Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לאחרונה, בערך לפני שבועיים, שמתי לב לרעש שנוצר במהלך הנסיעה מאחרי התחלת הנסיעה עד למהירות של כ 70 קמ"ש ואח"כ נעלם. כמובן מדובר ב C5 2002, 2.0, הרעש הוא כמו תקתוקים כאלה, לא חזקים, אך אפשר להבחין בהם. יש לציין שהרעש קורה רק אחרי שהאוטו התחמם ולא כאשר הוא עדיין קר.

לפני יומיים ביקרתי במוסך, לצורך החלפת שמן מנוע ובדיקה כללית. מבחינת מערכת ההיגוי הכל תקין לדבריהם.

אז איפה לחפש את הבעיה לדעתכם?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע אם זה אותו דבר כמו בקסנטיה,בכל זאת , לשתיהן מערכת הידראולית , אבל ה C5 מתקדמת יותר, בכל מקרה, קצת לפני שהבומבה גמורה מתחיל מן רעש כזה של תקתוקים, תתחיל מזה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מה הסימנים של בומבה שעומדת להיגמר? האם הרעש קורה בתחילת נסיעה רק כאשר האוטו חם ובערך בהילוך 3 מתחיל להיעלם?

פורסם

ערב טוב,

היום שמתי לב שהרעש הינו כנראה רק בהילוכים 1-2. הוא מעין תקתוק מלווה בחריקה כזאת. כמובן רק כאשר הרכב כבר חם.

פורסם

תשים לב מתי הרעש מופיע, זה יתן כיוון.

1. האם כאשר הרכב עובר על מהמורות בכביש? - בלאי בתושבות מנוע או מתלים.

2. האם כאשר המנוע בסל"ד מסוים או במאמץ מסוים? - בעיה מכנית כלשהי ביחידת ההנעה.

3. האם זה במהירות מסוימת ללא קשר למהמורות הכביש או סל"ד המנוע או מאמץ המנוע? גיר, מיסבים.

זה בערך הכיוון , לא מחייב.

פורסם

ערב טוב,

הרעש הוא בכל מהירות אבל נראה לי שהוא תלוי בסל"ד, ככל שהסל"ד גבוה הוא יותר מודגש. כך שאם אני מושך בהילוך יותר והסל"ד מטפס מעלה הוא יותר חזק. כמובן לא משנה באיזה הילוך אני.

מה זאת אומרת מערכת ההנעה? למה הכוונה?

פורסם

התקדמנו קצת.

האם הרעש קיים גם בעמידה אם מעלים טורים בניוטרל או רק בנסיעה. אם זה גם בעמידה אנחנו מתרכזים במנוע ולא מתפזרים לדברים אחרים. פתח את מכסה המנוע כאשר המנוע עובד ותנסה להקשיב לרעש חריג, תנסה גם להגביר מעט את הטורים על ידי משיכת כבל הגז או שתבקש ממשהו שישב על כסא הנהג ויתן גז עדין.

אם רק בנסיעה אז יש עוד אפשרויות

פורסם

הרעש הוא רק בנסיעה! אם בעמידה ב-N אני לוחץ פול גז לא קורה כלום. אך בנסיעה במאמץ בטורים גבוהים רק מתגבר, אם מורידים רגל מהגז זה נעלם בכלל.

פורסם

אם זה תלוי בגז שאתה נותן בזמן נסיעה אז אנחנו מתרכזים במנוע וניספחיו.

תושבות מנוע ומתלים אמורים להרעיש ללא קשר לגז שאתה נותן אלא יותר לפי המהמורות בכביש.

אתה ציינת שמדובר בתקטוק וחריקה,

זה יכול להיות משהו במערכת הפליטה או רצועות ואביזרים או שסתומים או משהו אחר.

תנסה לתת תאור יותר ברור של הרעש ומהיכן אתה שומע אותו מגיע.

פורסם

זה לדעתי יותר חריקה כזאת, ובטוח כבר שלא תקתוק (אי אי איא איא). המקור נשמע כאילו הישר מאזור המנוע. כמובן רק כאשר המנוע כבר התחמם. לאחר כ7-8 דקות לפחות.

פורסם

קשה לייעץ לך בלי לשמוע.

הייתי בודק את הרצועה ומצב המיסבים של האביזרים (מדחס, אלטרנטור וכו') וליתר בטחון בשביל השקט הנפשי הייתי גם מוודא שהמיסבים של רצועת הטיימיג לא התבלו. אם לא החלפת טיימינג הרבה זמן הייתי מחליף בשביל השקט.

ניראה לי שזה הכיוון, מעבר לזה קשה לייעץ בלי לשמוע את הרעש.

פורסם

קודם כל תודה רבה,

טיימינג הוחלף לפני שנה (לפני 15K ק"מ). אז אני מקווה שזה לא הכיוון.

אני צריך באמת לבדוק את שאר הדברים. אבל האם עצם זה שהרעש קורה רק כאשר המנוע כבר התחמם מעיד על מקור ספציפי יותר?

• תוכן חדש...