Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, לקחתי היום קצת יוזמה וניגשתי להתעניין קצת ברכבים במרכז המסחרי שליד הבית. עברתי באלבר, אלדן, באדג'ט, ניוק קופל, אוויס וגטס, כולם נמצאים ברדיוס של 100 מ'.

מה אני אגיד לכם, המצב לא משהו. לכל מקום שאני נכנס אני שואל אם יש מכוניות מיני עד 60K, שואלים אותי למה הכוונה במיני, אני אומר כמו גטס, בקטגוריה הזו. הפרצוף שלהם נדלק, עד שמייד אני מסיים את המשפט ואומר כמו גטס אבל לא גטס ! ישר הם מעקמים את הפרצוף. כמעט בכולן היה רק גטס.

עם זאת, באוויס ובניו-קופל הציעו לי סיריון 2007 מהשכרה שנכנסות לתקציב. מדובר ברכבים בעלי קילומטראז' של 60-70K, שנראים לפחות מבחינה חיצונית וקוסמטית שמורים ביותר. זו פעם ראשונה שאני מתיישב בסיריון מהשנים האלו ומדובר ברכב הרבה יותר רציני ומרשים מהגטס. לא התעסקתי יותר מדי ברצינות והבהרתי שאני בעיקר מגשש, אבל הובטח לי שהרכבים הספציפיים ללא בעיות שלדה וכו'. כשאמרו לי שמדובר ברכבים מהשכרה קצת עיקמתי את הפרצוף, אבל המוכר ניסה לשכנע אותי. אמר שרכבים מהשכרה דווקא שמורים יותר מליסינג כי הם תחת יותר בקרה לגבי ההשימוש, שישנה אחריות יצרן לעוד שנה, ושבכל מקרה הם מתחייבים לי לטרייד אין בעתיד בהקשר של הסחירות. אני לא נאיבי וברור לי שמנסים למכור לי, אבל האם קנייה מהשכרה זה כ"כ נוראי ? בכפוף לבדיקה תקינה, מה אתם אומרים על הרכבים המדוברים ? האם זה נשמע כמו עסקה משתלמת ?

זו האופצייה היחידה שאני יכול להציג בתור אלטרנטיבה ממשית לגטס הזוועתית.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חפש סיאט איביזה 1.4 עם 100 כ"ס משנתון 2006 אולי אפילו 2007 יש לא מעט איביזות למכירה בטוח תמצא אחת במצב טוב. יש לאיביזה 4 כריות אוויר, ESP, ביצועים עדיפים וגם צריכת דלק טובה יותר בטח אם תקנה ידנית.

פורסם
שתבינו, לי ממש אין דרישות רציניות, בטח לא ביחס למה שהייתי רגיל עד עכשיו. מבחינתי שיקנה גם הרבה שנים אחורה ואני ממש לא מחפש רכב שייתן ביצועים. פשוט הגטס מכל הברירות היא הכי גרועה by far. אני בסה"כ רוצה שיקנה רכב נורמלי ומודרני, לא ריגושים ולא עניינים, ושלא ישחט גם את הכיס שלי כשאני אקח אותו (אני נוהג לתדלק כשאני משתמש הרבה, בעיקר בנסיעות ליציאות רחוקות).

העניין הוא שהוא ננעל על רכבים של 2006 ומעלה. מה שאוטומטית מוציא את כל רכבי קונצרן פולקסוואגן השונים מהתמונה משיקולי תקציב (גם איביזה ופאביה) ומשיקולי אחזקה. חוץ מזה שיש לו איזה מוסכניק סוג ד' במשפחה יועץ אחיתופל כזה, שמבחינתו כל העולם צריך לנסוע בסוזוקי בלאנו או סוזוקי ליאנה, והוא דואג להרחיק אותו מרכבים מרובי סטיגמות, בעיקר כשהן לא מוצדקות.

בכל אופן, סליחה על ההתעקשות אבל מה אתם אומרים על המיקרה ?

לדעתי אתה מייצר המון גלים.

היה לך גטס? רכבת עליה? אם כן בו ספר לנו,היכן,כמה,מתי,כבודם של פורומים במקומם מונח,אבל המציאות שונה .

פורסם

התגובה שלך ממש לא לעניין וכל תכליתה להתגרות ולהסיט את הדיון מהעיקר, אבל אני אענה בכל זאת.

לחברתי יש מזה שנה וחצי יונדאי גטס 2006 GLF (חדשה) והרכב הזה פשוט עגלה. חוץ מכל הפרטים הטכניים על הנייר (בטיחות של רכב משנת 93 וכו') שעליהם אין בכלל מחלוקת, מדובר ברכב מעפן בכל פרמטר. את הביטוי "הוא לא סוחב" המציאו בשבילו. זה לא להאמין שבשנת 2009 עדיין מייצרים רכב שאמור להיות מודרני אבל הוא ממש לא. פשוט אין בו שום דבר טוב. אין לו כוח, אי אפשר להאיץ איתו בצורה נורמלית, אי אפשר לשייט איתו במהירויות נורמליות, כדי לעבור את ה-90 חייבים לסחוט את הדוושה ולטחון דלק, שגם כך הוא שותה אותו כמו רכב עם מנוע 2000 בניסעה מאומצת, הוא מתפקד ממש מתחת לכל ביקורת בעליות, מפחיד לצאת איתו לעקיפות כי אתה אף פעם לא יודע אם תספיק לחזור בזמן, הוא לא נוח בעליל ובלתי אפשרי לעשות איתו נסיעה ארוכה בלי להתחיל לסבול מכאבי גב ואני יכול להמשיך בלי סוף. לא כך אמור להיות רכב שמיוצר בשנים האחרונות. רק לפני כמה שבועות נסענו איתו לטיול בגליל העליון ופשוט סבלתי מכל רגע. הוא ממש לא מסתדר טוב בכבישי הצפון עם העליות והירידות והנסיעה ארוכה הלוך וחזור עשתה לי שמות בגב.

אפשר לזקוף לזכותו שלוש נקודות זכות עיקריות ויחידות -טיפולים זולים, אמינות ומזגן מצויין.

וזהו.

פורסם

אני חושב שאתה קצת מגזים בתיאורים שלך לגבי מעלותיה הרעות של הגטס, לא אנסה לשכנע אותך.

הסיריון טובה מהגטס בכמה תחומים, אבל כמו שכבר הבנת המבחר מצומצם יחסית וקשה למצוא סיריון טובות יוצאות ליסינג במחירים סבירים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפשר לומר הרבה דברם על גטס, אבל אי אפשר לומר עליה "לא סוחבת"

נהגתי בכמה גטסים שונים, מהדור הישן והחדש, ואין לה שום בעיית ביצועים, במיוחד בדור שני.

הרבה יותר טוב מרנו קליאו 1600, לא פחות טוב מאקסנט 1500, והרכב בהחלט זריז. הייתי אומר אפילו בין הזריזים בקטגריה עד 1400 סמ"ק.

שאר הפרמטרים טובים פחות, לי אישית תנוחת הישיבה הפריעה מאוד.

בכל אופן, מציע לך לעשות סיבוב על גטס נוספת, אולי יש תקלה ברכב של חברתך.

פורסם

אחרי שהמנהלים סילקו את מה שלא היה רלוונטי לדיון, אני אמשיך לנסות להחזיר אותו למסלול.

זו דעתי על הגטס, ולא מדובר בדיון על איכותה של הגטס כמכונית. הגטס של חברתי במצב מצויין, ויצא לי לנסוע בהזדמנויות על כל מיני גטסים של חברים (רובן ככולן היו חדשות מליסינג ולא מכוניות חבוטות) וזו החוויה שקיבלתי מהמכונית. "לא סוחבת" זה חלק מהמפרט הטכני שלה. אני נהנה הרבה יותר מאופל קורסה 94 מאשר מהפחונית הזו. וכאן מסתיים הדיון על כמה הגטס (לא) מוצלחת.

אם למישהו יש אלטרנטיבות מוצלחות או הצעות אחרות אשמח לשמוע, גם על ההצעות שקיבלתי מחברות הליסינג/השכרה.

תודה.

פורסם

תגיד לאבא שלך ככה:

"אתה רוצה מכונית סופרמיני עם צריכת דלק של אוטו מנהלים? כי אם תקנה גטץ/אוויאו, זה מה שתקבל".

אם לאבא שלך חשוב החיסכון בדלק, זה אמור להרתיע אותו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא הבנתי את העליהום על הגטס....

אז נכון היא ספרטנית,היא ממש לא איטית,היא אמינה יותר מפיאט פז'ו רנו,

יותר זולה לתחזוקה מפולו ,וחסכונית למדי מדגם 2007 ומעלה.

אם אתה מחפש סופר מיני אמינה, זריזה וחסכונית -לך על השילוש היפני

(אותם מכלולים צורה שונה)יאריס, סיריון ,YRV.

אישית יש לי YRV -אמינה בצורה שקשה להאמין,חסכונית, זריזה, ומעוצבת.

סיריון מהשכרה? אלו רכבים שמושכרים בעיקר לצעירים והם "קורעים" את הרכב

לא הייתי ממליץ.

בקיצור אל תפסול את הגטס מדגמי 2007 ומעלה ,או שתקח יפנית אמינה וזריזה במקומה.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם
אחרי שהמנהלים סילקו את מה שלא היה רלוונטי לדיון, אני אמשיך לנסות להחזיר אותו למסלול.

זו דעתי על הגטס, ולא מדובר בדיון על איכותה של הגטס כמכונית. הגטס של חברתי במצב מצויין, ויצא לי לנסוע בהזדמנויות על כל מיני גטסים של חברים (רובן ככולן היו חדשות מליסינג ולא מכוניות חבוטות) וזו החוויה שקיבלתי מהמכונית. "לא סוחבת" זה חלק מהמפרט הטכני שלה. אני נהנה הרבה יותר מאופל קורסה 94 מאשר מהפחונית הזו. וכאן מסתיים הדיון על כמה הגטס (לא) מוצלחת.

אם למישהו יש אלטרנטיבות מוצלחות או הצעות אחרות אשמח לשמוע, גם על ההצעות שקיבלתי מחברות הליסינג/השכרה.

תודה.

הרי אתה כותב:ולא מדובר בדיון על איכותה של הגטס.

אז רצוי שתחליט במה כן מדובר,שהרי עדיין עומד ונראה הכיתוב הבא שלך "מדובר ברכב מעפן בכל פרמטר."

בכל פרמטר זה איכות וכל השאר.

לכן טענתי שאתה עושה גלים,אולי כעת אני ברור יותר ?

אבא שלך פועל נכון אם הוא קונה רכב שמור ומסודר,זו דעתי.

פורסם

וחסכונית למדי מדגם 2007 ומעלה.

גם בדגם ה"חסכוני", הרכב הזה צורך יותר דלק מרכבים משפחתיים. מניסיון.

A simple prop to occupy my time

פורסם

דגם 2007 אולי לא חסכוני כמו הסריון או הגרנדה פונטו המקבילים - אבל סביר בהחלט.

אני מצטרף לדעתם של אלו שאומרים שהשד לא נורא כל כך...

לדעתי רבים היו צריכים להתנהג כמו אביך שקונה רכב לפי צרכיו, ולא הולך אחרי העדר / התקציב.

בערך חמש פעמים ביום יש פה בקשות ליעוץ בסגנון "מתלבט בין מאזדה 3 2005 לגטס 2007"

כאשר הקשר בין הדגמים הוא התקציב בלבד - כאשר ברור שהרכב הקטן מספיק לצרכיו.

אבא שלך מחפש כלי תחבורה בסיסי ואמין לתנועה בין נקודה א' לב', ונראה לי שהגטס תעשה את העבודה לא רע בכלל...

עוד אפשרות מעניינת אם כי יקרה יותר - מסתובבות בחברות הליסינג/השכרה i10 חדשות במחיר של 79000 ש"ח - אולי העובדה שמדובר באוטו חדש, תגרום לו למתוח את התקציב.

הסיריון בהחלט יכולה לבוא בחשבון, ואני הייתי מנסה את הגישה של "גטס בסדר גמור" אבל בא תראה עוד משהו לפני שתקנה...

אם תבוא אליו בגישה של אנטי - תקבל אנטי בחזרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אפשר להבין למה האבא רוצה גטס,

אם צריכת דלק היא לא בראש השיקולים (כי לא נוסעים יותר מדי),

ובטיחות היא עניין משני (מתוך שיקולים של נסיעה עירונית),

אז הגטס בהחלט יכולה לענות על הדרישות למי שמחפש כלי תעבורה פשוט ואמין.

A simple prop to occupy my time

פורסם

אני מבין למה אנשים שוקלים לרכוש את הגטס, אבל תן לאבא שלך נסיעת מבחן בסיריון. היא עדיפה על הגטס בכל פרמטר אפשרי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...