Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים שלום,

במקביל הליכת ה1600 לעולם שכולו שמן סינטטי - אני והאקסית שלי מחפשים לה רכב חדש.

התקציב הוא כ25,000 *כולל יישור קו*.

הרצון הוא לרכב קטן, ידני, חסכוני, בטיחותי ואמין במידת האפשר לנסיעות שבד"כ מסתכמות ברחובות - תל אביב ואחת לשבועיים רחובות - עפולה.

בד"כ היא נוסעת לבד ברכב, אבל מן הסתם כדאי שיוכל לסחוב גם עם עוד אחד או שניים.

התחלנו את החיפוש בעיקר אחר פיאט פונטו - ראינו כמה וכמה וכמה (וכמה..) פונטו ידניות. רובן הגיעו מהשכרה לפני הבעלים הנוכחי (לא שמפריע במיוחד), חלקן האחר פשוט נראות נורא.

אחת אפילו לקחנו לבדיקה, שם גילינו שקצה שלדה להגדרת המוכר זו בכלל החלפת קורת רוחב ותיקון קורת אורך.

אחרי שנגמרו הפונטו הרלבנטיות, החלטנו לבדוק גם קליאו.

מצאנו שתי קליאו:

הראשונה, קליאו II B, שנת 2002, מנוע 1.2. ארבע כריות אויר, 140,000 ק"מ.

חיצונית הרכב לא מושלם (פנסים דהויים, בקלית אחורית שבורה ומכה מעצבנת שעיקמה קצת כנף ימנית אחורית) גם פנימית הוא לא הכי נקי ושמור - יש אפילו התחלה של סדק בדשבורד. מכאנית, הבחנתי רק שהקלאץ' נמוך מאד וקצר מאד (בסוף ימיו?) אבל, היא מרגישה סה"כ נהדר, לא נראה יש נזילות וכו' וכו'.

השניה, קליאו B ,שנת 2001, מנוע 1.4. שתי כריות אוויר, 148,000.

חיצונית ופנימית הרכב נראה משמעותית שמור יותר, הכל במקום ואין סדקים. ידית הילוכים בלויה. הקלאץ' מאד מאד גבוה.

בסופו של יום, החלטנו להיות בררנים ב"מה הולך לבדיקה" ויש התלבטות בין הרנואים ובאופן כללי בין הפונטו לקליאו.

התרשמתי שהקליאו נוחה יותר, מרגישה הרבה יותר "רכב" ויותר נמרצת (גם ה1.2 מרגישה נמרצת יותר), אני מניח שלפחות הדגם הראשון המתקדם יותר בטיחותי יותר -

ורציתי לקבל את חוות דעתכם על שני הרכבים הללו (מהתיאור הקצר והלא מספק..) וחוו"ד כללית על הקליאו.

אני אל מפחד ממנה כלכך מבחינת אמינות, אבל בכל זאת - אם יש בעיות שכדאי לשים אליהן לב במיוחד - או הבדל מיוחד בין הדגמים - כל פרט מידע ועצה תתקבל בברכה.

שבת שלום ותודה לעוזרים.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

עם כל הכבוד לקליאו ולרמת הגימור והטכנולוגיה שלה , אני מאוד ממליץ על ה- KIA PRIDE , אוטו אמין ומאוד וחסכוני , רכב טוב מכל הבחינות , כדאי להתאמץ למצוא אחת למכירה , הביקוש לרכב זה גדול. בהצלחה !.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

למרות שזה לא היה בהגדרת החיפוש, הלכתי ובחנתי נתונים על הפרייד להמלצתך.

מצאתי שבשנת 2000 היא רק אוטומטית (וידנית היא דרישה) ולאורך כל הדרך, היא פחות בטיחותית מהפונטו והקליאו...

אז תודה, אבל אשמח להמלצות אחרות..

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

אומנם לא שיא הפינוק והנוחות אך דייטסו שרייד יכולה להיות אופציה מעניינת וכנראה שהיא גם תשאיר קצת עודף בכיס.

אפשר גם לחפש פיאסטה ידנית מדגמי01-03.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

להמלצת נבדוק גם את הפיאסטה.

אבל מה שבאמת מעניין אותי, זה ההבדל בין ה1.2 ל1.4 ברנו - למעט המובן מאליו...

תודה

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

אוקיי,

נמצאה כלה פוטנציאלית (או חתן, בהתחשב בזה שמדובר בבעלת הרכב לעתיד...)

המדובר על רנו קליאו בי, צורה חדשה (4 כ"א) - שנת 2002, מנוע 1.2 - ידנית.

עברה 118,000 ק"מ עם היסטוריית טיפולים מלאה.

יד ראשונה היתה השכרה, למשך כחצי שנה.

יד שניה החזיקה בו 5 שנים - והיד הנוכחית החזיקה בו שנה וחצי במהלכה הם עשו בו 9000 ק"מ בלבד. (זוג מבוגר)

הרכב שמור באופן מופתי מבחינה חיצונית ומבחינת תא הנהג והנוסעים, כל החישמולים עובדים, (חלונות, מחוונים) המזגן עובד, הABS עובד, החימום עובד - הרכב מרגיש בסדר גמור מבחינת נסיעה - לא דופק, לא מתקתק - הפלסטיקה לא מקרקשת במיוחד.

מחר בבוקר, אם ירצה השם (ונראה לי שהוא ירצה) - הרכב ילקח לבדיקה במכון.

אשמח להמלצותיכם על מה לפקוח עין במיוחד בדגם הזה, על מה לתת דגש מיוחד בבדיקה וכיו"ב.

תודה לעוזרים.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

סליחה על כפל ההודעות, שכחתי לרשום ופספסתי את ההזדמנות לערוך -

אך רציתי לשאול האם יש למישהו מושג לגבי מחירים של שני הפריטים הבאים:

1. כמה תעלה החלפת טיימינג מקיפה (כולל משאבת מים ושלל הדברים שכדאי להחליף כם כבר פתחנו) ברכב האמור (קליאו 1.2)

2. כמה תעלה החלפת קלאץ'

האמור מתייחס לטיפול במוסך מורשה רנו, חלפים מקוריים.

תודה שוב.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...