Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברי הפורום,

אני מתעניין בזמן האחרון בכל עניין החוק בארץ לגבי מירוצים וכו'... השאלה שלי היא, האם אפשרי, בתור יזם פרטי (עם תמיכה של ספונסרים מחו"ל ) לבנות כאן בארץ מסלול מקצועי ולהפעיל אותו בתור עסק שדומה בעקרונות לעסק קארטינג, אבל ברמה אחת מעל... כלומר מכוניות, אופנועים...

מה הם הדאגות העיקריות שלי בשביל להרים פרוייקט כזה?

- כיצד הדבר מתאפשר מבחינת החוק

- שטח ומקום למסלול

- בנייה של מסלול ותכנונו

- ביטוח כללי, איך זה יעבוד? על כל כלי רכב שעולה על המסלול? אני חייב לבטח אותו? האם חברת ביטוח ישראלית תסכים בכלל לבטח?

- השקעה כספית: בכמה מדובר בקירוב?

- הקמת מועדון חברים ואירגון תחרויות ואירועים

מה עוד?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1.אסור לפי החוק,פעם אחרונה שמישהו בנה,הרסו לו.

2.לא חסר בנגב.

3.רק תשלם ויבואו מחו"ל לתכנן לך.

4.אין ביטוח למסלולי מרוץ,אחת מהסיבות שאי אפשר להתחרות על מסלול בארץ.

5.לסילברסטון לא היה מספיק כסף לשפץ את המסלול וביטלו להם את החוזה של F1.

7.תתחיל לארגן מרוצי יונדאי גטס אוטומט,הרי חצי מדינה לא יודעים להעביר הילוכים.אם כל חברי הפורום יבואו למסלול זה לא מספיק בשביל לכסות את ההוצאות.

אייל

פורסם

לאחרונה הצליחו להחזיר לחיים את המסלול בכוכב יאיר, כנראה שעם כל האישורים הדרושים, כך שזה אפשרי. זה בטח גם יהיה יותר אפשרי עם הסדרת החוק שבוודאי תגיע בתוך עשור או שניים :-P

בכל מקרה - מקום למסלול יש, העניין הוא כספי - בצפון או דרום הארץ זה יהיה זול יותר, במרכז הארץ זה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

תכנון ובנייה של מסלול - מבחינה כספית מדובר בעשרות על גבי עשרות של מיליונים (למסלולי פורמולה 1 מדובר גם במאות מיליונים). בדולרים, כן? אלא רק אם בונים מסלול קטן כמו זה בכוכב יאיר, ואז זה יעלה לך "רק" כמה מיליונים בודדים.

אחרי שתעבור את המשוכות האלו, אפשר לדבר על ביטוח...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, למה כ"כ יקר לבנות מסלול? ( אני מתכוון נטו לבנות, להביא כלי צמ"ה ולבנות אספלט וכל מה שמסביב )

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

אם אפשר היה לעשות מזה כסף היה כבר איזה יהודי דוחף את הענין. כמו בענין הקזינו החוקי שיש כל השנים לוביים לטובת אנשי עסקים שאולי מתנגדים להימורים אבל לא מתנגדים לכסף, כך גם בענין המירוצים, איש עסקים, גם אם חושב שהסתובבות במעגל היא אידיוטית, היה מריץ את הענין אם היה בו כסף. כנראה שממיעוט של ילדים רעשנים לא קם עסק.

פורסם
רוני, למה כ"כ יקר לבנות מסלול? ( אני מתכוון נטו לבנות, להביא כלי צמ"ה ולבנות אספלט וכל מה שמסביב )

אלכס.

נטו לבנות? קודם כל כי מדובר באספלט - וזה לא דבר זול. אני בטוח שיש כאן אנשים שמבינים יותר ממני בעלויות אבל רק עלות האספלט + חפירות + מצע + הנחה של אספלט מגיעה בקלות לכמה מיליונים טובים למסלול קטנצ'יק של קילומטר וחצי אורך ו-10 מטר רוחב. אם אתה רוצה לבנות מסלול בסטנדרט בינלאומי הוא יהיה באורך של 4.5 ק"מ לפחות והעלות קופצת פי כמה.

המיקום משמעותי גם כן - אם אתה בונה במקומות מרוחקים יחסית אז הקרקע תהיה לא יקרה מדי, אבל במרכז הארץ יהיה מאוד קשה למצוא קרקע מספיק גדולה שלא תעלה הון.

עכשיו תוסיף: מתכנן מסלול, מגרשי חנייה, מבנים נחוצים, מקום לצופים, מחסנים, תשלום למהנדסים, בדיקות בטיחות, ביטוח. כל זה בסדר גודל של עוד כמה מיליונים טובים. (בדולרים, כן?)

תוסיף אחזקה שנתית וביטוח שנתי, שגם זה מאוד מאוד יקר.

רק לצורך הדיון - מסלול קטן של קילומטר וחצי יכול לעלות כמה מיליוני דולרים. מסלול של 4-5 ק"מ יעלה בוודאות מעל 10 מיליון. אם אתה רוצה לבנות מסלול בסטנדרט בינלאומי, שליגות בכירות ברחבי העולם יסכימו להתארח בו, אתה צריך לבנות מסלול של 50-100 מיליון דולר כי הוא צריך לעמוד בסטנדרטים הרבה יותר מחמירים. ואם אתה רוצה שהמסלול יארח פורמולה 1 - אז לפעמים גם 300מיליון דולר יספיקו בקושי (תשאל את הסינים, שהשקיעו את הסכום הזה במסלול של שנגחאי - בו מתקיים מרוץ הפורמולה 1 בדיוק היום)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני חושב שניתן להתחיל במסלולי דראג פשוטים באורך של קצת יותר מק"מ 1.

לא צריך יותר מדי מבנים לאחזקה, לא צריך "לתכנן" את המסלול והכל הרבה יותר פשוט.

מינמום השקעה מקסימום תועלת.

קצת יבש אבל מתבקש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הלוואי שזה היה כ"כ פשוט. מסלול דראג עדיין יעלה כמה מיליונים (כאשר כאן עלות הנחת האספלט היא החלק המרכזי) כולל קרקע, גדרות, מערכות אלקטרוניות, תחזוקה וביטוח. אתה רואה את זה מחזיר את ההשקעה בשלב כלשהו? אני לא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תיראו, מסלול בין לאומי בישראל זה רחוק.. מאוד. אבל מסלול סביר באורך של ק"מ וחצי מתוכנן היטב יכול לעבוד יפה.

ההגבלה הגדולה היא הביטוח, איך כמה ומי יבטח. באם לבנות תוכנית עיסקית מקיפה ומובססת היטב אפשר לגייס ספונסרים מהארץ (לא סביר) אבל מחו"ל כן.

בכדי בכלל להתחיל לחשוב אפילו על תכנון כל העניין צריך לסגור קצוות עם עניין החוק. מה המגבלה העיקרית? חוסר הביטוח?

פורסם

ועוד דבר... אם לא יצליח העניין אם הספונסרים לסכום כזה גדול, אפשר לתכנן מסלול ראלי (עפר). הנגב ניראה לי מקום מתאים מאוד, עדיין י עלויות של אחזקה ואדמה אבל אין הוצאות מטורפות על אספלט.. לפחות משהו מאורגן שיהיה.

וכאן אפשר איך שהוא להתחמק מהחוק כלומר לפחות מבחינת המהירות. ניתן לבנות מסלול שהמהירות המקסימלית שם תיהיה 110 ק"מש.

מה אתם אומרים?

פורסם

אין שום בעייה לבנות מסלולי מירוצים בארץ,אין כל בעיית שטח,אין שום בעיית ביטוחים

ישנה רק בעייה אחת והיא נקראת החרדון מפוספס הזנב שהיא לטאה ששורצת רצה בשטח ויש כמה טמבלים עם סנדלי דפנה ומשקפיים "עיגולדים" ,יקירי הנוף והירוק שקיבלו איזה תסמינים של "נירון קיסר" ותוקעים כל אפשרות של פרנסה והשקעות בארץ הקודש

וכמובן לא לשכוח, חברינו פקידי הממשל אלה שמוציאים לך את החשק והמיץ אפילו להתחיל.

המון משקיעים היו פה,תוכניות למכביר,כסף לא בעייה,אבל היריעות הקרועות של החממות הנטושות בקיבוצים ובמושבים

הם המזכרות של המטומטמים במערכת שלא רואים מטר מאפם קדימה.

רק כמידע

המסלול של F1 בתורכיה היה אמור במקור להיות כאן אצלינו בנגב,150 מיליון דולר הבנתם?

הבירוקרטייה הבריחה את המשקיע מפה תוך דקה.

קלוד ללוש הצרפתי רצה להקים בנגב עיר סרטים

חברת תעופה אמריקאית רצתה להקים בירוחם מפעל ומוסך ענק למטוסים (יואש צידון שהי ח"כ הניע את התהליך)

במדינה הזו שבועת ההייטק מתנפצת היא משאירה חורבן כלכלי

מדינה שמנוהלת ע"י טיפשים וחלמאים

אני רץ לקחת רגיעון

מירוצי מכוניות

פורסם

אני רץ לקחת רגיעון

מקלחת מיים קרים דחוף.

להביא לארץ מרוצי F1 זה חלום מוגזם.

הערבים מושקעים עמוק במרוצים והם לא יכניסו לארץ מכוניות.

אפשר לבנות קומפלקס של מרוצי אופנועים,קטנועים,קרטינג,מכוניות,גם כביש וגם שטח.

יהיה יותר רווחי ממסלול רק למכוניות.

אני לא הייתי משקיע בזה כסף.

אם יום אחד מרוצים יהיו חוקיים אפשר לסגור קטע כביש באיזה ישוב ולעשות עליו מרוצים,כמו שיש בהרבה מדינות.

אייל

פורסם

מה שדני אמר.

כל עוד מירוצים נתקלים בהתנגדות המימסד, נוכל רק לחלום על אשקלון 1970. לא כסף הוא המכשול (בסופ"ש של F1 נכנסת למדינה ולמסלול הכנסות של עשרות מליוני דולרים).

פורסם

חשבתי על זה בעצמי לא מזמן

מצאתי מעצבים, מצאתי נקודה נוחה בארץ, אפילו ישבתי עם יוסי ניסן ויובל מלמד בנושא

מסקנה? אולי בעוד 5 שנים אפשר להתחיל..

• תוכן חדש...