Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר ברכב רנו מגאן 1.4 1996 5 דלתות.

לפני כ 3 שבועות, פעמון הציריה בצד ימין התחיל לתקתק, החלפתי מיד ציריה משופצת (המדביק).

לפני כשבועיים, ביצעתי פרסה חדה מאוד בעליה לצד ימין באיטיות כמובן, ופתאום הרכב הפסיק לנסוע ושמעת והרגשתי דפיקות חזקות מאוד.

התברר שהציריה התנתקה מהגיר לגמרי, בסיבוב לצד ימין קשה ובעיליה הציריה חורקת והרכב פשוט לא נוסע ומוציא קול שאף בעל רכב לא רוצה לשמוע.

חניתי, ונסיתי לנסוע לכל הכיוונים, ישר נוסע ולשאר הצדדים הרכב פשוט עומד במקום והמנוע רועד באופן ודופק בכל פעם שאני מנסה לסובב ימינה או שמאלה בזמן הנסיעה.

התקשרתי למכונאי שלי (מישהו פרטי שאני מכיר כבר 15 שנה), ענה לי שהוא משער ב 90% שאלה תושבות המנוע שגורמות למנוע ואו לגיר לזוז ממקומו ולציריה לצאת ממקומה.

הלכנו על זה והחלפנו שתי תושבות לפני שבוע, וכמובן קיבלנו שוב ציריה משופצת כי ההיא התפרקה (הצלב התפרק לגמרי).

לצערי היום, הבעיה חזרה, נסעתי ימינה חד (אפילו לא בעלייה) החליקה, עצרתי בצד ניסית שוב, אך לצערי האוטו פשוט לא נסע!

(חשוב לציין שמידות הציריה נשלחו דרך המזמין ולכאורה אני לא חושד בכיוון הזה).

(ועוד חשוב לציין שזה קרה אך ורק אחרי שהחלפתי את הציריה בצד ימין והתקלה הנ"ל היא רק בצד ימין)

ע"פ הדיאגנוזה שלי:

1. לו הייתה מקודם בעייה בתושבות, חריקת הציריה הייתה אמורה לקרות גם מלפני החלפת הציריה.

2. רק בעת החלפת הציריה בצד ימין הבעייה היא קורת רק בצד ימין.

3. ובמיוחד אחרי החלפת התושבות, הסיבה היחידה שאני משער זה ציריה, באיכותה והתאמתה לרכב ואו באיכות ההרכבה.

מה דעתכם?

תודה לכם חברים יקרים

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

תודה על תגובתך, אך מה אני אמור לעשות?

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

העניין פה שהמידות ונתוני הרכב נשלחו פעמיים ל"המדביק" אז למה שהיא לא תתאים, מה אני צירך לעשות לקחת את רכבי לשם ולבקש מהם ליצור לי ציריה במיוחד?

לא נראה לי שזה סביר.

פורסם

יצרתי קשר עם מזמין החלק מהמדביק, הוא טען שפעם השניה שהציריה נחרקה ולא התאימה, הם שיפצו את המקורית שהייתה ברכב והחזירו אותה.

איך אתקדם?

פורסם
האם הוחלפו חלפים במתלה הקדמי לפני או אחרי החלפת הציריה או כיוון .

ממש לא, רק ציריה פעמיים ותושבות אחרי הפעם הראשונה

פורסם

במידה שלא הוחלפו חלפים במתלה הקדמי ואין חופשים במשולש הימני ולא הייתה תקלה לפני החלפת הציריה והציריה מתנתקת משיני ההזחה שבצד תה"ל בסיבוב מקסמלי של ההגה זה מצביע על ציריה לא מתאימה (קצרה) .

למעשה כשאתה מפנה ימינה את ההגה או שמאלה עד סוף המהלך אתה מוציא את הציריה משיני ההזחה שבצד תה"ל .

כשהחלפתי ציריות משופצות תמיד בדקתי את אורך הציריה על ידי לחיצה על הפעמון הפנימי כנגד כוח הקפיץ שנמצא בפעמון הפנימי והייתי משווה בין הציריות .

ברנו יש מספר אורכים של ציריות .

לדוגמא מגאן 96 בנפח מנוע 2000 סמ"ק מידת ערסל מנוע שונה וגם אורך הציריה.

החלף ציריה עם אורך שונה של כס"מ אחד יותר ותבצע ניסוי דרך ותדווח.

פורסם

יש מצב שדפקו לך את השיניים איפה נכנסת הציריה בגיר, ותצטרך להחליף גיר .

זאת גם אפשרות, מקווה שזאת לא הבעיה אצלך.

שהציריה מפורקת תכניס יד ותחוש את השיניים יש מצב שהם נשחקו מסיבה מסוימת.

HONDA CIVIC LS

פורסם

לזה שמעליי בצד ימין בגיר של רנו יש זכר ובציריה זה נקבה אפשר לראות מבחוץ מה מצב השיניים ויש גם פין אבטחה שמחבר את הכוס לגיר. הרבה פעמים מאבדים את הפין ובסיבוב הציריה יוצאת בצד של הגיר. וברגע שהיא יוצאת בנסיעה היא משתוללת ומאבדת את עצמה לדעת. גם ציריה חדשה שיוצאת באמצע נסיעה תתפרק לגורמים והכל בשביל פין קטן.

• תוכן חדש...