Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושיי אחרי הרכב המושלם נתקלתי במספר אושיות שרציתי לדעת מה בדיוק פשרן :

1. כתם חלודה קטן (בגודל כדור טניס בערך) על הגג שכוסה בשפכטל בצבע אם אינני טועה . צריך להדאיג אותי ? יכול להתפשט עוד או שרק בדיקה במכון תגלה זאת ?

2. אם מזגן - חימום לא עובד האם ניתן לגלות מה הבעייה המדוייקת מבלי לפרק את הדשבורד ? (אני חייב לצייןבשיחה עם מוסך מורשה אמרו כי לא ניתן לגלות מה הבעייה מבלי לפרק) .

3. מה יכולות להיות הסיבות לביטול התנעה במפתח והתקנת כפתור התנעה ? אני שואל כי נתקלתי ברכב עם מנגנון שכזה ורציתי לדעת אם יכול להיות שעשו זאת בגלל כשל רציני / חמור כלשהו במנגנון ההתנעה וכדומה . יש לציין שהרכב הספציפי התניע בלי בעייה .

4. מה העלות של התקנת בולמי זעזועים טובים וחדשים + עבודה בפיג'ו 106 XS 1996 .

תודה רבה לעוזרים , בריאות והצלחה מרובים לכם !

פורסם

1. בהחלט כן. ראשית כל כיסוי של הכתם בחומר ללא טיפול בחלודה שמתחתיו היא דרך מאוד מאוד חובבנית ומאוד מאוד לא יעילה לטיפול בחלודה. מה שיקרה זה שמתחת לכיסוי החלודה תמשיך לדגור ולהתפשט עד שתגלה שיש לך חור בגג.

אם מדובר בחלודה שטחית ביותר אז הטיפול בה קל יחסית - משפשפים את הפח עד שכל החלודה מוסרת, ממלאים עם חומר וצובעים את כל הגג. אם החלודה חדרה עמוק לפח אין ברירה אלא לחתוך ולרתך תלאי.

2. ברוב המקרים, במיוחד כשמדובר בפיג'ו ישנה, מנתקים את החימום בגלל נזילה מהרדיאטור הפנימי. לרוב תוכל לראות את המעקף שעשו בתא המנוע. הסיבה היא פשוטה - מעבר לעלות החלק (כמה מאות שקלים) נדרשת המון עבודה להחלפת הרדיאטור (=הרבה כסף) ורוב האנשים פשוט מוותרים על החימום.

3. סוויטצ' דפוק או סתם "שיפור פוזה" שנעשה ע"י אחד הבעלים הקודמים.

4. סביב האלפייה + לזוג הקדמיים. מאחור יש סרן עם זרועות עוקבות ושם העסק קצת שונה ולפעמים גם יקר יותר לתיקון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה אתה בטוח לגבי הבולמים?

זו בולמים אחוריים + עבודה ל 106 XS שנת 96 עולה 500 שקל, בולמים חלופיים כמובן.

פורסם

דבר ראשון צביקה תודה רבה על העזרה , אתה תותח !

עכשיו , תן לי להבין ,

1. האם בבדיקה של מכון יכולים להגיד לי בדיוק מה טיב החלודה , רצינית/לא רצינית , התפשטה או לא ? יש לציין שכרגע הכתם

מכוסה בשפכטל לבן (הבעלים אמר שהוא עשה זאת) .

2. האם יש סיכוי שתסביר לי איך אני מזהה אם עשו מעקף (בפיג'ו 106 וסיאט קורדובה) ? והאם יש לי עילה לנסות להוריד במחיר האוטו בגלל בעייה ספציפית זו ?

3. כמה עולה לתקן סוויטץ דפוק או להחזיר חזרה למצב רגיל ?

4. תוך כמה זמן יכול מזגן חימום לעבוד במיטבו ?

אני די מבואס עכשיו , הייתי בטוח שמצאתי רכב כמעט מושלם . חוץ מבעיות צבע קלות , כתם החלודה בגג והתקנת בולמי זעזועים חדשים שהמוכר אמר שיש לעשות הרכב היה פשוט ברמה . אחרי שגיליתי את הבעייה עם החימום (נסענו באוטו כ-10 דקות , עצרנו , חיכינו ועדיין לא עבד החימום) ניסיתי להתמקח עם המוכר בקשר למחיר אבל הוא היה בשלו . :(

תודה על העזרה !

פורסם
צביקה אתה בטוח לגבי הבולמים?

זו בולמים אחוריים + עבודה ל 106 XS שנת 96 עולה 500 שקל, בולמים חלופיים כמובן.

כתבתי שלפעמים זה יקר יותר.

תלוי מה הבעיה. אם הסרן שקוע או חורק החלפה של בולמים לא תעזור וברוב המקרים דרוש שיפוץ של הסרן - עסק לא זול שלא כל מוסך אוהב להתעסק איתו.

חזרה ללוקי הדו ממדי:

1. בבדיקה של מכון בדיקה אולי יכולים להגיד לך מה המצב אבל הם לא באמת רוצים. מבחינתם העיקר הוא לסמן בטופס הבדיקה שיש חלודה במרכב הרכב ומשם זאת כבר בעיה שלך. במקרים כאלו הכי טוב להתעיץ עם פחח טוב.

2. כן. פתח מכסה מנוע ועקוב אחרי הצינורות של נוזל הקירור שהולכים לכיוון קיר האש. תראה שני צינורות, אחד כניסה ואחד יציאה. אם הם מנותקים מהחיבור המקורי שלהם ובינהם יש גישור - כנראה שהרדיאטור מנותק.

3. ברוב המקרים החלפה של סוויטצ' לא יקרה במיוחד. כמה מאות שקלים אצל חשמלאי רכב.

4. החימום במיטבו כאשר המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה (בערך באמצע הסקאלה). אם המנוע נשאר על טמפרטורה נמוכה ולא מתחמם לטמפרטורה גבוהה יתכן והבעיה אינה ברדיאטור חימום כלל אלא בקומבינה כלשהיא שבוצעה במנוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוקיי נראה לי שהבנתי הכול . דרך אגב, איך זה שבמוסך מסויים לא רצו להתעסק עם התקנת חלונות חשמל לפיג'ו 106 XS 1996 ? הבחור בטלפון אמר שזה עניין מסובך והוא מעדיף שלא להתעסק עם זה .

יש לי שאלה לגבי האוטו בכלל וכדאיות קנייה :

פיג'ו 106 XS , 1996 , יד 3 , עברה 145,000 קילומטר .

מבחינה חיצונית - דהיית צבע קלה בגג , מכסה מנוע וקצת בצדדים . מכה קלה מאוד מקדימה בצד ימין מעל הגלגל . מעיכות בתחתית (כנראה הרבה לא טובה ע"י ג'ק) . כתם חלודה בגג שכוסה ע"י שפכטל . חוץ מזה כל החיצוני כמו חדש . כל הפלסטיקה בפנים שלמה וכמו חדשה . האוטו בכלליות נראה טוב ושמור למדי , במיוחד מבפנים .

מכניקה - מהסתכלות חיצונית הכל נראה בסדר במנוע . המוכר אמר שיש לסדר בולמי זעזועים חדשים . התנעה קלילה , מזגן קירור עובד , מזגן חום לא עובד .

נסיעת מבחן - העברת הילוכים טובה , שום בעיות בנסיעה , שום זיופים .

הבחור רוצה 12,000 ודי מקובע . מה שמפריע לי זה המזגן חימום וכתם החלודה . מה אתם אומרים ככה לפי קריאה ראשונית ?

פורסם

ברכבים האלו יש לבדוק ביסודיות גם נזילות מהמשאבת הגה כוח, מחלה ידועה שנוזלים מים מהמצבר ישירות על המשאבה ואוכלים אותה, אחרי זה לסדר את זה זה סיפור.

לא מזמן רכשתי 106 בדיוק כמו שאתה מחפש, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי אם אתה מעוניין להתייעץ.

בברכה,

טל

פורסם

הרכב לפי דעתי מצויין, תשקיע על יישור קו טוב ואתה רק תהנה.

מצד ימין של הרכב (כשאתה עומד מולו) למטה מתחבאת לה משאבת הגה כוח, אתה מוזמן גם לשאול את המוכר כל כמה זמן הוא ממלא שם שמן.

בברכה,

טל

• תוכן חדש...