Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת פנסי הערפל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
משל:

לפני מספר שנים בלילה ערפילי גשום מאוד נאלצתי להדליק את הפנסי ערפל המקוריים כי ממש לא ראיתי את הדרך

לא ראיתי עד כדי כך שהרכב שלפני היה ניידת משטרת תנועה (ללא צ'אקלקות דולקות)

הוא החליט לעצור אותי ולטרוח לצאת אלי כשיורד מבול

פתחתי 5 מילימטר מהחלון כדי לשמוע אותו והוא אומר לי לכבות אותם כי הם מסנוורים אותו וזה לא חוקי להדליק אותם אם הם מסנוורים

אמרתי לו שהם מקוריים בילט-אין בטמבון ואמורים להיות תיקניים וחוקיים ואם במזג אויר כזה לא להשתמש בהם אז מתי כן

אז יצאה לו צעקה כזו 'אתה רוצה דוח'

נמשל::shock2:

לא מבין מה אתה רוצה,אתה סינוורת אותו. :shock::shock:

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מבין מה אתה רוצה,אתה סינוורת אותו. :shock::shock:

פעמיים נעצרתי ע"י שוטר בגלל אורות ערפל. פעם אחת קיבלתי 100 ש"ח קנס ובפעם השנייה אזהרה.

בשני המקרים זה היה בבוקר שאחרי יום גשום ומאוד ערפילי, והפנסים היו פשוט דלוקים מהנסיעה הקודמת בלי שזכרתי בכלל או שמתי לב לעובדה שהם דולקים. הם לא היו נכבים אוטומטית (אלפא 146).

מאז אני מאוד מקפיד על השטות הזו.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

בכל העולם לנסוע עם פנסי ערפל זה בסדר רק אצלנו זה מסנוור ?! תפסיקו עם זה כבר .

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

פעם נסעתי אם אורות ערפל שהדלקתי בטעות ולא שמתי לב (יש חיווי על מתג הפעלת האורות ולא בלוח השעונים). שוטר שעצר אותי אמר לי "אתה יודע שאתה מאיר כמו אצטדיון?", אז אמרתי לו תודה על זה שהוא אמר לי ושלא שמתי לב, והוא בתגובה ענה לי "בשביל זה אני פה".

המשטרה אוכפת את העניין אבל לא בצורה גורפת, תלוי במצב רוח של השוטר.

פורסם

תראה, כמו ש RK אמר, זה לא מסנוור את הנהג שמלפנים, זה אבל מאוד מפריע במראות, במיוחד שאתה מחפש דבורות בלילה.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אמרתי שזה טוב? אני שונא את כל הנהגים האלה עם הפנסי ערפל.

אני מדליק להם חזרה אורות גבוהים/פנסי ערפל אחוריים, בהתאם למיקומם.

נקודה למחשבה לך ולכל מי שנוהג "לסנוור" את הנהג ממול מכל סיבה שלא תהיה,

סנוור גורם לנהג מולך לאבד ראיה למשך מספר שניות בהם הוא עלול לסטות מהכביש ולהתנגש במשהו (כולל בך).

פורסם

אני לא מבין מה יפה בזה :)

בכל אופן ברכב שאני נוהג בדקתי כמה פעמיים (B4)

והאורות דווקא בנויים מעולה ולא מסנוורים כמעט.

גם הנורות הראשיות headlamps בנויות בתוך עדשה (קסנון)

ולא מסנוורים . :)

בכל אופן גישה של תרבות נהיגה.

כשצריך מדליקים , כשלא -לא.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

לי יש פנסי ערפל מקוריים והשתמשתי בהם בחורף בגשמים החזקים וזה עזר לתאורה.

בקיץ אני לא משתמש בהם בגלל לחוצים שחושבים שזה מסנוור למרות שהם מכוונים בכלל לכביש.

לאייל גם קסנון על רפלקטור לא תמיד מסנוור תלוי באיכות הקיט ובהתאמה שלו לנורה, כבר ראיתי כאלה שעוצמת האור שלהם באור דרך כמו אור גבוה כי הקיט ששמו לא היה מתאים.

וגם יש אנשים שאני ראיתי שהפנסים שלהם לא מסנוורים כי השתמשו בנורה שמתאימה לרכב כמו לדוגמא במקום נורות H4 קיט קנסון H4 שהוא מתאים לאור גבוה\נמוך וככה לא מסנוור.

פורסם

edan82 - אתה מקצין. זה לא שלא אכפת לי איך הרכב נראה, פשוט אני לא עושה זאת על חשבון אחרים ובוודאי לא פוטר את הטענות שלהם על ידי ההגדרה שלהן כ"קשקוש" כי זה מפריע לי לבטא את עצמי. גם בנהיגה שלי אני משתדל קודם כל לא להפריע ולא להוות מכשול, לדוגמא.

מאזדה מן - כמו שאמר אלעד, חיווי אורות הערפל ב-146 בולט ונוח. ב-156 הפטנט חכם יותר - אם כיבית את הרכב עם פנסי ערפל דלוקים כשתתניע שוב הם לא יידלקו. מעין מנגנון idiot-proof.

לגבי כל המקטרגים על "בכל העולם זה בסדר" - תביאו תקנה אחת שאומרת שמותר להדליק פנסי ערפל שלא בערפל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שכחת דבר חשוב :

רוב הערסיאדה שמדליקה פנסי ערפל - יש על הרכב שלהם פנסים לא מקוריים שכן מסנוורים, בדומה לאלה שמתקינים קיטים סוג ז' של קסנון על פנסי רפלקטור.

אצלי דרך אגב, פנס הערפל נמצא בתוך הפנס הקדמי , כלומר מעל גובה פגוש.

התייחסותי היתה אך ורק לנושא פנסי ערפל מקוריים,וזה שלך יש פנסי ערפל בתוך הפנס הקדמי עדיין לא הופך אותם למסנוורים, אלומת האור שלהם עדיין מכוונת נמוך יותר והיא אלומת אור קצרה מאוד.

edan82 - אתה מקצין. זה לא שלא אכפת לי איך הרכב נראה, פשוט אני לא עושה זאת על חשבון אחרים ובוודאי לא פוטר את הטענות שלהם על ידי ההגדרה שלהן כ"קשקוש" כי זה מפריע לי לבטא את עצמי. גם בנהיגה שלי אני משתדל קודם כל לא להפריע ולא להוות מכשול, לדוגמא.

לגבי כל המקטרגים על "בכל העולם זה בסדר" - תביאו תקנה אחת שאומרת שמותר להדליק פנסי ערפל שלא בערפל.

אני דווקא לא מקצין בכלל,לפי איך שכתבת זה מה שמשתמע.

לגבי תקנות,אין לי להביא לך את התקנה,אבל בהונג קונג למשל מותר לנסוע עם פנסי ערפל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ברוב המדינות המתוקנות אין שום קנסות על פנסי הערפל הקידמיים

אסמכתה בבקשה.

עידן ו-tt,

אין אני בא לצדד בתופעה זו או אחרת, אך לזרוק משפטים כאילו הם עובדות לא גורם להיותם נכונים וצודקים.

משפטים שמתחילים "ברוב המדינות המתוקנות...", "בכל העולם...", הם אלו אשר מרגיזים אותי יותר מאלו אשר מצפצפים על החוק. אם תראו לי אסמכתות לנכונות דבריכם, אוריד את הכובע בפניכם קבל עם ועדה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

המחוקק אמר את דברו so what , והערס עושה כרצונו כרגיל

זרקור, פנס ערפל ופנס לנסיעה אחורנית

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

תק' (מס' 2)

תשל"ג-1973

107.*(א) לא ישתמש אדם בזרקור בדרך, אלא לשם תיקון הרכב, או חיפוש מקום.

(ב) תקנת משנה (א) לא תחול על המשתמש בזרקור ברכב בטחון, או ברכב צה"ל בתפקיד צבאי.

(ג) לא ישתמש אדם בזרקור, אלא כשהרכב אינו נע ואורו אינו מופנה לאורך הדרך, או אל מול פני רכב אחר.

תק' (מס' 11)

תשנ"א-1991

(ד) הותקנו ברכב פנסי ערפל כאמור בתקנות 347 ו-347א, מותר להפעילם רק במקרה של ערפל, או כשיורד גשם שוטף, או שלג.

פנס ערפל

תק' תשמ"ז-1987

347. (א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.

תק' (מס' 5) תשס"ח-2008

(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.

פנס ערפל אחורי

תק' (מס' 11)

תשנ"א-1991

347א. (א) ברכב מנועי, למעט טרקטור, מכונה ניידת ואופנוע, ששנת ייצורו 1988 או לאחריה, בנוסף לפנס האחורי יותקנו פנס ערפל אחורי אחד או שני פנסים ובלבד שיתקיימו בפנס כל אלה:

(1) האמור בתקנה 341(א);

(2) יופעל בנפרד מהפנס האחורי ורק כאשר יודלקו פנסי החזית;

(3) תותקן בלוח המחוונים של הרכב מנורת ביקורת שתידלק כאשר יודלק הפנס.

(ב) אור פנס הערפל יהיה אדום והפנס יופעל לפי האמור בתקנה 107(ד).

תק' תשנ"ד-1993

תק' (מס' 3)

תשנ"ד-1994

תק' (מס' 4)

תשס"ט-2009

(ג) בגרור ובנתמך ששנת ייצורו 1994 עד 2007 ושמשקלו הכולל המותר 751 ק"ג או יותר יהיה השטח המואר של כל פנס ערפל אחורי 90 סמ"ר לפחות; מותר להתקין יותר מפנס ערפל אחורי אחד במקום כל פנס המותקן ברכב כאמור ובלבד שהשטח הכולל המואר על ידם לא יפחת מ-90 סמ"ר; מותקן ברכב כאמור פנס ערפל אחורי אחד, יותקן הפנס בצדו השמאלי של הרכב.

תק' (מס' 3) תשס"ה-2005

תק' (מס' 3) (תיקון) תשס"ה-2005

(ד) ברכב כאמור בתקנת משנה (א), ששנת ייצורו 2005 ואילך, פנס הערפל יהיה מסוג כמפורט בפרט 16 בחלק ג' בתוספת השניה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...