Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום כהרגלי נסעתי ללימודים,אבל היות והיה יום גשום לבשתי נעליים גדולות וכבדות[טעות מצידי].:-(

כשסיימתי את הלימודים, בדרך חזרה הבייתה,אני מעביר הילוכים [היה מאוד קשה ללחוץ על הפדאל של המצמד בגלל הנעליים שלבשתי,הגעתי לחנייה של הבית אני בא להעביר להילוך שני לוחץ על הפדאל חזק[נעליים כבדות] ו'קלאק' אני שומע צליל שבירה.אני מסתכל אני רואה שהפדאל של המצמד נשבר,ז"א רפוי!אפשר לשחק איתו כלפי מעלה ומטה.:shock:

מדובר בפונטו 97.

עכשיו איך אפשר לסדר את הבעיה,ומה בדיוק קרה כתוצאה שהמצמד רפוי?

ואיך במצב כזה אני יכול להגיע למוסך?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

למיטב ידיעתי,

נקרע לך הכבל קלאץ' (רעש שבירה ששמעת).

תוכל להגיע למוסך עם גרר או חבר שבכל רמזור ידחוף את האוטו קצת, ותוכל להכניס להילוך (ולהעביר הילוכים בלי קלאץ' אני לא מציע לך, כי צריכים להיות מאוד מקצועיים ועדינים בזה..אבל זה אפשרי). אולי יש לך איזה חבר שיוכל לבצע את העבודה במקום כך שלא תצטרך לנייד את האוטו.

עלות החלפת כבל קלאץ' - כולל עבודה צריכה להיות לדעתי בין 300-500 ש"ח.

אם יש לך ידיים טובות, תוכל לעשות זאת לבד. זה לא מסובך, רק לא הכי נוח.

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

קודם כל,

אני מוודא,

כשאתה לוחץ על הדוושה, היא זזה, רפויה באוויר? כי אם כן, זה אכן כבל קלאץ'.

להעביר הילוכים ללא קלאץ' - בעדינות כשאתה נוהג - במהירות המתאימה, מעבירים הילוך - מזיזים את הידית, בלי לחיצה על הקלאץ'. פשוט דוחפים את הידית להילוך הבא.

הבעיה העיקרית? להתחיל נסיעה... צריך לדחוף את האוטו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כן זה רפוי,נכון לעכשיו הפדאל "שוכב" על הקצה ,ז"א כאילו בזמן "הלחיצה" עצמה.אבל אפשר לשחק איתו עם היד להעלות אותו כלפי מעלה ולהוריד כלפי מטה בלי שום התנגדות.

נראה לי לבסוף אני אקח את האופציה השנייה-הגרר.אני גר בעיר שהיא בעיקר עליות וירידות אז בלי מקצועיות כמו שאמרת יהיה לי מאוד קשה להגיע למוסך.

ותודה רבה לך על העזרה.:-)

פורסם

ובכן,לבסוף הזמנתי היום גרר ולקח לי את האוטו למוסך.

במוסך המכונאי מצא שלא הכבל של הקלאץ' נקרע, אלא הסוגר מברזל הוא זה שנפל.עכשיו הוא שם לי שני סוגרים כאלו.

רציתי לשאול,

כתוצאה ממה זה יכול לקרות שהסוגר נפל?

והאם אני צריך לבדוק כל תקופה מסויימת אם הסוגרים מחזיקים טוב?

תודה.

פורסם

כן.

ואני לא ממש מבין במכונאות,אבל ממה שראיתי הוא הבריג לי שני ברגים על הברזל של הכבל קלאץ'.

פורסם

אתה יכו ללהעביר הילוך אבל זה לא בירא, בעצירות תאלץ לכבות את המנוע ולהאיץ חזרה בהנעה, בקיצור לא בריא.

ד"א חשבתי שברכב יש קלאץ' הידראולי.

פורסם

אני לא צריך לעשות את כל זה כייון שתיקנו לי את הבעיה.וכל מה שרשמת אני מודע לזה כבר.

השאלות שלי הן:

כתוצאה ממה זה יכול לקרות שהסוגר נפל?

והאם אני צריך לבדוק כל תקופה מסויימת אם הסוגרים מחזיקים טוב?

תודה.

• תוכן חדש...