Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התוכן לא מסתדר עם הכותרת. רכב אספנות לא נועד לשימוש יום יומי, ואני מקווה שלא תזכה לאהדה בנושא בפורום הזה.

דבר בשם עצמך, לדעתי דווקא ראוי שרכב האספנות שהושקע בו כה הרבה ישמש לרכב יום יומי בהתאם להגבלים האמורים.

כל הכבוד לחברים שנמצאים עם "אהובות ליבם" יום יום בחוץ.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ב-79 היה בודאות ארבע דלתות - פשוט כי זה היה הרכב יד שניה הראשון שעזרתי למישהו לקנות. חברה של ההורים שלי שלא הבינה כלום במכוניות הסתייעה בי (דרדק בן 15 ) כדי להחליט אם לקנות או לא.

האמת הרכב ההוא היה שנה על הכביש עם 23000 ק"מ מזקן פדנט - ונראה שהיא היתה יכולה להסתדר בלעדיי...

נכון ש1978 זה דור שני ונכון שדור שני שווק גם עם 5 דלתות, אבל רק מ-1980.

לדור הראשון לא היה 5 דלתות. אני חושב שאתה מתכוון ל-4 דלתות (רק מכסה תא מטען, לא דלת אחורית) הספרדי (סיאט).

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
התוכן לא מסתדר עם הכותרת. רכב אספנות לא נועד לשימוש יום יומי, ואני מקווה שלא תזכה לאהדה בנושא בפורום הזה.

הרשה לי שלא להסכים איתך בעניין זה.

לגבי הרכב, אכן מדובר ברכב משנת ייצור 1979 (MK2), לבן, חמש דלתות. מיד ראשונה מדהימה!!! יפהפה ושמור להפליא וללא חלודות (לא תיארתי לעצמי אפילו כמה הרכב שמור! איזה כיף!)

אגב, תודה שי על ההפניה (והרכב נראה טוב מאוד) אבל אני מתמקד בדגם ה-5 דלתות.

הבעיה: הרכב עומד משנת 2005, ללא כל שימוש, כשרישיונותיו מופקדים ואני חושש שניסיון להתניע אותו עלול להזיק.

1. מכיון שאני מייעד אותו לשימוש יומיומי, אני רוצה לבצע "החייאה" של הרכב ואז לגשת למכון התקנים. אני יודע שהנושא נדון, אבל אפשר לקבל בכ"ז מענה נקודתי לפרוצדורה ועלויות. אשמח לשמוע דעתכם אם אתם חושבים שהדבר כדאי, או שכבר להעביר את הרכב לסטטוס של אספנות (אבל אז לא אוכל ליסוע איתו לעבודה...:()

2. איך להניע אותו? להגיע עם מצבר, מים ושמנים ולעבוד עליו קצת, או שעדיף לשלוח על גרר ישירות למכונאי?

3. לעניין בטיחות, ההסעה של הילד לגן היא עניין של 2-3 רחובות (פנימיים בלבד וללא רמזורים) מהבית שלי, וגם כך זה רק פעם ביום (בבוקר) לכל היותר.

4. אין לי כל כוונה להפוך אותה לדגם ספורט (אבל אם היה אפשר...) , אלא "רק" לשפר ולשפץ אותה ברמות גבוהות.

5. נושא החימום לא מטריד אותי כלל, אבל מיזוג בקיץ מאוד.. . למה לא מומלץ? בגלל שאין מזגן שיתאים לרכב או בגלל שה"סחיבה" שלו, עם מנוע קטן ממילא, תיפגע?

פורסם

לכל המתעניינים, 127 שנת 1982 עומדת מזה מספר שנים מתחת לבית ברחוה הצלפים בשכונת רוממה בחיפה. המכונית מאובקת מאד אך נראית שלמה. הדגם הוא בעל 3 דלתות - והוא מלפני מתיחת הפנים ה"פלסטית", כלומר הוא זהה לדגמי 79.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אפשר לקבל בפרטי פרטים נוספים של הרכב והיכן בדיוק הוא נמצא. אני מעוניין לקנות אותו (יש לי הרגשה שמדובר בדגם הספורט שאני מחפש).

פורסם

הרשה לי שלא להסכים איתך בעניין זה.

1. מכיון שאני מייעד אותו לשימוש יומיומי, אני רוצה לבצע "החייאה" של הרכב ואז לגשת למכון התקנים.

אשמח לשמוע דעתכם אם אתם חושבים שהדבר כדאי, או שכבר להעביר את הרכב לסטטוס של אספנות (אבל אז לא אוכל ליסוע איתו לעבודה...:()

2

קשה מאד להשתמש ברכב בצורה יומיומית, כרכב עיקרי, תוך הקפדה על קיום החוק בדבר "השעות האסורות" (וזאת, כנראה, היתה "רוח החוק" הנ"ל).

אבל, אם כוונתך מלכתחילה היתה לקיים את החוק כלשונו - אני מתנצל, ומאחל לך הרבה הנאה מהרכב ה"חדש" שלך.

עודד

פורסם
לזוגתי יש אחת כזאת, והיא עושה בה שימוש יומיומי.

.

בלונדיניות על אוטוביאנקי????

לאבא שלי היו 2 רגילה וספורט. מכונית חמודה.

הוא התעקש על 3 דלתות (שנת 81) כי הן יוצרו באיטליה. היה לה צבע ירוק זית (איזה רטרו) ומספר רישוי שאני זוכר עד היום 43-093-81

הרכב הראשון שלי היה פיאט פנדה שחולקת גם היא מכלולים רבים עם ה 127.

אני יכול לבפר שלך על רכב אמין מאוד (אם תוחזק כהלכה) חסכוני ואפילו שובב.

החימום עובד אחלה אבל מזגן לא הייתי מנסה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
קשה מאד להשתמש ברכב בצורה יומיומית, כרכב עיקרי, תוך הקפדה על קיום החוק בדבר "השעות האסורות" (וזאת, כנראה, היתה "רוח החוק" הנ"ל).

אבל, אם כוונתך מלכתחילה היתה לקיים את החוק כלשונו - אני מתנצל, ומאחל לך הרבה הנאה מהרכב ה"חדש" שלך.

הי,

בכל מקרה אין לי שום כוונה להשתמש ברכב בשעות האסורות לשימוש, אלא בהתאם לחוק בלבד, ומכאן גם השאלה שלי על התהליך שצריך לעבור אל מול מכון התקנים ומבלי להעביר את הרכב לסטטוס רשמי של "אספנות" (ואין צורך להתנצל, הכל בחיוך ולשם הדיון :wink:)

דווקא הרצון שלי להשתמש ברכב אספנות/בגיל אספנות נובע מהאהבה לרכבים ישנים (חשוב מה זה עבורי לוותר על הפינוקים של רכב חדיש שלא לדבר על מזגן).

הדילמה העיקרית שלי נובעת מה"שמישות" שרכב כזה יכול להציע והאם זה יהיה פרקטי וניסיתי לפרט את ההתלבטויות שלי ככל שאני יכול.

פורסם

עדכון קצרצר:

החלטתי "ללכת" על ה-127 חמש דלתות משנת ייצור 1979. מדוברברכב מיד ראשונה! במצב חיצוני וקוסמטי מדהים!

השאלה שלי היא האם במשרד הרישוי ניתן יהיה להחיות את הרשיונות, ולבצע העברת בעלות מבלי שיהיה טסט לרכב (אני לא מעוניין להעביר אותו לסטטוס של אספנות)?

בכל אופן, לאחר שאקבל את הרכב אעלה תמונות.

פורסם

מניסיון שלי לפני חודש, לא ניתן להעביר בעלות לרכב מיושן ללא בדיקת מעבדה וטסט. האופציה היחידה היא או לעבור בדיקת מעבדה וטסט או לרשום כאספנות ואז להעביר בעלות (רכב אספנות פטור מבדיקת מעבדה וניתן להעביר בעלות גם ללא טסט).

אם בעל/ת הרכב נראים כמו אנשים הוגנים פשוט תחתום אתם זכרון דברים, אם אתה פרנואיד אז תביא אתך גם עו"ד שיהיה עד ניטראלי. קח את הרכב ותתחיל לסדר אותו (אם אתה חושב שאתה פשוט מניע ונוסע לבדיקת מעבדה ועובר אתה מאוד אופטימי), תעבור את כל הבדיקות הדרושות ואז תחזרו לדואר להעביר בעלות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

למען האמת אני מאוד מקווה, לאור העובדה שהרכב יד 1 ומקורי לחלוטין ושלא בוצעו בו שום שינויים, שאעבור את מכון התקנים בקלות יחסית (לאחר ביצוע תיקונים נדרשים וביצוע בדיקת תקינות כללית). אופטימי מדי?

• תוכן חדש...