Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני שבועיים שמתי לב שכשסובבתי את ההגה עד הסוף, ברגע שהוא "נגע" בקצה נורת המצבר נדלקה ומייד כבתה כשסובבתי אותו בחזרה. אתמול בזמן נסיעה כשסטיתי כדי לעצור בשוליים ההגה הרגיש קשה פתאום כאילו הוא לא הגה כוח ונורת המצבר נדלקה. כשעצרתי היא כבתה, אבל בהמשך בכל פעם שסובבתי את ההגה באופן חד, הרגשתי התנגדות כאילו הוא הפסיק להיות הגה כוח והנורה נדלקה. זה לא קרה בכל הסיבובים, רק בחדים יותר (הייתי בחניון), אבל גם היום בבוקר בסיבובים חדים זה קרה.

אני מניח שזה קשור לאלטרנטור, למרות שלא ברור לי הקשר להגה כוח. האם ההגה כוח ברכב הזה הוא חשמלי?

המצבר ברכב בן 5 חודשים, מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

אגב, קראתי כאן שאולי יש קשר בין הטעינה לאיזושהי רצועת אביזרים - יש לי בעיה עם אחת הרצועות שצריך כנראה למתוח אותה, האוטו ממש צורח בהנעה בקול חריקה דק, עד שהוא נרגע. זה קורה לפעמים גם בסיבובים. יכול להיות שזה קשור?

פורסם

יכול להיות שכשאתה מסובב את ההגה המשאבה עוצרת את החגורה והאלטנטור נעצר.

אינני יודע אם ברכבך משאבת ההגה והאלטנטור על אותה חגורה אבל זה יכול להיות אם החגורה ממש לא מתוחה טוב. הכי טוב זה א. לבדוק שהחגורות מתוחות מספיק (לשים לב שלא יותר מדי חגורה אמורה להסתובב בערך 80 מעלות לכל צד בחופשיות.)

ב. להניע את האוטו להושיב מישהו ליד ההגה שיסובב אותו מקצה לקצה ולהסתכל אם האלטנטור נעצר.

פורסם

שלום רב !

בכל רכב בעל הגה כח, לא מוומלץ לסובב ולהחזיק , את ההגה מסובב עד לסוף.

בלנסר קימים 3 רצועות אביזרים, מזגן, הגה כח, ואלטרנטור, בעת סיבוב ההגה כח, קיים מעמס על האלטרנטור, ולכן הסלד יירד

במקצת, אך נורת הטעינה לא אמורה להדלק כלל, יתכן והסלד נמוך, או יש בעיית טעינה בסלד סרק.

בדוק בנוסף, מפלס שמן הדראולי, במיכל הגה הכח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

במיצובישי לנסר מהדור הזה (עד שנת 93,לנסר ישנות),הגה כח אינו הגה חשמלי.

בדוק תחילה,שיש מספיק שמן הגה כח ושרצועת הגה כח ורצועת האלטרנטור יושבות במקומן ואינן רפויות /קרועות.

אם הכל תקין,צריך לבדוק טעינה של האלטרנטור אצל חשמלאי רכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יתכן והסלד נמוך, או יש בעיית טעינה בסלד סרק.

האמת שלפני שבועיים עשיתי טסט ונפלתי בזיהום אוויר, אז הלכתי למכון קרבורטורים שהוריד את הטורים.

בדקתי עכשיו והסל"ד הוא 400 בדרייב ו-700 בפארקינג/ניוטרל. זה תקין? דווקא נהנתי מצריכת הדלק הנמוכה בשבועיים האחרונים...

אני מחר בבוקר רוצה ללכת לסדר את הבעיה, אתם ממליצים ללכת למוסכניק שלי (רצועות) או לאותו מכון קרבורטורים שיעלה קצת את הטורים?

הייתי רוצה ללכת גם לחשמלאי שיבדוק את האלטרנטור, זאת כבר פעם שניה שאני "חושד" בו ואני רוצה לדעת מה מצבו.

פורסם
האמת שלפני שבועיים עשיתי טסט ונפלתי בזיהום אוויר, אז הלכתי למכון קרבורטורים שהוריד את הטורים.

בדקתי עכשיו והסל"ד הוא 400 בדרייב ו-700 בפארקינג/ניוטרל. זה תקין? דווקא נהנתי מצריכת הדלק הנמוכה בשבועיים האחרונים...

אני מחר בבוקר רוצה ללכת לסדר את הבעיה, אתם ממליצים ללכת למוסכניק שלי (רצועות) או לאותו מכון קרבורטורים שיעלה קצת את הטורים?

הייתי רוצה ללכת גם לחשמלאי שיבדוק את האלטרנטור, זאת כבר פעם שניה שאני "חושד" בו ואני רוצה לדעת מה מצבו.

שלום רב!

גש לחשמלאי תחילה, לבדוק טעינה, בסרק ובעומס.

במידה והטעינה תתגלה כתקינה, והרצועות לא יהיו שחוקות, ומתוחות לפי הכללים, גש למכון קרבורטורים, שיעלה מעט את הסלד.

במידה ויש צורך להחליף רצועות, החלף את כל השלושה, טעינה, מזגן, והגה כח.

חזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הייתי היום אצל חשמלאי, הוא בדק את הטעינה של האלטרנטור ואמר שהכל נראה תקין.

גם אצל המוסכניק שלי ביקרתי, הוא בדק את הרצועות (מנוע והגה כוח) ואמר שהן דווקא מתוחות, ושהבעיה היא כנראה בטורים שהם נמוכים מדיי. הוא העלה את הסל"ד ל-1000 בסרק ו-500 בדרייב, ובאמת חשבתי שבזה נפתרה הבעיה כי בכל הדרך הביתה התופעה לא חזרה... אבל אז בחניון כשסובבתי את ההגה לתמרון החניה שוב הרגשתי את ההגה קשה והנורה של המצבר נדלקה.

אז זה לא אלטרנטור, לא רצועות ולא טורים... למישהו יש מושג מה עוד זה יכול להיות?

פורסם

מניסיוני ברכב זה אם הרצועות תקינות ולא רפויות ואין תקלה חשמלית ההיתי בודק את פולי המנוע .פולי המנוע ברכב זה בנוי משני חלקים ובינהם גומי .יש מקרים שהגומי שחוק והוא מחליק ולא מסובב את הרצועת במהירות הרצויה ..ניניו

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון למי שמתעניין, ושאלות נוספות ברשותכם:

ניסיתי "לסחוב" את הבעיה כמה ימים אבל אתמול היו לי נפילות חשמל, הרדיו נכבה ונדלק מעצמו ונאלצתי לכבות את האורות כדי שהחשמל יהיה יציב. כשחזרתי לאוטו אחרי שעה, הוא לא הניע לי והמצבר היה גמור (המצבר חדש). הייתי בטוח שהלך לי האלטרנטור, אבל מוסך נייד שהגיע קבע שזה הפולי מנוע ושלח אותי למוסך. במוסך פירקו את הפולי והראו לי שהטבעת החיצונית מסתובבת חופשי על הגומי. הרכיבו לי פולי מנוע משומש, אבל תקין, בעלות של 300 שקל. לפחות יצאתי יחסית בזול.

האם הגיוני שכל התופעות שתיארתי - הגה קשה, נורת מצבר, נפילות חשמל וגם צרחה של רצועה בהתנעה (כשהרצועה נבדקה והיא מתוחה) כל זה קרה בגלל הפולי מנוע? כי אני חושש שאולי בכל זאת יהיו בעיות בחשמל בהמשך... זה לא נראה לי קשור.

ושאלה חדשה, בחניון נתתי לבחור להכניס את הרכב לחניה, וכשהוא נסע ראיתי קצת עשן לבן יוצא מהאגזוז בכל פעם שהוא נתן גז. זה לא היה הרבה, אבל כנראה שקיבלתי Preview של הסרט הבא......... האם יש סיבה להיות מודאג והאם זה קשור איכשהו להחלפה של הפולי?

• תוכן חדש...