Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב: תקציב 30K-35K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפשת לקנות את הרכב הראשון שלי... ישבתי הרבה על האינטרנט בניסיון ללמוד מה צריך לדעת ומה כדאי לקנות.

בינתיים ראיתי 3 רכבים: טיוטה קורולה 99, סוזוקי בלנו 97 וסוזוקי בלנו 2002 יד 2 (ראשונה מהשכרה) עם תחושה של רעידות מהמנוע שהבעלים טוען שלא שם לב (קיבל מאזדה 3 מהעבודה איך לא שם לב - ?).

בכל אופן, אני מבקשת ייעוץ, מה כדאי לחפש?

חשוב לי רכב שיהיה אמין וחסכוני ויתאים לנסיעות יומיות לעבודה מרחובות לת"א או הרצליה אם צריך.

עוד שאלה: ב-2 הרכבים שראיתי 99 ו-97 העברת ההילוכים של התיבה די קשה בעיני. האם זה אמור להרגיש ככה?

הבסיס להשוואה שיש לי הוא תיבת ההילוכים של פולקסווגן גולף 2005 של אבא שלי.

בתודה,

יעל

פורסם

יעל שלום,

יש סיבה כלשהי לרכוש רכב משפחתי עם מנוע 1600 סמ"ק מלפני 10 שנים, לא בטיחותי, לא נח ?

מה הוא מספר הנוסעים ברכב? יש ילדים קטנים? צריך מקום לעגלת תינוק?

אם אין צורך אמיתי במכונית גדולה, רכב סופרמיני עם מנוע בנפח יותר קטן יהיה יותר חיסכוני, יותר חדש, יותר בטיחותי.

פיאט פונטו ELX, למשל, יהיה גם לא יקר לאחזקה מבחינת חלפים או ביטוחים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האמת, אתה צודק. אין ילדים קטנים. ואני (בינתיים) הנהגת והנוסעת היחידה. חשובה לי גם הבטיחות.

פשוט שמעתי מהמון אנשים שהם מרוצים מאוד מהטויטה קורולה ולכן התחלתי בה.

יש עוד אופציות מומלצות או רק פיאט פונטו?

יעל

פורסם

אני לא חושב שתמצאי רכב אחר שיספק אותך כמו הפונטו ספייס.

בתקציבך תוכלו למצוא פונטו ספייס מודל 2004 סופר מיני 1300 סמ"ק שעושה את העבודה.

הרכב מצויד בabs כריות אוויר קיבל 4 כוכבים במבחני ריסוק

אני ממליץ דגם ELX עם מנוע 1.25 ו-16 שסתומים בעל 80 כ"ס.

סה"כ הפונטו זולה לאחזקה, חסכונית מאוד בדלק ומהווה קניה כדאית בגלל המחיר הזול, את ירידת הערך הגדולה היא כבר ספגה.

עם את רוצה אופציה אחרת אז יש את ה206 של פיג'ו אבל היא פחות מומלצת.

פורסם
האם האמינות שלהן לא פחותה מהיפניות?

מיתוס שמבוסס בעיקר על כמה צרפתיות ואיטלקיות שהיו גרועות במיוחד ושווקו בארץ לפני כמעט 20 שנה ועל כמה יפניות אמינות במיוחד ששווקו בארץ באותן השנים.

גם אם נניח ויש הבדל כלשהוא באמינות בין המותגים מתוצרת צרפת ואיטליה למותגים מתוצרת יפן, זה בטח לא ברמה של "לא להתקרב" או ברמה שמאפשרת להכליל את כל תוצרת היצרנים מצרפת ואיטליה, ויש לא מעט כאלו.

הפונטו היא מכונית חביבה, היא נוחה ובטוחה יחסית ומתאימה לצרכים שלך. לדעתי היא אחת האופציות העדיפות בטווח התקציב הנ"ל ולאור הדרישה לגיר אוטומטי. עוד אופציה אוטומטית שאת יכולה להכניס למשוואה היא הסיריון בגרסאת ה1300 סמ"ק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מיתוס שמבוסס בעיקר על כמה צרפתיות ואיטלקיות שהיו גרועות במיוחד ושווקו בארץ לפני כמעט 20 שנה ועל כמה יפניות אמינות במיוחד ששווקו בארץ באותן השנים.

גם אם נניח ויש הבדל כלשהוא באמינות בין המותגים מתוצרת צרפת ואיטליה למותגים מתוצרת יפן, זה בטח לא ברמה של "לא להתקרב" או ברמה שמאפשרת להכליל את כל תוצרת היצרנים מצרפת ואיטליה, ויש לא מעט כאלו.

הפונטו היא מכונית חביבה, היא נוחה ובטוחה יחסית ומתאימה לצרכים שלך. לדעתי היא אחת האופציות העדיפות בטווח התקציב הנ"ל ולאור הדרישה לגיר אוטומטי. עוד אופציה אוטומטית שאת יכולה להכניס למשוואה היא הסיריון בגרסאת ה1300 סמ"ק.

מוזר, כל מי ששאלתי אותו לגבי פיג'ו 406 ו/או סיטרואן C5 בהן אני מתעניין לאחרונה (מודל 2002 בערך) הזהיר אותי "לא להתקרב". ומדובר בעובדי מוסכים, נהגי מוניות ואנשים "חולי הגה" המבינים ברכבים יותר מהדיוט כמוני.

האם גם זה נובע מדגם X של לפני 20 שנה? תמהני.

כנראה שיש דברים בגו, שכן אין עשן בלי אש.

מדוע לדעתך זה קיים אפוא גם בסוף 2008??

פורסם
מה דעתכם על סיאט איביזה או סיאט קורדובה?

יעל

תוכלי להשיג איביזה 2002,לא רק שהמודל יותר נמוך גם נפח המנוע גדול יותר ולכן צריכת הדלק תגדל.

הרכב הכי חסכוני לאחזקה ושתוכלי להפיק ממנו את המירב הוא הפונטו ספייס.

פורסם

מדוע לדעתך זה קיים אפוא גם בסוף 2008??

שאלה טובה.

כמו שכבר כתבתי, התשובה לשאלה שלך נעוצה במיתוסים שננטעו עמוק במנטליות הישראלית לפני אי אלו שנים ומאז אף אחד לא טרח לעדכן את ההמלצות שלו.

שלא תבין לא נכון, אני האחרון שיכתוב של406 או לC5 אמינות מוחלטת ומופתית. אבל צריך לשים דברים בפרופורציה, השד לא נורא בכלל.

דיוני צרפתיות מול שאר העולם היו בפורום למכביר. באמת שאין לי כוח להתחיל אחד חדש, אבל אם בא לך לקרוא קצת בנושא אתה מוזמן להתחיל את החיפוש שלך מהשרשור הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני האחרון שיכתוב של406 או לC5 אמינות מוחלטת ומופתית. אבל צריך לשים דברים בפרופורציה, השד לא נורא בכלל.

דיוני צרפתיות מול שאר העולם היו בפורום למכביר. באמת שאין לי כוח להתחיל אחד חדש.

אינני מחפש לפתוח כאן דיון על צרפתיות VS יפניות. מה גם, שהנני בעל רכב יפני שמעוניין דווקא לעבור לצרפתית!

פשוט, ניסיתי להבין למה אני לא שומע "אל תתקרב לסקודה או סיאט או הונדה או מאזדה" וכו' אבל כן לגבי C5 או 406.

אגב, מה כוונתך ל"השד לא נורא בכלל"? אחזקה של אוקטביה למשל או פוקוס זולה משמעותית?

• תוכן חדש...