Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן גולף 1.6 או 2.0?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תלך על 1.6 אוטו' אם כבר רק ידני

או 2.0 אוט'/ידני 8 שסתומים

או 1.8 אוט'/ידני (מיוצר רק בשנת 99)20 שסתומים, מנוע יותר מודרני אך לא ידוע לי אם יותר אמין.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מתכנן לנסוע על 220 חח אבל פשוט חשוב לי, וכבר אמרתי לך, שכשאני אחזור לירושלים לדוגמא, אז בעליות של הקסטל זה יסחב טוב על 120 ואפילו אם אני ארצה לעקוף מישהו על 150 או 140, מבין?

מנסיעה וגם בנהיגה בבורה כשהיא עמוסה, הרכב מסוגל אפילו בעליה ה"אימתנית" של הקסטל לפתח מהירות סבירה, ואף מעט יותר מכך. העניין הוא שבהשוואה למנועים אחרים, זה יקח מעט יותר זמן, ועקיפות עלולות להיות מעט בעייתיות. מצד שני, הקסטל הוא כביש מהיר עם שטח הפרדה. זה לא שתבוא לך מכונית ממול שתאלץ אותך לסיים את העקיפה במהירות.

שלא תבין אותי לא נכון: אני עדיין תומך ברכישה של המנוע הגדול יותר, אבל לא בהכרח מהשיקול שהעלית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שעם גולף מנוע 2.0, בעליות ה"אימתניות"(כמו שאתה קורא לזה חח) של הקסטל, יקח לו זמן לפתח מהירות סבירה(100-120 קמ"ש)? וגם יהיה קשה לעקוף איתו לעומת מכוניות אחרות (כגון מאזדה 6 2000 סמ"ק או פולקסווגן פאסאט 2000 סמ"ק)?

פורסם

אייל תיקון קל במנועי 16V בגולף הקוד שלהם הוא BCB .

(לי יש אחד כזה)

מהנסיון שלי בשנה האחרונה ה-16V מרגיש הרבה יותר חזק מה-8V האוטומטית המקבילה, לגבי ידנית אין לי מושג לא בדקתי.

מה שכן המנוע אוהב להיות בטורים גבוהים בהילוכים 4,5.

אבל אם שואלים אותי אני הייתי מעדיף את ה-GTI או V6 :) אם היה לי מספיק סבלנות לא הייתי חושב פעמיים.

ולפותח השרשור

אם אתה לא נוסע כזה הרבה למה אתה חושב יותר מדי על הדלק? זה לא מה שיהרוג אותך.

מנועי ה2.0 ליטר נחשבים ליותר מוצלחים מה 1.6 בגרסה האוטומטית. מה שכן הם זוללים שמן יותר מאשר דלק.

קיצר תחפש לך איזה 1.6 ידנית ותסגור תסיפור :)

פורסם

Roysht בתור ירושלמי ובתור בעלים של גולף דור 4 שנת 2000 ומנוע 2000 אוטומטית. אני יכול לומר לך שצריכת הדלק בתוך העיר היא בין 6-7 ק"מ לליטר (בהנחה שאין לך רגל כבדה על הגז) מחוץ לעיר ניתן להגיע ל 10-12 ק"מ לליטר בנהיגה רגועה. אני ואשתי ממלאים את המיכל כל 300 - 330 ק"מ. אל תפתח ציפיות "ספורטיביות" מהרכב הזה. הוא מאיץ טוב, אבל הוא לא רכב ספורט. בהחלט ניתן (אך לא מומלץ) לעלות את הקסטל ב 120 רק שים לב שמידי פעם יש מארב דבורה במחלף מבשרת או לקראת סיבוב מוצא...

Guest ספורטמוטורי
פורסם
Roysht בתור ירושלמי ובתור בעלים של גולף דור 4 שנת 2000 ומנוע 2000 אוטומטית. אני יכול לומר לך שצריכת הדלק בתוך העיר היא בין 6-7 ק"מ לליטר (בהנחה שאין לך רגל כבדה על הגז) מחוץ לעיר ניתן להגיע ל 10-12 ק"מ לליטר בנהיגה רגועה. אני ואשתי ממלאים את המיכל כל 300 - 330 ק"מ. אל תפתח ציפיות "ספורטיביות" מהרכב הזה. הוא מאיץ טוב, אבל הוא לא רכב ספורט. בהחלט ניתן (אך לא מומלץ) לעלות את הקסטל ב 120 רק שים לב שמידי פעם יש מארב דבורה במחלף מבשרת או לקראת סיבוב מוצא...

אני מציע לך ללכת למוסך לאפס מחשב ותקנה תוסף דלק K44 יעזור לך מאוד,כי יש לך בעיה באוטו מליון אחוז.

לאח שלי יש בורה 2002 מנוע 2000 אוטומט,אני במו עיני ראיתי אצלו על שעון הקילומטרים הזמני שהוא איפס כדי לבדוק צריכת דלק, 390 ק"מ ונשאר לו עוד רבע טנק.

אז תטפל באוטו,כי יש לך בעיה באוטו.

בהצלחה. :-D

פורסם

6-7? זה נשמע לי מוגזם ממש, אני שמעתי שבעיר זה בין 10 ל-9 ככה...

בקשר לפיתוח ציפיות ספורטיביות, יש לי חבר עם פולקסווגן פאסאט סטיישן 1900 TDI שזה 130 כ"ס אם אני לא טועה, הוא נותן קצת גז באוטומט וזה ממש נחמד, טס עם זה...

אם ככה זה יהיה אצלי, סבבה, זה מה שאני מבקש, לא יותר מדי.

כבר רשמתי מקודם, אני לא הולך לנסוע על 220 ולסכן את החיים שלי, רק קצת רוצה "להנות" מהרכב.

בכל מקרה, למה לא מומלץ לעלות ב120 את הקסטל? אני חשבתי שעוד הוא יוכל להגיע ליותר מהירות, ולא מהבחינה של סתם לדפוק גז, אלא מהבחינה שאני על 120 ואני רוצה לעקוף מישהו, אז אני צריך להאיץ עוד קצת, מבין?

פורסם

מבלי להטיף מוסר, הסיבה היחידה למה לא לעלות את הקסטל ב 120 היא שמותר לנסוע שם 80...

לגבי צריכת הדלק בתוך העיר אין מצב שאני מגיע ל 9-10 עם מזגן בפקקים המנוע הזה שתיין לא קטן. לאחותה של אשתי יש גולף 1.6 ידנית מאותו שנתון והיא באמת מגיעה ל 9-10 בתוך העיר ו 14- 12 מחוץ לעיר (והיא נהגת מאד רגועה)

פורסם

לי יש גולף 99 מנוע 1800, הרכב מרגיש מאוד חזק וסוחב,אבל בעיקר בסלד גבוה,אתה על 100 ונגיעה קלה על הגז הרכב טס,לדעתי תלך על המנוע 1800 שיוצר רק בשנת 99,מה שכן צריכת הדלק היא גרועה,1 ל 8 בערך בניסועת מאוד רגועות,כמו מעליי ב 330 קמ צריך לתדלק שוב:(אל תשכח גם שגולף מנוע 2000 מגיעה עם צמיגים רחבים,ומזגן דיגיטלי ובקרת אקלים,מה שבגולף 1600 אין,התוספת הזעומה בממחיר תתן לך אוטו יותר מאובזר.

פורסם
אייל תיקון קל במנועי 16V בגולף הקוד שלהם הוא BCB .

(לי יש אחד כזה)

מהנסיון שלי בשנה האחרונה ה-16V מרגיש הרבה יותר חזק מה-8V האוטומטית המקבילה, לגבי ידנית אין לי מושג לא בדקתי.

מה שכן המנוע אוהב להיות בטורים גבוהים בהילוכים 4,5.

אבל אם שואלים אותי אני הייתי מעדיף את ה-GTI או V6 :) אם היה לי מספיק סבלנות לא הייתי חושב פעמיים.

ולפותח השרשור

אם אתה לא נוסע כזה הרבה למה אתה חושב יותר מדי על הדלק? זה לא מה שיהרוג אותך.

מנועי ה2.0 ליטר נחשבים ליותר מוצלחים מה 1.6 בגרסה האוטומטית. מה שכן הם זוללים שמן יותר מאשר דלק.

קיצר תחפש לך איזה 1.6 ידנית ותסגור תסיפור :)

מוזר,לפני שהגבתי בשרשור הזה, על מנת לוודא את מה שאני כבר יודע- בדקתי את זה ב ETKA ולא היו קודי מנוע לגולף דור 4שמתחילים ב B.

אם טעיתי - התנצלות.

הGTI זאת ליגה אחרת מבחינת מנוע והרבה דברים אחרים, אבל זה לא מה שפותח השרשור מחפש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

6-7?

בקשר לפיתוח ציפיות ספורטיביות, יש לי חבר עם פולקסווגן פאסאט סטיישן 1900 TDI שזה 130 כ"ס אם אני לא טועה, הוא נותן קצת גז באוטומט וזה ממש נחמד, טס עם זה...

אם ככה זה יהיה אצלי, סבבה, זה מה שאני מבקש, לא יותר מדי.

מנוע TDI הוא חיה אחרת לחלוטין. אין להשוות ביצועים, וכמובן שאין להשוות צריכת דלק, בין מנוע בנזין 2000 סמ"ק לבין מנוע טורבו-דיזל 1900 סמ"ק.

מבחינת צריכת דלק לגולף דור 4 מנוע 2000, אל תצפה ליותר מ-1:8.5, אותו תשיג רק בנהיגה בינעירוני רגוע.

פורסם

מנוע TDI הוא חיה אחרת לחלוטין. אין להשוות ביצועים, וכמובן שאין להשוות צריכת דלק, בין מנוע בנזין 2000 סמ"ק לבין מנוע טורבו-דיזל 1900 סמ"ק.

מבחינת צריכת דלק לגולף דור 4 מנוע 2000, אל תצפה ליותר מ-1:8.5, אותו תשיג רק בנהיגה בינעירוני רגוע.

אין טעם להסחף. צריכה של 8.5 לליטר בנסיעה "בינעירונית רגועה" בגולף 2 ליטר, צריכה להביא אותך בדחיפות למוסך. זו כבר צריכה של קאיין טורבו בנסיעה בינעירונית רגועה כדבריך. מנסיון ארוך שנים עם בורה המצוידת במערכת הינע זהה, נסיוני לפחות מצביע על צריכה כזו "בנסיעה עירונית די לחוצה" באזור המרכז הפקוק. צריכה כזו אגב דומה מאוד לצריכת דלק של כל מכונית 1.6 ליטר אוטומטית, ללא קשר למוצאה. קצת מופרך להפוך את הגולף הזו למשאית.

פורסם
מה זה אין מה להשוות, יש באמת הבדל כזה גדול אחי?

ההבדל מתבטא ברצועת הכח של המנוע. במנוע טורבו-דיזל, יש לך מומנט זמין בסל"ד נמוך, מה שאומר שאם תרצה לצאת לעקיפה בכביש בינעירוני ההאצה היא חלקה (נעזרת בטורבו) -- עם מנוע בנזין תצטרך להגיע לסל"ד גבוה לאותו תמרון. מבחינת צריכת דלק, הטנק הכי גרוע של גרסת הדיזל (נסיעות עירוניות קצרות, פקקים) ישתווה לטנק הכי אופטימלי של גרסת הבנזין. נסיעות בינעירוניות בדיזל יניבו 800 ק"מ לטנק. לדעתי, כדאי לבדוק גם את הדיזלים.

אין טעם להסחף. צריכה של 8.5 לליטר בנסיעה "בינעירונית רגועה" בגולף 2 ליטר, צריכה להביא אותך בדחיפות למוסך. זו כבר צריכה של קאיין טורבו בנסיעה בינעירונית רגועה כדבריך. מנסיון ארוך שנים עם בורה המצוידת במערכת הינע זהה, נסיוני לפחות מצביע על צריכה כזו "בנסיעה עירונית די לחוצה" באזור המרכז הפקוק. צריכה כזו אגב דומה מאוד לצריכת דלק של כל מכונית 1.6 ליטר אוטומטית, ללא קשר למוצאה. קצת מופרך להפוך את הגולף הזו למשאית.

זו צריכה אופיינית לחלוטין בהתחשב בעליות לירושלים.

• תוכן חדש...