Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין נכון יותר מזה.

פרוססור של HU ברמה טובה בהחלת מספק את העניין של TC.אין צורך להוסיף פרוססור לפרוססור קיים.

אצלי אני משתמש בTC בצורה מינימאלית. אם משחקים עם זה יותר מדי....הסאונד מאבד מהחיים שלו.

הבמה אצלי מצויינת - ואין שום פרוססור .

עניין של מקור הדיגיטאלי . קיים CONVERTOR בכל HU,שהופך אות דיגיטאלי לאנאלוגי( כבלים,מגברים,רמקולים עובדים בצורה אנאלוגית ).כל פרוססור נוסף יעשה את זה שוב,רק הפוך ופעמיים -שוב אנלוג-לדיגיטאל - אנאלוג. עם התוספות שלו מצד אחד,ואיבוד אות מקורי .כל המרה נוספת היא מסרסת וגורעת .

אני רוצה להדגיש שוב,שיש הרבה אנשים שאוהבים את התוספת הזאת. אז כל אחד עם העדפות שלו.

אה... אלברט - אם לא הייתי מכיר את אופן המחשבה שלך, הייתי אומר שאתה סוטר את עצמך :-D

אתה מתכוון שאין פרוססור נוסף בדרך חוץ מהHU...

אני לא רואה בסאונד נאמן למקור כמשהו שהוא נאמן למקור - אם הזמרת לא במקום שלה, אם אני לא יכול להפריד בין החצוצרה לפסנתר ולמיקומים ולגובה שלהם - מצטער - איפה הנאמנות פה למקור?

אם הצלחת להשיג את זה במינימום רכיבים ובסאונד כמה שיותר נקי ונכון - סחטיין.

אפרופו - אני רואה בסטאפ שלך שיש לך סט של XTANT עם מידבאסים רזים - איך הסט? הוא לא מבוסס מוראל במקרה כמו כל שאר הסטים של אקסטנט?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היום בדקתי על כמה מכוון אצלי הTC ,והדברר שעל 0.כנראה בתיפול ניתקו את המצבר,ואז זה מאפס את הכיוונים.

האמת אפילו לא הרגשתי שמשהו לא מכוון.גם האקוולייזר שלי במצב FLAT.ניסיתי לשחק קצת עם הTC,והקול באמת זז

לכיוון מרכז הדש...,אבל ביחד עם זאת תחושת הנוכחות של הזמר פוחתת ,והקול שלו נשמע כמו אם אפשר להשוות לטעם של משהו מקופסת שימורים.

אדי בקשר לאקסטנת..אז הוא כן מבוסס על מורל,והוא מגביל כנראה להייבריד הישן,או לדוטק הישן או משהו בינהם.דובר על זה רבות.

אז בס"כ זה סט נחמד ,מוזיקאלי,אמיתי,טוויטר מפורט מאוד,מיד נהדר ,אך ביחד עם זאת הסט בהיר מדי,ובווליום גבוה קשה לשמיע.

גם חסר לו מיד ריינג' הנמוך....

אני מתכוון להחליף אותו מתישהו...,אבל היום זה לא על הפרק.

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

מה זה אומר על המערכת ?

מה זה אומר עליך ? התאפס לך הסטאפ, הבמה שלך איבדה מירכוז. ואתה אפילו לא שמת לב :roll:

אני בעיקרון מתכנן להחליף את ההארד דיסק במחשב לווסטרן דיגיטל, סאונד יותר חם תאחלס.

פורסם

גורל ידידי,קודם תחליף את המחשב שלך לHU נורמאלי, קצת תוריד ווליום וצבע בתצורת הטבעטות שלך

ועל דעגה, אתה תשאר כאן במרכז הבמה.

לעניניינו...

אני מעדיף קול נקי ואמיתי על במה ממורכזת.

HU - Alpine 9815 / front amp - Genesis Dual Mono

component - Xtant Slim xcs2.25 5.25

sub amp - Genesis profile sub / subwoofer - Genesis Audiophile 25.01

פורסם

לפני הCARPC היה לי 9855, אני יכול לדווח על שיפור ברור לאחר ההחלפה,

לאדגר אגב היה אקליפס 7100, הוא גם מדווח על שיפור ברור לאחר ההחלפה.

במפגש האחרון אנשים שמעו את המערכת שלי.

אומנם לא מכוונת בכלל (עובדים - אין זמן לשחק :))

אבל מלבד הערות והשגות על עוצמות כאלו ואחרות, ונקודות חיתוך.

אף אחד לא העיר שהסורס מרגיש לו מלוכלך.

אגב, אני הייתי שם - בHU איכותי, אתה היית פה ? בCARPC ? אז איך אתה יכול לחוות דעה אמיתית.

פורסם
היום בדקתי על כמה מכוון אצלי הTC ,והדברר שעל 0.כנראה בתיפול ניתקו את המצבר,ואז זה מאפס את הכיוונים.

האמת אפילו לא הרגשתי שמשהו לא מכוון.גם האקוולייזר שלי במצב FLAT.ניסיתי לשחק קצת עם הTC,והקול באמת זז

לכיוון מרכז הדש...,אבל ביחד עם זאת תחושת הנוכחות של הזמר פוחתת ,והקול שלו נשמע כמו אם אפשר להשוות לטעם של משהו מקופסת שימורים.

אלברט , מצד אחד אתה אומר שה TC EQ וכו אופסו ולא שמת לב לזה עד שבדקת - במבחן עיוור לא שמת לב לשינוי שגרר ה TC.

שניה אחרי זה אתה אומר שקצת הפעלת TC ועשית מבחן לא עיוור ושם היה שינוי כל כך משמעותי .

זה קצת לא הולך ביחד.

ברכב אצלי ישבו עשרות אנשים חלקם הגדירו את הסאונד כטוב וחלקם הגדירו אותו כמעולה , לא ניתלתי באף תגובה של שימורים :wink:

אגב , זה לא שאני נגד קרוסים פאסיביים (ואני בהחלט ינסה קרוס פאסיבי אצלי בהזדמנות) ואני גם לא בעד הוספת מעבדים ותוספות סתם בשביל התוספת , אני אומר שכל דבר יש לו את היתרונות והחסרונות , אבל אני חושב שמתוך "כבוד" לעניין הפאסיב ורצון להתנהג כמו האודיופילים הביתיים הכבדים יש פה הקצנה של משמעות ה"סירוס" בקשר לרכיבים דיגיטלים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אלברט - אולי אם קצת "פרוססורה" (אהבתי :-P) אתה תוכל לשפר את תחום המיד הנמוך שחסר לך בסט... חשבת על זה? ניסית?

הרוב המוחץ של חברות ההקלטות היום, חברות הפקה של סרטים, סרטים מונפשים, פרסומות, ג'ינגלים ומה לא - משתמשים בכרטיסי קול אולפניים... וכן! במחשב - זו לא מילה גסה.

מה זה אומר?

אני ישבתי ברכב של גורל (עתיד) ובחיי, הסאונד כאילו כלוא בתוך הרכב - אבל תוך הרכב הסאונד פשוט פנטסטי בשביל סט שני חלקים וסאב מפלצת שעוד לא עברו כיוונים - ממש לא הרגשתי שיש בעיה מסויימת בצוויון הצליל.

מה גם שאני מאוד רוצה לאמר משהו שעומד לי על קצה הלשון לגבי קרוס פסיבי ופרוססור - אבל אני נמנע, כי לא מדובר במערכת שלי ולא מדובר בזכות שלי לגלות כזאת החלטה... :-D, אבל אלברט - זה משהו שמסוגל להשאיר אותך בהלם לכמה שעות טובות... :lol: ואני הולך לקבל את השמעת הבכורה שלי שבוע הבא 8)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא שמת לב?

אני שם לב באלבומים של dream theater אם כל אחד מהטומים של מייק פורטנוי יושב במקום (סליחה אני חייב - רק עוד יומיים להופעה :onfire:) ואני ממש לא מחשיב את עצמי אודיופיל.

מבחינתי, בלי TC ובמה ממורכזת אני פשוט מאבד המון מהכיף של המוזיקה. חוץ מזה, הסאונד אצלי רחוק מלהיות מסורס :wink:

לעניין הסירוס (אייי :mm_cry:) - כבר הזכרתי את העניין בעבר. TC זה לא קסם וצריך סבלנות כדי להגיע לתוצאה טובה איתו.

שינויי בתיזמון, גורם לתופעות נוספות מעבר לתחושת המיקום של הרמקולים.

למעשה, גל הקול פוגש את האוזן שלנו בנקודה אחרת על האמפליטודה עם כל הוספת דיליי (וכך גם הוא פוגש כל מקום אחר ברכב), מה שגורם לשינויי פאזות, שינויים בהחזרים וכמובן עלול ליצור ביטולים.

רוצים דוגמא? דובר כאן בעבר (בעוד ויכוח אנאלוג/דיגיטל בלתי פתור) על כך שחלק מהפרוססורים לא מבצעים היפוך פאזה 'אמיתי' בין אלמנטים אלא משתמשים בהשהיה כדי ליצור היפוך מופע.

כדי להגיע לתזמון נכון - תוך הימנעות מאיבודים, סירוס ושאר נזקי גוף - צריך לעבוד לא מעט.

במערכת הקודמת, לאחר שכיוונתי פאזות בין כל האלמנטים (והכל נשמע טוב חוץ מהמיקום), ה-TC הרס הכל. להפתעתי, הפיכה של אחד המידבאסים ותיקון קליל ל-TC יצרו במה ממורכזת שגם נשמעת טוב.

נ"ב - למה להעליב את ה-L4?? :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
אם הסאונד נשמע פנטסטי בשביל 2 חלקים המצב רע - אני עם 3 חלקים מקדימה :)

נכון - זה אומר שחשבתי שעשית עבודה מצויינת עם כיוונים בסיסיים של שני חלקים... לפחות בזכרון שלי.

בפעם הבאה שאני שומע אצלך - אני יושב בכסא של הנהג... יתכן ופספסתי שם משהו במיד :?

וזה גם יכול להיות בגלל שהסאב שלך פשוט הוציא אותי גמור מהרכב :-D

נ"ב - CTZVI - חשבת פעם פשוט לנסות להכפיל או לחלק בשתיים את המרחקים בTC - כל עוד היחס נשמר - הבמה תהיה ממורכזת, השאלה איך היא תשמע... - תנסה אתה תראה שזה יפתיע אותך קצת... :-)

Pioneer TS-X150

פורסם

אני דווקא חושב שזה בכלל לא יפתיע אותי :wink:

כדי לכוון את המערכת הנוכחית, התחלתי במינימום TC רק לשם מירכוז. רשמתי לעצמי את ההפרשים שאליהם הגעתי והתחלתי לחפש את הנקודה בה הבמה גם ממורכזת וגם נשמעת טוב, תוך שימוש בהפרשים האלה בקירוב.

מדובר בחפירה לא קצרה וכנראה שגם קצת מזל.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
אתה מבלבל כמה מושגים.

"במה" זה מיקום אלמנטים ומרחקים וכדומה.

"תמונה" זה מעט שונה, כאן הנושאים הבאים יותר חשובים: נפח/עומק של הכלים, נאמנות למקור.

במושג במה אין הכרחיות לתמונה. כל אחד והעדפות שלו.

הרבה תיקוני זמנים ושינויי פאזות ואקווליזציה אולי יביאו לבמה טובה, אבל תמונה טובה מופקת לרוב מרכיבים איכותיים והתקנה מושקעת, בהתקנות בהן אין התפשרויות על מיקום האלמנטים ניתן להשיג גם במה בתפיסה הנ"ל ללא תיקוני סאונד מיותרים.

מנואל,

אתה מבלבל בין המושגים.

במה זה דבר מאוד מדיד והוא נקבע ע"י גובה,רוחב,עומק ומרכוז.

תמונה נמדדת ע"י מיקום הכלים המוזקלים במאין "תמונה וירטואלית" של מה שאנחנו שומעים.

כלומר שהמיקום של הגיטרה ביחס לתופים ,ביחס לזמר וביחס לסקסופון יהיו מודגשים וברורים.

נאנמנות למקור לא קשורה לאף אחד מהמושגים הללו.

יכולה להיות מערכת סופר ממוקדת מבחינת במה ותמונה אבל רחוקה שנות אור מנאמנות למקור.

under construction..

פורסם

בעיניי במה ותמונה זה גם חלק מהנאמנות למקור.

רמקול שיש לו צליל אמיתי בעיניי יכול להיות אולי נאמן למקור, אבל המערכת לא... כי היא לא משחזרת את החוויה שהוקלטה אם התמונה לא נכונה והבמה שבורה.

וגורל - הצליל ברכב שלך באמת היה פנטסטי סה"כ, לחשוב שחכתי לגמרי שיש לך שלושה חלקים ולא שניים - זו רק מחמאה כשאתה חושב על זה - ולא ההפך...

כי באמת -רמת הצליל שהיתה לך ברכב היא רמת צליל שנובעת מסט שלושה חלקים ברוב המקרים ואני איכשהוא זכרתי את התוצאה הזאת לסט שני חלקים מה שאומר שאם זה היה נכון - אז אתה יודע איך לכוון סט שני חלקים ברמת אליפות :-)

אבל לא - זה סט שלושה חלקים... והמערכת לפני כוונים. יש פוטנציאל גדול מאוד למערכת שלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,

אין פה מקום של טעם אישי.

נאמנות למקור לא תלויה בשום צורה לאיזון הבמה ו\או לתמונת הסאונד.

אני מבין את ההקבלה שלך לגבי איך מערכת צריכה להשמע, אבל כבר שמעתי מערכות סופר נאמנות למקור שההתקנה שלהם והכיוון שלהם לוקה בחסר מבחינת במה ותמונה.

under construction..

• תוכן חדש...