Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Ibiza SC vs. Skoda Fabia Sport

Digital_Oracle86
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני חדש בפורום , קורא המון זמן נרשמתי רק כעת.

אני לקראת קניית רכב חדש,אני צריך סופר מיני עם קצת פלפל שתיהיה בטיחותית מאובזרת וייחודית על הכביש.

השיקול הכלכלי חשוב גם הוא וירידת הערך בעתיד.

הצרכים שלי הם בעיקר נסיעה לעבודה 5 פעמים בשבוע מאזור חדרה לת"א\הרצליה,

ובסופי שבוע למרחקים קצרים הרבה יותר.

-בכלכלי אני מתכוון גם מחיר קניה ראשוני וגם השקעה במשך הזמן בתחזוקה וכו'.

בנתיים ביקרתי באולם התצוגה החדש של סיאט והתרשמתי מאוד לטובה מהאיביזה שלמרות שהמחיר שהציעו לי הוא 105 k מדובר לגרסאת ה sport 1.6 ליטר ידנית שכמובן מאובזרת יותר מהגרסה הרגילה.

את הפאביה ניסיתי לראות בנתניה אך הם כנראה סוגרים מוקדם ולא יצא לי עדיין , אמורה להיות לי נסיעת מבחן על האיביזה ואני גם רוצה מאוד לבדוק את הפאביה כי מהתגובות של חברי הפורום אני מבין שהיא מאוד מומלצת ואם אני לא טועה גם זולה יותר מהאיביזה.

אשמח לקבל עזרה \ הצעות \ הארות :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעולה,

תעשה עליהן נסיעת מבחן שכוללת את המסלול שתעשה ביום ממוצע.

ותבחר במי שהכי אהבת :-P

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

המכוניות דומות ולצרכים שלך בעיקרון 2 המכוניות יתאימו מאוד.

מה שיותר מדבר אליך בעיקרון, אני יותר אוהב את האינטריור של הסיאט אז הייתי בוחר בה.

בתאכלס זה לא כזה משנה לצרכים שלך, מבוססות על אותה שילדה ואותו מנוע, לסיאט יש גם גיר DSG הוא טוב יותר מהטיפטרוניק של הפאביה.

איפה שתצליח להוציא מחיר טוב יותר או אוטו שיותר הדליק אותך תלך עליו.

פורסם

אני יכול להגיד לך רק משיקול של מראה! (מכיוון שלא נסעתי על אף אחת מהם רק ראיתי אותם)

מכיוון שכנירא ההבדלים בינהם בדגם הידני הוא קטן אז מה שיחליט כנירא בסופו של דבר זה העיצוב.

האיביזה הרבה יותר מושכת ו"מסובבת ראשים" כך אותה בצבעים לוהטים כמו אדום או שחור והשמיים הם הגבול (עוד פעם אך ורק מבחינה חיצונית)

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

האיביזה נראית לטעמי הרבה יותר טוב מהפאביה במיוחד ב3 דלתות. הDSG אכן טוב יותר אבל זה לא רלוונטי לכאן כי הבחור מחפש ידנית. היא גם מגיע עם גג שמש גדול שאין בפאביה. ובכלל מראה צעיר יותר . (לפאביה יש לדעתי בעיה של פרופורציות בגלל הגאנט הגדול והגובה הרב זה נראה כאילו מישהו שם לה גלגלים שהם לא שלה)

ועוד משהו קטן אם אתה מחפש פלפל אז אין שם.הרכב מבצע כמעט הכל טוב אבל לא ספורטיבי לא במהירות ולא בתחושה. אני מדבר על הפאביה ומניח שזה די דומה גם בסיאט

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

השתיים מאוד דומות מתחת לפני השטח, וגם מעל הן לא מאוד רחוקות (למעט המראה החיצוני). הפאביה תהיה יותר שימושית והיא זולה יותר לקנייה (אלא רק אם מאבזרים אותה כמו האיביזה, ואז היא קצת פחות זולה יותר לקנייה), האיביזה נראית מרשימה יותר ותהיה ככל הנראה מהנה יותר לנהיגה (אם כי הכל יחסי - היא לא ספורטיבית למרות שמה של רמת הגימור, ובקרת היציבות לא מתנתקת).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עניין של העדפה אישית - קודם כל תעשה נסיעות מבחן ואח"כ תחליט.

האיביזה החדשה טובה משמעותית מהקודמת (איכותית יותר, נעימה יותר לנהיגה, מרווחת יותר, מאובזרת ובטוחה יותר) ויש לה את ה-DSG7 המשובחת.

אני מאוד אוהב את העיצוב הפנימי של האיביזה, אבל העיצוב החיצוני פשוט מזעזע - מסובב ראשים הוא לא.

הוא מקסימום גורם לך להסתכל לכיוונים אחרים...

ע"פ מספר מבחני דרכים מגרמניה (מבחני סופר מיני'ס. אחד מהמבחנים כלל 12 סופר מיני'ס הטובות והמוכרות [שנמכרות גם בארצנו] - טוענים שלמרות שהאיביזה החדשה בהחלט קפיצת מדרגה ביחס לישנה, היא עדיין נחותה במעט מהפביה ומהקליאו.

למרבה ההפתעה - נטען שהפביה גם מעט מתנהגת יותר על המסלול (מרחקי הבלימה שלה היו קצרים יותר, ההאצות היו זריזות יותר ובסופו של דבר היא הייתה נעימה יותר לנהיגה).

אחרי 8 חודשים עם איביזה 08 (דור יוצא) 1.6 "ספורט", ידנית - אני אישית לא אסתכל בכלל לכיוון של סיאט - בגלל השירות המחפיר במוסך המרכזי (בבני ברק) ובגלל אמינות לקויה (לא רק של הרכב שלי ספציפית, אלא של עוד כמה חבר'ה שסבלו מבעיות זהות ואפילו חמורות יותר).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, אני עם הסיאט הרביעית שלי ובלי עין הרע טפו טפו טפו...

ואכן ידוע של המסלול ובמבחן ששלחת לי פעם הפאביה ניצחה אבל אם הדרישות של הבנאדם זה ליסוע לעבודה ולחזור הביתה זה לא כזה משמעותי לפחות לדעתי כי שתיהן מכוניות לא רעות כלל.

פורסם

זה באמת עניין של העדפה אישית.

אני אישית חושב שהעיצוב החדש של האיביזה גורע ממנה, מצד שני גם הפאביה לא דוגמנית על.

בקשר לאיכות- הFR שהוצאנו ב2005 מהסוכנות עדין כאן וטפו טפו טפו, הכל תקין. גם הלאון לא עושה שום בעיות מיוחדות.

לגבי מוסך ספציפי- אפשר לעבור למוסך אחר (בקרוב שרשור נפרד).

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן, הפביה יותר נעימה לעיכול מהאיביזה חדשה.

האיביזה יותר נועזת והפביה נראית מאוד סולידית לידה (לטוב ולרע).

אסי, תתחדש - מתי רואים את הכלה החדשה? :-)

לא טענתי שכל האיביזות בעיתיות, אבל אין הן לא חפות מבעיות מציקות (שיתכן ואתה עוד לא נתקלת בהן ויגיעו בעתיד).

אני סבלתי מבעיות פלסטיקה (הרבה מאוד זמזומים וקרקושים, הרבה גומיות שנשרו ונקרעו ודיפונים שהתנפחו מהשמש [כנראה]) ומכניות (בעיות במתלה קידמי, בעיות עם תיבת ההילוכים וכן הלאה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רגע, ואין התייחסות לכך שבפאביה יש 6 כ"א לעומת האיביזה שם יש 4 ? אחרי הכל, ה2 כריות אוויר האלה עושים הרבה מאוד הבדל בכל מה שקשור לראש של היושבים מאחורה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

סתם קוריוז, בדרישות אתה רושם שאתה מחפש פלפל וייחודיות. ב-2 הרכבים שציינת אין שום ייחודיות (האיביזה עדיין חדשה אבל בטוח בקרוב תציף את הכבישים ופאביות יש כבר המון) ושום פלפל (מדובר בסופר מיני לכל דבר, זה שמדביקים להם כל מיני כינויים ספורטיבים לא הופך אותם לרכב כאלה).

לפי דעתי האלפא מיטו היא הסופר מיני הכי מפולפלת וומיוחדת שיש.

עוד רכב מיוחד שהייתי בודק זה את הפיאט 500, שאומנם נותנת תמורה פחות טובה לשקל אבל מכניסה לכיס הקטן את שאר מהתחרות בייחודיות.

ד"א, לא רשמת תקציב אלא רק שאתה מחפש סופרמיני, לכן קח בחשבון שבד"כ רכבים מיוחדים עולים בהתאם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...