Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני רכישת רכב, הכיוון שלי הוא רנו RSI או קורסה GSI.

אלה רכבים שבד"כ נוהגים ל"קרוע" ולכן אני מתאר לעצמי שאני יעבור בין רכב לרכב.

כמובן שאני לא אקנה אחת מעל יד רביעית וק"מ לא מעל 180 אלף .

אני לא מעוניין לקחת את הרכבים לבדיקה משום שכל פעם שאני אקח רכב ואעשה בדיקה ב 450 ש"ח, זה משהו שבסוף ירוקן לי את הכיס .. משום שזה כסף שעמלתי בישבילו ואין לי ספייר לזרוק על דברים כאלה.

מה צריך לבדוק ברכב? נזילות שמן? הזעות במנוע? קרקושים? כל מה שתוכלו לתת לי בתור עצה אני אשמח לדעת.

תודה רבה לעוזרים!

American style: Chevy corsica

Engine: V6' 3135, 160+HP

פורסם

שמע ידידי - אי אפשר ללמוד מכונאות דרך האתר

עצה שלי - קח חבר שמבין וכך תוכל למצוא אוטו ששווה לקחת אותו

רק הזהר השוק מלא קומבינטורים , רמאים , נוכלים ומה לא

בהצלחה

פורסם

הקריטריונים שלך ממש לא נכונים.

יד רביעית ופחות מ-180 אלף קילומטר הם לא מדד למצב הרכב.

יש לא מעט רכבים כאלו, שתפסו להם בעלים "משקיעים", שנתנו ברכב את הנשמה ושיקמו אותו ממצב גרוטאה למצב מצויין.

השאלה היא מה רמת הידע וההבנה שלך במכונאות.

לא כל רכב שמוצאים רצים איתו לבדיקה.

אני יכול להגיד איתך שבממוצע אחד מכל 5 רכבים שראיתי, לקחתי לבדיקה, ובד"כ גם הוא נרכש אח"כ.

יש ב-YNET מדריך של איך להביט ולבדוק את הרכב כמה בדיקות בסיסיות, אם הוא עבר אותן אז תבקש מהמוכר שיתחייב לך על כך שהשלדה נקייה. וקח את הרכב לבדיקה, אם אתה לא מבין אתה יכול ליפול כאן בצורה רצינית.

אם יש לך מוסך קבוע או חבר מכונאי אז הם יוכלים לבצע את הבדיקה עבורך, לעיתים גם ללא תשלום.

הזעות במנוע אני מבטיח לך שיהיה כמעט לכל רכב לא חדש שתראה, ככה זה, כמו כן קרקושים זה משהו לא מוגדר, מה זה קרקושים? מאיפה?

פורסם

זול עולה ביוקר!

לא תבדוק או לפחות לא יהיה איתך מכונאי שאתה מכיר בבדיקת הרכב אתה יכול לשלם על זה רבות מעבר ל450 שקלים של הבדיקה, ולמה? כי יש דברים שפשוט בעין לא רואים!

אם לגבי מצב מערכת החשמל - מצבר, אלטרנטור וכו' (אם בודקים)

אם לגבי המנוע - קומפרסיה, זיהום וכו'

מצב הגיר, מצב המרכב, מצב הבלמים והרשימה עוד ארוכה.

לכן בטח שרכבים כפי שאתה מעוניין בהם וכפי שאמרת "בד"כ נוהגים לקרוע" כדאי להשקיע בבדיקה, אתה יכול כמובן לא להסכים איתי, אך לשם העניין, תרים צלצול למוסכים ותברר כמה עולה מנוע לרכבים אלה. לדעתי יותר מעלות 10 בדיקות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אז אתם אומרים שאין מצב שאני יכול לדעת שהמנוע והמערכת פחות או יותר במצב טוב?

כי ראיתי אנשים שבדקו את הרכב שלי לפני קנייה, בדקו אם יצא עשן לבן מהאגזוז, הזעות על המנוע, נזילות למטה, היה אחד שאפילו תפס את הגלגל ב2 ידיים וביקש שאני אזיז את ההגה מצד לצד :x הוא בדק חופש.

פורסם

היי,

שירשור שבו כתבו לי לפני שאני קניתי רכב אגב גם קורסה אבל לא ספורטיבית.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=202321

כעקרון מסכימה עם קודמי ללכת לקנות רכב ולא לבדוק אותךו בכלל זה כמובן חסר טעם כי זה ייגמר רע. אבל זה לא אומר שצריך לבדוק כל רכב.

דברים ראשונים שאני עשיתי כשבדקתי רכב היו מאוד טריוויאליים אבל מדהים עד כמה אפשר לסנן על פי הם:

1. לקחת מטלית לבנה ולשים מול האגזוז (לא לתוכו!) ולבקש ללחוץ על הגז כשהרכב בניוטרל. המטלית חייבת להישאר לבנה. אם היא לא רוב הסיכויים שהמנוע על סף גסיסה אבל אם היא נשארת לבנה זה לא אומר שהמנוע בסדר!!!

2. לבדוק שינויים בצבע ובליטות בפח. אם תסתכל מספיק זמן תראה אם הרכב עבר תאונה או לא. לכן בשום פנים ואופן לא ללכת לבדוק רכב בשעות החשיכה כשלא רואים כלום!

3. לרכב ספורט בעיקר: לנענע את הרכב בארבע פינותיו ולבדוק שלא מתנדנד יותר מדי, הוא אמור להתייצב כמעט מייד. אם הוא מתנדנד הלכו בולמי הזעזועים וזה ממש לא טוב ויקר במיוחד אם אתה גם מתכוון לנהוג בו כמו ברכב ספורט.

4. בהסכמת המוכר כמובן מומלץ לבצע בלימה פתאומית ולבדוק את פסי הבלימה האם הם מקבילים לא.

יש עוד המון המלצות מצויינות בשירשור שנתתי לך. רוב הבדיקה לפני מוסך היא בעיקר להרגיש אם יש משהו חשוד בהתנהגות של המוכר ולראות איך הרכב מתנהג תוך כדי נסיעה. אל תתבייש לבקשר מהמוכר לבלום פתאומית או למשוך הילוכים ודברים כאלה - רק ככה אפשר באמת לבדוק את ההתנהגות של הרכב.

רכבים שיעברו את הסינון הנ"ל כדאי בכל זאת להביא לבדיקה. אבל עדיין לא חובה לבזבז 450 שקל.

אפשר לקפוץ למוסך (רצוי מוסך שאתה מכיר דרך מישהו או שמשיהו המליץ) ולבקש מבעל המקום להעיף מבט.

הוא יקח על זה 100-200 שקלים בממוצע (תלוי עד כמה אתה מכיר אותו כמובן, אם יש לך חבר שהוא מוסכניק אז כל השאלה הזאת היא לחינם פשוט תבקש ממנו לבוא איתך).

אם הרכב עבר את הבדיקה הנ"ל והכל בסדר עדיין מומלץ ללכת לבדיקה רצינית אבל זה ממש לפני הקנייה. אז כבר עדיף להשקיע את ה450 שקל כדי להיות אם פחות או יותר ראש שקט. לפחות כך בטוח תדע האם הרכב היה בתאונה או לא (שילדה).

שמעתי שיש גם חברות שמביאות בודק איתך לראות את הרכב. לא שמעתי עליהם טובות אבל אולי השתנו הדברים מאז.

כמו כן בזמנו היו קופוני הנחות ביד 2 לקמפיוטסט יכול להיות שיש גם עכשיו - זה 100 שקל פחות.

אל תמהר לקנות רכב זה תהליך שלוקח זמן ועדיף לחכות למשהו טוב מאשר למהר ולקנות משהו גרוע. מה שנקרא החיפזון מהשטן.

בהצלחה.

פורסם

אם היית קונה סובארו ישנה לדוגמא (ממש מפתיע), הייתי מפרט לך שלל דרכים לבדוק 1001 תקלות ובעיות אפשריות, אך זה גם מפני שהרכבים הללו יותר פשוטים לבדיקה, בלי מחשבי רכב (למעט XT וSVX) בלי הזרקות למיניהם (תוסיפו לרשימה את הג'אסטי :) ) ועלות מכלוליהם זולה ביותר. לא כך ברנו קליאו RSI.

ישנם דרכים לבדוק דברים שונים ברכב לגבי מצבו הכללי כפי שציינת שעשו בבדיקת רכבך, אך רבים הדברים שיכולים להסתתר מעיניך ועלות תיקונם יכולה להיות נזק כלכלי. (יש גם שיטות של מוכרים להסוות תקלות מסויימות וצריך לדעת מה לחפש בכל דגם ודגם)

לא באתי להטיף ולא לפרסם מכוני בדיקה, רק להגיד שמכוניות מסויימות אקח לבדיקה, ואחרות לא, לרוב זו תהיה פונקציה של עלות תיקונים אפשריים ברכב אל מול מחיר העסקה הכוללת ורמת התמצאותי ברכב זה. ואם אתה לא מכיר את דגם הרכב שאתה מעוניין לקנות, ולא מכיר את "שיטות" הבדיקה השונות, למה להפוך את חווית הקנייה שלך לאכזבה חס וחלילה אם תיפול על איזה כבש מחופש לזאב?! :-P:lol:

פורסם

כמובן שאני לא אקנה אחת מעל יד רביעית וק"מ לא מעל 180 אלף .

במכוניות בנות 10+, אני חושב שיד פחות משחקת תפקיד, לכן אין מה להלחץ אם רכב, במיוחד עם יומרות ספורטיביות, שיהיה נניח יד שבעית. בן כמה האוטו שאתה מתכוון לרכוש? אם מדובר על משהו כמו קליאו RSI עד 15K, אז בערך רכבן בן 14 שנה.

רכב בגיל כזה שנסעו אליו, הגיוני שקילומטרז' יהיה כ-200-220K. לכן, לא מעל 180K, יכול גם להעיד על קומבינה עם מד אוץ, במיוחד שיהיה קשה לדעת כמה ק"מ עבר הרכב באמת, כי מניח שלא טופל במוסך מטעם יבואן. לכן אין מה להתרגש מקילומטרז', זה לא פרמטר קדוש.

יותר תסתכל על מצב הרכב ורק אחרי זה יד וקילומטרז'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אז אתה אומר שאפילו יד 5 יכול להיות מעולה?

אני יגיד לך למה, אני פשוט סתם חושב על הקטע של יום אחד אני אצטרך למכור אותה, ואם היד גבוהה והק"מ גבוה זה משהו שיכביד קשות על הקנייה.

אני רואה מכוניות יד 5-6 נראות יפייפיותתת עם נתונים של ק"מ אחלה, נגיד באזור ה 170 אלף.

אבל אני לא מוכן לקרוא פרטים ולא כלום, רק בגלל היד.

פחות או יותר אני יודע איך ומה, למשל הנדנדוים של הרכב בכל אזור של הגלגל בכדי לבדוק בולמים.

ציריות זה משהו שראיתי שמישהו בדק באוטו שלי, נסע ובום בום עשה פניות חדות.

יש פה אולי חבר פורום שיום אחד יוכל להתלוות אליי? אני מוכן לשלם לו סכום מסויים בכדי שיגיע.

אבל בתנאי שהוא באמת יודע על מה הוא מדבר.

פורסם

לא מכיר את שיטת ה"בום בום" אך ציריות בודקים ע"י עמידה במקום, סיבוב ההגה עד סופו לצד ונסיעה במעגל, אם נשמעים דפיקות או נקישות אזי מדובר בציריה תקולה, מעבר לכך, בודקים ויזואלית את גומית הפעמון ואזור החיבור למנוע לקרעים או פריצות גריז.

פורסם
אז אתה אומר שאפילו יד 5 יכול להיות מעולה?

למצוא מכונית ספורטיבית עם יד נמוכה, זו משימה לא קלה. כמו שתיארו לפניי, המכוניות האלו קונים צעירים לזמן קצר כדי להנות ואחרי זה מחליפים. לא חסרות למשל אימפרזות טורבו יד 7+ בנות כ-10 שנים. זאת הסיבה לכך.

לא תמיד יד נמוכה זה יתרון. אם בעלים נוסע הרבה זמן על אותו רכב, מופיעות לו כל מיני תקלות וכד', הוא מזניח אותן ולא מטפל, כי יודע שגם ככה עוד מאט ימכור. לפעמים כשרכב עבר הרבה ידיים, כל בעל רכב עשה משהו טוב לרכב, אחד החליף בלמ"ז, שני ג'נטים לחדשים וכד'.

מצד שני עם רכב עבר הרבה ידיים של ילדים בני 17, שרק קיבלו רישיון וחושבים שבחיים זה כמו NFS, בקושי מרוויחים כסף לתחזק את האוטו בצורה נורמאלית וקורעים לו את הצורה, זה כבר סיפור אחר.

לכן לא יד היא זו שקובעת, אלא בעיקר מצב הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמע אי אפשר לדעת ככה סתם . אם אתה רוצה סתם RSI או GSI לנסוע בשכונה קח איתך חבר שמבין ותקנה אחת

אם אתה רוצה אחת שתביא אותך לאילת בלי בעיות ואחרי זה לכינרת. תצטרך למצוא אחת שמורה . אבל לא נראה לי שיש כאלה בשוק . אז עדיף ללכת על זאת שהחליפו לה הכל , מנוע אחרי אובראול וכל השאר הירקות חדשים. ברכב כזה לא מסתכלים בדרך כלל כמה הוא עבר.

Daewoo racer 94, Citroen Volcane 2.0 , Alfa Romeo 33 1.7 16V

WhatNext?

פורסם

כפי שנאמר לפני, יד במכוניות האלה ובשנתונים הנ"ל- לא משחקת תפקיד.

זה די הגיוני שמכונית ספורטיבית עוברת יד כל שנתיים.

בקשר לבדיקה- אני לא הייתי רוכש רכב ללא בדיקה, נקודה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

דיברתי עם בחור, יש ברשותו אחת.

שנת 94. הוא אומר שהרכב עבר 200 אלף ק"מ.

הוא אומר שהמנוע הוחלף ועבר עד עכשיו 3 אלף ק"מ.

אני לא יודע ממש מה זה אומר. מישהו יכול להסביר לי בצורה יותר טובה?

הרכב עם טסט ל 10 חודשים, אז אני מניח שפחות או יותר המכלולים העיקריים תקינים?

האם לקחת רכב עם ק"מ כזה עלול להיות "מסוכן"?

פורסם

צריך לבדוק כמה המנוע החדש שהורכב עבר

זה שהרכב עבר טסט לפני חודשיים ממש לא מעיד על מצבו הכללי של הרכב

בכל מקרה רכב כזה צריך לקחת לבדיקה

• תוכן חדש...