Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת Engine Check ביונדאי גטס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב!

אל תשאלו! אני נוסע בגטס 2007 1.4 הידנית שלי ופתאום אני מרגיש שהיא לא סוחבת.

שניה מאוחר יותר מתחילה להבהב הנורה הצהובה של Engine Check. היא לא דולקת קבוע, אלא רק מהבהבת.

נסעתי 50 מטר ועצרתי בצד (למזלי מצאתי חניה).

כיביתי את המנוע והתנעתי שוב. הוא רועד. הנורה לא דולקת.

לחצתי טיפה על הגז. היא חוזרת להבהב.

כיביתי את המערכת כדי להקשי לצלילי המנוע, ואני מרגיש שמשהו לא בסדר. רעידות ודפיקות קטנות וחלשות כאלו.

שני דברים שצריך לדעת:

א. האוטו נרכש מ- AVIS בליסינג ויש לי אחריות על בעיות מנוע וגיר.

ב. עבר כבר 100,000 ק"מ.

ג. אני לא נוסע בשום צורה לא סבירה. מעביר הילוכים בזמן, לא מושך טורים ולא "קורע" את האוטו.

ד. מדובר ביונדאי גטס 2007 הגרסה החדשה (עם המנוע החדש). בזמן התקלה המנוע היה חם, אחרי 10 דקות נסיעה.

האם יש פה אדם נוסף שזה קרה לו ביונדאי גטס?

אפשר ליסוע עם האוטו? לאט ובזהירות? או לגרור למוסך?

ומה לדעתכם הבעיה?

אתם יודעים משהו.. לפני היונדאי היתה לי סובארו ג'אסטי 93. היא היתה מדהימה, אבל גם שם היו פה ושם תקלות שגרמו למנוע לרעוד. ההבדל הוא ששם לא היתה שום נורת מנוע, ולכן זה היה קצת פחות מלחיץ :).

אשמח לתשובתכם...

ערב טוב

פורסם

שלום לך ידידי

האם הרכב עדיין באחריות היצרן?

אני מניח שכן כי עוד לא עברו שלוש שנים.

המנורה CHECK ENGINE מבשרת כי כניראה יש תקלה באחד החיישנים או במע' הזרקה של הרכב.

בכל אופן יש לחבר את הרכב למחשב כדי לבדוק את מקור הבעיה.

האם התופעה קרתה אחרי תידלוק?

אם יש אחריות על הרכב פנה ל AVIS. הם כניראה ישלחו אותך למוסך מורשה של יונדאי כדי לבדוק את מקור הבעיה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

היי חבר,

אני לא יודע אם הוא באחריות היצרן, אבל למיטב ידיעתי אין לי עסק עם היצרן אלא עם AVIS בלבד.

אני אסע אליהם מחר ויבקש הפניה למוסך בתל אביב. זה גם קרוב למקום העבודה שלי.

זה לא קרה אחרי תדלוק, אלא תוך כדי נסיעה.

האוטו היה בעמידה, התחלתי ליסוע והוא לא סחב. מיד אחר כך הנורה התחילה להבהב.

שוחחתי עם המוסכניק שלי והוא אמר שיכול להיות שזה קשור לכבלי הצתה או פלאג שנדפק.

אמר שאין בעיה ליסוע כל עוד יש שמן ומים.

אני בכל זאת לא אסע עד שאדבר עם אביס, כדי שלא יעשו בעיות עם האחריות.

פורסם

נתקלתי בתופעה הזו כמה פעמים בגטסים כמו שלך (אני עובד חברת ליסינג)

וכמו באויס גם אנחנו מוכרים רכבים

מה שקורה זה שלפני המכירה האוטו עובר שטיפה מיוחדת כמו כן גם שטיפת מנוע (לא כמו שצריך לשטוף מנוע)

שטיפת המנוע נעשת ע"י גרניק אני מאמין שגם באויס זה ככה

מה שגורם לכניסת מים באיזור הפלאגים מה שאנחנו עושים לגטסים שחוזרים אלינו עם תקלה כמו שלך

אני מפרק את הפלאגים מיבש את האיזור עם לחץ אויר מנקה אותם עם מברשת פלדה או מחליף אותם

מחבר חזרה מנתק מינוס לכמה דקות כדי שמנורת הCheck Engine תכבה

וזהוו ... אני מאמין שזה יפתור לך את הבעיה

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

וואלה!

אז קודם כל תודה על התשובה. זאת תשובה מעודדת, והאמת שזה באמת נשמע כמו בעיית הצתה.

פלאגים זה עניין של 20-25 ש"ח אם נכנסים לאוטודיפו (לפלאג) ומכאן אני מניח שעדיף לקנות חדשים, מסכים?

בכל מקרה אני אשוחח עם AVIS כדי שיגידו לי מה לעשות. אני רוצה שישלחו אותי למרכז של יונדאי ואז אני גם אבקש מהם לתקן את האור בלחצן של המשולש. אני שונא שנורות נשרפות בלוח שעונים (-:

תגיד, עם אילו תקלות נוספות אתם מתמודדים עם לקוחות שרכשו Hyundai Getz כמו שלי?

תגיד הכל.. אל תהיה עדין. אני מוכן להתמודד עם האמת :)

תודה רבה!

פורסם

האמת שזה רכב די אמין אני לא נתקל הרבה בבעיות מכאניות

(חשוב לציין שהרכבים די חדשים כלומר מקסימום 4 שנים על הכביש)

אלה בבעיות אחרות (פלסטיקה נורות)

בית האנטה על הגג כמעט תמיד נישבר (מוט ההברגה שלו) וצריך להחליפו

נורות בלוח של המזגן ובמיוחד המנורה של כפתור הA/C שבדרך כלל אני מחליף את כלו ולא רק את המנורה

הפינים של המגש בתא המטען לרוב נשברים וצריך להחליף את כל הדופן

הדופן על דלת תא המטען נסדק

הריפודים בדלתות לפעמים יוצאים (מדביקים אותם)

הקליפסים של סכי השמש נשברים (מחליפים)

אבל חשוב לציין שאני עובד לרוב עם רכבי השכרה ולא כלכך מרחמים על הרכבים האלו ולכן הבלאי הגדול

בפלסטיקה

שוב אני יציין שמבחינה מכאנית הרכב די אמין התקלה שלך אני נתקל בהרבה מדיגמי היונדאי שעברו שטיפת מנוע (עם גרניק)

יצא לי להתקל בכמה רכבי יונדאי שהשתמשו בשמן לא איכותי ושם השסתומים דופקים

כיום זה לא קורה כי בחברה שלי משתמשים בשמן די טוב 10/40 של חברת דלק כדאי שתבדוק באיזה שמן אויס השתמשו ושאין לך בוצה (תבדוק על תחתית פקק השמן)

פורסם

וואי איזה מצחיק! הנורה של ה- AC נשרפה והחליפו לי את כל המתג.

גם הנורה של הלוח שעונים מ 0 ל- 60 קמ"ש קרטעה. אמרו לי שהחליפו אבל אני לא יכול לדעת. בינתיים עובד.

הנורה של המשולש חירום גם לא עובדת.

וגם אצלי הפינים של המגש של התא מטען נדפקו. לא החליפו את כל הדופן אלא סידרו את זה עם איזה חומר. נראה לא משהו אבל זה לא ממש מעניין אותי.

אולי תשאיר לי את הפרטים שלך בהודעות? אני אצור איתך קשר כשיהיה צריך להדביק את הריפודים בדלתות :)

פורסם

חחחח אתה יכול לשלוח לי הודעה בפרטי כשיקרה לך (מקווה שלא)

בכל מיקרה אני מסדר את זה עם דבק מגע וברזל דק

חוץ מבעיות הפלסטיקה הידועה בכל הרכבים הקוראנים יונדאי קיא ושברולט (אבאו אופטרה ושאר ירקות)

היונדאי גטס היא די אמינה מכאנית ותאמין לי שהלקוחות (במיוחד בשכרה) די מזיינים את המכוניות האלו והם ממשיכות לעשות את העבודה כמו שצריך

פורסם

טוב הנה עדכון:

באוויס שלחו אותי למרכז יונדאי בת"א.

שם אמרו שהבעיה זה ארבעה פלאגים וחוטי הצתה.

הם רוצים 680 ש"ח כולל מע"מ !!!

אין מצב. אני יודע שפלאג אפשר להשיג באוטודיפו, ביוקר, ב25 ש"ח גג.

חוטי הצתה עוד 200 ש"ח, אולי 300. זה יכול להגיע ל- 380 400 ש"ח חומרים לכל היותר ועוד עבודה של 40 דקות.

איך הגיעו ל 700 ש"ח אין לי מושג.

אוויס גם לא נותנים אחריות. הם טוענים שזה לא כלול באחריות מנוע. אלו טיפולים שוטפים. whatever...

אמרתי להם תודה ונסעתי.

ד"א לפני היונדאי היה לי רכב אחר. החלפתי שם בעצמי פלאגים וחוטי הצתה. הייתי סוגר סיפור כזה ב- 250 ש"ח + 40 דקות עבודה שלי. ואני לא מומחה. להיפך, כל דבר שאני נוגע בו מתפוצץ.

פורסם

בהצלחה ..

דרך אגב בן כמה האוטו שכבר אתה מחליף לו כבלי הצטה ?

אני חושב שכדאי לבדוק ..

לפי דעתי זה רק פלאגים וכמו שאמרתי כבר אני בטוח ב100% שהנזק ניגרם בגלל שטיפת המנוע שהם דאגו לעשות לך

• תוכן חדש...