Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק בפונטו HGT שנתון 01, בעלת קילומטראז' נמוך יחסית במיוחד, כ-85 אלף ק"מ.

האוטו עבר טיפול מקיף של 45 אלף קילומטר לפני חודש וחצי, אשר כלל החלפת טיימינג, פילטרים, פלאגים וכמובן החלפת שמנים, כמו כן תוקנו כמה בעיות נזילות קטנות, והאוטו יצא מתוקתק ללא כל בעיה.

כשבועיים לאחר הטיפול המקיף, הבחנתי בנורת השמן אשר דולקת פעמיים בערך בנסיעה, למשך זמן ממש קצר (2 שניות), בעיקר בעליות.

בדקתי את מדיד השמן והוא הראה כיאלו לא קיים שמן בכלל, ממש על הקצה של המדיד טיפת שמן, נסעתי מהר למוסך שם נבדק האם קיים שמן, וכמובן שהמכונאי אמר שמזל שהגעתי מאחר וכמעט ולא היה שמן, הוא מילא שמן סינטתי מלא, בדק את המדיד ושיחרר אותי לשלום.

היום כשבועיים וחצי לאחר מכן, נסעתי בכביש מהיר כשאני שומר על מהירות גבוהה, ואני רואה את הנורה מהבהבת לשנייה ונכבת, לאחר מכן בהמשך הנסיעה זה קרה עוד מספר פעמים בעיקר בעליות.

חזרתי הביתה עכשיו, אני יחכה שהמנוע יתקרר והשמן ישקע ויבדוק עוד פעם שמן, אבל אני כמעט בטוח שעוד פעם המדיד יראה על חוסר בשמן מנוע.

איך יכול להיות דבר כזה?

אין שום סימנים לנזילות בחנייה שבתוך הבית שלי שם האוטו חונה רוב היום, השמן מולא כבר פעמיים מאז הטיפול.

האם יכול להיות שנשרף כל כך הרבה שמן בזמן כל כך קצר (רוב הנסיעות שלי הם במהירויות גבוהות יחסית)? אם לא מאיפה יכולה לנבוע הבעיה?

בכל מקרה אני מחר יבדוק עוד פעם שמן וימלא עוד פעם בתקווה שזה לא יחזור על עצמו עוד הפעם.

יש לציין שאני ביצעתי לאחר המקרה הראשון כמה מדידות שמן לאחר כמה ימים והמדיד היה מלא לגמרי..

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה בפיג'ו 306

בנסיעות ארוכות זה קורה

ובנסיעות הקצרות לא

המנוע שורף שמן אבל זה לא נשמע הגיוני שהוא

שורף כל כך הרבה

תחכה לתשובה מהמומחים

פורסם

שאתה אומר שאין נזילות בבית מה הכוונה?

האוטו מונע לאיזה כמה דקות על טורים "בריאים" משה בסביבות ה4 טור. ואז בדקת?

או שהאוטו לא מונע?

כי אני ממליץ לך להניע ולבדוק.

אני אחד שעושה לבד טיפולים לרכב ולפעמיים לא סוגרים מספיק חזק תמסנן שמן אז יש נזילה שהמנוע עובד חזק.

או מהבורג של הקארטר.

תבדוק.

ושוב תחזור למוסך תשב להם על הראש. שיבדוק הכל מחדש. ולא יעשה טוב שהוא ממלא שמן.

ואם המנורה נדלקת אני ממליץ לך לעצור מיד כי זה יכול להיות קריטי למנוע.

עוד משהו שעלה בראשי. שהאוטו מונע, אתה רואה עם הוא מעשן? יעני יוצא עשן מהאגזוז, זה יכול להיות סימן למנוע גמור.

פורסם
שאתה אומר שאין נזילות בבית מה הכוונה?

האוטו מונע לאיזה כמה דקות על טורים "בריאים" משה בסביבות ה4 טור. ואז בדקת?

או שהאוטו לא מונע?

כי אני ממליץ לך להניע ולבדוק.

אני אחד שעושה לבד טיפולים לרכב ולפעמיים לא סוגרים מספיק חזק תמסנן שמן אז יש נזילה שהמנוע עובד חזק.

או מהבורג של הקארטר.

תבדוק.

ושוב תחזור למוסך תשב להם על הראש. שיבדוק הכל מחדש. ולא יעשה טוב שהוא ממלא שמן.

ואם המנורה נדלקת אני ממליץ לך לעצור מיד כי זה יכול להיות קריטי למנוע.

עוד משהו שעלה בראשי. שהאוטו מונע, אתה רואה עם הוא מעשן? יעני יוצא עשן מהאגזוז, זה יכול להיות סימן למנוע גמור.

הכוונה שאין נזילות בבית, היא שהמקום בו האוטו מחנה על בטון אצלי בחנייה בבית פרטי, והאוטו עומד שם לפעמים גם 10 שעות ואני לא רואה סימנים לנזילות.

את האמת לא בדקתי כאשר האוטו על טורים אם קיים נזילות, אלה רק בעמידה ממושכת של האוטו.

האוטו לא מעשן עד כמה שידוע לי.

אני ינסה להניע אותו ללחוץ קצת לתת לו לעבוד, לראות אם קיים נזילות או האם האוטו "מעשן" מהאגזוז.

ליוסי כוהן, לפני הטיפול האוטו היה חדש אצלי יחסית (שבועיים +), ופחות הסתכלתי על הדברים האלו, למרות זאת אני לא זוכר שנדלקה לי נורת אזהרה של השמן מנוע.

ומשהו בכללי, יכול להיות שיש קשר בין הכמות בה אני לוחץ חזק על דוושת הגז בתדירות גבוהה יותר מבנאדם ממוצע לכמות השמן שנשרף?

פורסם

עד שתעלה על הבעיה תבדוק כל יום שמן ובמיוחד בנסיעות ארוכות.נסיעה אחת מספיקה כדי לגמור את המנוע במצב כזה.

כשקנית את הרכב עשית בדיקת קומפרסיה לפני?

פורסם

אני בדיוק מתכנן על אחת כזאת,כאוטו ראשון 2002 והשרשור הזה לא מוסיף לה ערך מוסף.

יכול להיות שזה המחלה של הדגם? להידפק ככה פתאום?

ג'ובני

פורסם

לא, זו לא המחלה של הדגם.

זהו המקרה הראשון שאני שומע עליו בסגנון.

לפותח השרשור, אשמח אם תוכל לעדכן לכשימצא הפתרון לבעיה.

!AWDSOME

פורסם

שאלתי אם התופעה נתגלתה רק לאחר הטיפול והסבירות הייתה שהשתמשו בשמן לא מתאים.

היות ואינך בטוח אז צריך ללכת לכיון אחר .

לשאלתך.

גם בנסיעה מאומצת ולא רגילה כהגדרתך עדיין לא צריכה להיות צריכת שמן מופרזת .

צריכת שמן מופרזת נובעת בדרך כלל מבלי מנוע גדול או שבר/תפיסה של טבעות בוכנה .

ממליץ על בדיקת נפילות לחץ.

פורסם

מוזר מאוד . הרכב לא נוזל, לא עשן , נוסע טוב וחסר שמן . מדיד ריק זה אומר שחסר ליטר או שתיים בשבועיים זה הרבה מאוד .

אולי יש נזילה שלא ראית ?

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

ממליץ לך ללכת למוסך התלתן בפ"ת המתמחה ברכבים איטלקיים ומטפלים בכמה וכמה HGT, פיאט קופה ואלפות למיניהם עם אותו מנוע פחות או יותר.

אבי מנהל המוסך מכיר את הדגם בעיניים עצומות ורוב העובדים שלו במוסך עבדו במוסך מרכזי או מורשה של פיאט ומכירים את האוטו גם.

לי בזמנו היתה בעיה הרבה יותר מסובכת מזו ועברתי מספר מוסכים כולל המרכזי ברמת החייל ואף אחד לא פתר את הבעיה. אבי פתר אותה בשעתיים.

אם תרצה אפנה אותך אליו.

מומלץ!

• תוכן חדש...