Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 13 דקות, amosbmw כתב:

אכן היה לי כזה ברנו 19 לפני 31 שנה, ולא היה לי מושג מה זה עושה...

גם לי היתה לפני 20 ומשהו שנה וגם אני לא ידעתי מה הוא עושה :)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 3.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 43 דקות, amosbmw כתב:

אכן היה לי כזה ברנו 19 לפני 31 שנה, ולא היה לי מושג מה זה עושה...

היית צריך לשאול בפורום או לפתוח את ספר הרכב.

אני החזקתי המון רנואים אז מכיר את כל השטיקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ממה שזכור לי מהרנו 19 סדר הפעולות היה לסובב את המפתח למצב acc, להמתין שהמחוג יזוז לקצה השני (אינגיקציה למפלס שמן תקין) ורק אז להתניע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא היה חייב להמתין, זה כמו כל רכב אחר. 

בדגמים הבאים - מגאן דור 1 וקליאו B השעון הזה הוחלף בתצוגת ריבועים שמופיעה במקום האודומטר לכמה שניות בהתנעה, אבל שם היה גם כיתוב OIL והיה מובן במה מדובר.

8ed615as-960.thumb.jpg.77c4105d54f3a5e3aba75b367130b052.jpg

• אהבתי 1

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

@Buki ראיתי את אלה מיד חשבתי עליך.

עכשיו תפרט איזה דגם זה.. 

הבחנתי ב2 ידיות הילוכים. אחת זה להילוך כוח?

PXL_20250722_102223446~2.jpg

PXL_20250722_102201342~2.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 12 שעות, amosbmw כתב:

עכשיו תפרט איזה דגם זה.. 

שני UAZ 469 תקועים באיזה מקום בהונגריה. לוחיות רישוי לא נראות לי אוטנטיות, אולי השתתפו באיזה סרט ויצרו להם לוחיות במיוחד לזה. 

מדוע? הפונט נראה קצת מוזר אבל בעיקר זה האותיות П ו- И שלא נעשה בהן שימוש בלוחיות רישוי רוסיות כבר בערך 30 שנה (ולפני כן היה תקן אחר שנראה אחרת).

זה מכיוון שאין אותיות כאלה ב Alphabet הלטיני, והם משתמשים רק באותיות שכן קיימות בו על מנת למנוע קושי בקריאת לוחית על ידי מי שלא דובר רוסית. 

בקיצור מתוך 33 אותיות באלפבית הרוסי משתמשים בלוחיות רישוי רק ב 12 אותיות שיש להן מקבילות באלפבית הלטיני. 

הדגם מיוצר משנת 1972 עד היום, אתה יכול לקנות כזה חדש תמורת כ 70 אלף שקל.

https://major-uaz.ru/cars/hunter

uaz-hanter-e1644606016791-728x409.jpg.fbc25d75d01d3d3741828b23065dec67.jpg

במקור היה מנוע בנזין 2.5 ליטר  75 כ"ס, בחדשים שמיוצרים היום מנוע בנזין 2.7 ליטר 150 כ"ס. אין דיזל ואין אוטומטי. 

עבור הצבא יוצר דגם עם סרנים פורטליים -זאת אומרת הסרן נמצא גבוה יותר מתבור הגלגל וליד כל גלגל יש עוד תמסורת הפחתה.

בדגם הזה הסרנים הצבאיים היו גבוהים אומנם רק ב 4 ס"מ אבל יחסי הפחתה ליד הגלגלים איפשרו להקטין  את "בייצת" הדיפרנציאל  ולהגדיל את מרווח הגחון עוד (28 ס"מ מרווח גחון צבאי, 22  אזרחי)  + יחס העברה כללי היה קצר יותר בדגם הצבאי. 

לגבי ידיות הילוכים, אמורות להיות יותר מ 2.

1111111.jpg.8c85addaf8df0b1b675d91853865be44.jpg

משמאל לימין.

19 - בלם יד.

18 - ידית הילוכים.

17 - ידית טרנספר. קדימה הילוך ישיר. באמצע ניוטרל. אחורה - הילוך כוח.

15 - שילוב הנעה קידמית. קדימה - סרן קידמי משולב. אחורה - סרן קידמי לא משולב. 

בשנות ה 90 היו כ 2 כאלה בארץ או אולי רק אחד, הנה הוא. אחד מהם (או שזה היחידי) היה במצב נסיעה עד לפני כעשור.

israel_1992.jpg.8cda03f660e1ecc994093021b7c6748d.thumb.jpg.6935ad33db567f9075b4da7d8e7223d2.jpg

17092011075.jpg.d3497b6c6c49ef034f750777b77406a7.thumb.jpg.9a12a5ece56a3811463f411ee9cd7a8b.jpg

ולאחרונה יובאו כמה אספנות.

המדובר כאן זה הרכב הימני, באמצע  "בוחנקה" - וואן 4X4 של אותו יצרן שמיוצר גם הוא עד היום, ומשמאל דור קודם ל 469 שכבר לא מיוצר. 

IMG_20240525_095653.jpg

בפוסט הזה העלתי כמה שצילמתי בטיולים. 

3.jpg

18.jpg

21.JPG

מקווה שזו תשובה מלאה 😂

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

פורסם

עניין השימוש באותיות המקבילות לאלפבית הלטיני החופפותֶלאלפבית המקומי מוכר גם מיוון וממדינות מזרח אירופיות, ונובע מאמנת וינה המחייבת שימוש באותיותֶלטיניות וב״ספרות ערביות״ שהן דווקא הספרות המערביות ולא הערביות.

מעניין גם השימוש בתמרור ה״עצור״ בעיצוב ישראלי. על שלט ההתראה הקטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה גם הגיוני מאוד כי יש תנועה די מאסיבית של מכוניות בין המדינות. ברוסית יש מלא אותיות מוזרות למי שלא דובר רוסית Ф,Ю,Я,Ц,Щ,Ж,Д,Ы ועוד, וגם בשפות מזרח אירופאיות אחרות. 

בדקתי וברוסיה עברו לתקן הנוכחי שמשתמש באותיות מקבילות ללטיניות בלבד בשנת 1993. 

לפני כן בין 1980-1993 היה שימוש בכל האותיות אבל הלוחיות היו בתקן אחר אז זה לא זה.

auto-8.jpg.4099513e0df5b5e5cc7e00e8ce122b52.jpg

עוד קודם לכן הלוחיות היו עם רקע שחור. 

שתי הספרות הקטנות מציינות מחוז. 

מחוז 28 זה משהו במזרח הרחוק 10 אלף ק"מ מהונגריה אז סיכוי נמוך שהמכוניות האלו הגיעו משם. 

אז די בוודאות שהלוחיות בשני UAZ האלו לא אוטנטיות. 

עוד אפשר להוסיף שבתקופה הסובייטית (עד 1991) כלי רכב האלו לא נמכרו לאזרחים. חלק גדול מהייצור יועד לצבא, ואחרים למשטרה ובתור "רכבי תפקיד" בכל מיני מוסדות וארגונים. 

חלק קטן מהם בסיום השימוש בקומבינה כזו או אחרת הגיעו גם לאזרחים אבל זה היה נדיר.

נזכרתי עכשיו, סבתא שלי הייתה רואת חשבון במערכת עיתון מקומי במערב אוקראינה אז למערכת העיתון היה כזה ששימש בין היתר כתבים.  זכור לי שפעם בחופשת קיץ כשביקרתי אצלה, הצטרפתי לנסיעה עם כתב העיתון לאיזה קולחוז. 

עוד פרט מעניין, כתב היה כתב ונהג היה נהג, זה לא היה אותו בן אדם 😁

• אהבתי 3

פורסם

זה מזכיר לי שלפני שנתיים נתקלתי ברכב עם לוחיות רוסיות במילאנו.

זה היה אחרי שהתחילו הסנקציות על רוסיה, אז מאוד מסקרן מה הסיפור של הרכב.

20231005_232710.thumb.jpg.12f0ff81c5d6455cb32122995d0686e9.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זה לא משהו מיוחד, איסור כניסה למכוניות מרוסיה לאירופה לא הרמטי. 

יש מקרים שאפשר להכנס כמו בן אדם עם אזרחות כפולה, מקרים הומניטריים וכו'.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

IMG_20260311_134438.thumb.jpg.fcb76b2bc9fdac334ba627a8882e11d3.jpg

פעם ראשונה אחרי תקופה מאוד ארוכה ראיתי רכב שלא הצלחתי לזהות וגם כלי AI לא ממש עוזרים. 

מי פותר?

פורסם

This item appears to be a customized small commercial vehicle, often utilized as a mobile food truck or mobile shop. 
Type: Likely a Suzuki Carry kei truck

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סוזוקי קארי הוא מיניאטורה... זה בכלל לא.

אני מהמר על גרומן, למרות שלא ראיתי תצורת פיק-אפ תחת השם הזה.

אולי היה לו שם אחר, או יצרן מקביל. הכיוון - אמריקה.

פורסם

מזכיר פיאט דוקאטו ישן. לא בטוח מכיוון שאין תמונת חזית.

או אולי פיג'ו j5 ותיק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...