Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקבל דעה לגבי ההבדלים בין גולף דור 4 לבין דור 5.

ברורים ההבדלים מבחינה ויזואלית אך עד כמה שונים המכוניות מבחינה מכנית,אחזקה,אמינות וכו'...

**ביחס לדגמים של 1600-2000.

תודה!

פורסם

אינני בטוח לגבי המכניקה (למרות שאני יודע שמבחינת הגיר, בדור ה4 לא היה DSG, ובדור החמישי כן, שזה משמעותי.).

בכל מקרה, הרכבים שונים לגמרי. הגולף דור 5 מרווחת יותר, העיצוב שונה לגמרי (וגם החומרים), כמו כן, לטעמי הרכב נוח יותר מאחיו הישן יותר, ולגבי אמינות איני יכול להצביע לך. (אך מה שכן, בעבר היתה לביתי בורה, 2002, שקניתי לה יד ראשונה מהחברה, והיו תקלות חשמל בלי סוף (אותה מערכת חשמל כמו בגולף), תקלות שבדור החמישי לא נשמעו בכלל.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הכל שאלה של תקציב.

רכבים ישנים יותר שעברו יותר ק"מ יהיו אמינים פחות בדרך כלל.

לי אישית היו (עדיין יש אחת) 2 גולפים דור 4 ולא היו לי בעיות חשמל או בעיות אחרות (בלי עין)

לי אישית מפריע שרוב הגולף דור 5 דלות מאוד באיבזור מקורי, רובן ללא מגנזיום מקורי(חלק עם מגנזיום מגוחך שהורכב בארץ) וסאנרוף ,פגושים ומראות בצבע הרכב ואיבזור נוסף שנמצאים ברמת גימור ג'נריישן שהיתה מאוד נפוצה בדור 4.

הדור 5 נחשבת יותר בטיחותית, ויש בה מנועי FSI שהם יותר חדישים (מלבד ה1.6 הרגיל שזה אותו מנוע כמו בדור 4)

אני אישית חושב שהדור 5 נראית רע מבחינה עיצובית אבל זה כבר סובייקטיבי.

כמו שאמרתי : בשורה התחתונה הכל שאלה של תקציב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מבחינת עיצוב אין בעיה כי לטעמי שתיהן נראות נהדר למרות שמבפנים לפחות ה5 נראית הרבה יותר מתקדמת אבל זה לא קריטי. בכל אופן, לגבי הנאה מנסיעה וכח זמין במנוע מי מבין המכוניות עדיפה?

לגבי הגיר בדור 4 יש איתו בעיות כלשהם?

פורסם
אינני בטוח לגבי המכניקה (למרות שאני יודע שמבחינת הגיר, בדור ה4 לא היה DSG, ובדור החמישי כן, שזה משמעותי.).

בכל מקרה, הרכבים שונים לגמרי. הגולף דור 5 מרווחת יותר, העיצוב שונה לגמרי (וגם החומרים), כמו כן, לטעמי הרכב נוח יותר מאחיו הישן יותר, ולגבי אמינות איני יכול להצביע לך. (אך מה שכן, בעבר היתה לביתי בורה, 2002, שקניתי לה יד ראשונה מהחברה, והיו תקלות חשמל בלי סוף (אותה מערכת חשמל כמו בגולף), תקלות שבדור החמישי לא נשמעו בכלל.

גולף 5 מצוידת ב DSG ב GTI וב TSI בלבד.

פורסם
גולף 5 מצוידת ב DSG ב GTI וב TSI בלבד.

FSI זה ה1.6 הרגיל ?

איזה גיר יש בFSI ? טיפטרוניק רגיל ?

פותח השרשור - האם אתה מחפש את הדור ה5 עם 1.6 FSI ?

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
מבחינת עיצוב אין בעיה כי לטעמי שתיהן נראות נהדר למרות שמבפנים לפחות ה5 נראית הרבה יותר מתקדמת אבל זה לא קריטי. בכל אופן, לגבי הנאה מנסיעה וכח זמין במנוע מי מבין המכוניות עדיפה?

לגבי הגיר בדור 4 יש איתו בעיות כלשהם?

לגבי האוטומט, ממליצים להתקין לו קולר גדול יותר למניעת בעיות עתידיות.

בידני לא ידועות בעיות ספציפיות.

ה5 אמורה להיות יותר איכותית מבחינת איכות חומרים והרכבה, וגם מבחינת בידוד רעשים.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדור החמישי של הגולף עדיף בהרבה על הדור הרביעי הכה אופנתי בארץ.

לדור החמישי יש לרוב מנועים מודרנים וטובים יותר, תיבות הילוכים עדיפות עם-6 הילוכים לעומת-4 באוטומטיות של הדור הרביעי,

מתלים בעלי מבנה מודרני עדיף, בטיחות גבוה יותר, מרווח פנים גדול יותר בצורה משמעותית ותא נוסעים בעל הנדסת אנוש נוחה יותר.

לפי מה שהבנתי גם הדור החמישי אמינה יותר.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לדור החמישי של הגולף יש גיר אוטומטי יפני מתוצרת אייז'ן וורנר בעל 6 הילוכים, ובהיבט הזה היא עדיפה על הדור הקודם.

הגיר הנ"ל מאפשר גם לדגם ה 1.6 להציע ביצועים סבירים.

למרות עדיפות הכוח הקלה, דגם ה FSI לא ממש מומלץ - המנוע רועש ומחוספס וההבדל בביצועים לא גדול.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני רוצה להוסיף שהדור הרביעי נראה יותר טוב מבחוץ.

עם פרופורציות יותר נכונות,

החמישי נראה יותר גבוה וצר, פחות יפה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אני רוצה להוסיף שהדור הרביעי נראה יותר טוב מבחוץ.

עם פרופורציות יותר נכונות,

החמישי נראה יותר גבוה וצר, פחות יפה.

לדעתי ממש ההפך, לדעתי הדור הרביעי אומנם בעל פרופורציות נכונות, אבל העיצוב הכללי, הקווים, הפנסים, ובכלל הצורה של הרכב, היא כמו קופסא עם פנסים עליה, לא יותר.

בדור החמישי אומנם נתנו לה פרופורציות מעט מגושמות, אבל לדעתי היא מעניינת בהרבה ממנה.

פורסם
הדור 6 כבר הוצג ובדרך לארץ

לא הייתי ממהר לרכוש גולף מכל דור בגלל ירידת המחירים הצפויים במיוחד בדור החדש יותר.

אני לא חשוב שזה רלוונטי לגביו, מכיוון שהמחירונים שיפגעו, אם יפגעו , אמורים להיות של רכבים מ3 השנים האחרונות

ולפי השאלה הזאת - הוא מכוון לתפר בין השנתונים, כלומר 2004.

ובקשר למה שלירן אמר : דווקא הרוב קנו את אותו מנוע כמו שיש בגולף דור 4, ככה שבסעיף מנוע ה1.6, אין חדש תחת השמש.

בקשר ליופי, כנראה שהוא בעיני המתבונן.

לטעמי - הגולף דור 5 היחידה שנראית איכשהו טוב היא הGTI שנתנו שם כמה טאצ'ים הכרחיים, הרגילות פשוט מאכזבות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...