Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד

maxim
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות בנוגע לסל"ד

1. מה בעצם אומר הקסימון האדום במד הסל"ד

2. כתוב נגיד בספר של האוטו 105כ"ס ב 5600 סל"ד, האם נגיד ב 6000 ההספק נמוך יותר?

3. נגיד ואני מתחרה, האם אני צריך לשמור על סל"ד גבוה ככל שאפשר כל הזמן או לא?

4. מה זה "מנתק ההצתה"? אם זה קשור בכלל לסל"ד, שמעתי את המושג כאן בפורום כמה פעמים ונראה לי שזה קשור ....

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
כמה שאלות בנוגע לסל"ד

4. מה זה "מנתק ההצתה"? אם זה קשור בכלל לסל"ד, שמעתי את המושג כאן בפורום כמה פעמים ונראה לי שזה קשור ....

1 - הסימון האדום במד הסל"ד ברכב - "המלצת" יצרן הרכב שמעבר לסל"ד המנוע אינו עובד בצורה אופטימלית... בלשון המעטה...

2 - ב6 אלף טור ההספק אמור לדעתי (ושוב אני אומר, לדעתי, חכה לתשובה יותר מוסמכת) ההספק כנראה נשאר 105 כ"ס, אולי עולה באחוזים מאוד מאוד בודדים.

3 - תלוי במה אתה מתחרה, עם מה אתה מתחרה. תהיה יותר ספציפי.

4 - אם בתשובה אחד מדובר בהמלצה, כאן מדובר בהחלטה של יצרניות הרכב להרוס את החגיגה, מעבר לקו המנתק (שיכול להמצא בדיוק בקו האדום של הסל"ד או 500 סל"ד ויותר אחריו , תלוי באוטו) שהוא דבר מכני שגורם למנוע להפסיק להצית את הדלק ע"י ניתוק המצתים מזרם החשמל...

או גם להפסיק את שאיבת הדלק וכולי.

Race Smart

פורסם
כמה שאלות בנוגע לסל"ד

1. הקו האדום מסמן את תחום הפעולה בו נגרם נזק למנוע עקב מאמץ גבוה. זהו קו לבל יעבור.

2. ברמת העקרון, כן - אבל לא תמיד. ההספק יכול להשמר לכמה מאות סל"דים אך זה נדיר.

3. אתה צריך להשאר ברצועת הכוח היעילה של המנוע.

4. מנתק הצתה מיועד לנתק את המנוע כל אימת שאתה עובר את הקו האדום כדי למנוע את הבלאי שתואר ב1.

פורסם
1. הקו האדום מסמן את תחום הפעולה בו נגרם נזק למנוע עקב מאמץ גבוה. זהו קו לבל יעבור.

אם זה לשניה או מס' קטן של שניות זה גורם נזק?

אם אני נגיד משחק בניד פור ספיד, ולא אכפת לי מהבלאי של המנוע, מתי להעביר? בסוף הקו האדום?

איך אני מחליט מהיא רצועת הכוח היעילה של המנוע?

מקסים.

פורסם

אם זה לשניה או מס' קטן של שניות זה גורם נזק?

אם אני נגיד משחק בניד פור ספיד, ולא אכפת לי מהבלאי של המנוע, מתי להעביר? בסוף הקו האדום?

איך אני מחליט מהיא רצועת הכוח היעילה של המנוע?

אם אתה משחק בתוכנת מחשב , תשחק, אל תשאל שאלות, תנסה , מה שילך לך יותר טוב. אם אתה שואל כי אתה חושב לעשות משהו באוטו שלך או של אבא שלך - אז לא, אל תעבור את הקו האדום. לא למספר שניות, לא לשנייה , ולא למאית השנייה. אין שום טעם וזה פשוט גומר את המנוע. קווים אדומים באוטו לא נועדו שיחצו אותם, ככה זה כשמדברים על טמפ' המנוע , וככה זה גם בסל"ד המנוע.

Race Smart

פורסם

כל זה בשביל משחק?

תקשיב בגללשזה משחק אתה יכול לתת גז עד הסוף ואז להעביר הילוך

זה לא משהו שממש קרוב למציאות זה מ-ש-ח-ק אין בלאי אין ניתוק

אני מציע שתשחק באוטומטי

tAoS FoReVeR

פורסם

הסבר קצר מדוע לא כדאי לעבור את הקו האדום.

הספק המנוע מיוצר מכוח סיבובי (המכונה מומט) וממספר הסיבובים שמבצע המנוע בפרק זמן (סל"ד).

ככל שהמומט גדול יותר, הספק המנוע יעלה, וככל שהסל"ד גבוה יותר ההספק יגדל.

הבעיה, שהמומנט אינו קבוע בכל סל"ד והוא מטפס עד סל"ד של3500 ועד 4000 ואז יורד בהדרגה.

הספק המנוע ממשיך לגדול גם לאחר שהמומנט פוחת כיוון שהסל"ד גדל, וזאת עד למצב בו המומנט דועך מהר. בשלב זה הספק המנוע פוחת.

לכן במכונית נוסעים רגילה מקסימום ההספק מתגבל בכ 5500 סל"ד.

בסביבות 7000 הספק המנוע דועך מהר מאוד ולכן הגדלת הסל"ד לא תשפר את הביצועים אך תגרום לבלאי מואץ במנוע. (לכן גם חברות הרכב מגבילות את הסל"ד באצעות מחשב הרכב).

במכוניות נוסעים נהג מיומן יעדיף להימצא בתחום שבין 3000 ועד 5500 סל"ד ולא יותר. (לשם השוואה במכוניות F1 למשל אפשר להגיע גם 12,000 סל"ד ואף יותר, אך זו קטגוריה אחרת של מנועים).

אם הגעתה למצב בו המנוע כבר לא סוחב, פשוט תחליף הילוך ותמשיך להאיץ. המלצתי, החלף את ההילוך מוקדם יותר.

רונן.

פורסם
במכוניות נוסעים נהג מיומן יעדיף להימצא בתחום שבין 3000 ועד 5500 סל"ד ולא יותר. (לשם השוואה במכוניות F1 למשל אפשר להגיע גם 12,000 סל"ד ואף יותר, אך זו קטגוריה אחרת של מנועים).

אם אני רוצה להאיץ הכי מהר למשל, והקו האדום מתחיל ב 6500, וע"פ נתוני היצרן שיא ההספק ב 5600. מתי כדאי להעביר הילוכים?

מקסים.

פורסם

אי אפשר לדעת במדויק מבלי לראות את גרף ההספק של המנוע.

אחרי שאתה עובר 5600 סל"ד יש ירידה בהספק, אבל אם תחליף בדיוק ב 5600, אתה תגיע לסל"ד נמוך בהילוך הבא, שם ההספק הרבה יותר נמוך.

אם תמשוך את הסל"ד עד סביבות 6000, אמנם תהיה נפילה בהספק, אבל בהילוך הבא אתה תהיה בסל"ד עם הספק גבוה יותר מאשר אם העברת הילוך מוקדם יותר, ולכן תקבל ביצועים טובים יותר.

אי אפשר לדעת בדיוק איפה נקודת האופטימום להעברת הילוך מבלי לערוך חישובים לא פשוטים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מומלץ להעביר הילוך לפני הקו האדום או מתי שאתה מרגיש שהאוטו לא מאיץ באותו הילוך, מה שבא קודם

Ruff Ryders to the death, ride or die nigga we know the oath

פורסם
במכוניות נוסעים נהג מיומן יעדיף להימצא בתחום שבין 3000 ועד 5500 סל"ד ולא יותר

נהגת לאחרונה בקליאו ספורט או בהונדה S2000 ????

המילה "שיא" בתוך צירוף המילים "שיא ההספק" לא נמצאת שם סתם,

הכוונה היא שבסל"ד זה, המנוע מוציא את "שיא" ההספק שהוא יכול !!

בד"כ לאחר מעבר שיא ההספק, תורגש ירידה ביכולת ההאצה של הרכב.

הכדאיות במשיכת ההילוך אל מעבר לשיא ההספק תלויה ברוחב רצועת הכוח של המנוע. דהיינו כמה סל"ד יש בין נק' שיא הממונט לנק' שיא ההספק. אם החלפת ההילוך בשיא ההספק תביא לנפילת סל"ד אל מתחת לנק' שיא המומנט (כלומר מחוץ לרצועת הכוח), שווה למשוך את ההילוך עוד קצת. אם הסל"ד נופל בתוך תחום רצועת הכוח, אין טעם למשוך מעבר לשיא ההספק.

לכל מנוע אופי שונה וכמו כן ניתן לשחק עם נק' שיא המומנט ושיא ההספק ע"י פרמטרים שונים, כגון : קידום/איחור הצתה, מרווח אלקטרודה בפלאגים, שינוי הזרמת האוויר, צ'יפ ניהול מנוע שונה, ועוד...

התחום האדום במד הסל"ד אינו מייצג תחום שבו נגרם נזק מיידי למנוע אלא תחום שבו קיים בלאי מואץ למכללים ונסיעה ממושכת בו עלולה להזיק. עם זאת, האצות לתוך התחום האדום מתוך משיכת הילוכים ושהיה קצרצר בתחום זה אינה מזיקה.

מנתק ההצתה - כשמו כן הוא - מנתק את ההצתה. לא בריא להגיע אליו הרבה משום שבעת שההצתה מנותקת הדלק לא נשרף ומצטברים משקעי פיח בתאי השריפה. כמו כן, פעולת ניתוק ההצתה (ברכבים הישנים יותר) אינה חלקה ולכן המנוע סופג זעזועים המועברים אל גל הארכובה ועלולים לפגוע במיסבים.

פורסם
במכוניות נוסעים נהג מיומן יעדיף להימצא בתחום שבין 3000 ועד 5500 סל"ד ולא יותר

נהגת לאחרונה בקליאו ספורט או בהונדה S2000 ????

קליאו נהגתי, מיני קופר נהגתי הונדה לא, אך אלה לא מכוניות מייצגות.

השיקולים בהעברת הילוך הם רבים וחלקם קשורים גם לתנאי הדרך (כמו למשל בהאצה בסיבוב אני לא אחליף הילוך ובד"כ אמשיך לעבוד בטורים גבוהים יותר מהרגיל).

הטווח שנתתי הוא הרצועה הדינמית הטובה ביותר במרבית הרכבים המשפחתיים. בסופו של דבר, כל אחד צריך להכיר את הרכב שלו ול"הרגיש" מתי להחליף את ההילוך.

רונן.

• תוכן חדש...