Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חדש פה וגם אין לי הרבה ניסיון באחזקת רכב, ומבקש דעתכם על מקרה שקרה לי,

לקחתי את האלנטרה שלי לטיפול במוסך יונדאי ברעננה להחליף ממיר קטליטי וגם לבדוק את ההילוכים, המוסכניק הציע לי ממיר מקורי ב4,500 או תואם מקורי ב3,000 שקל והוא גם אמר שצריך להחליף קלאץ' וזה עולה 1000 שקל לתואם מקורי ועבודה זה עוד 600, סה"כ קלאץ +ממיר תואם מקורי + עבודה חשבתי שיצא 4,600, לפי מה שסיכמתי עם המוסכניק.

למחרת אני בא לקחת את המכונית ומקבל חשבון אחר לגמרי, ממיר - 4,450 שקל, קלאץ' - 950 שקל, עבודה - 1100 שקל, ועוד החליפו לי שמן גיר ועשו חריטת גלגל תנופה בלי לומר ובלי שביקשתי וזה עוד 330 שקל, סה"כ אחרי מע"מ - 7,800.

הם הכניסו בחישוב הנחה(בלי שביקשתי בכלל) ויצא 5,800 שקלים, כשאמרתי לפקידה שזה לא מה שסיכמתי עם המוסכניק ואני רוצה את המחיר שסוכם בלי הנחות ובלי טובות, היא אמרה שזה המחיר ויש שלט מאחורי(באמת היה דף קטן שלא ראיתי) שסיכום בע"פ עם המוסכניק לא תקף ורק הצעת מחיר בכתב ואיימה ברמז שהיא תבטל את ההנחה אז כדאי לי לשלם.

השאלה שלי אם זה מקובל במוסכים שצריך לבקש הצעת מחיר בכתב לפני הטיפול או שעשו עלי תרגיל עוקץ?

תודה

פורסם

נניח לרגע שאתה צודק לחלוטין. שסיכמתם על 4600 ש"ח . האם סיכמתם שהסכום כולל מע"מ? בדרך כלל במוסכים הסכום שנאמר הוא לפני מע"מ.

4600 לפני מע"מ, זה 5313 כולל מע"מ, תוסיף את השמן והחריטה שזה עוד 300 ש"ח ואתה קרוב מאוד לסכום ששילמת.

אסף

פורסם

תמיד אתה יכול לפנות לאיגוד המוסכים אם אתה חושב שפעלו איתך בדרך לא ישרה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני הנחתי שזה כולל מע"מ, בדיעבד, הייתי צריך לשאול, אבל גם כשאני לוקח בחשבון מע"מ יש הבדל בין 5313 לבין 5800,

וכל העניין הזה שניפחו לי את המחיר ל7000 ומשהו ואז כאילו עושים לי טובה עם ההנחה כדי שאני לא אתלונן זה מעצבן.

בכל אופן השאלה שלי אם זה מקובל במוסכים מניסיון של האנשים בפורום שההצעת מחיר של המוסכניק לא מחייבת בכלל וצריך לדרוש הצעת מחיר בכתב?

פורסם

מעולם לא ניתקלתי שיש לתת הצעת מחיר בכתב אחרת ההצעה בע"פ לא מחייבת.

הרכב שלי מטופל במורשה לאחר סיכום מחיר עם בעל המוסך התוספת היחידה היא המע"מ.

נניח שתמצא תקלה במהלך העבודה מעולם לא חוייבתי לפני שנתתי אישור טלפוני לבעל המוסך.

משהו לא תקין מה שנעשה לך וזה עוול מבחינתי יש כאלו שבטח יחלקו עליי אבל זוהי דעתי.

פורסם

בסך הכל הבעייה היא שבעל המוסך לא דאג לעדכן אותך על העובדה שהוא חורט את גלגל התנופה ואת המחיר של זה, לגבי הצעת מחיר מודפסת זה הרבה יותר טוב בשבילך כלקוח כי אין להם דרך לשנות את המספרים.

בסך הכל המחיר לא בשמיים כך שאין לך מה לדאוג, רק להבא תדאג לקבל הצעת מחיר מודפסת ותדרוש שכל דבר מעבר להצעת המחיר שקיבלת יעדכנו אותך ויבקשו את אישורך.

פורסם

במוסך שאני טיפלתי בו, מוסך מורשה של פולקסווגן. כל הצעת מחיר שקבלתי הייתה תמיד בעל פה ותמיד כוללת מע"מ (מה אני בעל חברה?), או שהודגש שהסכום לא כולל מע"מ.

מראש בעל המוסך הודיע לי שייתכן שבהתאם להתקדמות העבודה עלול לצוץ משהו, וסכמנו על סכום שעד עליו אפשר לפלוש. לגבי אביזרי בטיחות : בלמים וכיו"ב נתתי תמיד יד חופשית גם מבלי צורך לטלפן אלי ולבקש אישור.

הקיצר, אני לא חושב שהתנהלות המוסך כלפיך הייתה הוגנת, והיה צריך ליצור איתך קשר טלפני ברגע שראו שהסכום הולך לתפוח ממה שסוכם.

אפשרות נוספת היא שחל ממש קצר מוחלט בין ההבנה שלך לבין מה שהמוסכניק אמר.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי ,ואני אומר לך את זה בתור בעל מוסך ,המחיר שקיבלת בהצעת

המחיר שבעל פה כלל בתוכו הנחה ממחיר המחירון של החלק והעבודה ,אבל בחשבונית

יש צורך לציין זאת ולכן נכתב מחיר המחירון ונכתבה ההנחה שמתאימה למחיר שסיכמו איתך

למעט כמובן התוספת עבור חריטת גלגל התנופה .

לדוגמא מחירו של מצבר קרוב ל 800 אבל אם תשאל אותי אני אומר לך מחירו 700

בחשבונית יהיה כתוב מחירו המלא ו 20 אחוז הנחה ,שזה הצעת המחיר שקבלת.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני לא חושב שזה המקרה, כי הוא אמר לי שמחיר של חלק מקורי עולה 4,500 ומחיר של תואם מקורי זה 3,000 ובחשבון גם אחרי ההנחה זה עדיין יקר מ3,000 כששאלתי למה, אז הפקידה אומרת לי שהוא שם חלק מקורי ואני צריך להיות מבסוט על המחיר, למרות שאני לא ביקשתי מקורי ועכשיו אני גם לא יודע לבדוק אם זה מקורי או לא.

• תוכן חדש...