Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני חשדתי בנזילה כלשהית בגלל שהרכב שתה הרבה מים, עשיתי בדיקת לחץ במוסך (עושים לחץ אוויר במכל מים ומגלים מאיפה הנזילה) ופתאום התחיל לצאת הרבה אדים מהפתחים של המזגן + מים מתחלת השטיח של הנוסע ליד הנהג וגם מתחת לרכב טיפטף הרבה מים, קיצור בעל המוסך אמר לי שאו שמחליפים רדיטור ב1000 שקל עם עבוד או שמנטרלים את הרדיטור חום וכך לא יהיה לי בכלל מזגן על חום, בסופו של דבר החלטתי לבטל את המזגן על חום כי אין לי 1000 שקל וקבעתי איתו למחר.

קיצור בנתיים שמתי לב שהאוטו פשוט לח בטירוף כל הזמן ויש תמיד אדי מים וריח מוזר כזה כמו של מזגנים הישנים האלה שמוציאים מים, גם שזה לא על חום האדים לא מפסיקים לצאת, רק שאני מפעיל את המדחס על קור זה מפסיק בלי זה כל האוטו מתמלא אדים גם שהמזגן לא דולק ויש פשוט הרגשה וריח לא נעים ברכב.

אגב לפני שעשו את הלחץ של הבדיקה אף פעם לא היה לי עשן מהמזגן או אדים כמו עכשיו, יכול להיות שהבדיקה גרמה לעוד יותר נזק? או שפשוט לפני הבדיקה היתה רק נזילה מים קטנה שלא הורגשה ובבדיקה בגלל הלחץ יצאה כמות מים גדולה והיא נשארה במערכת? אם כן פשוט לתת זמן עד שזה יעבור? או שבגלל הלחץ יכול להיות שהרחיבו לי עוד יותר את הנזילה ואת הבעיה?

אגב יש לציין שלפני הבדיקה לא שמתי לב\ או הבחנתי במים מתחת לשטיח, יכול להיות שבגלל שזה היה כמות קטנה לא שמתי לב, או שבאמת הבדיקה עשתה עוד יותר נזק :|

סליחה על כל החפירה ותודה על העזרה :]

פורסם

בדרך כלל נהוג לבדוק לחץ במערכת קירור לפי לחץ מערכת .

לדוגמה במידה ולחץ מערכת הקירור היא 14 PSI בודקים לפי לחץ זה ישנם חברות שמאשרים בדיקה של עוד 3 PSI כמקדם בטחון.

זה לא משנה אם הנזילה קטנה או גדולה בכל מקרה צריך לתקן .

פורסם

בדיקה בלחץ אינה בדיקה מסוג NDT (Non Destructive test), וככזאת, אף שאינה אמורה לגרום לבעיות,

הרי שאם הצנרת קירור של הרכב היתה במצב רע, ודלפה, ייתכן מאוד שהוספת לחץ גרמה לכך שהסדק שהיה התרחב,

והתוצאה היא מצב שבו באופן קבוע יש לך נזילה.

עם זאת, הרי ברור שמוסך שקיבל לידיו עבודה לנתק את הרדיאטור הפנימי, כפי שעל פניו עשו אצלך, הרי

שזה היה אמור למנוע כל מעבר של נוזל קירור (או אדי קירור) לתוך הקבינה. אם עדיין יש אדים, כנראה שהעבודה לא בוצעה

טוב, ועליך לחזור למוסך על מנת שיתקנו את הדרוש תיקון!

פורסם
בדיקה בלחץ אינה בדיקה מסוג NDT (Non Destructive test), וככזאת, אף שאינה אמורה לגרום לבעיות,

הרי שאם הצנרת קירור של הרכב היתה במצב רע, ודלפה, ייתכן מאוד שהוספת לחץ גרמה לכך שהסדק שהיה התרחב,

והתוצאה היא מצב שבו באופן קבוע יש לך נזילה.

עם זאת, הרי ברור שמוסך שקיבל לידיו עבודה לנתק את הרדיאטור הפנימי, כפי שעל פניו עשו אצלך, הרי

שזה היה אמור למנוע כל מעבר של נוזל קירור (או אדי קירור) לתוך הקבינה. אם עדיין יש אדים, כנראה שהעבודה לא בוצעה

טוב, ועליך לחזור למוסך על מנת שיתקנו את הדרוש תיקון!

עדיין לא ביצעו את העבודה, רק מחר יהיה לי כסף לזה.

אגב היתה נזילה גם מתחת לאוטו זה קשור?

• תוכן חדש...