Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי לקחת דבר דואר ולאחר מכן החלטתי ללכת לאוטו ולבדוק שמן מים ושאר הדברים.

הקיצר, אני מגיע לאוטו, מתניע, מזיז אותו לסוף החניון בכדי שיעמוד ישר, פותח מכסה מנוע, בגאז' ומתחיל, דבר ראשון בודק מים לרדיאטור, לא חסר, בודק מים לשפריצרים, ממלא מים+סבון, לאחר מכן בודק מים מזוקקים במצבר לא צריך, לבסוף אני בודק שמן, ולא זוכר כמה היה בהתחלה על המדיד, הקיצר אני מוסיף קצת שמן ובודק שוב את המדיד. אני נדהם לראות שהשמן לא מכסה את הנקודה התחתונה ולא העליונה, הקיצר אני ממלא עוד שמן בודק שוב ולא רואה עדיין שמכסה, אני ממלא שוב והרבה הפעם, בודק ורואה שסוף סוף זה מכסה את הנקודה התחתונה וכמעט את העליונה, אני ממלא עוד את הקצת שנשאר בודק שוב ורואה שמכסה את הקו התחתון והעליון. סך הכול מיליתי חצי מהמיכל שמן שקניתי ביוניברס שזה בעצם על מה שנשאר לי במיכל.

הקיצר, לא יודע למה אני מתניע את האוטו, מסתכל על המנוע, אומר לעצמי בלב שצריך ללכת למוסכניק שימתח קצת את הרצועות במנוע, הולך לבדוק מאחורה אם יוצא איזה משהו, שם את היד מתחת לאגזוז וניתזות לי 2 טיפות קטנות מאוד של שמן על היד, אני הולך פותח את דלת הנהג נותן קצת גז עם היד הולך להסתכל שוב ומגלה שיש נקודות על הריצפה שניתזו מהאגזוז, מחכה עוד 2-3 דקות ורואה שיוצא קצת עשן לבן מהאגזוז לא כל הזמן וממש קצת טוב אני כבר בשוק טוטאלי, מחזיר את האוטו לחניה, סוגר את האוטו והולך לסגור את דלת הבגאז' ורואה שיש על המדרכה נקודות שהושפרצו מהאגזוז, כאן כבר התחרפנתי לגמרי, אחרי 286,000 ק"מ נראה לי שמהנוע של האוטו הולך לאט לאט, כואב לי הלב, הלך לי היום, אני מתחרט שהלכתי לבדוק היום שמן מים כמו תמיד כל תקופה מסוימת, הלוואי ולא הייתי עושה זאת, האוטו שגדלתי עליו מגיל מאוד קטן, שחייתי אותו יום יום מאז שקיבלנו אותו מהיבואן, החלטי שהמנוע כבר קשיש מידי והגיע זמנו.

כואב, כואב מאוד, מאכזב ומכעיס, למה משום מה בא לי לבדוק היום עם היד מתחת לאגזוז..... :cry::roll:

ידעתי שמתישהו זה יבוא אבל לא ציפיתי שבקרוב מאוד, יום קשה.

מועדון סובארו שטח ופנאי - www.subaru4x4.com

פורסם

DONT BE SO SURE....

בימים קרים אלו, הצטברות של לחות בדוד האחורי הינה טבעית - כנ"ל גם טיפות מים שניתזות מהאגזוז כאשר הרכב קר יחסית...

תצרוכת שמן המתבטאת במעט עשן לבן, בק"מ כזה (לדגם שלך), הינה טבעית לחלוטין.

בגיל כזה של המנוע עליך לבדוק שמן אחת לשבוע ולוודא שהמערכת הקירור תקינה והמנוע לא מתחמם, זה הכל.

העניין דיי פשוט: או שאתה סתם פרנואיד - או שבאמת יש לך בעיה כלשהיא ברכב :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני בודק באמת שמן מיםפ כל שבוע.

מערכת הקירור תקינה לחלוטין, החלפתי לא מזמן רדיאטור וטרמוסטט ומאז הכול תקין ולא מתחמם.

הקטע הוא, שעל הריצפה והמדרכה-כשחניתי, לא ראיתי אם זה טיפות מים או שמן, אבל על היד שלי ניתזו 2 טיפות מאוד קטנות בצבע שחור.

תומר, אני ידעתי מראש שזה לא מהמשטרה בגלל שהיה רשום לי בפתק של הדבר דואר שזה מהדוד שלי מחו"ל.

פורסם

זה?????

אשכרה קצת פרופורציות... אתה אפילו לא יודע אם המנוע הלך, סתם קצת מים מהאגזוז וטיפה עשן לבן...

חוצמזה, 286000 ק"מ זה יפה מאוד, אם המנוע באמת ילך בקרוב אתה לא צריך להיות כל כך מבואס, מנוע חדש בטח לא עולה הרבה ברכב כזה...

רוני, שאם הפז'ו שלו תגיע ל-286000 בלי לגמור את המנוע הוא יהיה המום...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

את האמת? לפי מה שידוע לי, מנוע חדש לסובארו 1600 עולה 1000 שקל + עבודה משהו כמו 300 שקל.

אבל עדיין זה גרם לי להרגיש רע מאוד.

רשמתי כתגובה לאיציק, שעל היד שלי הותזו 2 טיפות מאוד קטנות בצבע שחור-אני חושב שזה שמן אל הריצפה לא הצלחתי לשים לב אם זה שמן או מים.

בכל מקרה, לא נראה לי שהאדים של הקור יכולים להצטבר באגזוז ובדוד האחורי בגלל שיש לי סופית מעוקלת כלפי מטה בשביל שדברים כאלה לא יקרו, אבל יכול להיות שבכל זאת זה קורה, מי יודע.

בכל מקרה, לפי מה שאמרו לי אני אוכל להמשיך עם המנוע הזה עד 320,000 ואפילו יותר.

אני מקווה מאוד.

פורסם
איציק, אני בודק באמת שמן מיםפ כל שבוע.

מערכת הקירור תקינה לחלוטין, החלפתי לא מזמן רדיאטור וטרמוסטט ומאז הכול תקין ולא מתחמם.

הקטע הוא, שעל הריצפה והמדרכה-כשחניתי, לא ראיתי אם זה טיפות מים או שמן, אבל על היד שלי ניתזו 2 טיפות מאוד קטנות בצבע שחור.

תומר, אני ידעתי מראש שזה לא מהמשטרה בגלל שהיה רשום לי בפתק של הדבר דואר שזה מהדוד שלי מחו"ל.

הרי ברור שהלחות (טיפות) שתצא מהאגזוז בבוקר קר תהיה שחורה מהפיח שנמצא על דפנות מערכת הפליטה... אין לך מה לצפות ל"נביעות" או "מי-עדן" מהאגזוז.

בנוגע לשאר, דאג לבדוק שמן לעיתים קרובות יותר ומלא 20W50 במידת הצורך.

בטיפול נכון המנועים הללו עוברים בקלות 300-400K ללא אוברול (ואף יותר !).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אני הייתי מתרגש ככה מכל דבר קטן שהפז'ו שלי עושה כבר מזמן הייתי מאבד את שפיותי... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נו מה אתה מתפלא, צרפתיה לא אמינה... :lol::wink:

הפיתרון פשוט: תמכור את הריקשה שלך ותקנה אימפרזה טורבו...... :wink::lol:

איציק:

אני משתמש כיום בשמן 15/40 נדמה לי (לא זוכר כבר במדויק) האם זה לא טוב?

פורסם

גם אם המנוע עדיין תקין, במחירים שאפשר להשיג היום מנוע לסובארו שלך לא הייתי טורח כ"כ

ובטח לא צריך לקחת כ"כ ללב.

תמיד תוכל לצ'פר את הליאונה שלך עם מנוע 1.8, להניע ולקרוע את הכביש :wink:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
נו מה אתה מתפלא, צרפתיה לא אמינה... :lol::wink:

הפיתרון פשוט: תמכור את הריקשה שלך ותקנה אימפרזה טורבו...... :wink::lol:

איציק:

אני משתמש כיום בשמן 15/40 נדמה לי (לא זוכר כבר במדויק) האם זה לא טוב?

ה 15W40 מצויין עבור המנוע הזה - אבל (:!:) אם תצרוכת השמן עולה, זה הזמן להאט אותה עם שמן יותר סמיך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כבר 1.8 אז עדיף להביא את המנוע 1.8 טורבו של הליאונה טורבו בעל 126 כ"ס.

או אולי אפילו של ה-XT טורבו או אולי אפילו של ה-SVX.... :lol::wink:

איציק, איך שמן יותר צמיגי מוריד את צריכת השמן במנוע?

פורסם
אם כבר 1.8 אז עדיף להביא את המנוע 1.8 טורבו של הליאונה טורבו בעל 126 כ"ס.

או אולי אפילו של ה-XT טורבו או אולי אפילו של ה-SVX.... :lol::wink:

איציק, איך שמן יותר צמיגי מוריד את צריכת השמן במנוע?

שמן יותר סמיך = שמן פחות חודרני.

לפיכך, פחות שמן ישרף עקב (אי) חילחול לצילינדרים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני ממלא תמיד בסובארו (ליאונה 88) 20W50.

כדאי לי לעבור לסוג אחר?

בפעם האחרונה שקניתי שמן קיבלתי איתו תוסף oil treatment של STP, כדאי להוסיף אותו?

ולגל, איזה שמן מוכרים ביוניברס?

• תוכן חדש...