Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום לשים תוספים - תתדלק בביו דיזל שני טנקים מלאים.

אם תגיד מהיכן אתה בארץ יהיה אפשר להפנות אותך לרכישה של 100 ליטר ביו דיזל.

אחרי שני טנקים של קרצוף עצבני של כל הצינורות ע"י הביו דיזל - אני מבטיח לך שאתה תיבהל מאיך שייראה הפילטר שלך.

המון המון לכלוך יצא החוצה, ואתה תרגיש את זה בסחיבה של הרכב.

אחרי שני טנקים יש צורך להחליף את הפילטר - ואז האפשרויות לתדלוק תלויות בך, סולר או ביו דיזל.

אני נשארתי עם הביו דיזל...

פורסם

אני מציע לך קודם לגשת לטסט, ובהתאם לתוצאה לפעול.

תתחדש על הרכב.

ושמר הוא מותיקי הפורום, מנהל ומנעול בטכני לשעבר שחזר לאחרונה מחופשה ארוכה. על שמו התקיים הקמפיין: שמר, איפה אתה אחשלי? (תוכל לראות בפרופיל שלי דוגמא.)

פורסם

אוטו מכוון ותקין יפלוט פחות מזהמים מאוטו תקול - זה לא בהכרח משאבה.

בטסט בשנת 2007, 4 חודשים לפני שרכשתי את האוט שלי - תוצאת כהות עשן הייתה הרטריג' 46 מתוך 59 מותרים.

אחרי יישור קו איכותי, באפריל 2008 ניגשתי לטסט - התוצאה הייתה 18 הרטריג'.

כיום אני עוד נוסע על ביו דיזל, סביר להניח שהתוצאה תהייה מתחת ל-10 הרטריג'.

פורסם
אני מבטיח לך שלא תתקל בתקלות מעצבנות משום סוג. אני השנה חסכתי 4000 ש"ח בזכות המעבר לדיזל, ואני נוסע רק 15000 ק"מ בשנה.

פותח השירשור, אם במקרה, במקום לחסוך 4000 ש"ח בשנה, אתה תבזבז 15000 ש"ח על שיקום רכב גמור, וזה בהכרך המצב ברכב סופר מיני קטן עם 300000 אלף ק"מ, שמור ומתוחזק ככל שיהיה, תפנה לדוקטור סובארו, הוא ירשום לך צ'ק על כול ההוצאות + 4000 ש"ח, שלא חסכת. הרי הוא הבטיח, שלא יהיו תקלות משום סוג שהו.

והנה המלצה שלי, ואני נוסע משנת 2002 על דיזלים משומשים, ועברתי עד היום כ 400 אלף ק"מ (על 3 מכוניות שונות) - בשום פנים ואופן, אבל בשום פנים ואופן לא לקנות מכונית דיזל עם 300 אלף ק"ם גם אם היא סופר שמורה, לנסיעות של 15 אלף בשנה.

קנה פולו קלאסיק בנזין, מאותה שנה, עם 120 - 130 אלף ק"מ, אולי היא אוכלת קצת יותר דלק, אבל תקבל רכב רענן בהרבה, שלא זקוק לשיפוץ מקיף.

פורסם

דוגמא להמחשת הכוונה שלי, הכל מבוסס על ניסיון אישי :

נניח, באיזור 200 אלף ק"מ הלכו ציריות. בעל הרכב החליף צירות והכל טוב ויפה.

נראה לך שהוא שם ציריות מקוריות, שעולות , נניח 2000 ש"ח. ממש לא, הוא שם צירות תחליפיות, שעולות 1/3 מחיר. ציריה תחליפית בחיים לא תחזיק 200 אלף, היא תחזיק 50-80 אלף במקרה הטוב, ואתה עכשיו לקראת החלפה נוספת.

לדוגמה, באיזור 250 אלף הלך אלטרנטור או סטרטר. בעל הרכב כמובן החליף וכמובן למשופץ. כמה יחזיק לך אלטרנטור משופץ - לא ברור, וזה בכל מקרה לא משתווה לחלק חדש מקורי.

אני שיפצתי לפני שנה משאבת הזרקה, במוסך מורשה, אמין מוכר מומלץ ובלה בלה בלה. היום היא שוב נוזלת, ושוב צריך לבצע שיפוץ חוזר.

אם הרכב מעשן, וממליצים לך לשפץ משאבת הזרקה, זה הולך ככה :

אתה לוקח 1/2 יום חופש מעבודה, והולך למוסך, מקבל הצעת מחיר, שנראת לך יקרה. מתקשר למוסך אחר, לקבל הצעה אחרת, אומרים לך :תגיע עם הרכב. אתה מגיע אם הרכב, זה בעיר אחרת, מקבל הצעת מחיר דומה וחוזר למוסך הראשון.

על הדרך מציעים לה לעשות גם טיימינג, הרי בכל מקרה הכל כבר מפורק + משאבת מיים + נוזל קירור + רצועת אביזרים. אתה כמובן מסכים.

מוסר את הרכב לתיקון, נוסע לעבודה במונית, הלך חצי יום עבודה (נניח 180 ש"ח) + 100 ש"ח מונית.

שיפוץ לוקח יומיים - שלושה וזה עוד 200 ש"ח על מוניות.

ביום השלישי לוקח עוד חצי יום חופש, מגיע לאסוף את הרכב במונית. משלם, לוקח את הרכב, נוסע שמח ומבסוט לעבודה, אבל מה, הרכב עדיין מעשן, אומנם פחות, אבל בכל זאת. חוזר למוסך, ולאחר בדיקה נוספת, מודיעם לך, שצריך להחליף גם מזרקים. ממש לא בא לך להשאיר עוד כמה אלפי שקלים, ואתה מחליט להישאר ככה, שם תוספים ותכשירי סבתא לפני הטסט, ובקושי עובר. למה היה צריך לזרוק 3500 ש"ח על שיפוץ משאבה - לא ברור.

כתבתי את זה כבר מיליון פעמים, ואני כותב שוב - רכב עם 300 אלף ק"ם זה רכב שעבר מספר רב של תיקונים, פירוקים והרכבות, גם אם המנוע שלו במצב חדש, קומפרסיה תקינה, ו300 אלף ק"ם "לא מדגדג לו"

אחרי כל פירוק מתלה קידמי לשם החלפת ציריה, נעלם לך איזה פלסטיק או מגן בוץ או כמה קליפסים או מגן מנוע וכו'. אחרי 3-4 פירוקים לא ישאר מהם זכר. אחרי החלפת קלאץ לא כל החוטים והצינורות יחזרו למקום.

להמשיך ?

פורסם

ואני "אכלתי " אותה עם מערכת המיזוג בפולו:

ב 220 אלף ק"מ הלך המדחס - הביאו מפירוק ב 1000 ש"ח (רק המדחס השלישי היה תקין).

הגז יצא אחרי יומיים - חור ברדיאטור של המזגן (למזלי, הצליחו להלחים את החור, אחרת הייתי צריך לקנות רדיאטור חדש ב 2000 ש"ח).

אחרי חודש המאורר של המזגן נגמר - עוד 650 ש"ח (תחליפי סיני).

אחרי עוד חודש הרגשתי שהגז שוב בורח (מיחידה הפנימית)-מילאתי גז ומכרתי את הרכב כי פשוט נשבר לי מתקלות (בקרוב הייתי צריך להשקיע בהחלפת מצמד ושיפוץ משאבת הזרקה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
במקום לשים תוספים - תתדלק בביו דיזל שני טנקים מלאים.

אם תגיד מהיכן אתה בארץ יהיה אפשר להפנות אותך לרכישה של 100 ליטר ביו דיזל.

אחרי שני טנקים של קרצוף עצבני של כל הצינורות ע"י הביו דיזל - אני מבטיח לך שאתה תיבהל מאיך שייראה הפילטר שלך.

המון המון לכלוך יצא החוצה, ואתה תרגיש את זה בסחיבה של הרכב.

אחרי שני טנקים יש צורך להחליף את הפילטר - ואז האפשרויות לתדלוק תלויות בך, סולר או ביו דיזל.

אני נשארתי עם הביו דיזל...

אוקיי - תגובות מגוונות קיבלתי פה.

לד"ר - היכן אני יכול להשיג ביו דיזל באיזור הדרום,

התחלתי לקרוא את השירשור על הפקת ביו דיזל אבל נעלמתי איפה שהוא באמצע .

תודה .

זול וזוגלובק שניהם מתחילים ב- ז' ובסוף בשניהם אתה אוכל נקניקיה :-o

• תוכן חדש...