Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה בכלל הדילמה?

אם אתה מעוניין לקבל את תואר "הקדוש המעונה של השנה"-קיבלת!

להשקיע ברכב בלי מזגן, זה נראה לי הדבר הכי לא נורמאלי בעולם... אני מבין מדבריך שאתה רואה את עצמך "מגניב" ו"מיוחד", מזה שאתה נוסע ברכב שהוא למעשה "פחנוע" ברמה הנחותה ביותר (ויעידו על דך דברייך כי גם היפנית הבאה שלך לאחר השדרוג יכולה להיות "ספרטנית"). מילה בלי נעילה ובלי חלונות אבל בלי מזגן? אתה מבין שאתה למעשה משלם ביטוח, טסט ודלק על עונש . לא פחות מזה. (אגב, תנסה להחליף כמה מילים עם חבר אמיתי שיגיד לך את האמת, על דעתו לפגוש אותך אחרי נסיעה בצהריים בקיץ ברכב "הספרטני" שלך כשכולך מיוזע...).

מה גם שבלי קשר לעניין המזגן, אתה צריך להשקיע אחוז גבוהה מדי מערך הרכב בתיקונים כרגע ובהשקעה לפני טסט.

שמע לעצה של מישהו שהיה פעם המצב דומה לשלך (אמנם לא בלי מזגן, אבל די ספרטני...).

הייתה לי טויוטה סטארלט 96 הדגם הבסיסי (יכולת להכניס לרכב פינגווין והוא יכל לקבל דלקת ריאות מהמזגן. אין דברים כאלו...). רצה הגורל, וכשחזרתי מטיול בחו"ל אחי הקטן עשה לי טוטל לוס לרכב. החלפתי לקליאו B שנת 99. ואני לא מתחרט לרגע. זה לא אותו מזגן (וגם המנוע בטיוטה היה נמרץ יותר) אבל האיכות חיים (והבטיחות) השתפרה ללא הכר.

תחליף. זוהי המלצתי. אל תדאג - כולנו נחשוב שאתה עדיין מגניב...

פורסם

מה?! מי מנסה להראות מגניב? אין לי מושג מה נסגר איתך אבל אני לא מנסה להראות מגניב בזה שאני נוסע ברכב שהוא לא יותר מכלי רכב בסיסי ביותר. אין לי כרגע דרישות גבוהות מדי והרכב שיש לי מספק אותי ביותר - חוץ מהעניין שאין לו מזגן. ולכן אני מתלבט מה לעשות בעניין. כשקניתי אותו לא ידעתי שאני כ"כ אסבול בתוכו ככה וגם אם כן הייתי יודע לא היה לי כסף לרכב אחר.

אני פשוט מנסה לקבל עצות כדי שלא יקרה שוב מצב שאני קונה רכב ואני שוב עולה על בעיה שתגרום לי לרצות להעיף אותו תוך חצי שנה מהקניה. הרכב הבא שאני קונה אני מקווה שישמש אותי לטווח הרחוק. לכן אני גם רוצה לעלות בשנתון ולקנות סביבות שנה 98' ושיהיה לו מזגן - ואת שאר הפרטים אני מנסה לקבל ממכם בעלי נסיון יותר. וכמו שאמרתי הדגם המיוחל הוא כנראה דייהטסו שרייד קלאסיק ואני מחפש את דגם הסדאן.

אולי אין לי פה שאלה של "האם הרכב טוב" או "כמה עולה החלפת פילטר שמן" והשאלה שלי היא כללית יותר כי אני מנסה לדלות פרטים. האם יש דברים שאני לא רואה? האם יהיה עלי להשקיע בביטוח מקיף לרכב החדש (משמע הוצאות גדולות יותר מהיום)? האם בגלל שהוא חדש יותר כל תיקון יהיה יקר יותר?

ואני גם מתפלא שכולם פה "איך אין לך מזגן?!". אני הייתי בטוח שכל מי שנוסע בסוויפט/שרייד/DL/ג'אסטי הם חסרי מזגן. לכן גם אמררתי מה כבר יכול להיות יש מלא שמסתדרים ככה.

פורסם

בצבא לימדו אותי שיש אנשים שלומדים דרך הראש ויש כאלו שלומדים דרך הרגליים. אתה עושה רושם של בחור שלומד דרך הכיס :lol:

אם אתה מתכוון למכור את הסוויפט שלך אל תשקיע ואל תוציא שקל על תקלות שאינן הכרחיות. במעמד המכירה לא תקבל אפילו חצי ממה שהוצאת בחזרה, בטח שלא על רכב כמו שלך.

ביטוחים צריכים לעלות לך משהו כמו 3-3.5 אלף ש"ח לשנה. סביר להניח שבדייהטסו יש כבר כרית אוויר אחת לפחות ואז תשלם שם פחות. ביטוח מקיף מיותר לדעתי לעשות לרכב במחיר כזה ולאור העובדה שאתה נהג צעיר, עלות הביטוח תיהיה גבוהה מידי ככל הנראה.

עניין חידוש הביטוח שכל כך מדאיג אותך לא רלוונטי בכלל. את הביטוח שלך על הסוויפט אתה מקפיא ביום המכירה ומעביר לרכב הבא ביום העברת הבעלות. עניין של שתי שיחות טלפון לסוכן הביטוח שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ישנה אופציה נוספת שלא שקלת אותה היא לקנות סוויפט עם מנוע גמור במחיר של 1000-1500 ש"ח שיש בה מזגן ולהעביר את מכלולי המזגן לרכב שלך ודברים נוספים שאולי לא תקינים ברכב שלך. בסכום שקנית את הרכב ישנו מספר גדול של מכוניות למכירה עם מזגן. בעבר קנו את דיגמי הסוזוקי האלה ללא מזגן בעיקר עולים חדשים שהגיעו מברה"מ אצלי בעבודה 3 עולים חדשים קנו אז סוויפט סדאן ללא מזגן. בסכום שאתה רוצה לרכוש בעתיד רכב ישנן מכוניות יותר טובות משנה מתקדמת יותר שתוכל לרכוש.

פורסם

ואני גם מתפלא שכולם פה "איך אין לך מזגן?!". אני הייתי בטוח שכל מי שנוסע בסוויפט/שרייד/DL/ג'אסטי הם חסרי מזגן. לכן גם אמררתי מה כבר יכול להיות יש מלא שמסתדרים ככה.

תוציא לך את זה מהראש, אני לא מכיר בעלי סוויפט שרייד DL JUSTY ואפילו טנדר סובארו שאין להם מזגן.

מילא חימום לא עובד או מזגן לא עובד אבל שאין לגמרי? וסתם לידיעה, בסובארו היו דגמים עם מזגן מקורי (גם בארץ) משנות ה70.

לפי הדיעה שלי לקנות רכב בלי מזגן, או לפחות בלי מזגן עובד אבל מותקנת כל המערכת וזקוקה תיקון, זה MUST לרכב.

תמכור אותו עכשיו או אם לא תצליח נסה למכור לאחר שתתקן ליקויים בסיסיים, תעבור טסט ותשתדרג.

ביטוח ניתן לבקש החזר על החלק היחסי ואף להעביר מרכב לרכב, אל תשבור את הראש על זה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אוקיי ככה אני אעשה.

אז לגבי הטיפולים שאני רואה כרגע מול העיניים מה לעשות? יש לי בעיה עם הצמיגים שהמוסכניק אמר שלא יעברו טסט והם באמת על הפנים וניקוי קרבורטור שאני מעוניין לעשות. מה מהם לעשות/לא לעשות? את הצמיגים לקנות 4 משומשים?

תודה על הייעוץ.

ואגב, צביקה פיק, איפה אני יכול לבטח ב 3-3 וחצי אלף לשנה? אני מדבר על חובה+צד ג'. לי זה עולה כמעט 4 אלף.

פורסם

כל עוד הקרבורטור לא מזייף בצורה קריטית תשאיר אותו לבעלים הבאים של הרכב.

צמיגים חדשים במידה שלך אפשר למצוא די בזול, לדעתי בפחות מ200 ש"ח לצמיג. תחליף את רק את הזוג הבלוי.

לגבי ביטוח חובה - תסתכל באתר של משרד האוצר ותעשה סקר מחירים קצר בין כמה סוכני ביטוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כל עוד הקרבורטור לא מזייף בצורה קריטית תשאיר אותו לבעלים הבאים של הרכב.

צמיגים חדשים במידה שלך אפשר למצוא די בזול, לדעתי בפחות מ200 ש"ח לצמיג. תחליף את רק את הזוג הבלוי.

לגבי ביטוח חובה - תסתכל באתר של משרד האוצר ותעשה סקר מחירים קצר בין כמה סוכני ביטוח.

משומשים במצב טוב בכמה אפשר למצוא? אם זה חצי מחיר אז עדיף לי. ואז יעלה לי 4 צמיגים ב 400 במקום 800. כמו שאמרת, אף אחד לא ישלם לי על הצמיגים החדשים כשיקנה את הרכב.

קרבורטור- אני לא מומחה גדול כי חוץ מהרכב שלי אין לי נסיון בעוד מכוניות ובדיקת צריכת דלק לא ממש עשיתי אבל יש לי הרגשה שהרכב באמת צריך ניקוי לקרבורטור, אבל נראה.

אבקש תשובה לגבי הצמיגים ולשאלה הבאה: קיבלתי היום טופס חידוש רשיון רכב. הרשיון הנוכחי תקף עד ל 27/10/09. מתי לשלם את האגרה? מתי ללכת לטסט? מתי למוסך לבדיקה לפני טסט? האם חוץ מהאגרה אני צפוי בהוצאות נוספות מפתיעות או שאם מע' הבלמים שלי תקינה והאורות תקינים כל השאר זה שטויות? וסתםפ שאלה מאיזה שנה צריך 2 טסטים?

תודה:] אם כבר פתחתי שירשור אני אשמח לדעת הכל.

פורסם

אבקש תשובה לגבי הצמיגים ולשאלה הבאה: קיבלתי היום טופס חידוש רשיון רכב. הרשיון הנוכחי תקף עד ל 27/10/09. מתי לשלם את האגרה? מתי ללכת לטסט? מתי למוסך לבדיקה לפני טסט? האם חוץ מהאגרה אני צפוי בהוצאות נוספות מפתיעות או שאם מע' הבלמים שלי תקינה והאורות תקינים כל השאר זה שטויות? וסתםפ שאלה מאיזה שנה צריך 2 טסטים?

תודה:] אם כבר פתחתי שירשור אני אשמח לדעת הכל.

תשלם את האגרה בזמן שנוח לך, עד לפני שאתה ניגש לטסט.

תלך לטסט מתי שאתה רוצה עד לפני תאריך פקיעתו.

גש למוסך כמה ימים לפני שאתה מחליט לגשת לטסט.

אתה זקוק לאישור בלמים ממוסך.

בטסט נבדקים הרבה דברים מלבד בלמים ואורות כמו זיהום אויר, מצב שלדה, ציריות, תפוחים, משולשים ושאר ירקות, בקש מהמוסך לבדוק ולהכין לך את הרכב לטסט.

אין הרבה מה לדעת בנושא ששאלת.

פורסם
תשלם את האגרה בזמן שנוח לך, עד לפני שאתה ניגש לטסט.

תלך לטסט מתי שאתה רוצה עד לפני תאריך פקיעתו.

גש למוסך כמה ימים לפני שאתה מחליט לגשת לטסט.

אתה זקוק לאישור בלמים ממוסך.

בטסט נבדקים הרבה דברים מלבד בלמים ואורות כמו זיהום אויר, מצב שלדה, ציריות, תפוחים, משולשים ושאר ירקות, בקש מהמוסך לבדוק ולהכין לך את הרכב לטסט.

אין הרבה מה לדעת בנושא ששאלת.

אוקיי ואת כל זה מתי מומלץ לי לעשות? כדי לא ליצור מצב שאני הולך לטסט והרכב לא עובר ואז אני פעם הבאה שרוצה ללכת לעשות טסט נוסף הרשיון רכב כבר לא בתוקף. (אגב אם אני הולך שוב אני צריך לשלם שוב אגרה 1000 שח?)

לגבי צמיגים איפה אני משיג משומשים במצב טוב בחצי מחיר מחדשים?

פורסם

קרוב למועד פקיעת הטסט, גם אם תיגש ביום האחרון לטסט ולא תעבור, אתה תקבל אישור תנועה זמני עם הרכב לצורך תיקון הליקויים. בעבר הייתי מקבל שבוע, בפעם/פעמיים אחרונות שהיו לי ליקויים ברכב וניגשתי ביום האחרון קיבלתי הארכה של יומיים. לא יודע מה החוק היבש לגבי כמה הארכות ניתן לקבל ולכמה זמן.

אתה לא משלם אגרת טסט עוד פעם, רק טסט חוזר - 20 ש"ח.

לא יודע היכן קונים צמיגים משומשים בחצי מחיר.

אם אתה עולה לאזור הצפון, דבר איתי, יש לי זוג צמיגים במצב מעולה למידה שלך במחסן יושבים ללא שימוש, מוכן למסור במחיר כמו שבקשת.

עריכה: אין צורך לצטט הודעה מעליך, אני צוטטתי רק חלק מהודעתך, כיוון שרציתי להתייחס לדברים ספציפיים.

פורסם

לא נראה לי שמיהו ישלם לך על הרכב מעל 1000 שח,תמכור לפירוק,ותקנה רכב אחר.אני בזמנו ניסיתי למכור גולף 1989 ללא מזגן,מצב מיכני מעולה עברה רק 125 אלף קמ,ובסוף נאלצתי למכור לפירוק. וגם אני חשבתי שהרכב מספק אותי,רכב מעולה,רק בגלל המזגן,כשתעבור לרכב בעל כמה דרגות גבוהות יותר,תבין את ההבדל,ואז כמובן תרצה רכב יותר טוב ...ככה זה,האדם תמיד שואף ליותר.בהצלחה.

פורסם

לא אקבל עליו יותר מ 1000 שח? אני חושב שאתה מגזים.

אני חושב שהוא באמת שווה את ה 4-5 אלף. הוא נראה טוב לתקופתו ובמצב מכני טוב. חסר סובארו DL ללא מזגן שנמכרים ב 8 אלף?

• תוכן חדש...