Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם

1. סחייק (RJET ) קח ריגעון מהר הבעיות האישיות שלך עם דני לא מעניינות אף אחד.

2. DUDURAV 5 הבן אפרים חזר אלינו ??

ועכשיו לדיון, חברה נראה שישנם נהגים וגם נווטים שלא ממש מבינים מה התפקיד של הנווט?? הנהג ברכב הוא כמו בובה שמתפקדת לפי הוראות הנווט נקודה. מי שמנסה לעשות סלט מכול העניין לא ממש מבין מה הוא תפקידו של הנווט, נכון שבלקיחת הנווט הנהג אומר לנווט מה שהוא רוצה אבל כשמתחיל המרוץ הנהג בכלל לא זוכר מה מגיע לו ומה יש בדרך, ופה הנווט נכנס לתמונה, עכשיו ידוע שהנהגים אוהבים להשוויץ כשיש קהל במקומות מסויימים כמו קפיצות גדולת ופה הנווט עושה חשבון האם לתת לנהג לנהוג כמו שהוא רוצה או לתת לו הוראה אחרת שתרגיע אותו, ובהרבה מקרים הוראה ההרגעה זו היא שמביאה את הצוות לסיום ודובי אני ממש לא רואה שקר או כל דבר אחר אם הנווט מודיע בקפיצה גדולה לנהג הזהר ושוב הזהר כך שהנהג יבין שישנה סכנה. רק תזכרו שהיום ישנם נווטים שיושבים עם הנהגים שלם שנים ויודעים בדיוק איך להרגיע אותם ומתי, ושלא יבוא מישהו פה ויספר לי שהנהג הוא זה ששולט ברכב זה קישקושי ב****, או שהנהג שנוהג ברכב הוא לא נהג ראליי נקודה.

חג שמח המטיףף

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין שתמיד דברים בפורום הזה מתפתחים לויכוחים מכוערים....

אמיר העלה פה נושא יפה להתכתבות מכאן הגענו לנושא הנווט משפיע/לא משפיע אבל שכל אחד יקח נשימה לפני שהוא מעלה לכאן הודעה בסך הכל כולם פה חולקים את אותה אהבה(לספורט המוטורי)

ירון יכול להיות שאתה צודק הכתיבה שלי בהודעה הייתה בעיתיית אז אני ינסח את זה בצורה חכמה יותר

לפי מה שאני רואה את זה...אני מדגיש נסיון זה לא רק במעשים נסיון זה לפעמים גם ידע

נהג מטרתו לנהוג את המרוץ בצורה המהירה והבטוחה ביותר ליושבי הרכב ובטוחה לשלמות הרכב

הנווט הוא אדמינסטרציה

כמו שאמיר ציין היה חשוב לי לפני המרוץ לדאוג לדברים מאחורי הקלעים אפילו שאמיר מספיק מקצועי כדאי לדאוג להם לבד זה בונה יחס של ביטחון מלא ביננו מה שמשפיע ישירות על הכימיה ברכב

כימיה זה הדבר הכי חשוב לדעתי בראלי

במהלך המרוץ הקפדתי לדאוג לזמנים כמובן לבדיקות הטכניות תקינות הרכב כמובן הקשר וכו'

במרוץ עצמו הנווט הוא השכל ברכב הוא מי שמכתיב את קצב הנסיעה

הוא שם למתן שצריך (כמו מקרים של קפיצות מסוכנות)

והוא שם להאיץ בנהג שצריך

הוא מכוון,מורה ודאוג שהכל יתקתק בצורה נקייה ככל האפשר עד לקו הסיום מעבר לו

במהלך הסטייג גם בתקלות כיוון שהאדרנלין בדם שלו זורם בצורה איטית יותר משל הנהג תפקידו לדאוג לבטיחות היושבים ברכב

וטיפול מהיר ככל שאפשר בתקלה

כל מה שכתבתי שם למדתי בצורה עיונית בקורס נווטים (מי שחלוק על דרך או החומר הנלמד שיבושם לו)

וקיבלתי הוכחה חותכת במהלך המרוץ שכל מילה נכונה!

לגבי נסיון...

1.אני לא אוהב שבן-אדם מתנשא אפילו אם יש לו דקה נסיון יותר ממני בחיים יש גישה של ללמד ויש גישה של להתנשא

2. מי שלא שואל מתנסה לא טועה ולא לומד לאחר מכן

3. יש המון אנשים בטוח יש להם המון שאלות ואני חושב שמי שיש לו "אומץ" לשאול שאלות או במקרה שלי יותר לכתוב דעה

אפילו אם היא לא נכונה אין צורך להשתיק אלא לבוא וללמד

חן בן-ארי

נ.ב

דני מעריך את הידע שלך צברת אותו בטוח לא בחסד אשמח ללמוד ממך המון בהמשך

אבל הגישה שבא אתה מעביר את הידע שלך מזלזלת משהו

לצומת לבך

פורסם

דובי נראה לי שלא הבנת, כשאני נוסע עם הנהג שלי ואני רואה לדוגמא שאנו מובילים מירוץ והוא מתחיל להתשולל אני נותן לו הוראה לדוגמה הזהר בסיבוב שלא ממש היתה חיבת ההוראה הזו רק כדי להרגיע אותו וזה בדיוק התפקיד של הנווט דובי להרגיע, אני לא רואה פה שקר אני רואה פה אחריות של נווט מנוסה להגיע לסיום בריא ושלם, אתם יודעים מה שאומרים כשמשהו לא הלך הנווט הוא המואשם הראשון, האוטו הוא השיני, הדרך השלישלית, והנהג תמיד אחרון להיות מואשם.

בברכה המטיףף

פורסם

נראה לי שאני מחמם פה כמה אנשים ולכן אסביר את עצמי

זוהי צורת כתיבתי ואם אנשים חושבים שהם נפגעים מהסגנון לא זאת כוונתי

מה שאני משתומם שאנשים מגיבים לטפל ולא לעיקר

את מה שאני כותב נצרב אצלי בזמן ובכיס,ולכן במקום לקחת את הדברים ולהגיב עליהם מתעסקים (DUDU ציפור שנכחדה)

בלהעלב .

דובי

אמרתי לשקר בנוטס, לקחת את זה לבית המשפט העליון,מקווה שאחרים הסבירו לך למה התכוונתי,זכותך לקבל או לא לקבל

נדב

ניר הסביר את זה יותר טוב, כן נווט מומחה משנה את הקראת הנוטס ממש כך (אצלי זה נקרא לשקר בנוטס)אחרים קוראים לזה לקיחת אחריות על ה"לתת בגז" של הנהג.

הקפיצה הזו שבה גם אני שברתי את הרכב (כוון הפוך) באה כתוצאה של ישיבה עם נווט חדש דאז,אני משוכנע ,סמוך ובטוח שעם הנווט הקבוע שלי זה היה נמנע ,(הטעות היא רק שלי לא של הנווט )הייתי צריך לקחת טווח בטחון אבל החרמנות עלתה לי לראש

להגיד הזהר בסיבוב זה לא רלוונטי כי בשיטה שלכם הנווטים הישראלים (מספרים), מה תגיד בסיבוב 4 תיזהר? או סיבוב 3?

אם תגיד 4 תזהר, הנהג יאיט, אין כלום יקלל אותך,תגיד 3 הוא יאיט, גם יקלל אותך,אתה תיקח אחריות? אבל אם לבסוף תגיע לגמר הכל ישכח ,מקסימום תסביר לו עם הקפה של דובי בניחותא מדוע עשית זאת.

נהג הוא לא טיפש ברגע שהוא יבין שהנווט עשה זאת לטובת הצוות הוא יעריך את הנווט שלו יותר ולא כפי שדובי אמר שקר,לא יושב עם נווט כזה,וכולי...

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי,

שאלה לשם הויכוח (הלימודי) (נדב היא גם בשבילך)

נסעת עם ניר בן ארי לכתוב נוטס.

בקטע מסוים בדרך היה רצף של פניות - פניה ימינה רכה, פניה שמאלה רכה

ופניה שמאלה חצי חזקה. נתון נוסף הוא, שבפניה האחרונה יש לך ואדי מימין (או שדרת עצים צפופים).

במהלך המרוץ עצמו, בתוך הקטע, אתה שם לב שהפניה הרכה שמאלה היא בעצם הרבה פחות

רכה ממה שניר חשב ברישום הנוטס (משום שניר הוא נהג מאוד מהיר זוית הסיבוב הפכה חדה יותר)

מה שאומר שאתם עומדים להיכנס מהר מדי לפניה האחרונה, מה שאומר שתסיימו בואדי או על אחד

העצים. מה תעשה?

(השתמשתי במונח פנייה רכה/חזקה משום ההבדלים בסימון הפניות בין הצוותים).

ישנן 3 תשובות לשאלה הזו:

1. תקריא לניר בדיוק את מה שמופיע בנוטס - כי זה מה שרשמתם ולך אסור "לשקר" -

ואז צריך לחכות שאהוד יבוא עם כננת...

2. תקריא לניר בדיוק את מה שמופיע בנוטס ותתפלל לטוב - וגם אז תצרכו לחכות לאהוד

שיבוא עם כננת.

3. תאמר לניר להיזהר או לשים לב שהסיבוב התקצר, או שתאמר לו שהפנייה חדה יותר או שתאמר לו

לבלום - ותעברו את הסיבוב כמו שצריך ותסיימו את הסטייג' - וגביע - ואליפות - וכתבות בעיתונים - וספונסר.

שים לב, שבתשובה מס' 3 - בכל אחד מהמקרים בגוף התשובה אתה "משקר" כיוון שכל מה שתאמר לו

לא מופיע בנוטס שרשמתם קודם.

עכשיו,

באיזה תשובה תבחר?

פורסם

ניר

פה אתה נכנס לנישה שונה

השאלה מי הכתיב את הרישום?הנהג? כי כך הוא רואה? ואז "התלמיד" נווט רושם באדיקות את הנוטס?

בצורה כזו הנווט משתדל לא ל"ברוח" מהנוטס,להגיע מהר לROAD SECTION וזהו.

או וזה ההבדל הגדול

הנווט רושם את ההכתבה של הנהג ומתחיל תוך כדי הרישום לנהל מו"מ עם הנהג על צורת הדרך ומפעיל את הידע שלו שנצבר כנווט. (בלי שמות,יש כמה בודדים כאלה).

ההבדל בן 2 הגישות הוא נסיון ואופי של הצוות( אסרטיביות נווט) זה הכל.

מתוך כך בא גם השינוי תוך כדי תנועה במשתנים של הדרך,חרמנות נהג,נמנום נהג,זמנים של המתחרים האחרים מולך.

את השינוי הזה (השקר דובי) עושה הנווט.

נחזור לאותה קפיצה שבעטייה נפתח השרשור.

ישנם 2 סוגי נהגים (זה בגדול) האחד "נדלק" ישר שהרכב מונע, האדרנלין שלו ישר בשמים והוא יוצא כ"איילה שלוחה" לדרך

הסוג השני זה נהג שעולה ב"טורים" לאט יותר נכנס ל"מוד" תחרותי עם ההתקדמות במסלול.

אתה בסטייג' הראשון מגיע לאותה קפיצה איך אתה כנווט עובד? בהכירך את אופי הנהג שלך?

איפה הטקטיקה? לא לשכוח מדברים פה על ראלי,לא ספרינט,לא ראליקרוס,

מירוצי מכוניות

פורסם
בקשר ל"שקרים בנוטס"

אצלי לפחות, המספר שמצורף לסיבוב מתאר לא כמה צריך לבלום לפניו אלא את זווית הפנייה.

שינויי של מס' הפנייה בזמן אמת, או כתיבה לא נכונה בכוונת תחילה על ידי הנווט בשביל להשפיע על קצב הנסיע בדרך תהייה אסון!

במקרה שתיארתי נדב, שהוא מאוד שכיח במהלך מרוץ, אם הנווט שלך לא ישנה את מס' הפניה

אתם שניכם תלויים ביכולות הוירטואוזיות שלך כנהג להוציא אתכם מהתסבוכת,

הבעיה היא שגם הנהגים המוכשרים ביותר לא תמיד יוכלו לצאת מהצרה.

אני מסייג את הדברים שלי!

כדי שנווט יוכל להרשות לעצמו לעשות כן, הוא חייב להכיר היטב את הרכב ויכולותיו,

את הנהג ויכולותיו, הוא חייב להיות בעל יכולת ניתוח וחשיבה מהירה..., או שהוא

יכול להיות טיפש מאוד גדול ולפעמים זה יצליח לו...

זה מחזיר אותי למה שכתבתי בשרשור קודם - ישנם הרבה משתנים במהלך המרוץ

והנווט חייב להיות ער לכולם, לנתח אותם ולהגיב בהתאם.

להיות מקובע אך ורק למה שכתבתם בנוטס זה נחמד אבל ברמות הגבוהות הנווט נדרש

לגמישות מחשבתית וליצירתיות נוסף לדיוק מוחלט, פרוצדורה, סדר, יסודיות etc.

פורסם

ויש נהג שמבקש שימהרו לו את הנסיעה בעריכה. הכל אפשרי.

הכי קל.

סעו מהר ובזהירות.

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום

ניר ודני - כן, שיניתם את הכיוון של הדיון.

דני שכתבת בתחילה לשקר ב-NOTES וכמו שזה מובן ממה שכתבת הרי מאד ברור הוא שהתכוונת לכתיבת ה-NOTES ולא להקראה, שים לב זה ממש לא כמו לשנות NOTES תוך כדי התחרות על הסטייג', ממש לא.

ניר

לשאלתך , ברגע שהסטייג' משתנה מכיוון שעברו עליו מכוניות והוא הופך מהיר יותר נגיד אתה חייב להיות גמיש ולכם במקרה כזה אני אומר את זה תוך כדי , הרי אותו הדבר באם פתאום רואים אבן גדולה על הסטייג' או כל דבר שלא היה קודם.

זה ממש לא "לשקר" במובן שדני כתב קודם לכן.

חוץ מזה - לא קרה לכם אף פעם שנתתם ערך מסוים לפנייה וכאשר הגעתם אליה היא הייתה מהירה יותר ? זה קורה אפילו ב-WRC וגם שם מתקנים תוך כדי תנועה, שוב זה ממש לא מה "שהמשורר התכוון בתחילה..."

אין שום קשר בין לשנות את ה-NOTES לפני הזינוק, ללא ידיעת הנהג, שזה מה שדני כתב בתחילת דבריו והנהג אפילו לא יודע מכך ומכאן ה"לשקר"הגדול לבין זה שמשנים תוך כדי ואז ברור ששני אנשי הצוות יודעים על כך. בסוף הסטייג' כאשר האדרנלין יורד ומתגלגלים לכיוון ה-SERVICE או מה שזה לא יהיה הדבר הראשון אחרי לקיחת האויר הוא לדבר, לא ? אתם לא מדברים בתוך הרכב ? וחלק מהדברים שנאמרים (אחרי הקללות...:wink:) זה הדברים האלה.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

זה מתחיל להיות וויכוח עקר בו כולם חוזרים על עצמם.

ניר, אופציה 2 ואופציה 1 אצלך הן בדיוק אותו הדבר רק שבשנייה מתפללים!

אם הנווט שלי רואה שיש בעייה, הוא אומר לי "סכנה" או "תיזהר". אם הוא ישנה לי את מס' הסיבוב אז אני מאוד אתעצבן!

אני רושם נוטס לפי הסיבוב של ההגה בזמן המעבר על הסטייג', ולא על ידי הערכה לפי איך שהסיבוב נראה. גם אם יש טעויות אז הן עקביות ולא נקודתיות ואני יכול לקזז את זה לבד.

שינויי של זווית הפנייה באופן נקודתי זה בעייתי מאוד. זה כמו שאם יש סיבוב אחרי ישורת אז תקראו לו 2 במקום 4 (שתי דרגות יותר חזק) כדי שהנהג יבלום יותר, זו טעות!

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ציטוט דובי מילר

דני שכתבת בתחילה לשקר ב-NOTES וכמו שזה מובן ממה שכתבת הרי מאד ברור הוא שהתכוונת לכתיבת ה-NOTES ולא להקראה, שים לב זה ממש לא כמו לשנות NOTES תוך כדי התחרות על הסטייג', ממש לא.

ממש כן ולא שיניתי מאומה דובי, הנווט משנה את ההקראה (הכתובה) תוך תנועה במהלך הסטייג' במקטעים מסוכנים או במקטעים מהירים.

כל זה בגלל מה שאמרתי קודם,דרבון הרגעה,מצב המתחרים,תנאי הדרך, מה לא ברור פה דובי?

רוצה לקרוא לזה שקר? אסון,אסור? זכותך

אני אומר לך שכך זה עובד ,קבל או לא, אתה תתנהג כפי שאתה רוצה, זה ממש בסדר.

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

מבירור שעשיתי (קשרים בחו"ל , אתה יודע) רק אצלך עובד העניין הזה ככה.

אין מצב שנווט משנה על דעת עצמו את ה-NOTES או מקריא מה שבא לו, מבלי ליידע את הנהג !!!

בכדי לבדוק לעומק את העניין שאלתי אנשים שמתחרים גם באליפות העולם וגם ובאליפויות מקומיות - לא קיים דבר כזה ! זה פשוט סטארט-אפ שלך !

והכי חשוב - נוח לך עם זה ככה ? אחלה, מיציתי את העניין הזה לדעתי .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי בהחלט לוקח את "המקצוע" נווט, בצורה הכי רצינית ומקצועית שאפשר ובכלל כל קבוצת דרך השטח...

וזה בכלל לא משנה של מי הייתה הטעות בקפיצה המדוברת.

1. הנזק היה יכול להיות גדול יותר,לפי הסירטון של הקפיצה זה בקלות יכל להגמר על הגג.

2.דובי וניר יסיקו את המסקנות לבד,כצוות שעבר כמה מירוצים בצורה טובה מאוד.

3.בקשר לויכוח לשקר או לא,כל צוות והשיטה שלו וכל נווט מכיר כמה הפיוז של הנהג שלו קצר,וכמה רגל ימין כבדה...

4.יש טעויות שהם פרופר טעות נווט שמואלה במקום ימינה,לגבי קפיצה הנהג והנווט רואים ברישום המוקדם בדיוק את אותה

הקפיצה.

קובי

• תוכן חדש...