Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אליעזר כהן:

אני מבקש להעיר שתי הערות. קודם כול אני רוצה לברך את משרד האוצר ואת כל מי שטרחו והכינו את הדברים. כשישבנו בוועדת טל עם ציפי סאמט חלמנו על זה, זה היה מעבר להרי החושך בשבילנו; סוף סוף זה מתגשם, וכל הכבוד למי שעשו את זה.

ההערה השנייה שלי, ובגללה ביקשתי את רשות הדיבור, היא לאפס את המערכת. מדובר ברכב מנועי, וגם אופנועים הם רכב מנועי. צריך לאפס את המערכת כך שהאופנועים ייכנסו למרכז המידע הזה. זה לא סתם, יש שתי סיבות רציניות לכך שהם ייכנסו. אנחנו מכינים עכשיו את הספורט המוטורי, ביוזמות פנטסטיות. אנשי האוצר פנו אלינו בעניין הזה. אופנוענים שאינם מועדים יקבלו הנחות גדולות מאוד בביטוח, אבל בלי מרכז מידע לא יהיה אפשר לנהל דברים כאלה. אני שמח על כל העסק, וצריך להתחיל לחשוב על האופנוענים ועל השתתפות בנזקים שלהם. אנחנו מתקדמים מאוד בכיווני ביטוחי האופנועים.

ואחרון חביב: בעוד חודש משרד החינוך, התרבות והספורט מניח על שולחן הכנסת חוק ספורט מוטורי. יהיה עיסוק ביטוחי ענקי לחברות הביטוח. שוב, בלי מרכז המידע, בלי להכניס את האופנוענים לעניין, כל נושא הספורט המוטורי לא יוכל לרוץ.

אדוני היושב-ראש, אני מברך אותך, כי מבלי לדעת יש כאן כמה פתרונות לחוקים הבאים. תודה רבה.

מיתוך פרוטוקול מס' 143

מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט

יום שלישי, כ"ו בטבת התשס"ד (20 בינואר 2004), שעה 14:10

פורסם
אליעזר כהן:

אני מבקש להעיר שתי הערות. קודם כול אני רוצה לברך את משרד האוצר ואת כל מי שטרחו והכינו את הדברים. כשישבנו בוועדת טל עם ציפי סאמט חלמנו על זה, זה היה מעבר להרי החושך בשבילנו; סוף סוף זה מתגשם, וכל הכבוד למי שעשו את זה.

ההערה השנייה שלי, ובגללה ביקשתי את רשות הדיבור, היא לאפס את המערכת. מדובר ברכב מנועי, וגם אופנועים הם רכב מנועי. צריך לאפס את המערכת כך שהאופנועים ייכנסו למרכז המידע הזה. זה לא סתם, יש שתי סיבות רציניות לכך שהם ייכנסו. אנחנו מכינים עכשיו את הספורט המוטורי, ביוזמות פנטסטיות. אנשי האוצר פנו אלינו בעניין הזה. אופנוענים שאינם מועדים יקבלו הנחות גדולות מאוד בביטוח, אבל בלי מרכז מידע לא יהיה אפשר לנהל דברים כאלה. אני שמח על כל העסק, וצריך להתחיל לחשוב על האופנוענים ועל השתתפות בנזקים שלהם. אנחנו מתקדמים מאוד בכיווני ביטוחי האופנועים.

ואחרון חביב: בעוד חודש משרד החינוך, התרבות והספורט מניח על שולחן הכנסת חוק ספורט מוטורי. יהיה עיסוק ביטוחי ענקי לחברות הביטוח. שוב, בלי מרכז המידע, בלי להכניס את האופנוענים לעניין, כל נושא הספורט המוטורי לא יוכל לרוץ.

אדוני היושב-ראש, אני מברך אותך, כי מבלי לדעת יש כאן כמה פתרונות לחוקים הבאים. תודה רבה.

מיתוך פרוטוקול מס' 143

מישיבת ועדת החוקה, חוק ומשפט

יום שלישי, כ"ו בטבת התשס"ד (20 בינואר 2004), שעה 14:10

אמר הרבה ו....

לא אמר כלום :roll:

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
אמר הרבה ולא אמר כלום.

הוא אמר הרבה מאוד.

רק צריך לקרוא את המשפטים הנכונים ולתמצט את הזבל החוצה...

גם אופנועים הם רכב מנועי. צריך לאפס את המערכת כך שהאופנועים ייכנסו למרכז המידע הזה.

משום מה, חלק מהוועדה חשב לתומו, כי אף אחד לא ישים לב אם החוק יחול על רכבים בלבד, ותוך כדי כך להוציא את האופנועים מתוך הספורט המוטורי.

אופנוענים שאינם מועדים יקבלו הנחות גדולות מאוד בביטוח

About F*cking time

אופנועי ספורט שרוצים להתחרע, ישלמו יותר ביטוח.

צריך להתחיל לחשוב על האופנוענים ועל השתתפות בנזקים שלהם. אנחנו מתקדמים מאוד בכיווני ביטוחי האופנועים.

אוקי, זה החלק הכואב...

הוא מדבר על נזקים לאופנוע בזמן מירוץ. נזקים ברכוש רב.

דברים כמו חובת ביטוח מקיף לפני עליה למסלול.

ביטוח מירוצים מיוחד (יקר יותר מן הסתם), בנוסף לביטוח החובה הרגיל...

בעוד חודש משרד החינוך, התרבות והספורט מניח על שולחן הכנסת חוק ספורט מוטורי. יהיה עיסוק ביטוחי ענקי לחברות הביטוח. שוב, בלי מרכז המידע, בלי להכניס את האופנוענים לעניין...

נחשו מי ניסה גם להתנער מאיתנו?

נכון, חברות הביטוח...

למה?

ככה!

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

ממתי הרשויות צריכות להתייחס לנזקים הנגרמים לאופנוע מבחינת רכוש במסלול (או מחוצה לו)?

טעות שאסור בכלל להתחיל איתה...

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
ממתי הרשויות צריכות להתייחס לנזקים הנגרמים לאופנוע מבחינת רכוש במסלול (או מחוצה לו)?

טעות שאסור בכלל להתחיל איתה...

זאת טעות. נכון.

שאל את חברות הביטוח שהעלו את הסוגיה המאוד מעניינת הזאת "בשם טובת ציבור הנהגים" (כן כן, ודיקטים נועדו להאיט אופנוענים.)

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

(בזמן האחרון אתה נשאל על זה הרבה, אני יודע...)

זה פשוט נראה לי מאד תמוה. לפחות לפי מה שצוטט, נראה לי שבכלל לא מדובר על ספורט מוטורי בהקשר הזה של ביטוח מקיף. זה לא קיים בשום מקום בעולם, ועם כל ה"קרדיט" שאתה נותן לכל מי שמתעסק בענין הזה - מטומטמים הם לא. אל תשכח שמי שהכין את הצעת החוק הם לא חברי ועדת חוקה, חוק ומשפט (להם אין מושג קלוש באופנועים, ואין סיבה שיהיה). במקרה ראיתי את טיוטת הצעת החוק שעברה בקריאה טרומית - אין שם כל אזכור לביטוח מקיף, אלא חובה בלבד. ממתי מעניין את המדינה, ואת החוק בכלל, ביטוח מקיף?

בקיצור, נשמע לי קשקוש מצוץ מהאצבע. שוב, אם יש לך מקורות מידע - להבדיל מהשערות וציניות לשמה - אשמח לשמוע.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

נראה לי שבמקרה הזה בלבלת בין שני דברים אליהם התייחס צ'יטה. קרא שוב את דבריו: הוא מתתיחס, בנפרד, אל "מרכז המידע" (שלמיטב הבנתי נועד לאפשר ביטוח דיפרנציאלי - דובר על זה הרבה), ודורש להכניס למאגר המידע גם אופנועים. רק אחרי הוא מציין, ב-נ-ו-ס-ף, את נושא חוק הספורט המוטורי. הציטוט שהבאת, "גם אופנועים הם רכב מנועי. צריך לאפס את המערכת כך שהאופנועים ייכנסו למרכז המידע הזה" - אותו פירשת כמתייחס לספורט המוטורי - מתייחס למיטב הבנתי למאגר המידע הביטוחי שמטרתו לאפשר קביעת תעריפים לביטוח חובה לפי הנהג וסוג הרכב, באופן אישי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
נראה לי שבמקרה הזה בלבלת בין שני דברים אליהם התייחס צ'יטה. קרא שוב את דבריו: הוא מתתיחס, בנפרד, אל "מרכז המידע" (שלמיטב הבנתי נועד לאפשר ביטוח דיפרנציאלי - דובר על זה הרבה), ודורש להכניס למאגר המידע גם אופנועים. רק אחרי הוא מציין, ב-נ-ו-ס-ף, את נושא חוק הספורט המוטורי. הציטוט שהבאת, "גם אופנועים הם רכב מנועי. צריך לאפס את המערכת כך שהאופנועים ייכנסו למרכז המידע הזה" - אותו פירשת כמתייחס לספורט המוטורי - מתייחס למיטב הבנתי למאגר המידע הביטוחי שמטרתו לאפשר קביעת תעריפים לביטוח חובה לפי הנהג וסוג הרכב, באופן אישי.

טל

אני אף עניתי לשאלה שנשאלתי פעם. מצטער אם לא הבהרתי את זה.

ברשותך אני לא אענה על גבי הפורום.

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם
המקורות שלי לא מספיק טובים?

הרי רשמתי שהדברים נילקחו מפרוטקול דיון של ועדת כנסת ואף רשמתי את מספר הפרוטוקול.

המקורות שלך מצויינים... :lol:

הדיון הוא לגבי הפרשנות של הדברים שהבאת. שים לב למה שכתבתי. למשל - איפה בפרוטוקול מישהו מדבר על ביטוח מקיף לרכבי מירוץ?

טל

פורסם
המקורות שלי לא מספיק טובים?

הרי רשמתי שהדברים נילקחו מפרוטקול דיון של ועדת כנסת ואף רשמתי את מספר הפרוטוקול.

המקורות שלך מצויינים... :lol:

הדיון הוא לגבי הפרשנות של הדברים שהבאת. שים לב למה שכתבתי. למשל - איפה בפרוטוקול מישהו מדבר על ביטוח מקיף לרכבי מירוץ?

טל

לגבי הפירוש לשורה הספציפית.

זהו פירוש שלי בלבד ולפי דעתי.

אני אשמח לטעות בנושא.

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

(שלא לומר פרנויה מתקדמת).

רבותי, אתם מוזמנים לקרוא בעצמכם את הפרוטוקול המדובר, כאן:

http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/huka/2004-01-20-01.html (לא שזה מומלץ - מייגע מאד) ולהבין עד כמה התגובות שעלו כאן - במיוחד של טיגר - לא קשורות לכלום.

קודם כל, מדובר בדיון של הועדה כשעל סדר היום שני נושאים: ?1. תקנות ביטוח רכב מנועי (הקמה וניהול של מאגרי מידע), התשס"ג-?2003, אישור התקנות. ?2. צו הגנת הפרטיות (קביעת גופים ציבוריים) (תיקון), התשס"ד-?2003, אישור הצו. ז-ה-ו. רובו המכריע של הדיון נסב על ענין הגנת הפרטיות, איזה פרטים צריך למסור, מי ינהל, למי תהיה גישה למאגר המידע וכן הלאה. נושא ספורט מוטורי בכלל לא עמד על סדר היום, ולא נדון כלל. וכה אמר טיגר: "משום מה, חלק מהוועדה חשב לתומו, כי אף אחד לא ישים לב אם החוק יחול על רכבים בלבד, ותוך כדי כך להוציא את האופנועים מתוך הספורט המוטורי.". אלוהים אדירים - על מה אתה מדבר? כאמור, אף אחד לא דן שם על ספורט מוטורי, ובכל הדיון הזה אין בכלל התיחסות למכוניות להבדיל מאופנועים, אלא על כלי רכב באשר הם; דווקא יש שם אזכור לאופנוע (במסגרת דיון על כמה נוסעים מותר להסיע ברכב... מישהו שם אומר "אם הוא חושב שמותר להסיע 17 איש על אופנוע - שיגיד 17", או משהו כזה). שנית - היחיד שהזכיר שם ספורט מוטורי הוא צ'יטה, בציטוט המדובר, בדרך-אגב לחלוטין! העיקר לייחס כל מיני כוונות זדון לחברי ועדה, למצוא דורשי רעתנו מתחת לכל אבן... ממש לא יאומן. דבריך, טיגר, "אוקי, זה החלק הכואב... הוא מדבר על נזקים לאופנוע בזמן מירוץ. נזקים ברכוש רב. דברים כמו חובת ביטוח מקיף לפני עליה למסלול.". איך שלפת את הפרשנות הזאת? קרא בבקשה את הפרוטוקול ותגיד לי אם יש בדיון איזושהי התייחסות לנושא הזה!

לסיכום, טיגר, אתייחס לדבריך "רק צריך לקרוא את המשפטים הנכונים ולתמצת את הזבל החוצה...". לפעמים זו בדיוק הגישה שמביאה לכתיבת שטויות במיץ עגבניות, ולמסקנות שלא קשורות לכלום.

סליחה שאני מתרגז, טיגר, ובבקשה אל תיקח את זה אישית. אני יודע שכוונותיך טובות.

טל

פורסם

הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות...

לא נורא באמת שלא כועס.

את ההודעה קיבלת?

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

לא נורא באמת שלא כועס.

את ההודעה קיבלת?

חיובי, קיבלתי. רק נראה לי שבלבלת כאן בין שני דיונים שונים... בדיון המדובר, אגב, ברוך כוכבי ל-א נכח. בדוק בקישור.

טל

פורסם

לא נורא באמת שלא כועס.

את ההודעה קיבלת?

חיובי, קיבלתי. רק נראה לי שבלבלת כאן בין שני דיונים שונים... בדיון המדובר, אגב, ברוך כוכבי ל-א נכח. בדוק בקישור.

טל

בדקתי ואכן.

תודה על התיקון.

עדיין נשמעו שמועות לגבי מה שאמרתי פה.

ואני עומד על טעותי.

תודה על התיקון.

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

• תוכן חדש...