Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי LEATHERMAN WAVE מהדגם הראשון, שרכשתי בקנדה לפני מספר שנים.

יש לו שתי בעיות:

1) הקצה של אחד המברגים שבור (ראו תמונות). האם האחריות מכסה כלים שבורים?

2) הכלים יוצאים מאוד "קשה". הפתרון פשוט, לגרז את הציר, אבל אין לי אפשרות לפתוח את ההברגה של הציר בבית היות ואין לי את המפתח המתאים (צריך מפתח כוכב מאוד קטן). האם יש דרך לגרז את הציר בלי לפתוח את ההברגה? במידה וכן, באיזה שמן צריך להשתמש? WD-40 מתאים לזה?

במידה וחייבים לפתוח את ההברגה, האם זה מכוסה באחריות?

שאלה נוספת: ביררתי בריקושט ואמרו לי שבמידה וצריך לשלוח את הכלי לתיקון זה לוקח שישה שבועות. אם אני צריך לשלוח אותו לתיקון, יש אפשרות לזרז את התהליך?

IMG_5081e.JPG

IMG_5072e.jpg

IMG_5075e.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם

לדעתי האחריות כן תקפה על שבירה.יש לי SWISS CARD למי שמכיר שיושב בארנק,כמה פעמים ישבתי עליו בטעות וכתוצאה הוא נשבר.נכנסתי לריקושט,בלי שום שאלות,או בקשה לקבלות המוצר נשלח לאנשהוא והוחזר אליי חדש מהניילון.

אפילו שבחנות כבר זכרו אותי והכירו אותי עדיין בכול פעם נלקח הכרטיס והוחזר שלם חדש.:lol:

זמן ההמתנה באמת די ארוך,הכי הרבה חיכיתי שבועיים להחזרתו.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני חובב לדרמנים קטן, הדגמים שברשותי הם:

wave, core, micra, super tool, tool, squirt p4

ברגעים אלו ממש ה-core וה-tool נמצאים בתיקון, בדרך כלל התיקון לוקח שבועיים עד חודש.

תמיד לפני שאני שולח לתיקון אני שובר (במכוון) את שני הסכינים, ככה אני מרוויח סכינים חדשים.

בפעם האחרונה ששלחתי את ה-wave החליפו לי את הפלייר למרות שהיה תקין לחלוטין.

אף פעם לא ביקשו ממני תשלום עבור תיקון.

Picture 001.jpg

Picture 004.jpg

Picture 005.jpg

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

חנות למטייל/יבשות בטבריה,

אם יש אפשרות לתת ישירות ליבואן זה יכול לקצר את משך ההמתנה!

פורסם

תודה רבה על התגובות!

אסף (נכון?), אתה לא מפחד שפתאום יחליטו לא להחליף לך את הסכינים? בטוח שכלים שבורים מכוסים באחריות? הרי תמיד יש סעיף שאומר שאם היה שימוש לא נכון הם לא חייבים להחליף את הכלים וכו'.

ברווז, אני מחכה לתגובה שלך :wink:.

אשמח גם לתגובות נוספות.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אין לי היכרות עם היבואן, ומעולם לא נמניתי על חסידי הלדרמן.

עם זאת, בתקופת עבודתי בתעשיית הדפוס, יצא לי להשתמש הרבה בסכין של גרבר שהקליפס לחגורה שלה מאד הפריע לי.

ביקור קצר בחנות לאספקה טכנית איפשר לי לפתוח את ברגי הטורקס הקטנים שהחזיקו את הקליפס, להוציא אותו ולהחזיר את

הברגים למקום. גם המברג חזר למדף בתום אותו שימוש קצר. אם אתה מתכנן לגרז את הלדרמן שלך לעיתים קרובות, מומלץ

לרכוש את המברג, שעלותו אמורה להיות בגבולות ה-20 ש"ח.

בהצלחה.

פורסם

האחריות מכסה כלים שבורים , בגבול ההיגיון כמובן.

לשבור כלים טובים בכוונה זה לא לעניין לדעתי.

אם יש מברג שחוק ואתה יודע שלא יחליפו לך במצבו הנוכחי , אז מילא...

אבל לא סכין טוב שניתן להשחיז.

אני גם מחזיק לדרמן וזמן התיקון של החברה הוא לא פחות ממגוחך , בין שלושה שבועות לחודש - לא יתכן שטיפול כזה פשוט יקח כל כך הרבה זמן.

אני לא שולח את שלי לתיקון עוד הפעם אלה אם כן ישבר משהו קריטי.

למען האמת אני די מאוכזב מרמת הכלים של "לדרמן" מהסדרה האחרונה - כלים נשברים/ נשחקים בקלות וסכין שמאבד חדות בעבודה פשוטה אחת.

(גם לאחר שהושחזה בצורה ממוכנת במסגרת האחריות, למזלי אני יודע להשחיז ידנית בעצמי , דבר שקורה יותר מידי ביחס לסכיני אחרים שברשותי )

בכלי הבא שלי אני אברר קודם כל מה יש לגרבר,ויקטרוניקס וSOG להציע לפני שארכוש עוד "לדרמן".

ים

פורסם

תמיד לפני שאני שולח לתיקון אני שובר (במכוון) את שני הסכינים, ככה אני מרוויח סכינים חדשים.

או, התגלה עוד ישראלי מכוער.:?

אתה יודע איך קוראים למה שאתה עושה בשפה תקנית? גנבה. אתה גנב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
או, התגלה עוד ישראלי מכוער.:?.

אני ממש ההפך מישראלי מכוער,

פשוט במקרה הזה אם אני משלם כל כך הרבה על המוצר אני חושב שמגיע לי שהוא יהיה במצב טוב כל הזמן.

פורסם
בשביל ה-300 שקל המסכנים ששילמת לפני 15 שנים, אתה מצפה שיחליפו לך בכל פעם סכין, גם בעשר השנים הבאות?

הקור והוויב נקנו לפני חצי שנה כל אחד מהם הספיק להיות פעמיים בתיקון, הם נמצאים בשימוש יומיומי (אני חימושניק).

לפי השירשור הזה אני מצתייר כבן אדם נוכל:twisted: ולא הגון, אני ממש לא כזה! :idea:

פורסם
ברשותי LEATHERMAN WAVE מהדגם הראשון, שרכשתי בקנדה לפני מספר שנים.

יש לו שתי בעיות:

1) הקצה של אחד המברגים שבור (ראו תמונות). האם האחריות מכסה כלים שבורים?

בהחלט כן. אני בשרותי הצבאי הצלחתי לשבור את הקצה הימני של הפלאייר במאבק עם מגרפה שלא רצתה לרדת מהמקל. אחרי 2 דקות שברתי גם את הקצה השמאלי, כי התעצבנתי אז ניסיתי עם יותר כח.

נמסר לחנות שממנה קניתי(בתוך הבסיס-נח מאד), קיבלתי חזרה אחרי שבוע, כמו חדש-בלי לשאול שאלות.

2) הכלים יוצאים מאוד "קשה". הפתרון פשוט, לגרז את הציר, אבל אין לי אפשרות לפתוח את ההברגה של הציר בבית היות ואין לי את המפתח המתאים (צריך מפתח כוכב מאוד קטן). האם יש דרך לגרז את הציר בלי לפתוח את ההברגה? במידה וכן, באיזה שמן צריך להשתמש? WD-40 מתאים לזה?

במידה וחייבים לפתוח את ההברגה, האם זה מכוסה באחריות?

דיברו בהמשך על המפתח שאתה צריך, קיים בכל חנות אספקה טכנית במחיר של כדור פלאפל.לדעתי זה יפגע באחריות. בכל מקרה, לפני שאתה פותח, בדוק שהלדרמן לא "מעוות", אולי יש מכשול מכאני שבגינו קשה לשלוף את הכלים. אם כן, תן אותו לבדיקה ותיקון וזהו.

ניתן לגרז את הציר, ע"י שמן נשק בתרסיס, ופתיחה+סגירה מספר פעמים וניגוב השאריות.

גם WD יעבוד, אך הוא עשוי לגרום לבעיות של חלודה, באופן אירוני מאד:x:?, במיוחד אם הוא לא יתנדף מהר-ועכשיו קר...

שאלה נוספת: ביררתי בריקושט ואמרו לי שבמידה וצריך לשלוח את הכלי לתיקון זה לוקח שישה שבועות. אם אני צריך לשלוח אותו לתיקון, יש אפשרות לזרז את התהליך?

יש אפשרות לזרז את התהליך.

דבר ראשון, ראה אם הדרכון שלך בתוקף.

שלב שני, התקשר לשדה התעופה לשאול אם מותר להעלות לדרמן למטוס...:lol:

לדעתי האחריות כן תקפה על שבירה.יש לי SWISS CARD למי שמכיר שיושב בארנק,כמה פעמים ישבתי עליו בטעות וכתוצאה הוא נשבר.נכנסתי לריקושט,בלי שום שאלות,או בקשה לקבלות המוצר נשלח לאנשהוא והוחזר אליי חדש מהניילון.

אפילו שבחנות כבר זכרו אותי והכירו אותי עדיין בכול פעם נלקח הכרטיס והוחזר שלם חדש.:lol:

זמן ההמתנה באמת די ארוך,הכי הרבה חיכיתי שבועיים להחזרתו.

סוויס-קארד ולדרמן מיוצגים ע"י יבואנים שונים, ובכל מקרה מאחר ומדובר במוצרים עולמיים רציניים האחריות שלהם והשירות שמקבלים עבורם הוא סביר ביותר בהתחשב בכך שזו ישראל.

בפעם האחרונה ששלחתי את ה-wave החליפו לי את הפלייר למרות שהיה תקין לחלוטין.

טוב היית עושה אם היית שומר את המידע הזה לעצמך. זו נוכלות לשמה.

ברווז, אני מחכה לתגובה שלך :wink:.

הנני כאן!!!

עם זאת, בתקופת עבודתי בתעשיית הדפוס, יצא לי להשתמש הרבה בסכין של גרבר שהקליפס לחגורה שלה מאד הפריע לי.

ביקור קצר בחנות לאספקה טכנית איפשר לי לפתוח את ברגי הטורקס הקטנים שהחזיקו את הקליפס, להוציא אותו ולהחזיר את

הברגים למקום. גם המברג חזר למדף בתום אותו שימוש קצר. אם אתה מתכנן לגרז את הלדרמן שלך לעיתים קרובות, מומלץ

לרכוש את המברג, שעלותו אמורה להיות בגבולות ה-20 ש"ח.

איזו סכין(דגם) בבקשה?

-הקליפס, ידידי, נמצא שם בשביל סיבה. בצעירותי גם אני סבלתי ממנו, היום הוא בלתי נפרד ממני בכל מתקפלת שאני רוכש. במודרניות ניתן להעבירו מצד לצד, ובחלק אפילו להחליף בין הלמעלה והלמטה. הקליפס שומר על הסכין נגישה היטב בכיס, ושלא תלך לאיבוד.

לשבור כלים טובים בכוונה זה לא לעניין לדעתי.

אם יש מברג שחוק ואתה יודע שלא יחליפו לך במצבו הנוכחי , אז מילא...

אבל לא סכין טוב שניתן להשחיז.

אני גם מחזיק לדרמן וזמן התיקון של החברה הוא לא פחות ממגוחך , בין שלושה שבועות לחודש - לא יתכן שטיפול כזה פשוט יקח כל כך הרבה זמן.

אאל"ט, הכלי נשלח לחו"ל לתיקון ע"י היצרן עצמו, במפעלו. מה לעשות, והיבואן לא נוהג לקנות ולהחזיק במלאי חלקי חילוף. אנחנו בישראל אחרי הכל.

למען האמת אני די מאוכזב מרמת הכלים של "לדרמן" מהסדרה האחרונה - כלים נשברים/ נשחקים בקלות וסכין שמאבד חדות בעבודה פשוטה אחת.

פה כבר צריך להיכנס לדיון על סוג הפלדה, ששונתה לאחרונה לסוג לא ממש סימפטי מבחינת החזקת החוד, אבל מצויינת מבחינות אחרות, אך זה דיון מורכב ואין לי הרבה כח לזה עכשיו, סליחה מראש.

(גם לאחר שהושחזה בצורה ממוכנת במסגרת האחריות, למזלי אני יודע להשחיז ידנית בעצמי , דבר שקורה יותר מידי ביחס לסכיני אחרים שברשותי )

השחזה ממוכנת נוטה "לעצבן" את החיסום, דבר שהורס את יכולת שמירת החוד המוגבלת גם ככה.

בכלי הבא שלי אני אברר קודם כל מה יש לגרבר,ויקטרוניקס וSOG להציע לפני שארכוש עוד "לדרמן".

אל תאיים.

:lol:

עשה השוואה מלומדת באשר לסוגי הפלדה של כולם- אתה עלול למצוא שלגרבר יש פלדה יותר גרועה או שלסוג יש סכין ש"נעלמת" אחרי ההשחזה הראשונה...

בנימה מעט אישית, אני ממליץ על סכין נפרדת מהלדרמן, מפלדה שיכולה להחזיק חוד לאורך זמן, וניתן להחזיק בכיס זמינה לעבודה בכל עת. כך אני נוהג כבר שנים, ותמיד יש לי סכין עבודה עליי(בעבודה. ורק שם).

רדלייבל-

המלצה אישית מאחד שנכווה מהוויב הישן:

תשקיע כ-400 ש"ח ופנק את עצמך בוויב החדש. כלי יותר נוח ויותר חכם - כל הפונקציות ננעלות, ולא רק הלהבים הראשיים.

זה מה שאני עשיתי.

הטריגר שלי הייתה בוהן שיותר מדיי פעמים נסגר עליה הכלי, אחרי שהמברג לא עמד בעומס שהפעלתי עליו.

מעצבן מאד.

אין כמעט הבדל בשימושיות-כלי זהה כמעט ב-100%, השינוי הוא הביטים המתהפכים. רעיון טוב או רע-אני לא יכול להחליט, כי אין שום הבדל בעיניי-בקודם היו את אותם כלים, רק מקובעים(לא ביטים), אז מה ההבדל הגדול?-אולי נתינת תחושה של "רובוטריק-תינוק" ומשהו לשחק איתו ללקוח.

רק שכל הכלים ננעלים, וזה הכי חשוב.:arrow:

מקווה שעזרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ראיתי הרבה שנשבעים בזקנו של הנביא מקי סכינאי שה-WAVE הוא ה-כלי.

אני שומר אמונים ל-SUPER TOOL 200. בלי הזרקה, בלי כריות אוויר, בלי ABS, אבל לא רואה מוסך. :roll:

פורסם

איזו סכין(דגם) בבקשה?

-הקליפס, ידידי, נמצא שם בשביל סיבה. בצעירותי גם אני סבלתי ממנו, היום הוא בלתי נפרד ממני בכל מתקפלת שאני רוכש. במודרניות ניתן להעבירו מצד לצד, ובחלק אפילו להחליף בין הלמעלה והלמטה. הקליפס שומר על הסכין נגישה היטב בכיס, ושלא תלך לאיבוד.

Gerber Fatty, להלן:

22-01402_Gerber_Fatty_Serrated_Edge.jpg22-01402_Gerber_Fatty_Serrated_Edge.jpg

אחלה סכין, חצי להב משוננת וחצי חלקה, מאד נח במצבים מסויימים.

עובד טוב על נייר, ויניל ו-PVC, לא אופטימלי לקרטונים - מתקהה מהר.

הורדתי את הקליפס כי היה לי נרתיק מאד נח שהתאים לסכין, אבל זה לא עבד ביחד.

סתם לידע כללי, ידידינו בתעשייה שעובדים עם גלילים גדולים משתמשים בסכינים של ויקטורינוקס.

• תוכן חדש...