Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתנדבים חסרי מעש (?)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה חגגתי את יום הולדתי ה18, כיוון שידעתי ויתכן שאני אשתה השארתי את האוטו בבית וביקשתי מחבר שיבוא לאסוף אותי.

בסביבות השעה 2:00 קפצתי עם החבר לפיצוציה, כאשר נכנסו אל האוטו הבחנו בניידת שבנתיב הנגדי.

בתוך האוטו ישבו שני אנשים שהביטו בנו בצורה מוזרה, איך שהתחלנו לנסוע הניידת נסעה במקביל אלינו (ברוורס) כנגד כיוון התנועה

ולאחר מספר שניות צעק לנו לעצור.

תוך שניות הנהג הסתובב תוך כדי שהוא עובר פס לבן וחוסם את המכונית באלכסון כאילו תכננו לברוח פתאום ירד מהאוטו נער כבן 16 אני מעריך ביקש רישיון ועשה סיבוב סביב האוטו תוך כדי העפת מבטים מוזרים-האוטו הוא B4 ליסינג.

לאחר מספר דקות חזר מהניידת, ובא להחזיר את הרישיון ופתאום הנהג נסע ברוורס(די מהיר) ועמד במקביל אלינו ושאל את הנער אם יש לנו שלט של נהג חדש,הנער ענה לו שכן אולם הוא הפציר בו לבדוק שוב לאחר שבדק שאל את הנהג האם להחזיר לנו את הרישיון והנהג לאחר מספר שניות של מחשבה מה עוד הוא יכול למצוא אצלנו, השיב לו שכן.

רציתי לדעת מה בדיוק הייתה מטרת הבדיקה?

ומדוע הם היו להוטים כל כך למצוא משהו לקוי אצלנו?

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

התשובה בגוף השאלה, או יותר נכון בגוף הכותרת. כנראה, לפי מה שאני יודע המשטרה עדיין לא מגייסת ילדים בני 16 למשרה מלאה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא חשבת לשאול את השוטר את השאלה הזו?

מה עוזר לך לבוא לפורום ולשאול אותנו כשאנחנו לו היינו במקום?

לא קיבלת דו"ח, לא עצרו אותך, תפסיק להתלונן...

Xbox12341

פורסם

אמרת יפה מאוד.

חסרי מעש.

אנשים משועממים חסרי חיים, כנראה בלי אישה ילדים או לא יודע מה שמחפשים לעשות רע לאחרים מכיוון שרע להם בחיים המשעממים שלהם וכואב להם לראות אנשים אחרים עושים חיים.

לרוב אלה הם הטיפוס.

מזכיר לי את רוב אנשי הצבא וכמה אצלי בבסיס קצינים בכירים שהם רווקים עד היום.

פורסם

יש לנו בבת-ים,ניידת גנון,משהו בסגנון

5 ילדודס שרק התגייסו,למשמר אזרחי(נדמה לי זה השם)

ומחפשים,אבל מחפשים כל שטות הכי קטנה!

*שנאת מוות*

פורסם

עידכון:

לפני כ-40 דקות (2.00) אני וחבר הלכנו להיפרד מחבר נוסף שנוסע לאיטליה ישבנו על הספסל מתחת לביתו,

דבר שגרם לשוטר לעשות שני סיבובים בכיכר להביט בנו ולחזור לאחר 5 דקות תוך כדי שהוא יוצא מהכיכר כנגד כיוון התנועה (צידו השני של אי-תנועה) שואל אותנו מהיכן אנחנו בודק מספר ת.ז והולך, עד שחשבתי לצלם אותו כנגד כיוון התנועה הוא נסע כבר.

xbox12341 ברגע שתפנה לשוטר בשאלה כזאת "מה עשיתי?" "מדוע עצרת אותי?" וכו' הוא פשוט יתעלם ממך באופן מזלזל.

*יש לציין שאני וחבריי לא נראים ילדים בעייתים

לפי דעתי שוטרים כאלה מעלים שנאה כנגד המשטרה, לעומתם יום אחד יצא לנו לשבת עם כמה שוטרים בYellow התפתחה איתם שיחה והם היו דווקא מאוד נחמדים.

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

המקרה הראשון שציינת מעורר כעס לא בגלל הבדיקה עצמה, אלא עקב הדרך שבה היא התבצעה.

דווקא המקרה השני שציינת מבורך בעיניי. אני מחזק את ידם של שוטרים שעורכים בדיקות "רנדומליות" מסוג זה. כל סוג של התקהלות שעלולה לעורר חשד, מן הראוי ששוטר יבדוק את טיבה. במקרה הספציפי שלכם מדובר באזרחים תמימים, אבל לפעמים אנשים "חשודים" שנראים כאילו אינם שייכים למקום בו הם נמצאים, לפעמים באמת הכוונות שלהם לא ממש תמימות- ייתכן שהם מבצעים איזשהו מעקב לפני פריצה לבית/רכב או שסתם "מחפשים צרות". ואם מגיע כוח שיטור ומראה נוכחות באיזור, הדבר אולי ימנע מהם לבצע את זממם. גם אם השוטר ביצע עבירת תנועה תוך כדי. הכל עניין של מידתיות- אם שוטר ביצע פרסה לא חוקית במרדף אחרי גנבי רכב זה לא נורא. אם ניידת חותכת שני נתיבים ודורסת קלנועית בדרך, רק בגלל רכב שנע עם אגזוז זרימה חופשית- זה כבר טמטום שנובע משכרון כוח.

אני מעדיף ששוטר יעכב מאה אנשים תמימים על מנת לבדוק את זהותם ולהורות להם להמשיך בדרכם אם הדבר ימנע מפושע אחד ויחיד לבצע את זממו.

פורסם
עידכון:

לפני כ-40 דקות (2.00) אני וחבר הלכנו להיפרד מחבר נוסף שנוסע לאיטליה ישבנו על הספסל מתחת לביתו,

דבר שגרם לשוטר לעשות שני סיבובים בכיכר להביט בנו ולחזור לאחר 5 דקות תוך כדי שהוא יוצא מהכיכר כנגד כיוון התנועה (צידו השני של אי-תנועה) שואל אותנו מהיכן אנחנו בודק מספר ת.ז והולך, עד שחשבתי לצלם אותו כנגד כיוון התנועה הוא נסע כבר.

xbox12341 ברגע שתפנה לשוטר בשאלה כזאת "מה עשיתי?" "מדוע עצרת אותי?" וכו' הוא פשוט יתעלם ממך באופן מזלזל.

*יש לציין שאני וחבריי לא נראים ילדים בעייתים

לפי דעתי שוטרים כאלה מעלים שנאה כנגד המשטרה, לעומתם יום אחד יצא לנו לשבת עם כמה שוטרים בYellow התפתחה איתם שיחה והם היו דווקא מאוד נחמדים.

אם אין לך מה להסתיר אז אתה יכול לעשות להם קצת חיים קשים שיגרמו להם לעשות טעויות שיעלו להם ביוקר.

לדוגמא , לבקש מהם הצגת תעודת כי אתה רוצה לבדוק שהם אינם מתחזים.

להתקשר למוקד 100 ולוודא שהתעודות לא מזוייפות, זכותך לוודא זאת, כבר היו מקרים שאנשים התחזו לשוטרים וניצלו זאת לביצוע פשעים או סתם תעלולים.

בנוסף,אם זכור לי נכון אך אני לא בטוח, אתה מחוייב להציג תעודה מזהה אך לא לתת אותה לשוטר שיעלם איתה לשעה לניידת שלו.

אם תציק בצורה חוקית לשוטר הוא יבצע טעויות כגון חיפוש או מעצר לא חוקיים ואז אתה יכול לתקוע לו תלונה ותביעה נגד המשטרה.

כמובן שכל מה שציינתי פה זה חתיכת כאב ראש לך ולו...השאלה כמה זמן וכח יש לך להתעסק איתם באותו הרגע :)

ושוב, תבדוק את מה שציינתי פה כי אני לא סגור 100% על הפרטים הקטנים, אבל ישנם מספיק דברים שאתה יכול לעשות בשביל לעכב שוטר שמחליט להציק לך בשביל שהוא יתחרפן ויתחיל לפשל קשות.

פורסם

אתם מוכנים להפסיק לקטר ולפרסם כל שטות "השוטר עשה לי ככה", "צילמתי אותו נוסע ככה", "צילמתי אותו בלי כובע", "צילמתי אותו עושה כפיפות בטן". פשוט תשתקו ותגידו תודה על העבודה שהם עושים, כי אף אחד ממכם לא היה מוכן לעשות אותה. כמו בכל עבודה יש טובים פחות וטובים יותר, לשוטר יש סמכויות רבות והוא יבדוק לך תעודת זהות מתי שהוא רוצה ובאיזה לבוש שהוא רוצה וגם יעבור עבירות תנועה, אם הוא רואה שזה הכרחי, במסגרת שיקול דעתו. ואם זה לא היית אתה אלא להבדיל אלף הבדלות הבני העוולה מתל ברוך? אז "היה שווה" לנסוע כנגד הכיוון בכיכר?

תתבגרו.

פורסם
אתם מוכנים להפסיק לקטר ולפרסם כל שטות "השוטר עשה לי ככה", "צילמתי אותו נוסע ככה", "צילמתי אותו בלי כובע", "צילמתי אותו עושה כפיפות בטן". פשוט תשתקו ותגידו תודה על העבודה שהם עושים, כי אף אחד ממכם לא היה מוכן לעשות אותה. כמו בכל עבודה יש טובים פחות וטובים יותר, לשוטר יש סמכויות רבות והוא יבדוק לך תעודת זהות מתי שהוא רוצה ובאיזה לבוש שהוא רוצה וגם יעבור עבירות תנועה, אם הוא רואה שזה הכרחי, במסגרת שיקול דעתו. ואם זה לא היית אתה אלא להבדיל אלף הבדלות הבני העוולה מתל ברוך? אז "היה שווה" לנסוע כנגד הכיוון בכיכר?

תתבגרו.

ישנו גבול דק מאוד בין עירנות לניצול לרעה של סמכות.

אני בטוח שאתה לא תגיב כך אם שוטר יחליט שהוא מגיע לך לבית על סמך מידע מודיעיני מסווג שהוא לא יחשוף (כנראה המציא) ויהפוך לך את כל הבית בחיפוש.

כמובן שזאת הייתה הגזמה, אבל לא חסרים מקרים קרובים לכך שקורים כל יום.

אז ברור שהעבודה שלהם חשובה והכרחית, אבל משום מה זה נראה שחלק גדול מהזמן השוטרים בארץ עסוקים בלהציק לאזרח שומר החוק ולהיטפל אליו מאשר לטפל בפושעים הרציניים...וזה...עצוב :cry:

פורסם

אתה טועה בגדול.

בשביל זה יש תקנות. שוטר לא יכול להכנס לביתך בלי צו מבית משפט. ברחוב הוא יכול לחפש מה שהוא רוצה על מי שהוא רוצה. זה האיזון שיש בגבול הדק שאתה מדבר עליו.

יש שוטרים רגילים ומתנדבים שפועלים ברחוב כמו השוטר שפגשת ויש שוטרים שתפקידם לטפל בפושעים כבדים יותר על פי מידע מודיעיני.

פורסם
אתה טועה בגדול.

בשביל זה יש את תקנות. שוטר לא יכול להכנס לביתך בלי צו מבית משפט. ברחוב הוא יכול לחפש מה שהוא רוצה על מי שהוא רוצה. זה האיזון שיש בגבול הדק שאתה מדבר עליו.

יש שוטרים רגילים ומתנדבים שפועלים ברחוב כמו השוטר שפגשת ויש שוטרים שתפקידם לטפל בפושעים כבדים יותר על פי מידע מודיעיני.

אני לא זה שתיאר את הסיפור , אז זה לא שוטר שאני פגשתי.

ואם זכור לי נכון ישנם מקרים מיוחדים שלא חייבים צו, מתי שלכאורה ישנו משהו שהשוטר יכול לראות ישר כאשר פותחים לו את הדלת למשל, או שהוא מקבל דיווח על פשע.

הרי אם תתקשר למשטרה ותגיד שאתה רואה את השכן שלך רודף אחרי אישתו עם סכין אז לא יוציאו צו משופט בשביל שישלחו ניידת שתבוא ותיכנס לביתו.

מעבר לכך, זה שאני מסתובב ברחוב לא נותן לו שום זכות לחפש עלי מתי שבא לו מה שבא לו, זאת טעות חמורה מאוד.

הוא אמור לחפש עלייך רק כאשר יש לו חשד ממשי אם לא זה חיפוש בילתי חוקי, זה נשמע לך הגיוני שכל אחד יהיה נתון לגחמות של כל שוטר שבקושי סיים 12 שנות לימוד עם העתקות בבגרויות?

ואני לא אומר את זה סתם, דווקא בלשים וחברים במשטרה אמרו לי זאת בעצם, רוב השוטרים במדים שמסתובבים וחוצים אדומים ללא סיבה, מציקים, מסתובבים בפוזה של שריף וכולי הם ברובם חבורה של חסרי יכולת.

פורסם

אם השכן רודף אחרי האישה בסכין יש חשד סביר ויש סמכות להכנס בלי צו אני רואה שאתה מבין ויודע את התשובות בעצמך אז אתה בטח יכול להבין את ההבדל בין שכן שתוקף את אישתו לבין סתם להגיע לדפוק בדלת ולחפש (בשביל זה צריך צו).

אם אתה רוצה "שוטרים חכמים יותר" אז אתה מוזמן להתגייס למשטרה. בנתיים זה מה שיש לנו, ועם זה ננצח.

נכון אתה צודק לגבי החשש הממשי, אותו חשש ממשי נתון לשיקול דעתו של השוטר לכן הוא יכול לחפש כאשר הוא רואה לנכון. יש הבדל בין חיפוש לבין הצגת תעודת זהות שזה ניתן לעשות ללא כל חשד.

הוא "מסתובב בפוזה של שריף" כי הוא אכן שריף, הוא שוטר. ואנחנו צריכים שריפים ברחובות. אתה לא צריך להפגע שמבקשים ממך תעודה פשוט תשתף פעולה ותגיד תודה.

אגב אני מניח שלאחר המקרים האחרונים השוטרים יגבירו את ה"חיפושים סתם" וגם שיקול דעתם יהפוך לרחב יותר והפיקוח עליהם למחמיר פחות, אז הפורום צריך להיות בכוננות "אכלו לי שתו לי".

פורסם
אם השכן רודף אחרי האישה בסכין יש חשד סביר ויש סמכות להכנס בלי צו אני רואה שאתה מבין ויודע את התשובות בעצמך אז אתה בטח יכול להבין את ההבדל בין שכן שתוקף את אישתו לבין סתם להגיע לדפוק בדלת ולחפש (בשביל זה צריך צו).

אם אתה רוצה "שוטרים חכמים יותר" אז אתה מוזמן להתגייס למשטרה. בנתיים זה מה שיש לנו, ועם זה ננצח.

נכון אתה צודק לגבי החשש הממשי, אותו חשש ממשי נתון לשיקול דעתו של השוטר לכן הוא יכול לחפש כאשר הוא רואה לנכון. יש הבדל בין חיפוש לבין הצגת תעודת זהות שזה ניתן לעשות ללא כל חשד.

הוא "מסתובב בפוזה של שריף" כי הוא אכן שריף, הוא שוטר. ואנחנו צריכים שריפים ברחובות. אתה לא צריך להפגע שמבקשים ממך תעודה פשוט תשתף פעולה ותגיד תודה.

אגב אני מניח שלאחר המקרים האחרונים השוטרים יגבירו את ה"חיפושים סתם" וגם שיקול דעתם יהפוך לרחב יותר והפיקוח עליהם למחמיר פחות, אז הפורום צריך להיות בכוננות "אכלו לי שתו לי".

אני לא דיברתי על הצגת תעודה, אלא על חיפוש ומעבר לכך, אתה ציינת שזאת זכותו לחפש על כל אדם ברחוב והרי זה ברור לשנינו שזה מגוחך.

אני חושב שאנחנו על אותה דעה פה וזה היה רק עניין של ניסוח.

אני גם חושב שהמשטרה מן הסתם חשובה מאוד וחשוב שתהיה להם הרתעה וחופש פעולה....אבל צריך גם לדאוג שלא יהיה ניצו לרע של סמכות.

פורסם

כנראה שחלקכם לא הבין "למה התכוון המשורר" ועכשיו אני שם לב שלפי הכותרת אולי לא הצגתי את עצמי נכון.

אין לי משהו נגד המשטרה/הבדיקות השיגרתיות האלה, להפך לפי דעתי זהו צעד מבורך במיוחד בשכונות,ובמיוחד בתקופת החופש הגדול.

האכזבה שלי מן המשטרה הייתה הדרך שבה התנהלו הדברים,

את הדיבור המזלזל והחיפוש אחר כבוד אני עוד יכול לנסות להבין, אבל את ההתקלות אחר קטנות ביצוע עבירות תנועה וכל מה שצוין...

באותה מידה השוטר יכל להסתובב בכיכר שנמצא כ100 מטרים קדימה ולבוא אלינו, לפי דעתי שוטר צריך לתת דוגמא אישית ואינו יכול לצפות מן האזרחים שיקיימו את החוק ברגע שהוא מפר אותו.

ohadohad2 אני לא מחפש להקשות על עבודתם של השוטרים רק מצפה שיעשו אותה כראוי, בכל זאת יצא לי לראות נער בן 18 שמתחצף אליהם (דיבור "נגוע" לפי אחד השוטרים) ומקבל מכות די רציניות...אבל זה כבר עניין אחר.

• תוכן חדש...