Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

לאחרונה אני עושה הרבה נסיעות בכביש 85 לכיוון כרמיאל ועכו, שמתי לב בכמה חודשים האחרונים לתופעה ממש מפחידה.

כאשר ישנה משאית שנוסעת חלקית בשוליים, הרכב שרוצה לעקוף יעקוף גם במידה ויש רכב ממול, ולא משנה לו כ"כ אם הרכב ממול חייב לרדת לשוליים בגלל זה.

לצערי גם אוטובוסים מנהגים כך, וגם משאיות קטנות יותר שעוקפות.

חלק אפילו חוצים פס הפרדה רצוף כאשר המשאית נמצאת קצת בשוליים, מבחינתם זה לא נחשב עקיפה.

האם רק אני שמתי לב לתופעה הזאת עכשיו, או שזה באמת טרנד חדש?

פורסם

התופעה בהחלט מוכרת בכבישי הגליל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תופעה מוכרת מאד, כביש 85 עוד נחמד לאומת מה שתראה בכפרים הערבים הסמוכים :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אם יום אחד תגיע דרומה, לכביש בין צומת שוקת לכיוון ערד (וחזרה), זה מה שמחכה לך, תהיה מודע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זו כנראה תופעה כלל ארצית. בזמנו נסעתי כל בוקר לירושלים דרך כביש 443. אז הוא עוד היה ברובו נתיב אחד לכל כיוון.

כל בוקר זה היה מאבק חדש להשאיר את רמות האדרנלין בשיא.

אנשים עוקפים בלי שדה ראיה, מאלצים את הרכבים המופתעים בנתיב הנגדי לרדת לשוליים.

רב המשאיות יורדות לשוליים איפה שאפשר וכמה שאפשר ובמקום לנהוג בהגיון שאר הרכבים פשוט עוקפים וזה לא משנה אם יש שדה ראיה, קו הפרדה רצוף, או רכבים מהכיוון הנגדי.

כנראה שרבים מהם ממהרים לבית חולים כי כשאני "התמהמהתי" בעקיפה מיד הייתי חוטף צפצופים. ואף פעם אני לא אצליח להבין את הממהרים האלה. מה? אני לא רוצה לעקוף את המשאית? לי כיף לנסוע 35 קמ"ש? אבל אני לא אעקוף אלא אם כן אני בטוח ב-100% שאשלים את העקיפה שלם. ואם המשאית שירדה לשוליים תכף חוזרת לכביש כי עוד 300 מטר נגמר לה השוליים, אני לא אצא לעקיפה. אותו כנ"ל אם אני לא רואה אם יש רכבים ממול. לישראלים כנראה קשה לתפוס את זה.

הקטע הכי מעצבן זה הנוכחות של המשטרה. איפה היא עומדת? בקטעים המסוכנים? איפה שיש קו הפרדה רצוף? לא. אותי תפסו על מהירות ממש לפני ירושלים כשהכביש הפך לשני נתיבים מופרדים, ראות של כמה ק"מ קדימה והרשיתי לעצמי להוריד את רמת האדרנלין בדם. אה כן, בדיוק בסוף הירידה.

פורסם
האם רק אני שמתי לב לתופעה הזאת עכשיו, או שזה באמת טרנד חדש?

כשנהגתי בצפון [תיקון - דרום] איטליה זה היה נוהג מקובל. הרכב העוקף והרכב שבא ממול מאותתים עם הפנסים אחד לשני (וכנראה גם לנעקף), הרכב ממול יורד לשוליים והעוקף עובר באמצע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשאני נהגתי באיטליה (במרכז...), זה לא היה ככה. היו מחכים עד שבאמת אפשר היה לעקוף. (ואז היו עוקפים את כלללל השיירה...)

אמנם האיטלקים ידועים כנהגים מטורפים, אבל לי תמיד הייתה התחושה שהם נוהגים הרבה יותר טוב מהנהגים הישראלים...

בכבישי הנגב מסוכן כפליים לנהוג. נהגתי יום אחד מצומת שוקת לערד והורידו אותי לשוליים, כי הם היו חייבים לעקוף משאית... :?

• תוכן חדש...