Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*אני יודע שזה קצת ארוך אבל מי שמבין קצת בפחחות ויכול לעזור שיקרא בבקשה עד הסוף - תודה!

שלום לכולם, יש לי בעיה ממש מתסכלת ואני מבקש עזרה או הכוונה ממישהו שיש לו ידי זהב כמו שאומרים או שמכיר מישהו כזה...

הבעיה היא שהרכב שלי (מאזדה 6 פרימיום, 5 דלתות, 2003) מרעיש מאד, נושא הרעש לא קשור לתקלה טכנית אלא להרכבה עצמה של הרכב ואני אסביר ברשותכם. בכל פעם שאני נוסע בכביש שהוא קצת משובש (ואני בכוונה אומר קצת, קצת מאד...) יש רעש שמגיע מכיוון המושבים האחוריים. זה כבר היה כשקניתי את הרכב אבל אז הייתי בטוח שאצליח לתקן את זה איכשהו כי מה זה כבר קצת רעש... אבל לצערי כל מה שעשיתי לא עוזר.

בהתחלה עוד חשבתי שמקור הרעש הוא במגש מאחורה איפה שהרמקולים אך ריפדתי אותו בספוג, הוצאתי אותו, הכנסתי ושום דבר לא עזר (כן, גם שהוא מפורק יש עדיין רעש). לבסוף אחרי המון ניסיונות להשים פה ספוג ושם מגבת וכו' החלטתי לגשת למוסך מורשה של מאזדה למחלקת פחחות וששם יעזרו לי. מסרתי את הרכב וכשהגעתי לקחת אותו טענו שהרעש נעלם, למען ההגינות אומר שהרעש פחת אך בהחלט לא נעלם. כששאלתי מה הם עשו אמרו לי שחיזקו קצת פה ושם ומקור הרעש כנראה מהמושבים האחוריים, לצערי זה היה "בסדר" לבערך חודשיים אך מאז הרעש חזר להיות בדיוק כמו שהיה לפני הביקור במוסך.

הרעש הזה מאד מתסכל אותי שברכב כזה (בכל זאת גרסת פרימיום) יש רעשים של רכב ישן יותר. ברור לי שזה כנראה בלאי של השנים ומישהו אמר לי שכל הגירסאות של ה 5 דלתות מרעישות יותר מגירסאות 4 דלתות אך אני בטוח שיש משהו שניתן לעשוות כדי לפתור את זה כמו שצריך ושזה יחזיק לאורך זמן! בשביל זה אני צריך מישהו שיודע להתעסק עם דברים כאלה ושיהיה מוכן להתנסות ולבדוק אם הבעיה באמת הסתדרה ולא רק להגיד לי "אין שום רעש" ולגבות על זה 300 שקל (מאזדה למשל) והעיקר אחרי חודשיים הרעש יחזור שוב...

אם יש מישהו כזה אשמח שיצור איתי קשר, אני מאיזור המרכז. אם צריך לתת נייד אני אתן בשמחה

תודה מראש, מאיר.

פורסם

מאיר, ראשית זו לא בעיה שנתקלים בה ביום יום היום לדוגמא בחנתי לאחר תיקון כשלוש מאזדה 6 פרימיום ולא היה שום רעש כפי שאתה מתאר.

תגיד בדיקה נעשתה לרכב בעת הקניה ואין מכה מיוחדת תחת הרכב?

לפרק את המושבים האחוריים לשים בבית לנסיעת מבחן זה עיניין של בדיוק שתי דקות מדוע לא ביצעת בדיקה שכזו ?(הכי קל להאשים משהו ולהינעל על זה)

פורסם

ניסן, תודה על התגובה שלך. לא באתי להאשים אף אחד אבל תסכים איתי שקצת מרגיז שאומרים לך אין רעש הכל בסדר ואתה יודע שזה לא באמת בסדר ועוד זה חוזר להיות מרעיש אחרי חודשיים בדיוק כמו שהיה לפני שהיית במוסך

בכל מקרה נעשתה בדיקה לרכב, לא זוהתה מכה בשאסי אבל כן החליפו חלק כלשהו מתחת למושב הקידמי שליד הנהג (אבל לא משם מקור הרעש)

בכל מקרה סה"כ אני רוצה לפתור את הבעיה ואני מעדיף שמישהו מיקצועי שיש לו ידיים טובות יעשה את זה (גם אם זה לא משהו מסובך כמו פירוק המושבים ואז להשים משהו שיספוג את הרעש או לחזק אותם וכו'...)

תודה, מאיר

פורסם

מאיר תשמע, אתה בתור הנוהג ברכב מזהה כי מקור הרעש הינו המושבים האחוריים, אז מה ששאלתי ואני ישאל שוב מדוע אתה לא מפרק את המושב שם אותו בבית לכמה דקות ויוצא לעשות נסיעת מבחן?

יכול להיות שאחד כמוני ינהג ברכב ויאמר לך כי מקור הרעש הוא לא משם, על מנת להיות בטוח שהמושבים הם מקור הרעש פרק אותם וסע בלעדיהם ותראה האם הרעש נעלם.

עכשיו ברכב לא אמור להיות הרעש המתואר וספוגים וקומבינות זה לא שיטת העבודה שלי, אז צריך לאתר את מקור הרעש בבירור ולתקן.

עכשיו אני ישאל עוד שאלה אתה אומר כי לאחר ה"תיקון" שבוצע ברכב נעלם הרעש לחודשיים ואז חזר שוב זאת אומרת שגם אם לא עשו טוב הם כן נגעו במקור הרעש גם אם ללא כוונה האם אתה יודע מה בדיוק עשו לך ברכב במוסך?

והכי חשוב אם אתה טוען שיש רעש והבוחן במוסך טוען שלא נסעתם יחד וניסית לעזור לו מהו הרעש שאתה שומע, אני אתן לך דוגמא אף אחד לא מכיר את הרכב שלך כמוך הרבה פעמים מגיעים אליי רכבים וכשאני לא חושב שקיימת בעיה אני פשוט עושה נסיעה עם הלקוח עכשיו קורה הרבה מצבים שהלקוח מדמיין, אך יש גם פעמים שהלוקח מסב את תשומת לבי לרעש ואז אני כן מצליח להבין מהן טענותיו.

פורסם

שוב פעם תודה רבה לך

אני אנסה לפרק את המושבים אך מקווה שלא אסתבך עם זה ואז אבדוק אם הרעש יעלם כשהם מפורקים

בכל מקרה שים לב, רשמתי ואני אומר שוב פעם שלאחר ששמתי את הרכב במוסך הרעש לא נעלם לחלוטין (אפילו לא קרוב לזה) מה שכן הוא קצת נחלש למשך חודשיים...

לגבי השאלה שלך אני לא יודע בדיוק מה עשו אבל שאלתי לאחר התיקון ומה שענו לי זה שחיזקו ברגים באיזור המושבים האחוריים ועוד ברגים פה ושם אבל לצערי אני לא יודע להגיד לך יותר מזה מה עוד עשו (בגדול חיזקו ברגים ממה שהבנתי)

אני אנסה כמו שאמרתי את מה שהצעת ואשמח מאד אם תוכל להדריך אותי בפירוק המושבים וחוץ מזה אם תוכל להגיד לי איפה אתה מטפל ברכבים ואולי אגיע אלייך כי בתור מי שנהנה מהנהיגה ברכב זה ממש מתסכל אותי וממש הייתי רוצה אחת ולתמיד לפתור את זה במידה ואפשר (אני רק מקווה שזה לא משהו במרכב של הרכב ואז אי אפשר יהיה לסדר את זה)

תודה, מאיר

פורסם

ברשותי מאזדה 6 פרימיום 2003 וגם לי יש את הרעש הזה , לאחר בירור וחיפוש כמו משוגע מתברר שזה גם אצלי מהמושבים מאחורה , אני הולך להשים איזה שהוא ספוג או משהו כזה בין המושב לסגירה שלו (המושבים הרי מתקפלים) אני ממליץ לך אולי גם לנסות את זה.

פורסם

שלום דן, כמו שרשמתי בהודעה הראשונה מישהו אמר לי שזאת מחלה של רכבים עם 5 דלתות אבל אז הגיב ניסן ורשם שהוא לא מכיר את העניין הזה והוא מתעסק עם רכבים כאלה.

בכל מקרה אשמח מאד אם תעדכן אותי אחרי שנתסה את מה שאתה עושה ותגיד לי מה התוצאות. אני לא יודע אם אצלך זה מרעיש כמו אצלי אבל עדיין אם תגיד שזה שיפר או הסתדר לחלוטין יהיה שווה לנסות גם

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סתם שתדעו שהבעיה נפתרה (לא עכשיו אלא לפני כשבועיים) אבל בכל מקרה רציתי לרשום כאן שהבעיה הסתדרה כדי שאם לעוד מישהו יש את הבעיה המטרידה הזאת שנוכל לעזור לו לפתור אותה

תודה לכל מי שעזר

מאיר

פורסם

המושבים האחוריים אצלי מתפרקים ע"י לחיצה על כפתור (המושבים מחולקים לשניים), ברגע שהמושב יורד למטה רואים את התפס שמחובר למושב וגם את מה שמחובר לרכב עצמו (ולא למושב) שאליו התפס של המושב מתחבר.

הבעיה היתה שהתפס של המושב היה נוגע בתפס השני שמחובר לדפנות של הרכב ובזמן שהרכב היה עולה על שיבוש קל זה היה כנראה נוגע אחד בשני (ברזל אחד בשני) ומרעיש.

מה שעשיתי זה שליפפו לי על החלק שמחובר לרכב עצמו (ולא לתפס של המושב) איזולירבנד ואז שמרימים את המושב למעלה חזרה הוא נתפס יותר בכח (תלוי כמה איזולירבנד תלפפ) והרעש פחת משמעותית

אני מקווה שזה יעזור לך כי אותי זה שיגע

מאיר

• תוכן חדש...