Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלו ג'יי, אין לך מושג מה עשית לי עכשיו.

סיבכת לי את הצורה.

קודם כל תודה על ההסבר הקצר.

"מעשה טוב לא יוכל למחוק מעשה רע וסכומם של המעשים האלה ירכיב את הקארמה שתקבע לאיזו צורה תתגלגל בגלגול הבא שלך."

מה הקשר בין הגלגול הבא, התממשותו על פני האדמה והקארמה כפי שיתיארת אותה? אם המעשים הטובים והרעים לא משפיעים על הקארמה, אז מה הקשר בינם לבין הגילגול?

(חצי קשור לנושא: מישהו מכיר אתר שיכול לחשב מה תהיה בגילגול הבא או מה היית בחיים קודמים?)

אייל-מכיר את הסדרה. לא צופה בה. יש לי מספיק בעיות קארמה משלי, תודה.

אומי ואיירין,

אני מסכים אתכם ב-100%.

גם אני בדיעה שעדיף להיות נחמד לאנשים, ולו רק כי זה עדיף על להיות גועלי.

וזה גם כיף.

תשאלו את הספקים של החנות בה אני עובד, איזה צחוקים יש להם איתי.

לפחות נתתי להם משהו חוץ מכאב-ראש.

ואני מנסה להיות נחמד, לפחות.

אבל כמה שאני מנסה, תמיד יהיה את הזבל שיהרוס לי את כל היום, את האדיוט שיעשה טעות ויפיל אותה עליי, את המשוגע שינסה להרוג אותי כי עליתי על הכביש בבוקר(וזה בלי לדבר על המשוגע שינסה להרוג אותי רק כי אני יהודי...אם הוא רק היה יודע שאני שונא את היהדות יותר ממנו...:lol:).

להם, קורים דברים רעים? להם קורה מה שהם עושים לאחרים?

לא חשוב, זה לא ממש מעניין אותי-מה קורה להם.

בנימה מעט אישית,

יש לי כמה שדים שאני צריך להילחם בהם.

מעשים טובים ולהיות נחמד לא עזרו לי עד היום לשפר את הרגשתי.

לא שזה מייאש אותי, אבל אני כבר לא יודע מה עוד אפשר לעשות...

והרי זה ברור שאם אני אתחיל להתנהג כמו שאני לפעמים רוצה וצריך, המזל הרע ירדוף אותי.

באגירה, תורך...

אגב.

כל הנושא עלה לי כשראיתי אדיוט שחתך אותי בהשתלבות תוך כדי פקק(אני שונא את הנדחפים האלה.אני יכלתי לחכות, גם הם יכולים:evil:) בלי למצמץ מנסה לברוח דרך חצי-כיכר רבע מעבר-חצייה בשלבי בנייה.

באיזה שלב שמעתי "בום" חד-משמעי שאומר שהקארטר יצא לבליינד דייט עם אבני-השפה.

האדיוט חזר אחורה, ניסה יותר מהר, ו-"בום". אותו בום חד-משמעי.

וניסה שוב.

וניסה שוב.

לפחות יש לי דבר אחד חיובי להגיד עליו-

האיש יודע להתמיד.:arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

"מעשה טוב לא יוכל למחוק מעשה רע וסכומם של המעשים האלה ירכיב את הקארמה שתקבע לאיזו צורה תתגלגל בגלגול הבא שלך."

מה הקשר בין הגלגול הבא, התממשותו על פני האדמה והקארמה כפי שיתיארת אותה? אם המעשים הטובים והרעים לא משפיעים על הקארמה, אז מה הקשר בינם לבין הגילגול?

הכוונה הייתה שאם יש לך מעשה טוב ומעשה רע באותו "גודל" - הם לא ימחקו אחד את השני אלא יתווספו אחד לשני - אי אפשר לאזן קארמה על ידי מעשים. כמות הקארמה שלך וסוג המעשים שלך יקבעו את הדבר הבא שבצורתו תתגלגל

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

האם ניתן בכלל לאזן קארמה?

נניח שהבנתי שכל חיי הייתי כופר, והאמנתי בזבינאמו הנביא, וראיתי את האור הבודהיסטי.

בשלב הזה הקארמה שלי צמודה לתיקרה, בפינה של הקיר, ומוציאה קולות של ערפד.

מכאן מה עושים?

פורסם
הכוונה הייתה שאם יש לך מעשה טוב ומעשה רע באותו "גודל" - הם לא ימחקו אחד את השני אלא יתווספו אחד לשני - אי אפשר לאזן קארמה על ידי מעשים. כמות הקארמה שלך וסוג המעשים שלך יקבעו את הדבר הבא שבצורתו תתגלגל

לא קשור לנושא, מזכיר לי מאוד את העניין של ממוצע הצלחות בטכניון (אני מניח שזה קיים גם בעוד מקומות). אולי משם הם קיבלו את הרעיון :wink:.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני מאמין באופן מסוים בקארמה במובן הבודהיסטי, אבל ממש לא במובן של "קוראים לי ארל" (למרות שהתוכנית עצמה היא גאונית ומשעשעת מאוד).

ובשביל שלא יגידו שלי ולברווז יש אג'נדה כלשהי של חשיפת הפורום לתכנים דתיים ועל ידי כך לחרפן את כולם לדע ולגרום לשאלות קיומיות לגבי משמעות/מקור/מוצא החיים, אני מנתק עצמי מהשרשור הזה.

פורסם
בשלב הזה הקארמה שלי צמודה לתיקרה, בפינה של הקיר, ומוציאה קולות של ערפד.

מכאן מה עושים?

עוברים דירה (מומלץ ביחד עם יוסי פרנקוס).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אין לי מושג על מה אתה מדבר אז אתה מוזמן להרחיב.

בטכניון יש דבר שנקרא ממוצע הצלחות (בנוסף לממוצע הרגיל). הוא מדד לכמות הנקודות האקדמיות שבהם יש לסטודנט ציון עובר, אבל הוא לא נמדד לפי מקצוע שלם, כמו ממוצע, כך שאם אני חוזר על המקצוע הציון במקצוע משתנה לחדש והציון הקודם נמחק.

אני אתן דוגמא:

נניח שאני לומד מקצוע שערכו 5 נקודות אקדמיות. אם אני נכשל באותו מקצוע, הוא נכנס לממוצע הצלחות בתור כישלון. אם חזרתי על המקצוע ועכשיו עברתי אותו, הוא נכנס שוב לממוצע ההצלחות אך הפעם בתור ציון עובר. עכשיו ממוצע ההצלחות מורכב מחמש נקודות עם ציון נכשל וחמש נקודות עם ציון עובר (סה"כ 10 נקודות), כלומר ממוצע ההצלחות שלי יהיה 50. הממוצע הרגיל שלי, במקרה כזה, יורכב מחמש נקודות בלבד ויהיה זהה לציון האחרון שלי באותו מקצוע, כלומר הציונים הקודמים נמחקים.

ההקבלה היא שבממוצע ההצלחות באים לידי ביטוי כל המבחנים שעשית, שום דבר לא נמחק או מתבטל. גם אם תיקנתי את הטעון תיקון (כלומר עברתי את המקצוע), העובדה שנכשלתי במקצוע בעבר לעולם לא נמחקת.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לא הבנתי כלום.

כנראה שבגלל זה לא קיבלו אותי לטכניון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה יש לכם שם בכפר יונה,

תרנגולי הודו מסתובבים באין מפריע אבל לברווזים אין זכות דיבור?!

מה זו האפלייה הזו?!

עוד מעט תגידו לי שאני צריך לשחות באגם נפרד .

• תוכן חדש...