Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חיפושים נואשים ברחבי הפורום הגעתי למצב של בילבול טוטאלי

ברצוני לקנות קלריון DXZ785/786 ולעבור סוף סוף להגברה אקטיבית

ולכן הופיעו לי כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא להם תשובות מסודרות פחות או יותר לאנשים הרוצים לעבור להגברה אקטיבית :

1. מה הם הרכיבים והאביזרים שצריך להגברה אקטיבית ?

2. לאחר החיבור מה לעשות אם ה ג'יין כדי לא לשרוף אף רכיב ? (גם במגבר וגם ב HU)

3. מה לעשות עם הכיוונים על המגבר ? (עם כל הכיוונים מתבצעים מ ה HU)

4. מה הכיוונים המומלצים לכל רכיב בנפרד ? (לפחות הבסיס ומשם לשפר)

5. טיפים כללים כדי לשמור על הציוד מפני שריפתו, וטיפים בנוגע לכיוונים.

אני יודע שעל הנושא הנ"ל דובר רבות אך אני חושב שאם יהיה מדריך מרוכז של כל האינפורמציה בנוגע להגברה אקטיבית זה יעזור להרבה משתמשים שמעוניינים לעשות זאת , כמו כן אני רוצה לציין שברצוני לעשות זאת לבד לא אצל מתקין.

הרכיבים שלי הם -

HU- קלריון DXZ785/786

COM- מורל MK II

SUB - סרווינט ווגה HED12 (מתלבת בין תיבה סגורה או PORTED)

AMP 1 - מגנאט BULL POWER 480

AMP 2 - תוצרת עצמית 100WRMS שתי ערוצים

תודה רבה לעונים8)

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

פורסם

מה ההספק של המאגנאט לכל ערוץ?

בגדול הקלריון יודע לשלוט על הסימפוניה הזו באופן מלא, את החיתוכים הייתי ממליץ להתחיל מ:

סאב- עד 63 HZ.

מיד- מ 63 HZ עד 2.5 KHZ.

טויטר- מ 2.5 KHZ ומעלה.

גיינים במגבר מתחיל את כולם מסגור לגמרי, ומעלה עד הראשון שמתחיל לעוות, כמובן תוך כדי איזון בין האלמנטים.

ועכשיו תורך לשפוך אור על המגבר תוצרת עצמית הזו. מעניין.

מתחדשת*

פורסם

תודה על העזרה

אבל הייתי מעוניין למין מדריך למשתמש המתחיל :wink:

ובקשר למגבר אני יפרסם במוצש תרד שלם אני מקווה של סיקור ובנייה שלו

פורסם

בקשר לסאב שלך..מניסיון הוא עובד טוב יותר בתיבה אטומה.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

תודה בקשר לסאב.

:?:אני עדיין מאוד מעוניין לדעת מה הם הדברים שצריך לעשות כדי לעבור להגברה אקטיבית בצורה טובה ובטוחה.

אשמח לקבל תשובה :-)

פורסם

הבעיה לא נעוצה בשום מדריך.

הבעיה היא העובדה שאתה לא יודע מה צריך לעשות בשביל הגברה אקטיבית, אתה לא יודע איזה רכיבים צריך, אתה לא יודע איך מכוונים מערכת.

ואחרי כל זה אתה עדיין רוצה לעבוד אקטיבית? למה??.

בגלל שכתבו בפורום?

מה הריצה הזאת לחבר כל דבר אקטיבית?

עם הרכיבים של המערכת שלך, אני לא הייתי ממליץ על רכישת HU ומעבר לאקטיבי.

אני במקומך הייתי משדרג את הרכיבים של המערכת הנוכחית שלך.

תתחיל עם ההגברה של מגנט.

under construction..

פורסם

זה נכון שאני לא יודע הרבה דברים אבל לדעתי הפורום הזה נועד ללמידה

ולכן אני רוצה ללמוד לעבוד עם הגברה אקטיבית לדעתי זה יפתח בפני אפשרויות חדשות וייתן לי לנצל את כל היכולות של המערכת שלי

במו כן ראיתי גם הרבה אנשים שמעוניינים לעבור להגברה זו שמחפשים הסברים "למתחילים" ושיכללו בתוכם את כל האינפורמציה מ א' עד ת'

אני מקווה שהבנת אותי וכן אני יודע שאני צריך לשדרג את הרכיבים אבל את זה אני יעשה לאט לאט, לאחר שאני יבדוק אם מעבר להגברה אקטיבית משפר את רמת הסאונד ברכב ואם כן יכול להיות שאני לא יצטרך יותר מזה

פורסם

הגברה אקטיבית זה מצב בו אתה מגביר כל רמקול מתוך סט מסויים על ערוץ הגברה משלו שנחתך ע"י קרוס ייעודי לאותו ערוץ ההגברה בין אם זה שילוב של קרוס פסיבי לכל אלמנט על כל ערוץ הגברה

או הקרוס של המגבר בעצמו או הקרוס של הHU או כל שילוב כזה או אחר - זו הגברה אקטיבית.

אח"כ נדבר על קרוס אקטיבי או קרוס פסיבי.

אבל חיפוש יועיל לך...

העצה של שדרוג ההגברה היא עצה טובה מאוד, אבל המגבר הזה בסה"כ עושה את מה שהוא נועד לעשות, הוא מגביר, אם אתה רוצה לנסות את רזי ההגברה האקטיבית וכבר בנית מגבר... מה מונע ממך לבנות קרוס? או קרוסים?

תריץ קצת חיפוש על קרוס אקטיבי, לפעמים דווקא אתה תשיג שיפור הרבה יותר גדול במעבר להגברה אקטיבית (לא בהכרח קרוס אקטיבי) מאשר לשדרג את ההגברה שלך היות והשליטה שלך בכל אלמנט תהיה הרבה יותר גמישה, דבר שמגבר יותר טוב, לא יוכל לספק לך...

אם כי במקרה הזה באמת רצוי לקפוץ מדרגה בהגברה שלך כי לקבל סט פסיבי טוב כמו הדוטק מוגבר על מגבר נקי יותר ששולט באלמנטים טוב יותר יכול לתת לך תוצאה יותר טובה ממה שאתה תגביר שני אלמנטים מקרטעים בנפרד...

כל מקרה לגופו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התשובה אבל את זה הבנתי מהחיפוש בפורום השאלה שלי היא אחרת,

אם לרגע נעזוב את הרכיבים שלי ונדבר על מישהא שיש לו את כל הרכיבים הדרושים

מה הוא צריך לעשות כדי לעבור לעבוד אקטיבית ?

פורסם

אתה צריך מגבר לטוויטרים.

מגבר למידבאסים

מגבר לסאב

אתה צריך קרוס לטוויטרים

קרוס למידבאסים

קרוס לסאב (בדרך כלל הקרוס המובנה במונו מספיק טוב)

לא משנה כרגע התצורה של הקרוסים - הגברה אקטיבית היא הגברה בה כל אלמנט יושב על ערוץ הגברה נפרד משלו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי אז יש לי 2 מגברים - 1 למידים ו לסאב והשני לטווטרים ויש לי גם קרוס 3WAY מובנה בתוך המכשיר מה הלאה ?

פורסם

לשם עבודה בצורה אקטיבית מלאה נדרשים הדברים הבאים:

מקור אודיו (CD,DVD וכו').

מעבד צליל(פרוססור,קרוס אקטיבי,מחשב וכו').

ערוץ הגברה נפרד לכל אלמנט.

אלמנטים.

חיווט מחדש של המערכת תוך כדי הרצת כבלי רמקולים מהאלמנטים למגבר ובנוסף RCA לכל מגבר שמפעיל את האלמנטים.

לאחר מכן,

כיוון גיין עפ"י מגבלות האלמנט(לרוב מכוונים עפ"י 75% עוצמה מהמקור והשוואה גיין עד לרמת עיוות).

כיוון נקודות חיתוך עפ"י מגבלות האלמנטים.

כיוון פאזות אקוסטיות נכונות בין כל האלמנטים.

השוואת עוצמות בין האלמנטים השונים על מנת לקבל חלוקה הגיונית והרמונית, בכדי שלא ישתלט משהו על הצליל(בקרוס פסיבי, החלוקה כבר נעשית מראש ולכן אנו נדרשים לבצע זאת לבד.

זה בגדול מה שנדרש לעבודה אקטיבית.

under construction..

פורסם

לא מציק אבל זה משהו שבוער לי כבר הרבה זמן :wink:

מה עדיף,הגברה אקטיבית או פאסיבית? ולמה משתמשים בFULL PASSIVE בתחרויות ברמות הגבוהות?

ההגיון הפשוט אומר שכול רכיב נוסף בדרך לאלמנט רק יכול לגרוע,לא?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

אני כבר רואה איך הת'רד הזה נגמר...

"למה שלא תתקין פטיפון ברכב?" :-P

פול פאסיב או פיור פאסיב זה משהו אחר לגמרי, יש לו את היתרונות הבודדים שלו שהופכים אותו לתחום עילאי ברגע שמבוצע נכון אבל כל השאר זה חסרונות וטירוף מוחלט.

זה משהו שלהסביר אותו בת'רד אחד באמת כמו שצריך - יקח אולי כמה חודשים טובים.

צריך להרחיב כאן דיבור על ספיחת רעשים, אחוזי עיוות, בחירת רכיבים, מקור וטווח אנלוגיים (למעט המקור... לכן רשמתי את המשפט בתחילת ההודעה) וכו' וכו' וכו'...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...