Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב וחג שמח ,

אני בשלב של חיפוש רכב חסכוני ואמין וקיבלתי עצה מכמה חברים על הרכב הנ"ל .

לאחר חיפושים באתרי המכירות מצאתי מ"ס רכבים בדגם הזה [פולו] שעומדים בתקציב שלי שהוא 20 אלף .

עיקר הנסיעות שלי באיזור הדרום בשטחים יחסית מישוריים לרוב ,

עושה 1500 ק"מ לערך לחודש .

מה לשים לב בעת בדיקה ראשונית של הרכב ?

האם ק"מ שנושק ל-300 אלף [אמיתי עם קבלות ממוסך החברה] צריך להוות שיקול וצריך להפחיד שמדובר ברכב דיזל ?

מהי צריכת דלק ממצועת של הדגם הזה בהנחה שהוא מטופל כמו שצריך ?

מצטער אבל עד היום נסעתי על רכבי בנזין לרוב .

אשמח לקבל את עצתכם לפני שאני מתחיל בשלב הבדיקות .

שתהיה שנה טובה

ותודה מראש -

זיו .

:-)

זול וזוגלובק שניהם מתחילים ב- ז' ובסוף בשניהם אתה אוכל נקניקיה :-o

פורסם

ברכב יש הרבה יותר חלקים מאשר מנוע.

300 אלף לא מדגדג למנוע דיזל. בקסארה שלי יש 307 אלף והיא נוסעת נהדר, באמת תענוג.

אבל!

קח בחשבון שיש מיליון דברים אחרים שהם בלויים בטירוף.

סתם לדוגמא: מאוורר רדיאטור. מי יודע אם הוחלף, ואם לא הוחלף - כמה עוד נשאר לו להסתובב.

בולמים זעזועים אם לא הוחלפו אף פעם, הם כבר גמורים.

ובלי קשר גם מצב ויזואלי. רוב האנשים לא אוהבים לשמור על הרכב, אחרי 300 אלף ק"מ הוא ייראה זוועה.

קח את זה בחשבון ואחרי הבדיקה תחליט בעצמך כמה כסף אתה מתכוון לשפוך על יישור קו. אם לא תעשה את זה, צפה לבעיות מרגיזות ללא הרף.

פורסם

יתרונות של פולו\קורדובה SDI : צריכת סולר טובה (1:18+ משולב), אמינות של המנוע .

חיסרונות : חלשה (64- 65 כ"ס), רועשת, המושבים לא נוחים.

לדעתי, בנסיעה של 1,500 ק"מ בחודש, כדאיות של מכונית כזאת בשבילך היא בסימן שאלה -

אלא אם מצאת אחת שנסעה בקצב של פחות מ- 30 אלף ק"מ בשנה.

למה בסימן השאלה?

כי את כל מה שתחסוך על צריכת הסולר (בקצב הנסיעות שלך) תוציא על התיקונים של הרכב שעבד קשה בעבר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מצאת אחת שעומדת למכירה ולא היתה בעברה מונית?

מצאת אחת במצב סביר?

עשית חיפוש בפורום? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=227335

עשיתי חיפוש בפורום לפני וקראתי את השירשור שהפנתה אותי אליו .

לשאלתך -

מצאתי אחת במצב סביר שלא הייתה בעברה מונית ,

רכב של שכן שלי שעבר 280 אלף ק"מ,הוא היד הראשונה, מטופל במוסך החברה מיומו הראשון כולל ספר טיפולים מסודר .

רק רציתי לקבל חוות דעת על הדגם מבחינת אמינות , טיפולים וצריכה ממוצעת .

תודה בכל אופן , אני יבצע בדיקה של הרכב במימים הקרובים .

פורסם
יתרונות של פולו\קורדובה SDI : צריכת סולר טובה (1:18+ משולב), אמינות של המנוע .

חיסרונות : חלשה (64- 65 כ"ס), רועשת, המושבים לא נוחים.

לדעתי, בנסיעה של 1,500 ק"מ בחודש, כדאיות של מכונית כזאת בשבילך היא בסימן שאלה -

אלא אם מצאת אחת שנסעה בקצב של פחות מ- 30 אלף ק"מ בשנה.

למה בסימן השאלה?

כי את כל מה שתחסוך על צריכת הסולר (בקצב הנסיעות שלך) תוציא על התיקונים של הרכב שעבד קשה בעבר.

אוקיי -

אז מה ההמלצות לסוג רכב שונה בדגש על חיסכון בדלק ובטיחות בתקציב של עד 25K ?

פורסם

תראה, בטיחות ממילא זה לא הצד החזק בפולו SDI. אתה יכול לנסות גם קסארה (לא טורבו), או את תואמי הפולו : קורדובה ופאביה/פליסיה.

דווקא לדעתי עוד יש חיים באוטו עם 300K ק"מ, ברור שלא הרבה אבל יכול להיות שעם תחזוקה טובה הוא יתן לך כמה שנים עבודה בחסכוניות.

אין מכוניות דיזל שנוסעות פחות מ 30 אלף בשנה ולכן גם אין מה לחפש כזה דבר, מי שנוסע פחות לא קונה דיזל.

הפולו SDI רכב סה"כ שעונה היטב לדרישות שלך מבחינת אמינות, חסכוניות ואחזקה זולה יחסית, אני הייתי שוקל בחיוב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בקשר של הרכב של השכן - מאיזה שנתון הרכב?

מה שחשוב בבדיקה (חוץ ממצב המנוע) - מצב של משאבת סולר (יקרה להחלפה), מערכת מיזוג, אלטרנטור, מערכת פליטה (ממיר קטליטי לא זול), חלונות חשמל, מצב הקלאצ'.

תבדוק מה הוחלף בעבר, כי בסביבות ה250 אלף ק"מ מתחילים לתקן כל מיני דברים (אני החזקתי פולו SDI במשך 5 שנים ומכרתי אותה עם 240 אלף ק"מ, ואני יודע על מה מדובר).

אם המצב של מה שרשמתי טוב, אפשר ללכת על הרכב הזה (אין הרבה מפרטי עם טיפול במוסך מורשה, קילומטראז' סביר).

אם המצב לא מזהיר, תחפש לך פונטו ספייס ידנית במצב טוב (יותר חיסכונית מאוטומטית וזולה לאחזקה יותר מפולו).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפי הנתונים שאתה מציג, ובהנחה שאין ברכב בעיות נוספות, שווה לשלם עליו את המחירון הנמוך שלו.

ברשותי 2 קורדובות SDI, טפו טפו טפו, ללא תקלות. שתיהן מעל 250K.

נ.ב.

תן קרדיט בחתימתך לאדמו"ר שמר.

פורסם
לפי הנתונים שאתה מציג, ובהנחה שאין ברכב בעיות נוספות, שווה לשלם עליו את המחירון הנמוך שלו.

ברשותי 2 קורדובות SDI, טפו טפו טפו, ללא תקלות. שתיהן מעל 250K.

נ.ב.

תן קרדיט בחתימתך לאדמו"ר שמר.

אוקיי - אז מי זה האדמו"ר שמר שאני צריך לתת לו קרדיט בשמחה ?

דבר שני -

הרכב עבר בדיקה ונקנה אתמול ,

כמו שאמרתי יד 1 שנת 1998עם 280 אלף ק"מ מטופל במוסך החברה עם תיעוד מלא !שמור בצורה יוצאת דופן.

כל המערכות שציינתם תקינות לחלוטין מלבד סעיף שאמר -

פליטת עשן שלא כמו הנורמל ,

המכון אמר שצריך לעשות שיפוץ משאבת סולר או ניקוי משאבת סולר .

כמה אמור לעלות דבר כזה ולמי לפנות בנוגע לעניין ..?

בקרוב צריך לבצע טסט ולכן אני רוצה לפתור את העניין [למרות שבנסיעה לא מאומצת כמו שביצעו במכון הבדיקה הרכב לא פולט עשן שחור בכלל , וגם לא בעמידה בסל"ד קבוע ]

מלבד זה בלאי רגיל כמו לכל רכב בן 10 שנים .

ותודה לכם עד כה .

פורסם

שיפוץ זה עסק יקר (כמה אלפים) אז הייתי מנסה להתחיל בהוספת תוסף 44K על רבע מיכל ולנסוע איתו, אולי זה יעזור.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תגיע להסכמה עם הבנאדם שאתה משלם מחירון מינוס מה שימצאו בבדיקה.

אני מניח שיש לך בלאי של בערך 6-7 אלף ש"ח לתקן - קח את זה בחשבון. אנשים לפני מכירה דואגים להזניח המון טיפולים ופשוט להוריד על הכל במכירת הרכב - מתוך הנחה שגם אם הרכב תקין הם יתבקשו להוריד מהמחירון.

לגבי הסיפור עם הרכב דיזל ש"משתלם" או לא - אם אתה קונה את הרכב במחיר נמוך יותר מרכב בנזין מקביל ודואג לעשות יישור קו - אני מבטיח לך שלא תתקל בתקלות מעצבנות משום סוג. אני השנה חסכתי 4000 ש"ח בזכות המעבר לדיזל, ואני נוסע רק 15000 ק"מ בשנה.

פורסם

כמו שנאמר לך - תשים K44 (גם לשיפור מצב הפליטה וגם בגלל מצבה של משאבת סולר).

מצד השני, אם ממיר קטליטי לא פועל, התוסף לא יעזור- הרכב יכשל בטסט, ותצטרך להחליף את הממיר .

מה המצב של משאבה? היא "מזיעה"? סל"ד לא יציב?

יכול להיות שעוד אפשר להמשיך לנסוע איתה (אני משכתי שנה או 30אלף ק"מ, בעיקר בעזרת התוסף המדובר 44K ).

המשאבה אצלי "הזיעה" והרכב כבה - 44K עזר בפעם הראשונה ל 8 חודשים, בפעם השניה ל4 חודשים.

אני מניח שהגעת להסכמה על הורדת המחיר לפני שהרכב נקנה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
כמו שנאמר לך - תשים K44 (גם לשיפור מצב הפליטה וגם בגלל מצבה של משאבת סולר).

מצד השני, אם ממיר קטליטי לא פועל, התוסף לא יעזור- הרכב יכשל בטסט, ותצטרך להחליף את הממיר .

מה המצב של משאבה? היא "מזיעה"? סל"ד לא יציב?

יכול להיות שעוד אפשר להמשיך לנסוע איתה (אני משכתי שנה או 30אלף ק"מ, בעיקר בעזרת התוסף המדובר 44K ).

המשאבה אצלי "הזיעה" והרכב כבה - 44K עזר בפעם הראשונה ל 8 חודשים, בפעם השניה ל4 חודשים.

אני מניח שהגעת להסכמה על הורדת המחיר לפני שהרכב נקנה.

שיהיה בהצלחה.

ודאי שהייתה הורדה ממחיר המחירון לאחר בדיקת הרכב ,

בבדיקה נרשם שהרכב פולט עשן יתר , ולא נרשם על משאבה מזיעה או נוזלת .

כתוצאה מפליטת יתר מכון הבדיקה אמר לי לבצע שיפוץ משאבה או ניקוי [ עדיין לא מבין כל כך במנועי דיזל ]

כרגע הסל"ד עובד יציב והרכב נשמע עגול ויפה ,

בבדיקה ממה שאני ראיתי יצא עשן שחור במאמץ קרוב לשילוב ההילוכים ולאחר מכן הפסיק כאשר הרכב היה בסל"ד יציב .

אני ינסה את התוסף .

• תוכן חדש...