Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מצבר של בוש תוכל לרכוש גם אצל חבר הפורום רון (במידה ועדיין נשארו לו).

חבל שלא עשית זאת לפני כן מכיוון שבקרוב מאוד תתחיל להרגיש ריחות מוזרים ברכב במיוחד בימים חמים או כשאר מתח המצבר יורד וזרם ומתח הטעינה עולים.

איזה קופסאת נתיכים רכשת ? ניתן לרכוש בגל-אור קופסאות נתיכים מעולות להתקנה ברכב.

ידידי, הרכב כרגע עומד כשבוע מפורק לגורמים, אני לא נוסע לשום מקום פשוט צריך את מקור המתח.

בנתיים השתמשתי בקופסא של חשמל בייתי מבודדת פשוט דחפתי את כל החיבור של קופסאת הנתיכים המקורית פנימה וסגרתי.

אני אשמח לקופסאת נתיכים עניינית יותר, יש דוגמאות ?

נ.ב - איפה זה גל אור ?

תודה לך על הדאגה.

תעזוב את הבוש סילבר.

תקנה מצבר אופטימה צהוב.

הרבה יותר חזק. (בוש נותן כ 400A התנעה. ואופטימה נותן כפול- 800A)

האופטימה הוא רק 55A. אבל הוא מצבר ג'ל. ללא טיפול. ואין בעיה שישב בתוך הרכב הוא אטום! לחלוטין.

מבחינתך. יתרון גדול. הוא מתאים למערכות סטריאו בריאות. כמו אצלך.

ועוד יתרון עצום. הוא מחזיק בין 5 ל10 שנים!. ועולה היום בערך 1600-1800 שקלים.

אלי, שיכנעת אותי מאיפה אני משיג מצבר אופטימה צהוב ?

תודה חבר.

בברכה אסף.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי ההודעות שלך לא ברורות.

מצד אחד אתה מדבר על להעביר את המצבר, מצד שני נשמע שאתה מדבר על להוסיף מצבר לצרכי אודיו. יש הבדל גדול מאד בין מצבר התנעה לבין מצבר פריקה עמוקה.

לא ניתן לתת לך שום עצה מעשית מבלי שתבהיר את עצמך ואת מטרותיך. ממה שאני רואה כל השרשור הזה הפך לסלט אחד גדול ולא ברור. מקצועי זה בטח לא.

כבל 0 AWG זה 53 ממ"ר- 8.2 מ"מ בקוטר המוליך- אתה בטוח שזה הכבל בו השתמשת?

פורסם
תעזוב את הבוש סילבר.

תקנה מצבר אופטימה צהוב.

הרבה יותר חזק. (בוש נותן כ 400A התנעה. ואופטימה נותן כפול- 800A)

האופטימה הוא רק 55A. אבל הוא מצבר ג'ל. ללא טיפול. ואין בעיה שישב בתוך הרכב הוא אטום! לחלוטין.

מבחינתך. יתרון גדול. הוא מתאים למערכות סטריאו בריאות. כמו אצלך.

ועוד יתרון עצום. הוא מחזיק בין 5 ל10 שנים!. ועולה היום בערך 1600-1800 שקלים.

המצבר אפטימה הצהוב אינו מצבר ג'ל . אני מסכים שהמצברים מהסידרה הצהובה המתאימים להתנעה ולמחזורי פריקה עמוקה עדיפים על המצבר של בוש אך המחיר בשמים.

דרך אגב המצבר כן מצוייד בשסתום פריקה במקרה של לחץ גבוה בתוך המצבר ולכן ייתכן מצב של ריחות ברכב.

לא ניתקלת בתופעה מכיוון שמצברים אלה מתוכננים למתח טעינה מקסימלח של 15.0 ואפילו 15.6 וולט מבלי שהדבר יגרום להיווצרות לחץ גבוה במצבר ולכן אין פריקה של גזים דרך השסתום.

איזה כייף לי :)

פורסם

אביב,

ראשית ממליץ לך בחום לקרוא שוב את ההודעה הראשונית שפתחתי את התרד', אני חושב שהייתי מספיק ברור :roll:.

לגביי הכבל, האמת שאני כבר מבולבל בעצמי יש מספר כתובות על הכבל אבל מה שבטוח שהוא מספיק עבה. זה כבל שמחווטים איתו סטרטרים ומצברים של משאיות, אני אעלה תמונות להמחשה.

כך שאני ממש לא סגור על עובי הכבל.

בברכה אסף.

פורסם

מרק. אני היום משתמש במצבר כזה.

המחיר של מצבר סביר היום הוא כ 700-900 שקלים.

ל72A. של חברה טובה. (וזה בגלל היכולת התנעת בוקר של המצבר שהיא כ 300A.

האופטימה הצהוב הוא 55A. אבל הוא הוא נותן כ800A להתנעת בוקר (לפיקים במערכת)

ואסף. למה אתה צריך קופסת פיוזים?

ולכמה פיוזים את צריך?

אתה צריך אבל פיוז גדול למצבר מאחורה! למקרה של קצר מהמצבר לשלדה במעבר בתוך הרכב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אסף, קופסאות פיוזים תוצרת HELLA ניתן לרכוש אצל גל-אור והפרטים המלאים:

גל אור

טלפון: 03-5620873

פקס: 03-5628735

כתובת: שונצינו 3, תל אביב

מצורף קובץ עם קופסאות פיוזים שונות שבחלקן ייתכן ויש במלאי אצל גל-אור (המק"טים המופיעים בקובץ הם ישנים אבל בחנות הם יודעים לתרגם את המק"טים הישנים לחדשים)

.

Pages from Electrical Products-2-2.pdf

פורסם

אסף, בכדי לתת לך תשובה מדוייקת לגבי שטח החתך הנדרש עבור חיווט המצבר בתא המטען נדרש לדעת את אורך הכבל שאתה עומד לחבר וכמובן איזה סטרטר מותקן ברכב שלך בכדי לדעת כמה אמפר הוא צורך בזמן ההתעה.

האם שני המצברים מחוברים במקביל בזמן ההתנעה ?

פורסם

חברים,

יש רק מצבר 1 והוא כיום מאחורה, אני חייב לפנות מקום בתא המנוע .

לאחר ההדגשה הזו, אני חושב שארד למטה לרכב ואמצא לכם את הנתונים הללו.

נ.ב - לגל אור יש המון רכיבים מעניינים, תודה.

בברכה אסף.

פורסם

עכשיו ברור :-)

למיטב זיכרוני ברכבך מותקן סטרטר בעל הספק של 1.8KW או 2.0KW קרי צריכת הזרם הרגעית בזמן ההטענה יכול להגיע ל-160A בהנחה שמותקן סטרטר של 2.0KW לפי הנוסחה:

I=P/U

1. בהנחה שאורך הכבל הנדרש הינו כ-4 מטר

2. בהנחה שמפל המתח המקסימלי המותר הינו כ-0.2 וולט

3. בהנחה שטמפ' המוליך היא בסביבות 50 מעלות צלזיוס

שטח חתך הכבל הנדרש הינו כ-70 מילימטר מרובע (מעוגל כלפי מעלה) בעל בידוד PVC עמיד בטמפ' של עד 80 מעלות צלזיוס.

הארה

ייתכן שייצרני הרכב לא מחשבים את שטח חתך הכבל לפי הזרם הרגעי הנצרך על-ידי הסטרטר אלא לפי הזרם המקסימלי הנצרך על-ידי כול הצרכנים או פרמטרים אחרים שאינני יודע מה טיבם.

בעיקרון גם כבל של 50 מילימטר מרובע יכול לעמוד בזרם רגעי של 250 אמפר אך אין לי מספיק ניסיון לקבוע חד משמעית האם כבל בעל 50 מילימטר מרובע מספיק בטוח להתקנה.

פורסם

מרק מפל מתח של 0.2V זה ממש כלום. אם עולים למפל מתח של 0.5 כבר ירדנו לכבל של 30 ממ"ר ואני אומר שגם עם מפל מתח של 1V (ואוליי אפילו יותר) הסטרטר יכול לחיות.

מוליך של 50 ממ"ר, שזה מתאים בערך לגייג' 0 (1/0) מספיק בהחלט.

בל נשכח שמפל המתח מופיע פעמיים- על שני החוטים ולכן אם מתכננים מוליך של 50 ממ"ר מפל המתח הכללי מהמצבר ועד לתא המנוע יהיה 0.5V (פעמים 0.25) שזה נראה לי סביר בהחלט לתנעה.

פורסם

אביב, האמת היא שלא הייתי בטוח בבחירת מפל המתח הרצוי במקרה הזה.

מתוך קריאה בספרות מקצועית בעניין תיכנון מערכות חשמל לרכב נהוג להתייחס אל מפל מתח של 5 אחוז ממתח המצבר כסביר כלומר בסביבות 0.6 וולט.

מקריאה בפורום 'חובבי המוסיקה' :-) החבר'ה נוהגים לחווט את מערכות השמע בעזרת כבלים במידות הקרובות לכבלים של חברת החשמל :-) בכדי להוריד את מפל המתח למינימום לכן בחרתי בערך 0.2 וולט.

אני מסכים איתך שערך יותר הגיוני וגם מעשי מבחינת חיווט ברכב הינו 0.5 וולט.

פורסם

החיווט מהמצבר לאחורה בורה יהיה כ 4.5 לפחות. ומנסיון.

ומרק. החובבי מוזיקה. מעבירים יותר, לפעמים צריכים יותר מ160A.

לשמחתינו אני לא חושב שיש עדין רכב בארץ עם צריכה קבועה כזו.

אבל בחו'ל. לא נדיר להתקל ברכבים בעלי מספר מגברים (99% מגברי סאבים) שהצריכה שלהם בעומס חלקי תעלה על זה.

ולכן החיווט והבתי פיוז (אתה מוזמן להכנס לחתימה יש שם תמונה. של חיווט ובתי פיוז מתאים. לאמפרים כאלו.

אגב כבל 0G. יכול להעביר פיק של כ 300A. לפי זכרוני.

אגב. הבתי פיוז שהבאת יכולים להחזיק עד 30A. מקסימום 40A.

הוא צריך בית פיוז למצבר עצמו מאחורה. להגן על הכבל + הרכב מקצר. כי בשונה מהמצבר מקדימה.

ששם יש כבל אחד או 2. שהולכים ישירות לבתי הפיוז של הרכב. וVW. יש קופה על המצבר של הפיוזים הראשיים.

ולכן אסף צריך בית פיוז גדול לפיוז של 150A לפחות. למצבר מאחורה.

בית כזה. http://www.novamarine.co.il/product_info.php?products_id=2422

מתאים לפיוזים בין 50A. ל500A.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בנושא חיווט מערכות שמע אין לי ניסיון לכן תמיד אשמח לשמוע את דעתך בעניין.

פותח האשכול אדון אסף נמצא במחתרת ולא ממש מנדב פרטים טכניים לכן ממש לא בדקתי לעומק את נושא הפיוזים ומה קיים במלאי של גל-אור.

האמת היא שבעניין בחירת סוג הכבל וזרם השיא שהכבל יכול לשאת ניתן לפתוח דיון חדש באורך הגלות.

קיימים בשוק המון סוגים של כבלים עם בידוד PVC, PVC מוצלב, בידוד כפול, פוליטילן, טפלון, סיליקון והרשימה ארוכה.

מתוך ניסיון לא קטן בחלקם יכולים לעמוד בזרמים הרבה יותר גדולים למשך זמן קצר בזכות בידוד שעמיד בטמפ' של 125 או 150 וגם 200 מעלות צלזיוס לכן במקרה וניתן להשיג דף נתונים של הכבל ניתן לחשב בצורה יותר מדוייקת ולבחור כבל בעל שטח חתך יותר מתאים מבלי לקחת מקדם ביטחון גבוה מידי.

פורסם

פיק שמיק אין לזה שום קשר למפל המתח. מפל המתח הרגעי יהיה בדיוק בהתאם לחישובים. בזמן הפיק יהיה מפל המתח.

נהפוך הוא, במידה ומדובר בפולס קצר גם ההשראות של הכבל הארוך נכנסת לתמונה וגורמת למפל מתח עוד יותר גדול.

אפשר להעביר בכבל גם 1000 אמפר, כל עוד זה לזמן קצר מספיק הוא לא ישרף אבל מפל המתח יהיה עצום ולכן הכבל מתחמם (ככל שנופל עליו מתח גבוה יותר מתפתח עליו הספק גבוה יותר).

פורסם

מרק אני לא נמצא בשום מחתרת, פשוט עמוס בעבודה. כן צריך גם להתפרנס ולנוח בהתאם :lol:.

לגביי הנתונים שביקשת -

הכבל שמורכב היום הוא 00 גייג' !, זו התשובה הסופית מהמוסך שקניתי ממנו את הכבל.

צריכה להיות בעיה ? או שהכבל מתאים ?

הכבל באורך 5.5 מטר מדוד, כמה זה רע ? המרחק אמור עוד להתקצר השארתי שארית מכיוון שלא החלטתי היכן למקם את כל הקונקטור של תיבת הפיוזים המקורית ( בתא המנוע כמובן ).

מבחינת מינוס - כל כבל באורך 1 מטר ( סה"כ 2 כבלים ).

לגביי בידוד ה PVC אתה מתכוון לשרשור שחור מפלסטיק ? השחלתי את כל הכבל לפניי ההתקנה שלו :wink:.

מאיפה ניתן להשיג בית פיוז של 150 אמפר ? יש חיה כזו ?

נ.ב -

עד היום אין לי שום בעיה של ריחות מוזרים ברכב גם בעת טעינה, ההנעה אף התחזקה.

נורא הסתקרנתי למה זה ? חתכתי את הכבל המקורי שהיה מחובר בין האלטרנטור לסטרטר, והוא שחור מבפנים ( יחסית ). האם זו היתה הבעיה שלי כל השנים ( החלפת מצברים מרובה ) ?

מצטער שאני לא יכול להיות איתכם כל היום, אני עובד כל יום משעה 4 בבוקר עד צאת הנשמה, יש ימים שאני נרדם אפילו בשעה 6 בערב עד הבוקר :crazyeyes.

בברכה אסף.

• תוכן חדש...