Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

$DRAGSTER$ מתכוון למה שאפשר לקרוא "מערכת מינימאליסטית",שמורכבת ממספר מינימאלי של רכיבים.

הכוונה היא במקום להשקיע במגברים נוספים ואלמנטים - עדיף להשקיע בטיב שלהם ולא בכמות.

עם מגבר דו ארוצי מאוד איכותי וסט קידמי מאוד איכותי אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות מכל המשחקים שמדברים

אלהם כאן.

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי מה ניסית להגיד פה

עשיתי קצת חיפוש על המושגים והנה פישוט

במה - עומק , רוחב , גובה של הסאונד שאתה שומע

תמונה - לעצום עיניים ולדעת למקם כל כלי שמנגן במקום שלו

את שניהם אתה לא יכול להשיג ברכב בלי עיבוד כלשהו של הסאונד מכיוון שאתה יושב ממש קרוב לאלמנטים משמאל

ליצור במה בלי תמונה נכונה זה אפשרי

אבל איך בדיוק תיצור תמונה אם הבמה שלך לא נכונה? אם הבמה שלך תהיה צרה / נמוכה / בלי עומק איך בדיוק תמקם את הכלים בצורה נכונה?

בסופו של דבר צריכה להיות תמונה כמו שצריך ( מה שנובע מכך שגם הבמה היא כמו שצריך ) ואת זה אי אפשר לבצע ברכב שאתה יושב בו בצד שמאל , ושהאלמנטים שמנגנים בו נמצאים בזוויות שונות , מיקומים שונים בצירי הx , y , z , ושיש לך החזרים מכל מיני פלסטיקים , זכוכיות וכל מה שנמצא באוטו שלא פועל בצורה אקוסטית אופטימלית

אלברט - את הקטע של ההמרה ( שלדעתי חסרת משמעות אם המקור והפרוססור ברמה נורמלית ) אפשר למנוע עם העברה באופטי/דיגיטלי לפרוססור

ועדיין לא ראיתי בן אדם שאמר/רשם שחיבור באופטי/דיגיטלי מול חיבור באנלוגי היווה איזשהי השפעה על הסאונד חוץ מביטול השראה חיצונית..

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם
$DRAGSTER$ מתכוון למה שאפשר לקרוא "מערכת מינימאליסטית",שמורכבת ממספר מינימאלי של רכיבים.

הכוונה היא במקום להשקיע במגברים נוספים ואלמנטים - עדיף להשקיע בטיב שלהם ולא בכמות.

עם מגבר דו ארוצי מאוד איכותי וסט קידמי מאוד איכותי אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות מכל המשחקים שמדברים

אלהם כאן.

גם עם מגבר דו-ערוצי מאוד איכותי וסט קדמי מאוד איכותי עם קרוס פסיבי לא תשיג שום תוצאות אם לא תמקם את הרכיבים במיקומים מאוד ספציפיים ותבצע עיבוד כלשהו ( כשאני חושב על זה אפילו הפיכת פאזה באלמנטים עצמם זה עיבוד - אמנם אנלוגי אבל עדיין עיבוד )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

אלברט ודראגסטר - אתם מספידים מהר מאוד את הפרוססור.. אין הכרח לבצע פעמיים D/A ו A/D, יש הרבה פרוססורים שמקבלים אות דיגיטלי מה HU (במקרה שכזה ה HU משמש כטרנספורט בלבד - מכירים טרנספורט ?) ומבצעים עיבוד סאונד טוב יותר ממרבית ה HU הקיימים. העיבוד מתבצע על הסיגנל הדיגיטלי ורק אז מומר לאות אנלוגי (הרבה יותר מדוייק). מה גם שאורך הכבלים האנלוגיים (אלו הסופחים אליהם השראות ו"רעש") מתקצר משמעותית.

גם CAR PC עושה העיבוד באופן דיגיטלי - העיבוד מתבצע על האות הדיגיטלית.

אם אתם חושבים שאתם מסוגלים להגיע לתוצאות שוות ערך לפרוססור ע"י שימוש בקרוסים פאסיביים והפיכת פאזות - אתם משלים את עצמכם.

לסיום - אתם מרבים להשתמש במושגים "במה" ו"תמונה" כאילו היו אלו מושגים שמוגדרים באיזשהו מילון.. -אין כאן שום הגדרות קבועות, זו בסה"כ דרך להעביר את החוויה האודיופילית.

...CASKA for life

פורסם

קיפוד,האם במכשיר HU שלך קיימת יציאה דיגיטאלית?

פורסם

לגביי פרוססור שמחובר בכבל אופטי לא דובר כאן לכן ההתייחסות שלי הייתה בהתאם.

בכל מקרה גם לאחר שהסאונד עבר בצורה דיגטלית בכבל אופטי, החיתוך הדיגיטלי ותיקוני הזמנים ושינויי הפאזות הדיגטליות הם אלו שמסרסים את הסאונד והופכים אותו ל"קר" ופחות נעים/מעניין (לפחות לאוזניים שלי זה רלוונטי) מערכת אקטיבית-דיגיטלית אפשר לשמוע רק עם הושקעה בה המון מחשבה/זמן לכיוון האלמנטים וניגרמו שינויים מינימאליים למקור.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

Dj-Gutz, לא מכיר את שמך....,אתה פיספסתה משהו.למה יש( DAC - (digital/analog convertor בכל HU?

כל המגברים,רמקולים עובדים בצורה אנאלוגית - שזה אמפליטודות של זרם.

מהות הסאונד היא בכלל מכאני לחלוטין - תנודות של אוויר.מגבר ורמקול עושים אותו דבר -רק על ידי תנודות של זרם.

פורסם

במכשיר הקודם קודם שלי, הייתה יציאה אופטית (CD500). ה 700/701 מקבל אות דיגיטלי (לא שהיה לי כזה אי פעם..)

דראגסטר - אני רוצה לשמוע את המערכת שלך, אני באמת רוצה להבין מה "קר" כל כך בסאונד של פרוססור לעומת סטאפ אנלוגי.

...CASKA for life

פורסם

חברים יש פה וויכוח שלא יגמר לעולם,

יש את החבר'ה הראליים שמבחינתם ערך בינארי זה 0101010101 ויש את הוודואיסטים שמאמינים של 0101010101 שצרוב על הדיסק יש גם נשמה נסתרת.

אני מציע שאותם וודואיסטים ילכו ללמוד מדעי המחשב, זה יאפס אותם קצת.

וכל האובר ראליסטים (אדם) ילכו לראות בלופ 4\5 פעמים את הסרט מטריקס :)

פורסם

נימיקיפוד, אתה דווקה מתמצא בתחום ההיי -אנד הביתי ומדבר לשמש לHU כטרנספורט ללא יצאיה דיגיטאלית...

ואם אנחנו בעולם הדיגיטאלי, אז למה הטרנספורט הוא משפיע בצורה שווה,אף יותר מDAC על הסאונד?

טוב,אני גולש קצת לאודיו ביתי,,אז כאן זה באמת לא רלוונטי.

פורסם
במכשיר הקודם קודם שלי, הייתה יציאה אופטית (CD500). ה 700/701 מקבל אות דיגיטלי (לא שהיה לי כזה אי פעם..)

דראגסטר - אני רוצה לשמוע את המערכת שלך, אני באמת רוצה להבין מה "קר" כל כך בסאונד של פרוססור לעומת סטאפ אנלוגי.

המערכת שלי קיום לא מציגה מדד לידע/הבנה שלי.

אני חייל, להתחיל לשנות את המערכת שלי כיום אין לי יכולת כלכלית.

מבחינת הכיוון שלי לשינוי מנימאלי לעתיד הוא:

להוסיף מידריינג' מסידרת ה- K2P ועבוד בצורה חצי פאסיבי, הטוויטר והמידריינג' יעבדו על קרוס פאסיבי (של פוקל או בהזמנה)

לעתיד הרחוק יותר אני יכול לזרוק לך כמה וכמה אופציות לסט-עפים שמעניינים אותי. כמובן שמדובר בכמה שפחות "דיגיטל".

מי שמדבר על וודו: בתחום הנ"ל כל עוד המערכת "עושה לך את זה" אז היא תופסת מבחינתך..

אני תחילה התלהבתי מאוד בדיוק כמוכם מכל הפרוססורים ויש אפשרויות/חיתוכים/תיקונים, ממש מנסרה.

ההתלבות שלי מהגברה פאסיבית/אנלוגית "נולדה" לאחר שמיעה של מערכת שהופתעתי לגלות שאפשר לשמוע סאונד הרבה יותר חם/נעים/שלם עם מגבר 2 ער' אחד בלבד! ללא 6 ערוצים הגברה, ללא תיקוני זמנים דיגיטליים, ללא היפוכי פאזה דיגיטליים וכו'.

פורסם

גורל - קוראים לי אופיר לא אדם :)

דראגסטר - זה ששמעת מערכת פאסיבית אחת שנשמעת טוב לא אומר שכל המערכות האלה נשמעות טוב , ולא אומר שאקטיבי זה לא טוב - אם למדת לפסיכומטרי אתה אמור לדעת שזה פשוט לא אומר כלום :)

דרך אגב זה שהסאונד היה חם , קר , נעים , קודר , בלה , בלה בגלל הפאסיבי זה השערה בלבד

שמעת את אותה המערכת עם קרוס אקטיבי עם אותם הגדרות?

אנשים פה נשענים יותר מדי על תיאוריות ומיתולוגיות שאנשים אחרים אמרו

להגיד שאתם יותר אוהבים מערכת אולד-סקול בלי יותר מדי תחכום וכו' זה סבבה אבל לפחות תגידו שזה מה שאתם אוהבים ואל תקבעו מה יותר טוב ופחות טוב

בנוסף דראגסטר - לפי איך שזה נראה לא שמעת הרבה מערכות בחיים שלך ואתה לא יכול לקבוע מה יותר טוב ומה פחות טוב

האמת גם אני לא שמעתי יותר מדי מערכות - אבל אני לפחות לא מנסה להוכיח תיאוריות שאין להם בסיס..

פורסם

בנוסף דראגסטר - לפי איך שזה נראה לא שמעת הרבה מערכות בחיים שלך ואתה לא יכול לקבוע מה יותר טוב ומה פחות טוב

האמת גם אני לא שמעתי יותר מדי מערכות - אבל אני לפחות לא מנסה להוכיח תיאוריות שאין להם בסיס..

מעניין אותי מאיזה צד בדיוק רואים כאן כמה מערכות שמעתי בחיי ומה היה טיבם. אבל שיהיה.

שבוע טוב אודיופילים יקרים.

• תוכן חדש...