Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

הרכב הוא פגו 206 XS 1600.

כשקניתי את הרכב שמתי לב למד החום שלו שנע בצורה מוזרה.

כשאתה נוסע מחוץ לעיר, חום המים עומד על 70 מעלות בערך.

כשאתה נכנס לעיר חום המים מגיע ל90 מעלות וקצת יותר.

הלכתי למוסך מורשה שיבדוק את הבעיה הוא עשה בדיקה במחשב לא מצא כלום וגם אמר לי שככה זה צריך להיות ברכב הזה כי בנסיעה מהירה הוא מקבל אוויר מבחוץ ומתקרר יותר.

אתמול עשיתי נסיעה דיי ארוכה לצפון הרחוק והאוטו התחמם יותר מהנורמל לכמה שניות ואז ירד ושוב עלה ואז ירד שוב לא הבנתי מה קרה, עצרתי בצד נתתי לרכב להתקרר ובדקתי מים, המפלס היה תקין.

היום בבוקר חזרתי ובדרך הרכב לא התחמם אבל כל הזמן המחוג השתנה במהירות מטמפ' של 70 לטמפ' של 90 כל הנסיעה ולא התייצב בכלל.

מה יכול להיות הבעיה??

זה דיי דחוף, תודה.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

כעיקרון, מד טמפרטורת נוזל הקירור ב206 עולה שנתון אחד מעל הקו האמצעי וזה מצב תקין ונורמלי לחלוטין. במיוחד אם עיקר ה"התחממות" היא בנסיעה עירונית איטית ופקוקה.

במקרה הספציפי שלך, העובדה שמד הטמפרטורה כל הזמן עולה ויורד ולא נשאר קבוע פחות או יותר בהחלט עלולה להעלות חשד, ובמקרה זה אני לא הייתי מסתמך על בדיקה ממוחשבת אלא ניגש לבדוק את מצב מערכת הקירור, בדגש על טרמוסטט או רדיאטור סתום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לחבר שלי פעם הייתה בעייה בדיוק כזאת וגם בפז'ו 206 הבעיה הייתה ברדיאטור אז כדאי שתבדוק אותו היטב הוא היה סתום8)

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

טמפרטורה של 90 מעלות היא בדרך כלל ברב הרכבים טמפרטורת עבודה נורמלית. העובדה שהטמפרטורה יורדת מתחת ל90 מעלות מעידה על טרמוסטט תפוס במצב פתוח או לא קיים כלל.

כמה זמן לוקח לרכב להגיע לטמפרטורת עבודה בבוקר מרגע ההתנעה?

פורסם

לוקח לו הרבה יותר זמן מרכבים אחרים שנהגתי עליהם.

ומה זאת אומרת תרמוסטט לא קיים בכלל SILENCE?

ואיך אני יכול לבדוק את מערכת הקירור? הכוונה לתרמוסטט תפוס או ולרדיאטור סתום?

בנוסף בדקתי את שני הצינורות,והתחתון היה דיי חם קרוב מאד לטמפ' העליון, אבל המאוור עובד כמו שצריך.

פורסם
לוקח לו הרבה יותר זמן מרכבים אחרים שנהגתי עליהם.

ומה זאת אומרת תרמוסטט לא קיים בכלל SILENCE?

העובדה שלוקח לרכב הרבה זמן להתחמם והעובדה, שציינתה בפתיחת השרשור, שהטמפרטורה יורדת מטמפרטורת העבודה מחזקת את ההשערה שהטרמוסטט תפוס במצב פתוח או לא קיים כלל.

לא קיים כלל, פשוטו כמשמעו לא נמצא במקומו. זאת אומרת מישהו בעבר הוציא אותו, כניראה כדי להתגבר על בעיית התחממות אחרת.

פורסם

SILENCE ממה שאני יודע כאשר אין תרמוסטט אז לא יכולה להיות בעיית התחממות כזאת כי יש כל הזמן תחלופה של מים, וחום המים לא אמורים לעלות כמעט וכמובן שלא להתחמם בצורה כזאת.

אני טועה?

וגם המאוורר הוא מושפע בצורה כלשהי כשאין תרמוסטט, הוא אמור לעבוד פחות או לא לעבוד בכלל??

או ההפך הוא אמור לעבוד כל הזמן?

שזה לא קורה, פעולת המאוורר תקינה.

פורסם

תפקיד הטרמוסטט הוא לפתוח או לסגור את מעבר נוזל קירור לרדיאטור. כאשר הוא תפוס במצב סגור אז הוא מהווה גורם להתחממות נוזל הקירור. כאשר הוא תפוס במצב פתוח או לא קיים כלל אז הוא גורם לשינויי טמפרטורה כלפי מטה כניראה שזו הבעייה ברכבך. אם הטפרטורה אצלך בנוסף לזה שהיא לא יציבה כלפי מטה, חוצה את קו ה90 מעלות כלפי מעלה, כלומר בעיית התחממות, מדובר בבעיה נוספת מלבד לטרמוסטט תפוס. נוזל הקירור מתחמם יתר על המידה ולא מצליח להתקרר ברדיאטור וחוזר חם למערכת. אם לטענטך המאווררים פועלים אז בכדי לפתור את בעיית ההתחממות שווה לעבור לנוזל קירור מקורי של היצרן ולבצע ניקוי רדיאטור כמו שהציעו קודם. בנוסף לוודא שקיים טרמוסטט ואם קיים כזה יש להחליפו כיוון שהוא לא מבצע את המוטל עליו.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תבדוק משאבת מים , במקרה שלך אין טרמוסטט אז לא צריך לפרק אותו , תפרק צינור עליון של רדיאטור , תתניע את הרכב ,תן גז ותראה אם המשאבה זורקת מים , תקפיד על מילוי מיכל העיבוי תוך פעולה זאת .

אם היא זורקת , אז הבעיה או במאווררים או ברדיאטור.

HONDA CIVIC LS

פורסם

תקרא את השרשור שאני התחלתי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=266588

אחרי שבמוסך לא הצליחו לעלות מה הבעיה ברכב שלי (נוזל קירור התחמם יותר מדי) הם "התחכמו" ועשו לי חורים בתוך תרמוסטט.

ונהיה לי בדיוק אותה הבעיה כמו שאתה מתאר. מחוץ לעיר החום עמד על 70 מעלות. בתוך העיר נע סביב 90 מעלות.

בכל מקרה זה לא מצב נורמלי. צריכת דלק עולה כאשר מנוע קר ופתרון זה משתיק בעיה אחרת שיש ברכב.

אני חושב שברכב שלך יש בדיוק אותה בעיה כמו שהייתה אצלי ואו שאין לך תרמוסטט או שהוא פגום (תפוס או עם חור).

בנסיעה ארוכה הטמפרטורה הרכב שלך מתנהגת כמו אצלי ומה שהמליצו לי זה לעשות בדיקת לחץ במוסך, כדי לברר האם אטם ראש נפרץ ומעביר לחץ דחיסה (אויר) מהראש מנוע למערת הקירור.

• תוכן חדש...