Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי שאלה קטנה, האם בהנחה ומוסיפים פרוססור כדוגמת ה 3SIXTY או אחר (אינני מכיר אחרים פשוט) האם זה משפר את איכות הסאונד של ה HU או שנשאר אותו הדבר?

תודה מראש.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

+1 לעתיד

הפרוססור יתן לך אפשרות לשלוט על העלמנטים טוב יותר מהHU כמו חיתוך תדרים לכל אלמנט,אקווליזר משופר,TC וכו'

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

זו שאלה מדעית מצד אחד, פסיכולוגית מצד אחר, מעשית מצד שלישי...

מדעית - לא! זה רק גורע. הסיגנל הראשוני שיוצא מהמערכת קובע את רמת הסף של האיכות, משם אפשר רק לגרוע בעצם משום שכל מכשיר ואלמנט שאתה מוסיף בדרך עד לרמקולים מוסיף רעש, מוסיף התנגדות ומוסיף אחוזי עיוות.

בפועל - עם כל הרכיבים טובים, ההתקנה טובה - זה זניח ולכן כל הקטע ה"מדעי" שרשמתי למעלה הופך להיות פסיכולוגי.

מעשית...

מבחינה מעשית הפרוססורים האלה מאפשרים לך גמישויות ויכולת לעשות שינויים שלא היית מסוגל לעשות בלעדיהם, כמו כיוון של עוצמת האות בשביל להמנע מקליפינג, RTA בחלק מהמכשירים (ברוקפורדים יש RTA מובנה), תיקוני והשהיית זמנים ומרחקים (TC), משחקי איקולציה, משחקי נקודות חיתוך וסלופים

כל מה שנכתב למעלה בתוספת לזה שההוספה של הפרוססור מהווה ירידה באיכות אות המקור באופן שהוא בלתי שמיע לכל הדיעות -

הופכת את המערכת שלך לאיכותית יותר, נכונה יותר ובסופו של דבר טובה יותר.

איכות זה לא רק דבר מדעי, איכות זה מונח מעשי וזה גם מונח פסיכולוגי.

עכשיו - תקנה לך אוזניות אולפניות ענקיות של AKG, תחבר אותן לנגן MP3 עם מגבר אזניות בדרך ועזוב אותך שטויות :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדיף לעלות ברמת הציוד - סט קידמי , מגבר , HU מאשר להוסיף פרוססור.

כמה שפחות רכיבים - פחות השפעה על המקור.

גם כאשר מחברים מגבר סביר,הוא גורע.הכוונה שעדיף כבר לשמוע על הגברה של HU ,ולא לחבר מגבר בינוני.

אני מסקים עם לאנוס,מלבד זה שההבדל הוא שמיע עד מאוד במוסיקה איכותית .

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

אני לא מסוגל היום לחזור אחורה ולהרכיב מערכת בלי פרוססור.

יש גבול לרמת הרכיבים שאתה יכול לעלות בהם ואני לא חושב שמערכת עם מוראל הייבריד למשל על מגברי VRX או פייז אופוס למשל ללא פרוססור ועם כוונים טובים של זוויות התקנה...

תישמע טוב יותר ממערכת של דוטק על מגברי LRX או סאן דאון אודיו אבל עם פרוססור טוב שעושה את כל הקסם שלו.

אני רץ בחיבוק ידיים למערכת עם הפרוססור.

אני אומר לך את האמת - גם מערכת שני חלקים עם סט טוב כמו קלארוס שהוא פשוט מעולה - לעומת דוטק, אני עדיין הייתי מעדיף את המערכת שהפרוססור עשה בה את כל הקסמים שלו מאשר סאונד עירום וטוב ונקי יותר.

זה עניין של מה אתה אוהב בסאונד והעדפות אישיות.

אני תמיד אעדיף לרדת באיכות הרכיבים בשביל לקבל תמונה טובה יותר מהמערכת מאשר לעלות גבוהה ברכיבים ולקבל באלאגן איכותי, מצטער זו לא איכות בעיניי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נכון אדי,הכל כנראה עניין של טעם . כל עוד אתה נהנה ממה שהפרוססור עושה למערכת שלך,זה בסדר גמור.

אני יעדיף סאונד עירום ו"באלאגן איכותי" - אני אסתדר איתו :)

פורסם

מה שחשוב זה שאנחנו מודעים למשמעויות של מה שאנחנו אומרים.

אלברט - זה הגבול הדק והבלתי נסבל בין ידע והבנה, לפלצנות.

אני שמח לשמוע סוף סוף מישהו אחד שמדבר כמוך בזמן שהוא יודע באיזה צד של הגבול הוא נמצא.

שאפו ו+1 למה שרשמת.

Pioneer TS-X150

פורסם

כמה שפחות רכיבים בדרך ככה זה פחות "בלאגן".

אולי מיקום הבמה לא הכי אופטימלי כשאין פרוססור ואולי אין אקווליזציה מושלמת של הצליל,

אבל בסופו של דבר הצליל המתקבל הרבה יותר קרוב למקור.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

מה הרבה יותר קרוב למקור?

ברכב אתה בסביבה מאוד עויינת - החזרים מטורפים , מיקומים אפילו לא קרובים לאידיאליים , זוויות לא הגיוניות וכו'

אין סיכוי שתגיע למשהו שקרוב למקור בלי עיבוד..

בכלל 2 המשפטים האחרונים שלך סותרים אחד את השני

איך משהו יכול להיות קרוב למקור כשאתה לא יכול "לראות" במה כמו שצריך?

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

מבחינתי פרוססור זה כמו פוטושופ אבל לסאונד. אתה לוקח תמונה לפוטושופ ושם יותר צבע ומחליק קצת את התמונה ובסוף יוצאת לך תמונה מדהימה!! אבל היא לא אמיתית ואתה יודע את זה :(

ככה זה פרוססור. מקווה שהסברתי טוב :)

פורסם

בכלל 2 המשפטים האחרונים שלך סותרים אחד את השני

איך משהו יכול להיות קרוב למקור כשאתה לא יכול "לראות" במה כמו שצריך?

אתה מבלבל כמה מושגים.

"במה" זה מיקום אלמנטים ומרחקים וכדומה.

"תמונה" זה מעט שונה, כאן הנושאים הבאים יותר חשובים: נפח/עומק של הכלים, נאמנות למקור.

במושג במה אין הכרחיות לתמונה. כל אחד והעדפות שלו.

הרבה תיקוני זמנים ושינויי פאזות ואקווליזציה אולי יביאו לבמה טובה, אבל תמונה טובה מופקת לרוב מרכיבים איכותיים והתקנה מושקעת, בהתקנות בהן אין התפשרויות על מיקום האלמנטים ניתן להשיג גם במה בתפיסה הנ"ל ללא תיקוני סאונד מיותרים.

פורסם

עידן - לקחת את ההשוואה של הפוטושופ אז מעולה

אין שום צלם שמכבד את עצמו ומצלם במצלמה דיגיטלית שלא עורך את התמונות בפוטושופ/תוכנת עריכה אחרת

עד שכמה שאני יודע ( והידע שלי בעולם הצילום הוא די מועט ) הסיכוי שתגיע לתמונה אמיתית ( כמו שאפשר לראות בעיניים ) עם מצלמה דיגיטלית ( גם בdslr ) הוא אפסי ללא עיבוד של התמונה..

יש סיבה שצלמים מצלמים בraw..

לגבי מצלמות פילם אני חושב שזה עולם אחר אבל לא מתיימר לנסות להבין..

עכשיו נחזור לעולם האודיו לרכב

אם אתה משתמש ברדיו-דיסק כבר אתה עובר לעולם הדיגיטלי

אז כל ניסיון לשמור על אותנטיות אנלוגית לדעתי היא די מיותרת..

$dragster$

אצלי במה ותמונה נכנסו יחד בהגדרה ( staging וimaging ברוב המקומות מוזכרים ביחד.. )

תסביר לי מה ההבדל אצלך בין במה לתמונה?

מה הכוונה בבמה למיקומי אלמנטים? פיזית? את מי זה מעניין איפה האלמנטים כל עוד ה"תמונה" אמיתית?

בכל מקרה אם אלה ההגדרות אז קח את ה"במה" למעלה ותשנה ל"תמונה" וזאת הכוונה שלי..

שוב פעם אני אישית לא חושב שברכב אפשר להגיע ל"תמונה" אמיתית בלי להשתמש במעבד כלשהו ועדיין לשמור על הרכב כמו שהוא

בשביל דבר כמו שאתה מתאר אתה צריך לבנות את כל הדאשבורד מחדש נטו בשביל סאונד ולמקם את כסא הנהג באמצע

לדעתי אי אפשר לנהוג ככה :)

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

תמונה טובה מופקת לרוב מרכיבים איכותיים והתקנה מושקעת.

אין נכון יותר מזה.

פרוססור של HU ברמה טובה בהחלת מספק את העניין של TC.אין צורך להוסיף פרוססור לפרוססור קיים.

אצלי אני משתמש בTC בצורה מינימאלית. אם משחקים עם זה יותר מדי....הסאונד מאבד מהחיים שלו.

הבמה אצלי מצויינת - ואין שום פרוססור .

עניין של מקור הדיגיטאלי . קיים CONVERTOR בכל HU,שהופך אות דיגיטאלי לאנאלוגי( כבלים,מגברים,רמקולים עובדים בצורה אנאלוגית ).כל פרוססור נוסף יעשה את זה שוב,רק הפוך ופעמיים -שוב אנלוג-לדיגיטאל - אנאלוג. עם התוספות שלו מצד אחד,ואיבוד אות מקורי .כל המרה נוספת היא מסרסת וגורעת .

אני רוצה להדגיש שוב,שיש הרבה אנשים שאוהבים את התוספת הזאת. אז כל אחד עם העדפות שלו.

פורסם

Dj-Gutz

אתה שוב מתקשה להבין: ברכב להשיג "במה" קשה בגלל מיקום האלמנטים (מרחקים וזויות)

"תמונה" קשה לשיג ברכבים עם בעיות אקוסטיות ועם ציוד פשוט יחסית.

בפועל תמונה יותר קל לבנות: זוג רמקולים אכותיים מאוד מחבר למגבר 2 ער' אכותי מאוד ול-HU איכותי מאוד ונהנים.

לבנות במה: שוב זה סיפור של תיקוני זמנים ומיקום אלמנטים וסה"כ אפשר להגיע לבמה עם ציוד בינוני+

סוף פסוק: ל"תמונה" אין צורך בכלל לפרק את הדש.

• תוכן חדש...