Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי היום את הרישיון הזמני וכל מה שנשאר זה רק לשלם את האגרה...

בגלל שקיבלתי את הרישיון בשישי בשעה שכבר בנקיי הדואר סגורים, אז אני לא יכול לשלם דרכם, וביררתי וראיתי שאפשר לשלם את האגרה דרך הטלפון של משרד הרישוי 5678*, התקשרתי לשם, הכנסתי ת.ז, מספר רישיון, כרטיס אשראי, והם אמרו לי: התשלום בוצע. מספר האסמכטא הוא מספר הרישיון (זה לפחות ממה שאני זוכר, אני ניסיתי להזין עוד פעם את הפרטים כדי לשמוע שוב כדי להיות בטוח, אבל לא הצלחתי)...

בקיצור אמרו שהתשלום בוצע, ושמספר האסמכטא הוא מספר הרישיון ... ואמרו שישלחו איזה משהו בדואר...

המענה האנושי לא עובד בשעה כזו, ולכן אין לי איזשהו גורם מוסמך לשאולו אותו...

אז אם מישהו פה שילם דרך הטלפון, ויש לו ניסיון בזה - האם אני יכול להתחיל כבר לנהוג עם המלווה?

ומה קורה אם עוצר אותי שוטר? אני נותן לו את מספר האסמכטא שזה בעצם מספר הרישיון?

פורסם

אל תסמוך על זה מסיבה אחת פשוטה - מחשבי המשטרה לא מתעדכנים באותו הרגע. זה לוקח כמה ימים. על כן, אם אין לך רישיון חתום ע"י בנק הדואר, אין לך רישיון. ואתה יכול למצוא את עצמך עם זימון למשפט ורכב מוחרם.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אז מה אני אמור לעשות?

לחכות פשוט?

אז מה כל הקטע בתשלום באמצעות כרטיס האשראי דרך הטלפון?

כל הקטע זה שאני לא אצטרך ללכת לדואר, ואתה אומר לי עכשיו שכל עוד שאין לי חתימה של הדואר אז אין לי רישיון?

אז משרד הרישוי סתם נתן אופציה לשלם דרך הטלפון את האגרה של הרישיון ...?

פורסם

לדעתי עידכנו אותך במחשב באותו הרגע.

כשיעצור אותך שוטר תן לו את מספר הרישיון ואתה תופיע במסוף והכל בסדר,אם אתה עדיין חושש אז פשוט צא תחכה לניידת תשאל שוטר וזהו או פשוט תתקשר 100 תשאל.

HONDA

פורסם

שי - כמי שמכיר את המערכת על בוריה, אני יכול לומר לך שהמערכת המשטרתית לא מתעדכנת ON-LINE. טלית - משרד הרישוי כנראה נותן לך אפשרות לא להיסחב בסניפי הדואר העמוסים, אלא לא לקום מהכורסא, ולשלם את האגרה מיידית.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אין הבדל בין תשלום אגרה באינטרנט לבין תשלום במענה ממוחשב טלפוני.

מעיון באתר משרד התחבורה כתוב כך:

שים לב רשיון משולם יגיע לכתובת המופיעה ברשיון

אם יפוג רשיונך אישור התשלום איננו מהווה רשיון זמני

אם נדרש רשיון מיידי מומלץ שלא לשלם באינטרנט

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התקשר למש"ל (MESHEL) של מתנ"א ובקש מידע:

03-9685816

או

03-9685609

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

ברגע שמשלמים בטלפון,התשלום מתעדכן מיידית במחשבי משרד הרישוי,לגבי מחשבי המשטרה, אינני יודע מתי הם מקבלים את העדכון.

אם משלמים דרך האינטרנט, התשלום מתעדכן עד 72 שעות, מרגע התשלום.

במידה ויעצור אותך שוטר,אם הוא יבדוק במסוף ויראה שתוקף רשיונך מעודכן,עדיין תוכל לקבל קנס על אי הצגת רשיונות.

אא"לט, הייתה כתבה בעיתון שלא נותנים על זה קנסות, ואם מישהו קיבל קנס, אז ניתן לשלוח בקשה לביטול.

אז כמו שהציעו ,אתה צריך לבדוק את זה מול מחשבי המשטרה.

פורסם

כבר אין קנס על זה שאין לך רישיון איתך. אבל אם אין לך רישיון בכלל, אתה לא תקבל קנס, אלא יעכבו ואף יכולים לעצור אותך.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

roeibf,

בהנחה שהנהג בעל רשיון תקף, לא בשלילה ורק שכח אותו בבית:

כששוטר עוצר אותך לבדיקת רשיונות ואין עליך רשיונות, זאת קודם כל עבירה שקנס של 100 שקל בצידה. אלה מה, ששוטר יכול היום לבדוק במסוף האם יש או אין רשיון, לאור זאת יש הנחיה פנימית של המשטרה, לא לתת דוחו"ת כשהעבירה היחידה בעצם נולדה מעצירה לשם בדיקת רשיונות.

אם שוטר עוצר אותך בגלל עבירה כלשהי, כגון: נהיגה ללא חגורה/ אחיזת הטלפון ביד/ אי ציות לעצור/ איתות וכד', והוא מבקש ממך רשיונות ואין עליך רשיונות, הוא כמובן יבדוק במסוף אם אתה בעל רשיון ולאחר מכן יתן לך דו"ח על העבירה שבגללה עצרו אותך. בשלב הזה, השוטר יכול (אך לא חייב) לתת לך עוד טיפ בצורת דו"ח על כך שאין עליך רשיונות, ומבחינת הנוהל הוא פעל כשורה.

במילים אחרות, כשמדובר רק בעבירה "מנהלית" יוותרו לך. כשמדובר בעבירה תעבורתית, מותר להחמיר ולתת לך דו"ח נוסף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כשאמרתי שאין לך רישיון כלל ז"א - אף פעם לא הוצאת. לא ששכחת בבית. לא הבנתי מה רצית לומר - הרי ברור ששוטר יכול לתת לך דו"ח גם על אי נשיאת מסמכים, וגם העבירה שעשית...:roll:

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

לא יקרה כלום אם תמתין כמה ימים, למרות שאני יודע כמה שזה מעצבן (יום אחרי שעברתי טסט, משרד הרישויי פתח בשביתה של שבועיים), פשוט חכה בסבלנות, חבל לאבד את הרשיון לפני שעוד קיבלת אותו

פורסם
כבר אין קנס על זה שאין לך רישיון איתך.

ברור ששוטר יכול לתת לך דו"ח גם על אי נשיאת מסמכים, וגם העבירה שעשית...:roll:

:roll:

.

• תוכן חדש...