Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב יש לי שאלה די פשוטה קראתי על כל הבעיות שיש ל 306 בדור הראשון :

(מה מאלו תוקנו בדור השני כלומר משנת 98 והלאה)

רדיאטור חימום שנוזל .

מעבה/מאדה (זה שנמצא בתוך הקונסולה ברכב) מזגן שמפתח נזילות.

מאווררים שמפסיקים לעבוד פתאום.

פלסטיקה די קריספית.

חלודה מתחת לגומיות.(פחות קריטי)

בעיות של חיווט חשמלי כללי ובמיוחד בדלתות.

סרן אחורי שנותה לשקוע ודורש החלפה.

משולשים שדורשים החלפה די תדירה.

והאם מנוע ה 1600 הוא ברזל ? (קראתי פה שכן אבל עדיין אשמח לחידוד)

מה מאלו תוקן ומה נשאר . אני שואל כי אני עומד להתחיל לחפש רכב והפעם אמינות בהחלט יהווה שיקול בבחירה.

פורסם

רדיאטור חימום פנימי נשאר.

מעבה מאדה נשאר (אתה מתכוון ליחידת מיזוג כולה? או רק לחלק הזה?).

מאווררים (איזה סיבה שהם יפסיקו לפעול בידיוק? תקלה אצלך ספציפית אולי , וגם לדברים האלו יש בלאי במידה מסוימת) נשארו.

פלסטיקה - שופרה משמעותית מאוד

חלודה מתחת לגומיות - לא יודע אם שונה , אבל ראיתי פחות בדור שני.

סרן אחורי נשאר (ופעם ב100-200 אלף קילומטר- לא ממש נורא, סה"כ זה סרן מצוין)

משולשים קדמיים (או יותר נכון בוקסות אחוריות כי אפשר להחליף רק אותן) נשארו

מנוע 1.6 - זהה לגמרי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מאווררים - תלוי בספק של מנועי המאוורר.

החלפתי כבר 5 מנועים צרפתיים (בפז'ו וב-ZX), הם נוטים להיתפס. יש גם ספק איטלקי, לא נתקלתי בבעיות (אם יהיה לי זמן, אנסה מתישהו לכתוב את השמות שלהם).

אותם מאווררים מגיעים ב-ZX, קסארה I, קסנטיה, 306, 405. די קל למצוא תחליפיים - לא בגלל זה צריך לפסול את הרכב.

הפלסטיקה טובה יותר בדור II - אך עדיין שבירה למדי.

פורסם

משעשע שאתה מספר את זה שמר , כי עכשיו נזכרתי שדווקא לחבר עם דור שני היתה בעיה עם המאווררים בזמנו (אחד מהם טחן את הפלסטיק בין המנוע לוונטה).

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא נשמע מעודד בכלל שקלתי לקנות כזאת (כי כתבו שהרכב אמין) אבל אם מתחילים לבדוק פרטני את הבעיות יש יותר מדי כאלו .

פורסם

תשמע , לכל רכב יש בעיות.

רוב הדברים שנכתבו פה קורים ברכבים מעל 100-150K קילומטר ואם אתה חושב שלרכב אחר לא יהיו בעיות מקבילות אחרי 10 שנים על הכביש - אתה די משלה את עצמך...

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא בטוח לגבי האשליה (לגבי היפניות)אני כבר זמן מה שואל אנשים שאני מכיר,רוב מוחלט של בעלי היפניות לא אמרו לי על תיקון רציני כלשהו לרכבם וגם אם כן התופעה נדירה, לעומת בעלי רכבים מארופה שכל כמה חודשים נאלצים להחליף חלק כלשהו.

עוד מקרה יש בחור שאני מכיר שהיתה לו מגאן 98-99 (לא זוכר ) היה מספר לי שכל חודשים לפחות היה מתקלקל משהו, והוא היה מתקן במורשה כל פעם חלק אחר שעולה הון , נמאס לו קנה לפני יותר מחצי שנה B4 שנת 2000 עם יותר מ 200K ק"מ

ושכח מהמקום שנקרא מוסך אומר איך שהוא קנה עשה טיפול וזהו מאז שקט מוחלט , וזה רכב מנהלים שאחזקתו אמורה להיות יקרה ממשפחתית, ואני בטוח שאם היה קונה איזה 406 או C5 היה מוציא הרבה יותר על אחזקה.

יש לי חבר עם מזדה 121 שנקנתה באותו הזמן שקניתי את הפזיו, אצלו עשה טיפול גדול ומילא גז למזגן זה במשך שנתים אחרונות, אני ב 205 (שאמורה להיות די אמינה) 3 אלטרנטורים (המשפצים דפוקים) 2 ציריות + גומיה לציריה , טיפול גדול , הלחמה ברדיאטור חיצוני החלפה של רדיאור פנימי,נגד מהירויות ,הרבה דברים קטנים מסביב שיפוץ קבוע לפלסטיק מתפרק,2 מילוי גז, טרמוסטת,משאבת מים(נגיד שזה חלק מטיפול קבוע) , משאבת בלם ראשית, אטם מכסה שסתומים, ועוד דברים.

שנינו 94 האוטו שלו שווה פי 3 משלי האוטו שלי נוח פי 3 משלו השאלה מה כדאי .

בקיצור 306 אני לא אקנה וכנראה אחפש יפני הפעם.

• תוכן חדש...