Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנוראמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה היא האם זה באמת לא חוקי?

לא חוקי בעליל.

המראות הפנורמיות אינן עומדות בשום תקינה.

בקישור הבא, דוגמא לסכנה של שיממוש במכשיר שאין לו תקינה: http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/907/774.html

[quote name=ליהי

סוג הרכבים היחיד שבו (כמעט) ב-100% מהמקרים תמצא מראה פנורמית הוא ...רכבים ללימוד נהיגה. המראה משמשת בעיקר את המורה על מנת לעקוב אחרי מה שקורה סביב הרכב למקרה שיצטרך להתערב, אבל על הדרך גם התלמיד מתרגל לעשות שימוש דווקא במראה כזאת ולרוב לפני שעולה על הרכב שלו, לא יוצא לו בכלל לנסוע עם המראה הרגילה של היצרן. אני לא יודעת לגבי חוקיותה, אבל במרבית הרכבים (לא יודעת לגבי חיפושיות) אין כל צורך בה (ואני מדברת מתוך ניסיון, נסעתי עם מראה פנורמית כ-3 חודשים לפני שהורדתי אותה - המראה של היצרן מספיקה בהחלט).

[/quote]

גם ברכב ללימוד נהיגה המראה הפנורמית אינה חוקית, והדרישה בתקינה הוא לערכת מראות נוספת עבור המורה.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן, בקישור ששהבאת, אתה אומר, שיש תקינה שמחייבת, כי לא תיהיה הפעלה אוטומטית לחלונות מהמתגים של הנסעים, כלומר החלון יעלה/ירד רק בלחיצה רציפה.

אני מכיר מספיק מכוניות, בהן כל 4 החלונות בעלי הפעלה אוטומטית, מכל המתגים של כל הדלתות.

האם אתה יכול להסביר את זה ?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
השימוש בה אסור ובלתי חוקי

כיוון שהיא מעוותת את גודלם של העצמים

שבוע שעבר הורדת את הפנורמית ברכב שלי וגיליתי שגם המקורית מעוותת, ז"א מגדילה את העצמים שאני רואה, זה אמור להיות ככה?

פורסם

איזה רכב?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האמת היא שגם אצלי (באלנו) היא מקרבת/מגדילה את העצמים, יש הבדל גדול יחסית בין מה התמונה במראות הצד לבין המראה הפנימית (אני יודעת שברכבים אחרים דווקא מראות הצד מקרבות ואפילו ישנה אזהרה לגבי זה על גבי המראה). לי זה לא מפריע בכלל בנסיעה, רק בחניות זה קצת מעצבן כי צריך לוודא שאני לא חונה 5 מטר מהרכב מאחוריי :-).

פורסם

האזהרה על מראות הצד היא הפוכה.

"העצמים במראה קרובים ממה שהם משתקפים"

כל מראה קמורה מגדילה (המוח מפרש זאת כ"מקרבת"). כל מראה קעורה מקטינה (המוח מפרש זאת כ"מרחיקה"). בדיוק כמו זכוכית מגדלת או עדשה של משקפיים. נגד חוקי האופטיקה לא תעזור אפילו מתנ"א.

אף אחד לא מספיק זקן כדי לזכור את מבוך המראות בלונה-פארק, אנ מבין:roll:

11.jpg

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

האזהרה על מראות הצד היא הפוכה.

"העצמים במראה קרובים ממה שהם משתקפים"

צודק, טעות שלי (אצלינו אין את האזהרה כלל). חוקי האופטיקה מוכרים לי, רק שאצלי המראה הפנימית ישרה (ככל שאני יכולה לאבחן) ואז לא ברור מה פשר העיוות.

תמונה יפה! (רק שאם זה העצם שמשתקף לך במראה (בין אם היא מקרבת ובין אם היא מרחיקה), אז עיוות התמונה איננו הבעיה העיקרית שלך :-)

פורסם

גם אצלי באלמרה המראה הפנימית מגדילה את העצמים הנראים בה, וגם בקסארה שהייתה לפניה. באלרמה אבל זה הרבה יותר בולט וממש מפחיד בחניות.

והמראות הצדדיות המטופשות שמקטינות קיימות בעיקר ברכבים אמריקאים, בכל הרכבים הנורמליים הצד החיצוני של אחת המראות הצדדיות (השמאלית בדרך כלל) הוא קמור ומקטין, כדי להקטין שטחים מתים, השטח המקטין יבוא לרוב לאחר קו כלשהוא (מקווקו או רצוף)

Dsc05048.jpg

ולקינוח, למה זה לא רעיון טוב לשים את הכיתוב "objects in mirror are closer than they appear"

http://www.youtube.com/watch?v=9VG99lZ5jU0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
(1:02)

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...