Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מחפש לרכוש רכב קטן וחסכוני ככל האפשר בעלות של עד 22000 ש"ח (ידני או אוטומטי)

חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני בהחזקה (צריכת דלק נמוכה ועלות טיפול זולה) ונוח יחסית לנהיגה.

חשבתי לרכוש אחד מהבאים: פיאט פונטו 1998-2001 (עדיפות לדגם חזק מה60 כ"ס), אופל קורסה 1998-2000 (איך ה1.2 לעומת ה1.4?), פורד פיאסטה 1999-2001 , סיטרואן סקסו 1999-2002 (צריכת דלק טובה אבל איך נוחות הנסיעה והאם הוא אמין וזול להחזקה?)

הבנתי שהפיאט פונטו הוא בחירה יחסית לא רעה מבחינת נוחות נסיעה וצריכת דלק, איך הוא מבחינת אמינות?

כרגע אני נוסע על יונדאי גטס 2003 אוטומטי (gls), רוב המהמורות שאני עובר בכבישים העירוניים מורגשות מאוד איתו וזה די מאכזב, והוא שוחט אותי מבחינת הדלק. לצערי אני קצר בכסף :-( וחייב להחליף אותו במשהו זול יותר באופן משמעותי.

האם מישהו יכול להמליץ לי על רכב שיוכל להתאים לי :?:

פורסם

אופל קורסה 1.2 לא היה למיטב זכרוני ב-99 אבל בלי קשר הדגם הזה לא ממש מוצלח,ראשי מנוע בעייתיים,חלקים מאוד יקרים (גרמני כבר אמרנו ?)

ללא ספק מבחינת תחזוקה הפונטו עדיפה על שאר האפשרויות שהעלית.

יש גם הרבה רכבים כאלו,צריך לחפש בסבלנות אפשר למצוא אחלה רכב.

שאר הרכבים פשוט יעלו הרבה יותר במוסכים בסבירות לא קטנה.

מצד שני,אני לא רואה הגיון בלמכור רכב שנת 2003 ולרדת בשנתון רק בגלל הוצאות דלק מעט גבוהות כיוון שבעניין האמינות יונדאי גטס יחסית אמינה ולקנות חתול בשק שלך תדע איזה ישור קו יצטרך זה סיכון שלדעתי אינו מחושב כלל מצידך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בנוגע לאחזקה זולה לא משנה איזה רכב תבחר תוודא שיהיה גיר ידני,חסכוני יותר בדלק.

אופל קורסה הייתי מציע שתוריד מהפרק,החלפים של הרכב המקוריים נמכרים בumi במחירי די מופקעים ורוב האנשים בעלי רכב שמטופל בumi בעיקר הקורסה (שזה בעיקר בחורים צעירים)מעדיפים לחסוך ולקנות חלק לא מקורי בזול יותר שעלול לפגוע בתיפקוד הרכב.

הפונטו,הפיאסטה והסקסו הם בחירות שכדי לשקול.

פונטו בתקציב שלך תהיה הפונטו sx שנקראת גם בארצנו fun

מנוע: 1242 סמ"ק, 8 שסתומים. 2 לכל צילנדר קאמשפט יחיד. 4 צילנדרים בטור.

הספק: 60 כ"ס ב5000 סל"ד.

מומנט: 10.4 קג"מ ב 2500 סל"ד.

תיבת הילוכים: ידנית 5 הילוכים.

איבזור: גרסא זו מציעה איבזור נכבד יותר. לוח שעונים מפורט יותר, ריפודים איכותיים יותר. וכן קונסולה מרכזית מאובזרת יותר. 2 כריות אויר, 2 ח"ח. פגושים בצבע הרכב. פסי מיגון בדלתות. ABS בכל השנים,4 כוכבים במבחני ריסוק.

דגם SX עם תיבה ידנית:

נסיעה בינעירונית: 16.5 ק"מ לליטר.

רכב אמין וחסכוני לאחזקה למרות שהוא קצת סובל מירידת ערך שלדעתי מוגזמת.

פיאסטה 1300 סמ"ק ידני 60 כ"ס (יש גירסא עם מנוע 1250 סמ"ק עם 16 שסת' מספק 75 כ"ס.שנקרא דינמיק או clx אבל לא בטוח שהוא ייכנס בתקציב)

הגה כח, חלונות חשמליים קדמיים, כרית אויר ונעילה מרכזית. (1:13-1:14 בינעירוני בדגם הידני

קצת על הפיאסטה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=198097&highlight=%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94+clx

אחד המגיבים שיש לו פיאסטה טען שמנוע נוטה לשבוק חיים ויש עוד הרבה בעיות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82238&highlight=%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94+clx

לגבי הסקסו אני יעביר לך מידע עם תצטרך בהמשך בינתיים הייתי מציע לך לשקול את השניהם האלו.

פורסם

לצערי אני נאלץ למכור לא רק בגלל הוצאות דלק גבוהות אלא גם כי אני חייב להכניס כסף לבנק לכיסוי מינוס גדול.

יצא לי להסתכל במודעות של פיאט פונטו למכירה וראיתי שכמעט ולא מוצעים למכירה רכבי ספייס מדגם elx-80 משנת 2001. האם יש הרבה שוני (מלבד המראה) בין הפונטו 2000 מדגם stile עם 85 כ"ס לעומת הפונטו ספייס שנת 2001 עם ה-80 כ"ס? במה השוני מתבטא?

איך הדגמים עם ה-60 כ"ס? אני לא חייב רכב חזק במיוחד אבל בכל זאת לא הייתי רוצה רכב חלש מדי...

אשמח לקבל יעוץ בנוגע לפונטו לסוגיו ודגמיו העדיפים

תודה :)

פורסם

הדגם שנמכר מ2001 עדיף. מאובזר יותר, תא נוסעים מודרני יותר ואבזור עדיף.

אני לא רוצה להכנס לך לכיס, אבל אתה בטוח שהעיסקה הזאת כדאית מבחינה כלכלית? אמנם אין לי ספק שהפונטו תיהיה חסכונית יותר מהגטס האוטומטית אותה אתה מחזיק כרגע, אבל לדעתי היות ומחירי השוק של גטס 2003 נמוכים למדי אתה עלול לגלות שהחיסכון שלך לא גדול במיוחד, אם בכלל קיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...