Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע האם במחירון יצחק צפוייה ירידה במחיר מאזדה 3 שנת 2006,

כאשר יתפרסם בראשון באפריל, או שלא ידוע ?

תודה.

פורסם

בטח שידוע.

בעוד 18 ימים בדיוק מחירה של מאזדה 3 ירד ב 1682 ש"ח ו- 37 אגורות, כי ככה לוי יצחק החליט.

יש אפשרות -בסבירות נמוכה יותר- שמחירה ירד ב- 1876 ש"ח ו- 15 אגורות, כי דווקא ככה הוא יחליט.

מכיוון שאין שום דרך הגיונית או כלכלית לקבוע מחיר אחד ויחיד לעשרות אלפי מכוניות משומשות - כל מחיר שהאורקל "יתקע" בתחילת החודש הוא הגיוני (או שלא).

דבר אחד ברור - המחיר שיהיה רשום במחירון יהיה גבוה משמעותית מהמחיר שבו חברות הליסינג מוכנות למכור את המכונית למי שמתמקח.

מכיוון שעיקר דגמי מאזדה 3 משנתון 2006 נמצאות בבעלות חברות ליסינג, זה גורם לכך שאנשים כמוך -שעדיין מאמינים למחירון מסיבה לא ברורה- ישלמו יותר ממה שהיו יכולים לשלם אילו היו חושבים בעצמם במקום לתת ללוי יצחק לחשוב בשבילם (ולעשות המון כסף בשביל עצמו).

פורסם
בטח שידוע.

בעוד 18 ימים בדיוק מחירה של מאזדה 3 ירד ב 1682 ש"ח ו- 37 אגורות, כי ככה לוי יצחק החליט.

יש אפשרות -בסבירות נמוכה יותר- שמחירה ירד ב- 1876 ש"ח ו- 15 אגורות, כי דווקא ככה הוא יחליט.

מכיוון שאין שום דרך הגיונית או כלכלית לקבוע מחיר אחד ויחיד לעשרות אלפי מכוניות משומשות - כל מחיר שהאורקל "יתקע" בתחילת החודש הוא הגיוני (או שלא).

דבר אחד ברור - המחיר שיהיה רשום במחירון יהיה גבוה משמעותית מהמחיר שבו חברות הליסינג מוכנות למכור את המכונית למי שמתמקח.

מכיוון שעיקר דגמי מאזדה 3 משנתון 2006 נמצאות בבעלות חברות ליסינג, זה גורם לכך שאנשים כמוך -שעדיין מאמינים למחירון מסיבה לא ברורה- ישלמו יותר ממה שהיו יכולים לשלם אילו היו חושבים בעצמם במקום לתת ללוי יצחק לחשוב בשבילם (ולעשות המון כסף בשביל עצמו).

אני לא מבין מה מטרת הציניות וההתנשאות.

"ישלמו יותר ממה שהיו יכולים לשלם אילו היו חושבים בעצמם במקום לתת ללוי יצחק לחשוב בשבילם "

אתה יודע כמה אני משלם ?

"חושבים בעצמם" ? אתה רוצים שאני אמציא מחירון משל עצמי ?

פורסם

שוב, ובפעם האלף.

השוק מורכב מהיצע וביקוש - כלל ראשון ובסיסי בכלכלה, ולא לוי יצחק ולא סבתא של לוי יצחק יכולים לשנות את זה.

אם ציי הרכב ימצאו עצמם "תקועים" עם אלפי מאזדות 3 שאין להם ביקוש, הן יורידו את המחירים.

ואם הן יחטפו כלחמניות טריות, הן לא יורידו מחירים.

מסובך?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שוב, ובפעם האלף.

השוק מורכב מהיצע וביקוש - כלל ראשון ובסיסי בכלכלה, ולא לוי יצחק ולא סבתא של לוי יצחק יכולים לשנות את זה.

אם ציי הרכב ימצאו עצמם "תקועים" עם אלפי מאזדות 3 שאין להם ביקוש, הן יורידו את המחירים.

ואם הן יחטפו כלחמניות טריות, הן לא יורידו מחירים.

מסובך?

לא מסובך.

מה מסובך להבין את מה ששאלתי ?

פורסם

לא מסובך להבין את מה ששאלת, ועמיתיי ענו לך תשובות מנומקות ואיכותיות. אם בכל זאת אתה מרגיש חוסר מסוים, הרשה לי להרחיב:

לפי נתונים שבידי, ישנה סבירות של 0.498% שמחיר מאזדה 3 שנת 2006 לא ירד באפריל. מכך נובע, כמובן, כי יש סיכוי של 99.502% שמחירה כן ירד באפריל. בטוחני שנתונים אלו ישרתו אותך באופן הטוב ביותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שבטוח הוא, שבליל המספרים הלא רלוונטים שאתם זורקים לאוויר גורם לכם להרגיש חכמים.

סיכמתי על רכישת רכב, עם X% הנחה ממחירון יצחק לוי,

אני יכול לרכוש את הרכב מספר ימים לפני הראשון באפריל, או מספר ימים אחריו,

מכיוון שלהמתנה יש גם חסרון (שלא קשור למחיר הרכב), סה"כ רציתי לדעת האם יש צפי ידוע כלשהו לירידה במחיר.

בשורה התחתונה קיבלתי את התשובה (שלא יודעים), וגם גרמתי לכן להרגיש מתנשאים וחכמים,

Win Win Situation (או שלא).

תודה וכל טוב.

פורסם

מה שבטוח הוא, שאתה משום מה משוכנע שניתן לספק בליל מספרים רלוונטיים.

התשובה היא דווקא שכן יודעים ברמת בטחון גבוהה למדי שהמחיר ירד. אולי ב-1000, אולי ב-2000 שקלים, אבל רוב הסיכויים שהוא ירד. בכל מקרה אל תסמיך את ההחלטות שלך על הסיכוי שירד או לא ירד - אם יש חסרון עבורך בהמתנה, קנה כמה שיותר מוקדם ושלום על ישראל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כמו לכל האחרים, גם לי אין את המידע לגבי המחיר המדוייק של מאזדה 3 החל מראשון באפריל.

תעשה את השיקולים שלך: עד כמה דחוף אתה צריך את הרכב.

ועוד דבר נוסף - מצאת מכונית ספציפית (שמורה, ללא תאונות, במצב מכאני טוב, יש לך מידע לגבי מי\ כמה\ איך נהגו ברכב ב 3 השנים האחרונות)?

אם כן, אולי בכל זאת לא חשובה ירידת ערך של ראשון באפריל ושווה לקחת את המכונית הזאת עכשיו בגלל הנתונים הטובים לפני שמישהו אחר יקח אותה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כמו לכל האחרים, גם לי אין את המידע לגבי המחיר המדוייק של מאזדה 3 החל מראשון באפריל.
אני חושב שהתאריך המדובר הוא סמלי במיוחד.

לאורך כל השנה -מהסיבות שפירטתי- מחיר ה"מחירון" של מכוניות הנפוצות בחברות הליסינג הוא בדיחה.

אין לו שום קשר למחיר סביר, הוא מתנהג במנותק לחלוטין מכללי ביקוש והיצע והוא מאפשר לחברות ליסינג (מצד אחד) להציג ערכים גבוהים במאזנים שלהם וגם (מצד שני) למכור במחיר נמוך הרבה יותר ועדיין להרוויח.

מכל הסיבות האלה "מחיר המחירון" הוא בדיחה לא מצחיקה, אבל באחד באפריל הוא יש יותר נכונות לקבל בדיחות כאלה.

פורסם

נכון, אך לא מדוייק.

מנהלי קווי האשראי בבנקים יודעים מצויין שאין הרבה קשר בין מחיר המחירון לשווי הריאלי של הצי, ולא מעט חברות ליסינג נאלצו "להביא כסף מהבית" ומי שלא יכלה לגייס הון כביטחונות, פשוט קרסה, ע"ע דורנט או טראפיק.

וגם כאן יש עיניין של היצע וביקוש, וכפועל יוצא יורד המחיר ככל שהמכונית מבוקשת פחות.

פורסם

צר לי, אבל עניין של היצע וביקוש אין כאן.

אני יכול לתת לך מגוון נימוקים שיסבירו מדוע לוי יצחק אינו מסוגל למדוד נתון חמקמק כמו "היצע וביקוש", אבל יש הוכחה אמפירית טובה עוד יותר.

אם במצב כלכלי עגום כל-כך, כשחברות ליסינג קורסות כי אינן מצליחות למכור מכוניות ועשרות אלפי אנשים מפוטרים, המחירון טוען שמחירה של מאזדה עלה (!?), אז סלח לי - אין כאן שום עניין של ביקוש והיצע.

יש כאן מספרים שנרקחים על בסיס אינטרסים שונים לחלוטין.

מנהלי קווי האשראי בבנקים יודעים מצויין שאין הרבה קשר בין מחיר המחירון לשווי הריאלי של הצי
מנהלי קווי האשראי בבנק אולי יודעים זאת, אבל המחירון המנופח מאפשר לחברות הליסינג להגיש לבורסה דו"חות רבעוניים מפוברקים לחלוטין.

השורה התחתונה של הדו"ח היא "הרווחנו קצת אבל הרווחנו".

בשורה של "שווי נכסים" כתוב מספר שמבוסס על המחירון. בחברות ליסינג גדולות זה מספר עם תשעה אפסים מימינו.

תזוזה של 1000 ש"ח כלפי מעלה במחיר המחירון, כפול 10,000 מכוניות בצי-רכב של חברת ליסינג מאפשר לה לכתוב בדו"ח לבורסה שווי גבוה ב- 10 מיליון ש"ח.

אף אחד לא יגיד לה כלום וגם חברת רואי-החשבון שחותמת על הדו"חות לא תתווכח.

זה מה שצי-הרכב שווה. זה כתוב במחירון.

פורסם

תיאורטית הצי שווה מחירון.

מעשית, הבנקים שמלווים פיננסית את חברות הליסינג הגדולות מביאות בחשבון שהמכוניות שוות 70% מערכן במחירון.

למרות המיתון, מצבם של הבנקים בארץ איתן למדי, שוב בשל הסיבה שהם נימנעים לקחת סיכונים.

וזו גם אחת הסיבות מדוע אף חברת ליסינג לא זכתה במכרז לאספקת רכבי ליסינג לצה"ל.

אין מי שיממן אותם.

פורסם

זה יופי, אבל זה מאפשר לחברות הליסינג, כאמור, להציג בדו"חות שלהם לבורסה מאזנים חיוביים.

אתה באמת מאמין שמחירה של מאזדה 3 משנתון 2008 עלה בתחילת פברואר ב- 1000ש"ח בגלל שהביקוש התגבר וההיצע נותר זהה ?

נו, באמת.

• תוכן חדש...