחץ נוסף על שאר העובדים/חיילים :idea:

זו נקודת המבט של המפקדים שלך .

אתה יכול לנסות להיות חכם - בלי לחץ , לדבר עם המפקדים שלך , ולבקש מהם לעבור בעוד זמן מסויים אחרי שיקלטו עובד אחר .

הם גם מרגישים פגועים , לא אמרתה להם בזמן על רצונך לעבור , והם מרגישים שעקפתה את סמכותם (אגו ) וכמובן החוסר שיהיה

בהעברת עובד למקום אחר .

לכן בסבלנות , בקש שיחה עם המפקד שלך , הסבר ובקש ממנו אישור להעברה , ותן להם זמן להתארגן .

במקביל - גש לדבר עם החבר שלך , אפשר גם להפגש עם המפקד שלו , כדי שיכיר אותך , ואז יהיה יותר קל ללחוץ/לבקש

כאשר מכירים אותך .

אייל .

ובקשה - אתם כותבים יותר מידי מידע - זה לא מעניין את הז,, מה שם היחידה שלכם והיכן היא נמצאת

אפשר לכתוב - רוצה לעבור מיחדה אחת לשניה , או מיחידת חימוש מסויימת לאחרת - לא צריך כזאת קשקשת ..

הדברים שאתם כותבים , נשארים בזיכרון ברשת ,, והרשת פתוחה ופרוצה .. לכולם

ובמיוחד לכאלה אשר מחפשים מידע על יחידות שונות .

הבינו - זאת עבודת פסיפס , אוספים מידע ונתונים , ומרכיבים את התמונה הגדולה .

היום כתבו על יחידה אולי שולית - מחר על יחידה מסווגת , ובעוד שבוע על מבצע שצריך להיות .

די - אתם קשקשנים יותר מהעיתונאים , שאתם אוהבים להכנס בהם - ולדעתי בצדק .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צביקה פיק:

היחסים של היחידה שלי ליחידה שאני רוצה לעבור אליה לא רלוונטיים כי אין לה איך להפעיל שרירים על היחידה שאני רוצה.

רדרוס:

לכל כלל יש יוצא מין הכלל ויש אנשים שיכולים לעקוף את כל ההיררכיה הצבאית.

והם מלמדים רק שהם לא מרוצים מזה שאאני מנסה לעבור לא שהם יכולים לעשות משהו בנידון אחרת הם לא היו טורחים לשקר למישהו שיכול להפוך את החיים שלהם לסיוט.

שרגאמן:

אני והיחידה שאני רוצה שייכים לאותה חיל (מזי/אט"ל).

אמנם אני רוצה לגרוע כוח עבודה מהבסיס שלי (שאגב נמצא בעודף תקן לתפקיד שלי), אבל להבדיל אלפי הבדלות מהמצב החד צדדי שאתה מתאר אני תורם זוג ידיים למקום שגם עוזר לסדנא שלי, גם לכל הסדנאות והגדודים וגם עובד יותר קשה כלומר הספק העבודה שלי עבור הגוף הצבאי יעלה, הצבא מרוויח.

וכן כמה שזה אבסורדי לא יודעים להפעיל חיילים כמוני, אני לא לבד יש איתי עוד חייל שאיכותי וצהוב לא פחות ממני רק מפחד לעשות את הצעד ולנסות. כשבתור סדירניק אני מסוגר לצחוק לרס"מ בפנים ולומר לו שהוא לא מבין כלום והוא לא יוכל להתווכח איתי ולהוכיח לו תקלה אחרי תקלה ב5 חט"כים שאני יותר מבין ממנו (וזה בנאדם שעובד על אותו סוג חט"כ כבר 15-18 שנים), תסלח לי זה אבסורד. כשחייל סדיר מכניס קצב עבודה שמכניס את המנהל עבודה לשוק ולא יודע מה לעשות איתך ושולח אותך לנקות (כן כן) כדי שחס וחלילה לא יגדילו לו את הסבב תסלח לי אני אלך לתרום את שלי במקום שכן יעריך אותי, ולא בזה שיגידו לי שאני סוס עבודה אלא בזה שיתמכו בקצב וברמת עבודה שאני רוצה לספק במקום להתעסק באיך מורידים לי את המוטיבציה בשביל שלא יתחילו לבוא לאחרים בטענות למה הם לא כמו ה"שפיצים ההם".

אני לא אומר שלא מפעילים אותי בבקשה אני לא עד כדי כך נקמן, אני אומר שרמת העבודה נמוכה מידי ואני יכול לעלות דרג כי הידע שלי מתבזבז. וזה נכון.

תבין שאני לא מנסה לצאת ממכונאות לאפסנאות, אני מנסה לעבור ממכונאות בסיסית למכונאות מתקדמת, בה"ד 20 לא ישאל שאלות כאלה.

אני לא החייל היחיד במרכבה, ואני לא מבקש אישור כי אני לא אקבל אותו אני מבקש משיכה בכוח וזה לא יפגע בפיקוד שלי כי זה נעשה נגד רצונו. זוהי אבן שתזרק לכיוון היחידה המושכת.

כלא לא משרת את האינטרסים שלי, אם אני חייל בעייתי (ובשביל היחידה שלי חייל בעייתי זה דפוק של שנה וחצי לפחות) אז משא לא רוצים אותי וזה מה? אני אלחץ לעבור למש"א ובסוף אהיה עובד רס"ר? תודה אבל לא תודה.

אני מודע לזה שטופס 55 זה סוג של נייר טואלט בגלל זה אני גם לא טורח למלא אותו.

ליין מן:

אותם מפקדים שבתחילת השרות שלי סיפרו לי בגאווה צרופה איך הם זיינו חיילים שניסו לעבור יחידה או צוות? אין אצלי ביחידה דבר כזה חייל שנותנים לו ללכת, תראה את מקסיזם עוד מלפני שהוא הגיע למחנה נתן הוא מנסה לצאת ממנו ואני מכיר גם אישית כמה אנשים כמוהו וגם מקרים שלא נתנו לאנשים לצאת ליחידות קרביות. זה בסיס קומבינה על קומבינה עם מ"פ כל כך קבול שהוא כבר שנה מעוכב דרגה ועוד אין דרגה באופק.

לא מעניין אותם להתארגן מעניין אותם "אני קיבלתי אז שלי ושכולם יקפצו".

העניין של הפגישה אני צעד אחד לפנייך, כבר אתמול האיש החשוב אמר לחבר שלי שהוא יתקשר אליי לדבר, אני עדיין מחכה.

לגבי ביטחון מידע, כך עוד לא התחלנו לגעת במז"י-אט"ל דיברנו על דברים שפתוחים לקבל הרחב באתרי צה"ל.כולם יודעים שיש סדנאות מנועים ושיש סדנא אחת מרכזית, אמנם הסגרתי המון פרטים אישיים ואני בסדר עם זה.

תודה רבה לכל המגיבים.

• תוכן חדש...