Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ABS-כולםםםםם לקרוא את ההודעה .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רואה כלום..הכול גשם מסביב.......

הילוך שני 5500סל"ד לוחץ בכל הכח על הגז וטס כמו משוגע במגרש.......

מתחיל את הסלולום.........ומסיים אותו כמו גדול..ממשיך לכיוון הפרסה....... האדרנלין זורם כמו הגשם שמוריד ההוא מלמעלה.........רואה את הפרסה מתקרבת לעברי......

הילוך שלישי 5200 סל"ד........נכנס עם ברקס חלש ומוריד לשני .......

בשני על 6000 סל"ד........ מתקרב לפרסה ומנסה לתקוף אותה במהיורת גדולה למדי בגשם כל כך חזק.........

לוחץ 40% ברקס שמכניס את האחוריים שלי להחלקה...... מסובב הגה ומתחיל להיכנס לסיבוב כבר עם תחת בחוץ (שנהרס בגלל החלקה גם של הקידמיים)..........ואז......... גרררארארארא.........נכנס לתת היגוי משוגע שמסתיים לאחר 7-9 מטר ארוכים :? ומיגיעים עם עזרה של ה-ABS .

:idea: לאחר ניסיונות ארוכים אני מגלה שבגשם אני מעדיף לצאת מתת היגוי עם גז.....

כניסה מהירה לסיבוב....עזיבה של גז במהירות שמכניסה את הגלגלים הקדמים להחלקה ..... מרגיש את ה-ABS שהתחיל לפעול לאחר 2 מטר..... נכנס עם 45% גז ויוצא כמו גדול 8)

אם אני לא נכנס עם גז האוטו עדין ממשיך לגלוש קדימה למרחקים ארוכים (אני השתמשתי בגז בגלל שהפעולה הזאת מחזירה אותי אישית לשליטה דיי מהירה)

הקיצר עוד פעם וכעת הכל מהתחלה נכנס לסלולום יוצא כמו גדול....מתקרב לפרסה מוריד להילוך שני.....

לוחץ ברקס שמוציא מעט את התחת מהקווים ושוב יוצא לתת היגוי שהפעם נשלט בצורה מדויקת ביותר..........ושוב בעזרת גז......

ממשיך לכיוון הסללום השני...... עושה אותו כמעט טוב מאוד (מוריד את הפילון השני בגלל החלקה קטנה,התרוץ הוא גשם ללא הפסקה) הקיצר יוצא מהסללום ומתקרב לתרגיל האחרון "ברקס עם בריחה" הקיצר רואה את הפילון הראשון מולי נכנס עם 100% ברקס קטלני שמכניס את האוטו להחלקה ולאחר כמה שניות מורגש שוב הזין הזה ABS :mad: ........ ומסיים כמו גדול.

שעתיים וכמה דקות חלפו להן במהירות עצומה.

המגרש: #@%@%^(לא חוקי), שותפים:אני והצרפתיה (לא החברה אלא הפיזו) ,משך תירגול: שעתיים מהנות ביותר , אופי תירגול:בגשם שוטף על מגרש. ,כמות קונוסים: 12.

טוב השאלה עכשיו היא .......מישהו יודע איך אני יכול לבטל את ה-ABS לצמיתות\או רק בשביל הסטיגים במגרש.

אין לי ספידומטר לכן גם אני לא יודע באיזה מהירויות אני נמצא,אבל אפשר לנחש את המהיריות בגלל ששעון הטורים שלי לפחות עובד.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרא בספר איפה הפיוז של מערכת ה-ABS

ותוציא אותו.....

השאלה אם אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה

בתגובה להודעה למטה:

מה הקשר להחלקה של הקדמיים (תת היגוי)?! אתה מנתק את החשמל למערכת ה-ABS נקודה, תנסה להוציא את הפיוז ותראה מה יוצא....

יובל.

פורסם

לא כל כך בקלות אפשר להוציא את האי בי אס.

לפי מה ששמעתי זה לא כל כך קל להפסיק את העזרה של האי בי אס בהחלקות של הקידמיים ובברקסים.

מישהו כאן יודע?

פורסם

:idea: לאחר ניסיונות ארוכים אני מגלה שבגשם אני מעדיף לצאת מתת היגוי עם גז.....

כניסה מהירה לסיבוב....עזיבה של גז במהירות שמכניסה את הגלגלים הקדמים להחלקה ..... מרגיש את ה-ABS שהתחיל לפעול לאחר 2 מטר..... נכנס עם 45% גז ויוצא כמו גדול 8)

אם אני לא נכנס עם גז האוטו עדין ממשיך לגלוש קדימה למרחקים ארוכים (אני השתמשתי בגז בגלל שהפעולה הזאת מחזירה אותי אישית לשליטה דיי מהירה)

לא ברור לי איך , אבל המצאת את הפיזיקה מחדש.

אין מצב שעם יותר גז ברכב הנעה קדמית תקבל פחות תת היגוי.

עזיבת גז בחיים לא תכניס גלגלים קדמיים להחלקה. ההחלקה החלה עוד קודם ,בעזיבה רק הקלת את המצב.

ויותר מזה -מה פתאום ה-ABS התחיל לפעול ? נגעת בברקס?

משהו לא ממש ברור לי.איפה כל מדריכי הנהיגה? :shock:

פורסם

האמת שלא התעמקתי בסיפור

אלא הסתכלתי רק על השאלה

אבל כשאני מציץ עכשיו, אכן מוזר

עזיבת גז לא תכניס את הקדמיים להחלקה..... מכיוון שמבוצעת בזאת העברת משקל קדימה, דוקא האחוריים אמורים להחליק (היגוי יתר, בשפה פשוטה - תחת בחוץ)

טלאור? הכל טוב?

יובל.

פורסם

גבר היה מתוכנן תחת בחוץ אבל בגלל שהכביש היה מאוד חלק(גם ביבש הוא מאוד חלק) אז זה גרם גם לקידמיים להחליק.

אל תשכח שבאתי במהירות די גבוה לפניה מאוד חזקה שדיי דומה לפרסה.

חברה אצלי הכל טוב

אולי אצלכם לא כל כך טוב כי אם תבדקו זאת טוב, אז לא בכל מגרש אתה יכול להכניס האוטו לעברת משקל קדימה כדי ליצור חיכוך מושלם עם הקידמיים.

למשל מגרש ההחלקה של יקום: הוא בנוי בצורה מאוד מיוחדת ששם אין מצב שתצליח לזרוק עם האוטו, משום שהמגרש בנוי בכמות ענקית של צבע.....(מאודדדד חלק).

במגרש כזה כמעט ואין ביכולתך לשלוט על הקידמיים בפרסה משום שזה מאודדדד חלק.

כך גם היה היום במגרש הזה.

פורסם

הכל טוב ויפה , עדיין לא תגיע למצב שגז ברכב הנעה קדמית ישפר לך תת-היגוי. פשוט לא עובד. סורי.

טענות ,בכתב , לסר אייזיק ניוטון ושות'...

פורסם

מישהו כאן פעם היה במגרש ההחלקה של יקום והצליח לזרוק שם עם האוטו כאשר הוא העביר את המשקל קדימה?

חברה מניסיון מגרש ההחלקה של יקום הוא מגרש הבית שלי, כלומר כל שבת אחרי העבודה המגרש פתוח לשם חניה של הפארק(פארק יקום) בשעה 4 אין שם מכוניות חונות משום שכולם כבר הולכים,אז אני היתי טס מהעבודה שנמצאת 2 דקות משם (שפיים) והולך לתרגל למשך עשריים דקות כל פעם.(הסיפור המלא על המרדף שלי שם שמאז אני לא מתקרב לשם, נכתב בפורום תפוז לפני המון זמן)

הקיצר לסיכום: לא כל העברת משקל קדימה יכול להבטיח לך שהגלגלים הקידמיים ינעלו כמו מכסה לסיר על הכביש ללא החלקה.

פורסם

גבר בחיית צא עכשיו לאיזה מגרש ותנסה את זה.

אצלי אישית האוטו חוזר לשליטה מאוד מהר מבלי הגדלת הקשת.

אולי שמישהו מהרצינים יענה לי!!!!!!!!!!

אתם יודעים מה........לכו ותנסו זאת במגרש חלק ותראו שקשה מאוד לחזור לשליטה מבלי הגדלת הקשת.

ומה הקשר עכשיו לשאלה שלי?????

שאלתי איך אני יכול לנתק את האי בי אס.

פורסם
הקיצר לסיכום: לא כל העברת משקל קדימה יכול להבטיח לך שהגלגלים הקידמיים ינעלו כמו מכסה לסיר על הכביש ללא החלקה.

מוסכם, ההגה היה מסובב ולכן פעלו כוחות נוספים, הגיוני מאוד שהרכב יאבד אחיזה בקדמיים, וגם קרה לי בעבר

הפיתרון, אותו עדיין לא ניסיתי הוא למרכז הגה, הגלגלים מקבלים אחיזה, ואז להפנות לאט לאט

פיתרון יותר "עצבני" משיכה קלה לבלם היד (ניסיתי....) וזה בהנחה שאתה במגרש, לא מומלץ בכלל בכביש

בקשר ל-ABS, הפיוז הפיוז

יובל.

פורסם

תיקון........

אתם נכנסים לתת היגוי מטורף של כמה מטרים מאוד ארוכים ואתם לא רוצים להגדיל את הקשת משום שהסיבוב יהרס

תנאי המצב הם כביש מאוד חלק שגם עם תלחצו על פול ברקס אתם תמשיכו ישר (אין כלום מולנו משום שזה מגרש ענק),כניסה במהירות דיי גבוה,אתם רוצים לחזור במהיורת למסלול הרצוי.

מה אתם עושים בדבר כזה?

1. עוזבים גז.

2. עוזבים גז ומחזירים מעט את ההגה.

3. לוחצים על הגז בשביל שאולי החלק הקידמי יזוז מעט למקום הרצוי ואז הוא יחזור לשליטה.

4. מתפללים שזה סיוט.

כול הרשימה תורגלה ורק אחד מהסעיפים עזר לי מאוד.

פורסם

הפיתרון, אותו עדיין לא ניסיתי הוא למרכז הגה, הגלגלים מקבלים אחיזה, ואז להפנות לאט לאט

זה נכון כאשר הכביש יבש ואתה יכול לחזור מאוד מהר לשליטה.

אבל בכביש רטוב אתה יכול להחזיר את ההגה לקבל שליטה ואז עוד פעם להחליק קדימה משום שאתה שוב מסובב את הגה ואז הקשת מתארכת לך כמו משוגעת..

להזכירכם הכביש הזה גם ביבש הוא מאוד חלק.

פורסם

מה שאתה מספר דווקא מאד הגיוני !!!

ככלל- צמיג יכול לספק מקסימום אחיזה בכיוון אחד ברגע נתון.

כאשר אתה דורש ממנו אחיזה בכיוון אחר, זה חייב לבוא ע"ח האחיזה בכיוון הראשוני.

כלומר,

רצית להפנות את ההגה שמאלה. הפנית והשתמשת במקסימום "אחיזה צידית" כל עוד נסעת במהירות קבועה. ברגע שעזבת את הגז, נוצר כח בלימה (בלימת מנוע) אשר הוסיף לצמיגים הקידמיים דרישה לאחיזה נוספת בכיוון הבלימה. כאמור, האחיזה לבלימה באה ע"ח האחיזה הצידית וכך קיבלת יכולת הפניה פחותה עוד יותר מזו שהיתה בהתחלה.

מכאן - תת-היגוי טרמינלי.

אחד הדברים שלומדים אצלנו בקורס נהיגה מתקדמת (הקורס השני - "מתקדמים"), הוא שליטה ברכב בסיבוב מתהדק והבנת השפעת כח הבלימה על הרכב. בתרגיל הזה ניתן לראות שהפעולות האינסטינקטיביות שלנו יגרמו לכך שנגמור את הסיבוב מחוץ לכביש בעוד שפעולות נכונות יעזרו לנו לגמור את הסיבוב בשלום.

בקיצור - הפתרון לאותו תת-היגוי טרמינלי הוא : כניסה איטית יותר לסיבוב, כזו שתשאיר מספיק אחיזה בצמיגים בכדי לספק את כל המשימות.

נטרול ה ABS אינו הפתרון והוא עלול לגרום לך לאבד בו אמון, דבר שאני מכון לחתום שביום מן הימים אתה תצטער עליו (אם תנתק אותו גם בכביש).

נ.ב. - השיטה הנכונה לכניסה מהירה לסיבוב וניצול יכולת הרכב במלואה מורכבת הרבה יותר ואינה ניתנת להסבר של כמה מילים בכתב.

דני G.

פורסם

דני אני מזמין אותך להצטרף לנסיעה קטנה בחניה הגדולה ביום שישי במפגש.

מה שפשוט מאוד אני יראה לך זה איך האי בי אס שלי בולם.

לפי דעתי משהו בו לא נכון......האוטו לא עוצר נכון.

אני מתכוון לבלימה בסיסית(בלימת חרום ישרה)

ואני חושב שאם אני יצליח לנתק את האי בי אס זה יעזור לי מאוד.סיפור קטן.

הגעתי במהירות לפקק שאף אחד לא שם לב אליו........לחיצה עצבנית על הברקס הראתה לי שאני לא יכול לסמוך עליו(על האי בי אס) עזבתי את האי בי אס שלי לאחר פעולה של אולי שני מטר.......ישר עזבתי אותו והנמשכתי לכיוון המכונית מבלי יכולת בריחה.....

לא יודע מאיפה זה בא לי שפתאום מולי הופיעו שוליים ענקיות(לאחר ווינגיט לכיוון צפון)

וברחתי לשם מהר........

הקיצר עזבתי את האי בי אס משום שהוא לא עזר לי ואפילו הכניס אותי לפניקה......

למזלי ניגלה לפני פריצה וברחתי לשם.

הקטע של האי בי אס תורגל עשרות פעמים באותו יום כדי לגלות מה קרה לי........

המסקנה שלי היתה או שהאי בי אס שלי דפוק מבחינת הפעולה שלו או שאין לי מושג איך אי בי אס אמור לפעול באמת.

אל תשכח שלפעמים האי בי אס הורס לי התכרעיות במנחתים........ דבר שיכול לעלות לי את הכריזה.

אבל מצד שני אולי זה באמת טעות להוריד אותו לצמיתות בנסיעת מנהלתית.

פורסם

בשתיהן זה לא נגמר טוב.

אני חושש שזה לא רק ה-ABS, אלא גם המשקל על הגלגלים הקדמיים. ככל שהאוטו יותר קל, כך יותר קל לו לבלום, בעיקר על רטוב (פחות מסה לעצור, מן הסתם). כשהאוטו כבד, ובעיקר כשהפרונט שלו כבד, יהיה הרבה יותר קשה לעצור אותו בכל מצב, וזה בהחלט יכול להסתיים רע )-:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...