Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו עבדתי בשוויץ, בהרים. התארחתי אצל בוקרים מקומיים ועבדתי במרעה. זכור לי לחם מיוחד שאכלתי שם פעם, לחם שנתן לי חייל שוויצרי. המיוחד בלחם הייתה העובדה שהחומר המשמר שלו היה אלכוהול: כול הלחם, שהיה אגב מתוק, היה ספוג באלכוהול וכך הם שימרו אותו. הוא היה חלק ממנת קרב, והיה נפוץ בבסיסי הצבא בהרים. הלחם היה טעים מאד והייתי מאד רוצה לדעת אם ניתן להשיג אותו כיום, ואם כן - מהו שמו; או אולי מתכון מקביל מתרבות או עם אחר?

תודה.

פורסם

תנסה במדור השחרורים של צה"ש (צבא הגנה לשווייץ) שמו כניראה תומס שולצמאכר. במידה ולא תמצא יש לי חבר שמכיר חייל מצה"ט (צבא הגנה לטורקיה). בהצלחה:lol:

ארז רונן

פורסם

פורום תפוז מתכונים מאוד מומלץ

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

תתגייס לצבא השוויצרי , תקבל כמה לחם כזה שתרצה :lol:

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

תודה רבה לכם על המאמצים, אתם בסדר. אמנם השאלה יכולה להכנס לתחרות "ההזויה ביותר", אבל כבר חפשתי בכול גוגל, כולל באתר ש- elibaba נתן ולא מצאתי.

ונמרוד, תודה עבור המאמץ וההשקעה, אבל אני לא מתכוון ללחם בירה, אלא למין לחם-עוגה מתוק, מושרה לאחר האפיה במין אלכוהול המשמש כחומר משמר. אתה ממש מרגיש פוש של אלכוהול לאחר האכילה (ואולי אסור לנהוג לאחר מכן...?:wink:).

אכן אנסה בפורום תפוז מתכונים. שבת שלום.

פורסם

ראית איך החברים שלו למחלקה נפלו על הבטן כשהוא סיפר להם על הלוקש שמכר לתייר ?

אני מכיר את רוב החורים בשוייץ ושולט לא רע ב 3 מ-4 השפות שם. (גרמנית גרמנית- לא ZURI TUTSCH ,את השפה השויצרית המקורית,לטינית עתיקה שדוברים בסן מוריץ,- רומנש-לא. ) . לא נתקלתי בלחם כזה. תכי קרוב לתיאור הוא לחם הנאפה בצורה מיוחדת אטום למילוי מרק. בהרבה מרקים מוסיפים בחורף אלכוהול.לא הייתי מאתגר את שיני לאכול אותו יבש.

פורסם

נראה לי נתן לך שאריות מהפונדו של שבוע שעבר :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ראית איך החברים שלו למחלקה נפלו על הבטן כשהוא סיפר להם על הלוקש שמכר לתייר ?

אני מכיר את רוב החורים בשוייץ ושולט לא רע ב 3 מ-4 השפות שם. (גרמנית גרמנית- לא ZURI TUTSCH ,את השפה השויצרית המקורית,לטינית עתיקה שדוברים בסן מוריץ,- רומנש-לא. ) . לא נתקלתי בלחם כזה.

זה לא היה לוקש, אלא משהו שאני פתחתי במו ידי (היה ארוז בנייר) ואכלתי. ולא, אלו לא היו לוקשן, אלא לחם... זה מאד נחמד שאתה דובר גרמנית ומכיר כול חור בשוויץ, אבל תמיד יהיה משהו שאתה עדיין לא נתקלת בו ותוכל ללמוד מזה. אשמח אם תספר לי מה אתה מכיר בשוויץ ומהיכן? והאם גדלת שם? ואילו שפות שוויצריות אתה דובר וכיצד? האם למדת זאת בעצמך או שנולדת שם? אני הייתי שם הרבה מאד זמן, אבל זה היה לפני כ- 30 שנה... בכול זאת אני עדיין די מתמצא שם :-D. אגב, את שפת הרטו-רומאנש דוברים ברוב קאנטון גראובונדן, ולא רק בסנט מוריץ הנמצאת במיקרה בקאנטון הזה. והשפה הזאת קרובה יותר לרומאית מאשר ללטינית, שהיא רק נגזרת שלה.

• תוכן חדש...