Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול לאחר שירדו גשמים דיי רציניים באזורנו נכנסתי לרכב לשם נסיעה וחשכו עיניי :!::!::!:

אזור הרגליים של הנוסע מלא מים :oops: פשוט שלולית רצינית :evil:

התחלתי לספוג את המים ולהוציאם החוצה ותוך כדי אני מסתכל על הגומיות בדלת הנוסע ומגלה שהגומייה טיפה חופשיה.....הידקתי אותה והתחלתי לעקוב אחרי מצב המים .

לאחר שהיום היו שוב גשמים רציניים הצצתי פנימה ולפתעתי יבש

:cry: הרמתי את שטיח הגומי ושוב אותה צרה כנרת קטנה לרגלי הנוסע.

שאלתי היא : ייתכן שהמים שלא הצלחתי לספוג אתמול פשוט עלו מעלה ויצרו את השלולית? משום שבמשך כל שעות היום בדקתי את העניין ופני שטיח הגומי היו יבשים לחלוטין...

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם

אהבתי את החתימה שלך :wink:

ולעניינו

סבלתי בשנה שעברה מאותה התופעה שציינת.

בבדיקה התברר שהגומיות שאוטמות את הדלת(אצלי הם ל א על הדלת עצמה אלא על גוף הרכב) פשוט השתחררו ממקומם באיזור חיבור הצירים של הדלת.

משם הגיעה דליפה.

תבדוק מסביב שאכן הכל אטום ותחזק עם סיליקון אם צריך.

מקום נוסף מומלץ לבדוק זה איזור תעלת הניקוז הקדמית (החלק עם הגריל שמתחתיו יש את מנוע המגבים והוא צמוד לחלון הקדמי)

הצטברות של עלים ודרעק אחר סותמת את חורי הניקוז ומשם המים מטפסים ונכנסים דרך פתחי האיוורור...

דבר אחד אחרון שחשבתי עליו כרגע.

לא יכול להיות שהשארת בטעות חלון מעט פתוח?

מספיק גם סנטימטר....

פורסם

היי

ייתכן שבלי שום קשר לגשם, רדיאטור החימום פשוט נוזל.

התופעה שתארת מתאימה מאוד למצב כזה.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

תיקון טעות גם אצלי הגומיות מורכבות על גוף הרכב.

2 הסיבות שציינת תואמות מאוד את המצב -פשוט החניתי מתחת לעץ לפני 3 ימים ואכן הצטברו שם עלים :lol: אני מחר אטפל בנושא- באחריות.

תודה רבה על הרעיונות קלעת בול - אמשיך לעדכן בנושא

ולגבי האופציה השלישית..........החלון אין מצב 8)

נ.ב

מה לגבי החתימה?? :twisted:

פורסם

גם אני רכשתי 306...נהנה מכול רגע

פשוט זה קצת הצחיק בהקשר של ההודעה שלך :lol:

בעניין רדיאטור החימום-אתה ממלא מים ירוקים?

כי אם כן אז ממש קשה לטעות :roll:

והכי הכי חשוב!!!!

תספוג טוב טוב את המים ותוודא את זה!

תשים אפילו מגבת או תחמם עם פאן או משהו דומה

אם לא - תסבול מעובש שיתפתח מתחת לשטיח....והסירחון..

פורסם
תיקון טעות גם אצלי הגומיות מורכבות על גוף הרכב.

2 הסיבות שציינת תואמות מאוד את המצב -פשוט החניתי מתחת לעץ לפני 3 ימים ואכן הצטברו שם עלים :lol: אני מחר אטפל בנושא- באחריות.

תודה רבה על הרעיונות קלעת בול - אמשיך לעדכן בנושא

ולגבי האופציה השלישית..........החלון אין מצב 8)

נ.ב

מה לגבי החתימה?? :twisted:

ב 306 יש מחלה מאוד נפוצה של ריקבון איום ונורא תחת הגומיות מסביב לדלת (באיזור הגג !) - מדובר בפטריות שמתפתחות לחלודה מכוערת ועלולות לגרום לחדירה של מים (זה לא נראה מבחוץ. רק אם תשלוף את הגומיה החוצה תראה את המצוקה).

הפתרון יקר וכואב (הסרת הגומיות, הסרת החלודה, ריתוך חתיכות פח במקומות החסרים (השתלה), פחחות וצבע.

בתור התחלה בדוק את עניין העלים ותקינות הגומיה.

אם לא נפתרה הבעיה, הסר בעדינות את הגומיה מסביב לדלת ובדוק שאין חורים או רקבונות שעלולים לגרום לבעיה.

באותה הזדמנות, אם פירקת את הגומיה מסביב לדלת והכל טוב (שים דגש על איזור הגג !!!) בצע שטיפה + ניקיון, הסר את הבוץ, בצע פוליש עדין + ווקס והחזר את הגומיה למקומה (אני יודע - פרוייקט שדורש זמן - אבל משתלם לאורך זמן).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שכחתי עוד משהו:

בדוק שפתחי הניקוז בדלת הנהג פתוחים (בדופן התחתונה של הדלת יש כמה חורים - פשוט וודא באמצעות קיסם או מברג שהם פתוחים)

במידה והם נסגרו עקב בוץ קיים חשש שהדלת תתמלא מים והאוטו יוצף דרך פתחי הרמקולים (וחורים אחרים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חיובי רק מים ירוקים ברדיאטור לכן אני מניח שזה לא משם......

איציק לגבי פירוק הגומייה אני מעדיף לא להתעסק(כדי שלא אסתבך להחזיר ) אבל הברקה נוספת שהעליתם פה היא לגבי חורי הניקוז מתחת לרמקול הקדמי

מחר באור אני אנקה את כל העלים והניקוז אבדוק מה מצב פתחי הניקוז התחתונים ואדאג לייבש את העסק טוב טוב על מנת שבאמת לא ייוצר שם עובש

תודה רבה ואמשיך לעדכן.

לגבי החתימה .......... :twisted: אני אכן נהנה מכול נסיעה ברכב :wink:

פורסם

לאחר בדיקה באור יום פתחי הניקוז לא סתומים וכך גם פתחי הניקוז בתחתית הדלת - בדקנו אחי ואני את האטימות על ידי שימוש בצינור מים ישירות על הדלת במשך כמה דקות אך כול העסק יבש........

אשמח לשמוע על פתרונות אחרים משום שאני מסרב להאמין שהדליפה חלפה לה כך פתאום

איציק- לגבי הגומיות אכן יש בוץ מתחתם ואני אנקה זאת אך לא מצאתי זכר לחלודה :D

פורסם

כדאי שתבדוק את נושא השימשה הקידמית.

לפעמים יש בעיה באטימה שלה (במיוחד אם החלפת שימשה).

המים נכנסים משם ונוזלים פנימה על הדופן הפמנימית וכך מגיעים ישירות אל מתחת לשטיח הגומי (מה שיכול להסביר את העובדה שראית מים מתחת לשטיח אך לא עליו).

פורסם

לא החלפתי שימשה ......דיי מוזר כל העסק

ככל הנראה אני אמתין לגשם הבא על מנת להיוכח במבחן התוצאה משום שבבדיקה שלי הכול היה בסדר :oops:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז זה מה שמצאתי בגשמים האחרונים :

ישנה נזילה ברבע הקדמי של דלת הנוסע ממש מעט לפני הרמקול בדלת שהמים מגיעים משם עושים את דרכם אל ריפוד הרכב ולאחר מכן מתחת לשטיח הגומי .........

העניין הוא שאני לא מבין מהיכן לעזאזל יכולה להיות הנזילה :mad:

יש לציין שבגומייה של דלת הנוסע יש חור קטן שייתכן שמקורו לניקוז אבל ככל שאני לוחץ עליו יותר ויותר הוא הוציא כמויות דיי רציניות של מים מה שמעלה את חשדי שזו הבעיה .........

מה דעתכם

• תוכן חדש...